בית פורומים סבבה כאן

זכות הרבים - סיפור ידוע (לשם שמים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2009 14:56 לינק ישיר 
זכות הרבים - סיפור ידוע (לשם שמים)

זוכרים את הסיפור שקשה להאמין שמישהו לא קרא או שמע עליו? הסיפור המפורסם על הנערה שניצלה, "מימיננו מיכאל ומשמאלנו גבריאל..." עד היום שמעתי אותו בגרסה מסוימת, עכשיו שמעתי אותו בדיוק רב מהרה"ג בן ציון מוצפי שליט"א שמכיר את פרטי המקרה מקרוב כפי שיתבאר בהמשך באחד משיעוריו על פרשת תולדות בתשס"ז כבוד הרב מספר: ברובע היהודי לפני כשנה (השיעור היה בתשס"ז) היתה אישה אחת בלנית ברובע היהודי בירושלים יום אחד שמעה בשידורים (של הרב) שאם אדם נמצא במקום סכנה או הולך בדרך מפחד או בלילה ישים ידו על המזוזה ויאמר מימיננו מיכאל משמאלנו גבריאל מלפנינו אוריאל מאחורינו רפאל ועל ראשנו שכינת א-ל וינשק את המזוזה ואז ארבעה מלאכים מלווים אותו ולא יהיה לו שום נזק אותה אישה גמרה את העבודה בסביבות 12 בלילה נעלה את המקוה והתחילה לחזור הבית בדרך בכניסה לרובע היהודי נכנסה לאיזו סמטה הרגישה שאיזה מישהו הולך אחריה והוא רוצה להתנכל אליה אז היא ניסתה ללכת ימינה והוא אחריה לקחה שמאלה וגם הוא פנה שמאלה אז היא התחילה למהר קצת מהפחד והוא גם מיהר בסופו של דבר ברחה מהר והגיעה הביתה קראה מהר לבעלה שיש איזה מישהו בחוץ לא יהודי שרודף אחריה מיד מהשמים הזעיקו משטרה, היה באזור סיור של משמר הגבול בסמטה השניה תפסו אותו והתברר שזה מישהו שהמשטרה מחפשת אותו על 4,5 תקיפות אחרות ועכשיו נפל טרף לידם, עשו מסדר זיהוי, זיהתה אותו שאלו את הגוי הרשע הזה למה לא תקפת את האישה הזו הרי היו איזה 5 דקות שהייתם לבד ברחוב אמר להם אני לא יודע, כל פעם שהייתי מתקרב הייתי רואה שני אנשים אחד מימינה ואחד משמאלה שומרים עליה אז לא יכולתי שאלו אותה, והיא גם אמרה לרב (דיברה איתו ממש "היא דיברה איתי"): אני שמעתי שאמרת ושכחתי את כל השמות, זכרתי רק מימיננו מיכאל משמאלנו גבריאל וכל הזמן הייתי חוזרת על זה מימיננו מיכאל משמאלנו גבריאל, מימיננו מיכאל משמאלנו גבריאל... והוא ראה הרשע הגוי הזה שני אנשים שומרים עליה וזו זכות הרבים ומי שעושה זכות הרבים זו מעלה (היא היתה בלנית כאמור) מי שעוסק בדבר כזה של טהרה כתוב במדרש עומדים המלאכים למעלה וצועקים טהור טהור מרבה טהרה בישראל, אז יהיה תקלה על ידה? שלוחי מצוה אינם ניזוקין לא בהליכתם ולא בחזרתם, ככה הגמרא אומרת אז זו מעלה של מי שמזכה את הרבים מעלתו חשובה מאוד הסיבה שאני מפרסם את זה, היא בכדי שאנשים יכירו בדיוק את הסיפור ולא בשינויים שונים פה ושם העתקתי פחות או יותר מילה במילה והחלטתי לפרסם פה, נו טוב, אני לא ממש מכיר מקום יותר טוב לפרסם את זה מקור (דקה 14-17) http://www.doresh-tzion.co.il/LessonPlay.aspx?fn=fid000426-pa-106-5767-0000-mb999-32-vv-021%20%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA%20%D7%AA%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%AA.wmv חודש טוב לכולם !

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > זכות הרבים - סיפור ידוע (לשם שמים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext