בית פורומים בית שמש

מאמר מדהים מהרב צבי יהודה - המדבר בגנות "שנאת חינם"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2009 10:28 לינק ישיר 

לשיטתו של מקוה הרי אין איש יודע את שמו

אכן לשיטתי זו  בעיה אבל צר להודיע כי לא הצלחתי להתגבר על רגש השמחה
אני מקוה שעוד יבואו ימים שבהם אצליח להתעלות מעל עצמי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 10:33 לינק ישיר 

שמתי לב שמקוה קצת בהלם אז לטובת כולנו תימצתי את דברי שוב...

מקוה_נייעס כתב:
ניצחוני בניי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל גדולי הדור שחיו איתנו כמו הגרא"מ שך זצ"ל הסתפיילר ואלו החיים איתנו כיום ועוד המון המון שלא הזכרתי. סוברים שיש מצוה גדולה לשנוא את הרשעים ואת אלו העושים שלא כפי דרך התורה.

אבל מכיון שהרב צבי יהודה קוק כתב את דעתו, הריני מבטל את הרמב"ם והרבינו יונה רשב"א ספר החינוך הגר"א החפץ חיים החזו"א הגרי"ז מבריסק הגר"ח מבריסק, ועוד רבים. כי הרי הרב צבי יהודה כתב במפורש שהקב"ה לא סובל צדיקים כאלו.

אז מה כל אלו כמו הרמב"ם והרבינו יונה רשב"א ספר החינוך הגר"א החפץ חיים החזו"א הגרי"ז מבריסק הגר"ח מבריסק, ועוד רבים שוים אם הקב"ה לא אוהב אותם!

ח"ו  ורחמ"ל.

מקוה יקר שלי,

כשכתבתי בכותרת הרב צבי יהודה, חששתי שתגובתך תהיה זלזול בדברים, במחשבה שאם הדברים נאמרים מפי רב גם אם גדול בתורה אבל לא מהמגזר שלי, הרי שאין עלי חובה להתייחס לדברים, נהפוך הוא אני יכול להתייחס אליהם בזלזול ובציניות.

אך מה לעשות הדברים שהבאתי למעלה לא שייכים להרב צבי  יהודה קוק זצ"ל אלא להרב נפתלי צבי יהודה ברלין, הלא הוא הנציב מוואלזין.

כן כן הנציב ראש ישיבת וואלזין בהעמק דבר בהקדמה לספר בראשית.

אולי עכשיו תתחיל להתייחס לגופם של דברים?

אולי תחזור בתשובה?

מקוה יקר שלי, כשכתבתי בכותרת הרב , חששתי שתגובתך תהיה זלזול בדברים, במחשבה שאם הדברים נאמרים מפי רב גם אם גדול בתורה אבל לא מהמגזר שלי, הרי שאין עלי חובה להתייחס לדברים, נהפוך הוא אני יכול להתייחס אליהם בזלזול ובציניות. אך מה לעשות הדברים שהבאתי למעלה לא שייכים זצ"ל אלא להרב נפתלי ברלין, הלא הוא . כן כן הנציב בהעמק דבר בהקדמה לספר בראשית. אולי עכשיו תתחיל להתייחס ? אולי ?

יש לי בקשה חריגה, זוהי הזדמנות שלא תחזור.

מקוה ידוע כמי שנשמע לדעת תורה, יש סיכוי שאם לא נעלוב בו הוא יקח את דברי הנציב אל ליבו ויחזור בתשובה, אנא אל תוסיפו עוד דברים לאשכול עד שנשמע (יותר נכון נקרא) את דברי מקוה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 16:00 לינק ישיר 

נו מקוה
העם מחכה
אל תפקיר את דעתה של תורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 22:47 לינק ישיר 

כשאני רואה את הצימאון לדבר ה' שאחזה פתאום בכל פורחי הבלונים השונאים כל חרדי שחובש מגבעת ואינו מקלל רבנים, אינו אוכל הרינג ומקנח צו'נט על גבי שיעור נביא מפי הרב החייל. אני חושב שאוטו טו מגיע משיח. אבל מה שהכי הפליא אותי שאפי' הדל"י הצועק ברמקולים ונלחם בכל כוחו ומרצו להצלחת המפגשים השבועיים של בנות ובני המזרחי מתחת לביתו, אותו אחד שערב אישית לצניעותם של בני עקיבא בחוצות הפארקים ובמרבדי הדשא בכל פינה. אפי' הוא צמא לדבר ה' אפי' הוא מצא לנכון לחפש במנהרות העיתונים הדלי"ם כל מיני ציטוטים בדבר גנות השנאה וכו'.

