יש הבדל בין הבעת דעה במהלך דיון, לבין הטפה ותעמולה שיטתית, באמצעות פתיחת אשכולות בנושאים מאוד מסוימים והצפתם.
דעה - כן. הטפה - לא.
דוד צודק בהחלט.
בכל אופן זה מקום חרדי ולא דל"י
בכל אופן ע"פ השם
נשלח ב-16/11/2009 17:26
יושב סתר
למה אתה הולך רק מסביב ?
ובמה הוא הפריע לברקת'ניקים ?
אתה לא סתם כותב ויורד עליו.
נשלח ב-16/11/2009 17:54
הפורום הולך להיות תת פורום של יתד נאמן....
נשלח ב-16/11/2009 18:03
יראשמים כתב:
חזי,
אל יתהלל חוגר כמפתח.
בצורה שהדברים מתגלגלים. לא ירחק היום והדרישה להרחיק מכאן את הברקתניקים (ללשונם). תהדהד כאן. למרות נסיונות החזרה לחיק המיינסטרים החרדי באמצעות השתתפות פעילה בלוויות וחתונות.
לפחות במשהו יראשמים (גם כן) מסכים עם המכה בסתר.
נשלח ב-16/11/2009 18:09
כואב הלב
בעבר ההבדל בין חרדי למי שאינו כזה [דתי לאומי מזרחיסט או שאר הכינויים] בא לידי ביטוי בעיקר בהנהגות היומיומיות שמירת הלכה בדקדוק לפשרנות בעניני הלכה [טלויזיה בבית, צניעות וכדו'] חרדי בימים ההם יכל לשמוח בה' באייר ולראות בהקמת המדינה תהליך שמימי אך לא היה מעז לוותר על קוצו של יו"ד מההלכה המסורה.
חלפו השנים ותמורה באה לעולם, חרדיותו של אדם נמדדת אך ורק בדבר אחד ביחסו למדינה ולסמליה.
הוא יכול להיות "מודרני" פשרן באי אלו דברים לזעוק חמס על מי שמעז להחמיר באיזו הלכה מהלכות שבת, ואף למלא פיו שחוק ולעג, העיקר שב"השקופע" הוא בסדר.
ומאידך יחד עם הירידה ברמה הרוחנית ירדה לעולם שיטת ה"צמצום" וחוסר היכולת להאזין לדעה שונה משלך, צמצום הנקרא בטעות "קנאות".
חבל שגם טובים ופתוחים כר' דוד 10 למשל נשטפים בגל צונמי של צמצום וחוסר יכולת לשמוע דעות מגוונות.
איפה הימים שטובי הבחורים בישיבת חברון היו מתכנסים בביתו של משה ח. שפירא מנהיג המזרחי לשיחות בעניני השעה. כנראה שהיכולת לשמוע וללבן דעות מדעות שונות כרוך גם ברמה התורנית רוחנית של האיש ועם הירידה ברמה כל תופח הצמצום.
כך הגענו למצב שימים ספורים בלבד אחרי שאלפים מחברי הפורום התפלפלו בסוגיית התפקרותה של האיינפלדית תוך כדי דיון מעמיק באפיון החיצוני שלה... [וד"ל] ולמצב בה הודעה הנושאת אזהרה מפני נשים זוכה לצפיית שיא, התעוררו כותבי האשכולות לזעוק חמס כנגד דיון שהוא הלכתי במקורו בדבר העליה להר הבית.
חבל.
נשלח ב-16/11/2009 18:15
לכל אחד ואחת זכות להבעת דעותיו.
מוזר שאילו שאינם שייכים/ות למגזר, מעדיפים להעלות את השקפותיהם/ן דווקא בפורום המתקרא בשם כל כך חרדי.
בכל אופן, הדמוקרטיה היא חרב פיפיות בידי עצמה, אמרו את זה קודם, לפני, זה לא משנה.....
נשלח ב-16/11/2009 18:15
יושב
אנחנו בסך הכל רוצים להרים את רמת הפורום מעבר לשאלה מה גדול פלוני אמר או לא אמר.
נשלח ב-16/11/2009 18:37
מדהים לגלות עד כמה אנשים שחשבתי (בטעות) כי הם אינטלגנטים, מתגלים ככאלה שאינם מבינים משפט פשוט:
הבעת דעה - כן. הצפה והטפה - לא.
ניתן להביע כאן כל דעה. אבל אני לא אאפשר כאן הצפה והטפה שיטתית של נושאים, ולא משנה באיזה נושא (זו הסיבה שנמחקו אשכולות הצפה על תכנית טלוויזיה, למשל).