ואכן מחשבות, שחשב שהנה הוא דופק אותי התגלה כאדם שמעולם לא ישב וחימם כיסא בבית כנסת או בישיבה כלשהי, משום שעיקר טענתו ולא משנה מה אענה לו תמיד תגמר בסוף במשפט תענה לגופו של ענין, כאילו לומר לו שדעת כל הראשונים והאחרונים [גם אם נצא מתוך נקודת הנחה שמה שכתב בשם הנצי"ב הוא כמו שהוא למד, על אף שזה גם לא נכון!!!!] הכל לא רלוונטי לימינו אנו, היום יש את ליאור רוט, או את יעב"ץ שיסבירו באלף טעמים מדוע החזו"א לא רלוונטי, מדוע הרמב"ם לא קרא את המפה, מדוע הח"ח לא בר דיעה, והכל הכל משום שמצא נצי"ב שאומר כמוהו לשיטתו!! ולזה לא יקרה תשובה ענינית?

כבוד הרב מחשבות למה לדעתך אני צריך מול כל הגרוודיה הענקית שהבאתי מכל גדולי הדור בזמנים של היום ובזמנים הקודמים, מדוע לשמוע להם זה לא רלוונטי? אני חייב ללכת בשיטתו של הנצי"ב לשיטתך?

אבל כ"ז מתגמד לעצם הדברים!!

מי שהראה לך את הנצי"ב לא יודע לקרא במחילת כבוד תורתו.

בוא ואסביר לך,

הנצי"ב מדבר על תקופת בית שני שבו אומרת הגמ' שנחרב הבית מפני שנאת חינם!!!! שמעת שנאת חינם!!! ובא הנצי"ב בהסבר מחודש ויפה להסביר שזה לא היה שנאת חינם כפשוטו [משהו בסגנון שבו אתה אוהב להשתמש שאתה שונא את הקנאים] משום שאל לנו לחשוב שכאלה צדיקים חטאו בדברים של שנאה של מה בכך, אבל מדרגתם היתה בזה ששנאו אנשים מחמת שנאת חינם והבלישו זאת כביכול בשנאת רשעים!! וזל הנצי"ב שהבאת [לא עיינתי במקור] על כן מפני שנאת חינם שבלבם זה את זה חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורוס"  אכן מפני שנאת חינם לכן חשדו אנשים הבנת? השאלה היא מה הגיע קודם למה!!! אם השנאת חינם היא זו שדחפה אותם או שבאמת הם היו כאלה!!!!!!

מהנצי"ב הזה שהבאת נראה שלמד כמו כל אותם ראשונים ואחרונים שהבאתי, משום שהנצי"ב עצמו אומר שזה היה שנאת חינם אבל אם זה היה שנאה בגלל שהם באמת אפיקורסים האם גם לזה הנצי"ב היה אומר שאסור? אדרבה הכל בגלל שנאת חינם!!!

עכשיו אני יודע שזה יהיה לך קשה לקבל אבל אני מציע לך לגשת לחברים שלך אלו שכן ישבו על ספסתי בית המדרש בנערותם ושאל נא אותם מי צודק, אל תסמוך עליי, האמן לי לפני שאתה מביא מקור למשהו חפש מישהו שמבין בזה.

עכשיו תקשיב ותקשיב טוב "לא תמצא שום ראשון או אחרון שאומר שרשע מותר לאהוב" לא תמצא כזה דבר!!!!!!!!! זה הלכה פשוטה ומרווחת בכל ספרי הפוסקים הראשונים והאחרונים!!!

הטעות היחדיה שלי שאני מודה ומתוודה שאשר חשבתי שזהו צבי יהודה קוק העלת לי את הפיוזים שאפי' לא קראתי מה הוא עצמו כתב, עצם החוצפה לשים את שמו מול כל אותם ראשונים ואחרונים גרמה לי אפי' לא לענות על עצם הדברים. תבין, אצלי קודם כל החובה לשמוע לדברי חכמים רק אח"כ אני מעיין ומנסה להבין, אצלך והדומה לך קודם כל מחליטים אם הרבנים או הפוסקים בכלל רלוונטיים לשיטתך ורק אחרי זה אתה מחליט אם לשמוע להם!!! ויחי ההבדל הקטן הענק הזה!!

אני מקווה שהבנת, כי אם לא, תעביר בבקשה את כל דבריך לאשכול של הדל ברמב"ש אתם יש לכם אותו שיטת לימוד, תלמדו מתוך עלונים, ותחליטו דעת תורה מתוך החומש, ותקבעו את ההשקפה שלכם בגריל בורגר. רק תעשו טובה אל תשכחו את ההרינג של בלבעת ותשימו מודעה ענקית שאתם שונאים את שורפי הפחים, ושאלי פרידמן הוא נאמן ביתו של הגראי"ל שטיינמן שליט"א.

הייתי מצביע עם החילונים אבל חששתי לתועלת התנועה -דעת תוירה של תנועת "טוב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 23:13 לינק ישיר 

עכשיו בנוסף לכל מה שכתבתי החלטתי לעיין במקור ומה התגלה לי?

שקרן שכמוך ומסלף דברי חז"ל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה כזה טיפש מפגר מה אתה לא חושב שאני יעיין במקור ויתפוס שהחסרת מהטקסט????????

אתה יודע שיש חרם דרבינו גרשם שיד הכותבת על הספר תיקצץ??? מי שמשנה ממה שכתוב על ספר ידו תיקצץ כך כתב הרבינו גרשום!!! אתה לא מפחד???

שקרן נבזה ומסלף דברי חז"ל!!!!!!!!! תתבייש לך!!!!!!!!!!!!

והנה הציטוט המדויק כפי שמופיע בהעמק דבר, שימו לב לשורה אחרונה באדום שהחסיר השקרן הזה בשביל לעוות את מה שכתב הנצי"ב.

זה הספר הנקרא "ספר בראשית" - נקרא בפי הנביאים: "ספר הישר", כדאיתא במסכת עבודת כוכבים (כה ע"א) על שני מקראות: בספר יהושע (י יג): "הלא היא כתובה על ספר הישר", ובספר שמואל (ב א יח): "ויאמר ללמד לבני יהודה קשת, הנה כתובה על ספר הישר". ומפרש רבי יוחנן: זה ספר אברהם יצחק ויעקב שנקראו "ישרים", שנאמר: "תמות נפשי מות ישרים" (במדבר כג י).

ויש להבין הטעם למה קרא בלעם את אבותינו בשם "ישרים" בייחוד, ולא "צדיקים" או "חסידים" וכדומה. וגם למה מכונה זה הספר ביחוד בכינוי "ישרים", ובלעם התפלל על עצמו שיהא אחריתו כמו בעלי זה הכנוי.

והענין דנתבאר בשירת האזינו על הפסוק "הצור תמים פעלו... צדיק וישר הוא" (דברים לב ד), דשבח "ישר הוא" נאמר להצדיק דין הקדוש ברוך הוא בחֻרבן בית שני, שהיה "דור עקש ופתלתל" (שם פסוק ה); ופירשנו שהיו צדיקים וחסידים ועמלי תורה, אך לא היו ישרים בהליכות עולמים. על כן, מפני שנאת חנם שבלבם זה אל זה, חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורס. ובאו על ידי זה לידי שפיכות דמים בדרך הפלגה, ולכל הרעות שבעולם, עד שחרב הבית.