ומי שאינו מבין זאת, סובל מבעיה קשה בהבנת הנקרא.
נשלח ב-16/11/2009 18:43
אבל לא התייחסת לדברים שכתבתי בהם הבעתי את תמיהתי לגבי הבמה שנבחרה לצורך הבעות הדעה ו/או ההטפות.
עצם הבחירה בה מוכיחה על אי אילו נסיונות מסיונריים, אף אם אין הטפה מוצהרת ותוקפנית, לא כן?
נשלח ב-16/11/2009 18:51
גלאגוזים כתב:
חבל שגם טובים ופתוחים כר' דוד 10 למשל נשטפים בגל צונמי של צמצום וחוסר יכולת לשמוע דעות מגוונות.
סליחה שאני אומר את זה (וכן, לא אכפת לי שתגיד שאני מתחנפן) אבל לדעתי כדאי שתחליף ניק לגלטיפשות.
דוד לא צריך את עזרתי אבל להגיד עליו שהוא לא יכול לשמוע דעות מגוונות זו טיפשות ורשעות גם יחד.
נשלח ב-16/11/2009 19:01
האשכול הזה עלול ליפול מהעץ מכובד החנפנות שיש בו
נשלח ב-16/11/2009 19:32
דוד10 כתב:
מדהים לגלות עד כמה אנשים שחשבתי (בטעות) כי הם אינטלגנטים, מתגלים ככאלה שאינם מבינים משפט פשוט:
הבעת דעה - כן. הצפה והטפה - לא.
ניתן להביע כאן כל דעה. אבל אני לא אאפשר כאן הצפה והטפה שיטתית של נושאים, ולא משנה באיזה נושא (זו הסיבה שנמחקו אשכולות הצפה על תכנית טלוויזיה, למשל).
ומי שאינו מבין זאת, סובל מבעיה קשה בהבנת הנקרא.
תרשה לי להביע דעה נוספת בנושא?
הפורום נועד [כמיטב הבנתי] לתת במה לכלל ה"חרדים" להתבטאות ולהביע את דעותיהם
אם יש חרדי שגדל באוירה חרדית וחונך במוסדות חרדיים שחושב לפעמים שהמזרחיסטים צודקים בדבר מסוים או בהרבה דברים אני חושב שמותר לו להביע את דעתו אפילו באופן תמידי, מותר לו לנסות להשפיע כי בתוכנו הוא יושב והוא חלק מאיתנו [במיוחד, שלפעמיםחלק מהשקפות מזרחסטיות דומות לחלק מהשקפות של חלק מהמגזרים בציבור החרדי]
אבל אם ישנם דתיים לאומים שגדלו כמזרחיסטים במוסדות שלהם וממילא יש להם השקפות כמו שלהם אין ראוי שהם יכתבו כאן בפורום כאילו הם חרדים, בשביל לנסות להשפיע עלינו, אני מניח שיש להם מספיק פורומים משלהם, מי שמאוד רוצה לדעת מה הם חושבים יכול לגלוש שם,
אגב, בלי כל קשר, כל הכבוד שמחקת את האשכול המגעיל על "תוכנית טלוויזיה".
נשלח ב-16/11/2009 19:43
מי שיצליח לעשות שלום בין שניהם, לדעתי זכאי לקבל את הניק "יושב בשמים"...
נשלח ב-16/11/2009 19:53
טרפופיש כתב:
האבסורד היותר גדול,
שאנחנו מתנהגים בככוד כלפי רבניהם
והם שבאים לפה לנגח, כותבים על רבנינו ככל העולם על רוחם.
הגיע הזמן קצת להרגיע את " אוהבי התורה עם דרך ארץ" האלו.
??
הה?
נשלח ב-16/11/2009 20:05
שוניקו,
אין שום צורך לעשות שלום בינינו. אין בינינו כל איבה.
אפי' עם יהודים פחות יהודים ממנו אינני ביחסי איבה. אין בהם אשם, כך הם צמחו.
יש בי אפילו הערצה ל*יושב_סתר*. הן בגלל מסירותו להשקפתו. ועוד יותר בגלל גמילות חסדיו הרבים בסיוע בענייני מחשבים.
תהום פעור בינינו, רק בשאלה האם להסתכל על החלק החיובי המרובה של מהלכי גאולתנו. ולהודות לה' על כך. ואף לעלות הלאה בסולם החזרה ליהדות שלימה, הכוללת את שלימות הארץ, בית המקדש על מכונו, וסנהדרין בלשכתם. או להביט דווקא על המחוללים המחוללים, ולדאוג לפירוד ובידול מחששות התדרדרות.