ועל זה היה צדוק הדין, שהקדוש ברוך הוא ישר הוא ואינו סובל צדיקים כאלו, אלא באופן שהולכים בדרך הישר גם בהליכות עולם, ולא בעקמימות אף־על־גב שהוא לשם שמים, דזה גורם חֻרבן הבריאה והריסוּת ישוב הארץ.

וזה היה שבח האבות, שמִלבד שהיו צדיקים וחסידים ואוהבי ה' באופן היותר אפשר, עוד היו "ישרים", היינו: שהתנהגו עם אומות העולם, אפילו עובדי אלילים מכוערים; מכל מקום היו עמם באהבה, וחשו לטובתם, באשר היא קיום הבריאה. כמו שאנו רואים כמה השתטח אברהם אבינו להתפלל על סדום, אף־על־גב שהיה שנא אותם ואת מלכם תכלית שנאה עבור רשעתם, כמבואר במאמרו למלך סדום. מכל מקום חפץ בקיומם! עכ"ל המדוייק בלי להחסיר שום דבר.

ועתה ראו מה שכתב וציטט את דבריו השקרן הנבזה מר מחשבות,

זה הספר הנקרא ספר בראשית נקרא לפי הנביאים ספר הישר ... ומפרש ר' יוחנן זה ספר אברהם יצחק ויעקב שנקראו ישרים שנאמר "תמות נפשי מות ישרים" ויש להבין הטעם למה קרא בלעם את אבותינו בשם ישרים בייחוד ולא צדיקים או חסידים וכד'. וגם למה מכונה זה הספר בייחוד ישרים. ובלעם התפלל על עצמן שיהא אחריתו כמו זה הכינוי. והעניין דנתבאר בשירת האזינו על הפסוק "הצור תמים פעלו ... צדיק וישר הוא" דשבח ישר הוא נאמר להצדיק דין הקב"ה בחורבן בית שני שהיה דור עקש ופתלתל ופרשנו שהיו צדיקים וחסידים ועמלי תורה אך לא היו ישרים בהליכות עולמים. על כן מפני שנאת חינם שבלבם זה את זה חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורוס. ובא על ידי זה לידי שפיכות דמים בדרך הפלגה ולכל הרעות שבעולם עד שחרב הבית. ועל זה היה צדוק הדין שהקב"ה ישר הוא ואינו סובל צדיקים כאלו אלא באופן ש הולכים בדרך הישר גם בהליכות עולם ולא בעקמימות אע"ג דהוא לשם שמים  דזה גורם חורבן הבריאה והריסות יישוב הארץ. וזה היה שבח האבות שמלבד שהיו צדיקים וחסידים ואוהבי ה' באופן היותר אפשר עוד היו ישרים היינו שהתנהגו עם אומות העולם אפילו עובדי אלילים מכוערים מכל מקום היו עמם באהבה וחשו לטובתם באשר היא קיום הבריאה כמו שאנו רואים כמה השתטח אברהם אבינו להתפלל על סדום

עכשיו תהיו הוגנים ותאמרו לי אתם מה אתם חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 23:27 לינק ישיר 

מקוה שמימיו מרודדין ,

כל הפוסל במומו פוסל . יד הכותבת על הספר תקצץ .

החסרת מדברי קודשו של הנצי"ב את ההמשך "והיינו ממש כאב המון גויים שאע"ג שאין הבן הולך למישרין מכל מקום שוחר שלומו וטובתו "  . ידוע ומפורסם שצריך לשנוא מצד החטא ולאהוב מצד הנשמה ולא כבדיה שלך שמותר לשנוא . סותר בבלי מפורש בפסחים . ובככל אתה כבר מתקרב לגדר " אל תען כסיל כאיוולתו פן תדמה לו גם אתה "

הפילפול העקום שלך שאם היו באמת צדוקין ואפיקורסין היה מותר לשנוא . קרא שוב את דברי קודשו של הנצי"ב " ומפני שנאת חינם שהיתה בלבם חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' " - דהיינו שחיתות המידות יכולה להכות בעמלי תורה צדיקים וחסידים שיחשדו בשונים מהם כאפיקרוסין . זה מה שקורה איתך ביחס לרב יעב"ץ לר' אלי פרידמן ולעמלי תורה שאינם בצלמך . שלא לדבר על שנאתך השורשית והעמוקה לחוגי המזרחי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2009 23:39 לינק ישיר 

יסלח נא לי מר דל"י איפה מופיע ההמשך הזה?

המשך ההקדמה הזאת לא מופיעה כאן http://he.wikisource.org/wiki/%D7%94%D7%A2%D7%9E%D7%A7_%D7%93%D7%91%D7%A8/%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%A8_%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%AA האם גם אתה מצטט דברי שקר? מה זה ההמשך הזה "ידוע ומפורסם שצריך לשנוא מצד החטא ולאהוב מצד הנשמה ולא כבדיה שלך שמותר לשנוא . סותר בבלי מפורש בפסחים . ובככל אתה כבר מתקרב לגדר " אל תען כסיל כאיוולתו פן תדמה לו גם אתה " איפה זה מופיע? זה חלק שאתה הוספת? כאילו שזה כתב הנצי"ב?

לא ידעתי שאני מתעסק עם חבורת שקרנים מסלפי ספרים!!

הנצי"ב בעצמו כתב את המשפט הזה, אף־על־גב שהיה שנא אותם ואת מלכם תכלית שנאה עבור רשעתם, כמבואר במאמרו למלך סדום. מכל מקום חפץ בקיומם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 00:03 לינק ישיר 

מקריאת כל הדין ודברים כאן, לאט לאט אני מבין שמקווה הוא לא מי שחשבתי הוא הוכיח כאן הבנה שלא נקנית ברגל לכן אני לא מסכים שהוא חובש שטריימל לראשו
תשובה ניצחת ענית לדברי המשכילים מטוב כל הכבוד לך מקווה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 00:19 לינק ישיר 

מחשבות ידידי!
הוא אשר הזהרתי.
הבאת המאמר גרמה בסופו של דבר לפגיעה ברבינו הרצי"ה זצ"ל.
זאת למרות שלא הוא כתב את הדברים אלא הגאון הנצי"ב זצ"ל.

פום פאקערט!
למה התכוונת בשאלתך: מה אני אומר על זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 00:28 לינק ישיר 

לא תגובה בעניין האשכול, עקב מחסור חמור בזמן קריאת הניואנסים ודקויות הציטוט או אי הציטוט, אף שאני סומך ל אנשים מסויימים יותר משאר אנשים שאינם כשרים לומר מה דעת הרב שטיינמן..

אבל רק רציתי לשאול את האיש, ככה לפגוע בשלמה? גם אם הוא לא מקוה, כשרונו המבוזבז (מבוזבז בפן התורני) יודע לאלתר ציטוטי תורה כשצריך.. אולי לא נצי"ב אבל שמעתי ממנו פרפראות ודעתי תורה למינהם.. ואגב אני משוכנע שמקוה אינו חובש שטריימל המיועד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 00:32 לינק ישיר 

דולה!
לא הבנתי... הההאיש לא פגע בי וכשרוני אינו מבוזבז...גם לא בפן התורני.
היש כאן עוד שלמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 01:18 לינק ישיר 

שלמה745 חברי היקר, לא אליך כוונתי, כי אם לשלמה אמיתי אותו הוא חושב שזה מקוה נייעס..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 01:31 לינק ישיר 

התרשמתי מאוד מהנוק אאוט שמחשבות הביא למקווה

מקווה- אני לא נמצא  הרבה זמן בפורום כך שעדיין לא ממש "זכיתי" להכיר את מעלת כבודו..

אבל אתה צריך להשתפר ודחוף!!

ראשית כל . כלל ראשון בתקשורת כשאתה בלחץ אל תמהר להגיב-

קח נשימה, שתה כוס מים, תיישר את הכתפיים, תביט קדימה..

תתפלא זה עובד מצויין..

דבר שני ומאוד חשוב! הדרך הנגיטיבית וההתקפית עובדת בהרבה מהמקרים

אבל לא בכל המקרים..

לפעמים- כשאתה בוחר להתקיף

(ובינינו אתה גם לא מאמין במילה אחת שיוצאת ממקלדתך.. )

אתה מאבד את המומנטום ונתפס כצעקן שכל מה שיש לו בחיים זה לשנוא את "טוב"

תראה גם הבנה מינימאלית..  בגוף הדברים..

הרושם שנוצר-  זה שאתה מחפש תירוצים דחוקים ..

ואתה מעדיף לדחוק את רגלך כבלעם שנדחק עם החמור אל הקיר- העיקר לא לומר טעיתי..

השלישי והאחרון. עשה טובה בעיקר לעצמך - החתימות בכל ההודעות שלך

יוצרים הרגשה של "טרול"

למרות שלפי הכללים היבשים אינך "טרול", עדיין למען הרושם הכללי

ואיך שאתה נראה בפני אחרים עצתי לך הסר את חתימתך..

חוץ מזה אתה מושלם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 05:22 לינק ישיר 

תודה באמונתו,

ת'אמת אם הייתי מחפש להיות כוכב תקשורת, אתה צודק, אוהו צודק!

במקרה שלי, אני לא מחפש את תנועת "טוב" בדווקא אני מחפש את השיטה הקלוקלת, אותה שיטה שדוגלת בכל אותם תחלואים שמניתי אין ספור פעמים במאות הפעמים שהתקפתי אנשים המזוהים עימה לאו דווקא אנשיהם הפוליטיים. את המאבק על השיטה ניהלתי כאן שנים רבות לפני שפכטר בביתר חשב בכלל על רעיון כזה. כך שאמנם באת בסוף הסרט ואתה רואה מוצר קצת משונה, אבל רוב רובם של אלו שמכירים אותי כאן יודעים את שיטתי ואת הרעיון שעומד בבסיס הדברים. הנושא שאני דן בו הוא אינו פוליטי כלל ועיקר.

"הרגשה של טרול"

אני מבקש סליחה על ההרגשה, יתכן אכן שבמקרה זה אקמול לא ישפיע אבל אני מבקש את סליחתך מההרגשה הנוראה שלך.

על כל שאר הטענות, אני מבין מאיפה אתה מגיע, ונכון, זה נורא לפעמים לקבל בפנים את האמת! ואני מבין לליבם של כל אלו שראו את השקר שמחשבות ניסה להלעיט אנשים בסילוף דבריו של הנצי"ב. 

תוקן על ידי מקוה_נייעס ב- 18/11/2009 05:23:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 10:04 לינק ישיר 

לא נ"ל שמישהו חולק על ההיתר (או החיוב) לשנוא רשעים.

הבעיה היא (ולא רק למקוה) שבגרוש אנשים קובעים שבן אדם זה או אחר הוא בגדר של רשע

וכל גדולי הדורות שהבאת ידעו טוב הסיכון בזה, ורק באימה וביראה החליטו מי הוא רשע שישנאו אותו
(זה גם קשור לדרכי הניהול בחינוך היום, וד"ל)

ומי אתה וכמוך בכלל לומר שיהודי הוא רשע?? האם אתה יודע להבחין אם הם עושים משום מרד או סתם מומרים לתאבון??  האם אתה עושה כל המאמצים כדי לדון אותם לכף זכות??  האם אתה יודע בבירור הגדרת תינוק שנשבה - אפילו לאלו שכנראה גדלו ולמדו בחיידרים?? קצת ענוה וצניעות לא יזיק לך. תדאג שחייך הרוחניים מסודרים ושתהיו אתה ומשפחתך רחמנים, ביישנים, וגומלי חסדים כמו כל אלו שצטטת ששנאו רשעים

וכדי שלא תחשוד אותי לצביעות - הניק שלי הוא כמובן בלשון סגי נהר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מאמר מדהים מהרב צבי יהודה - המדבר בגנות "שנאת חינם"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.