כמתחרה לחברינו/ ידידינו מוותיקי תושבי שכנותינו הרב דושינסקי שליט"א כבעה"ב של 2 חניות מספר שנים 'מרכז הספר' בקריה וברמה ב' במסירת נפש והשקיע לבד ועדיין נמצא בחובות ,
וכאן מגיע חברה חרדית שיש לה כ-10 סניפים בכל רחבי הארץ, רק כדי לריב, ועוד הבע"ב לא גר כאן בעיר שזה ממש לא יפה,
יהודים רחמנים השומעים לדבר ה' אנא תמנו מלהיכנס במקום כזה
שיפתחו ביפה נוף בלפציבה אפי' בבעלז אבל למה 10 מטר ליד חנות ספרים וותיקה,
מעניין למה לא עשו חרם כזה על שולחןם מלאכים שפתחה מתחת לאף של חשמל ורהיט ועוד ועוד .....
אני חושב שחשוב לקנות ממקומי אך יחד עם זה השוק יכול לקבוע לעצמו תלכו ותחזקו את החנות המקומית ותראו לאן דברים יגיעו .
נשלח ב-18/11/2009 14:41
אמנם בענין כזה ידוע פיסקו של הרמ"א שבעיר גדול אין משום פסקת לחיותא אבל ראוי לבדוק כל מקרה לגופו, יש לפנות לרבנים שיבדקו אם הדבר מותר ואם לא שיפנו הרבנים למנהל הרשת להעביר את חנותם למקום אחר.
נשלח ב-18/11/2009 15:10
"יש לפנות לרבנים שיבדקו אם הדבר מותר ואם לא שיפנו הרבנים למנהל הרשת להעביר את חנותם למקום אחר."
מקוה,
האם שמעת על חלק של שולחן ערוך שנקרא "חושן משפט"? אם יש לבעלים של "מרכז הספר" טענות כלפי פתיחת חנות ספרים אחרת, הוא יוכל לתבוע את "אור החיים" לדין תורה. מה זה הדבר הזה, לשאול רבנים בדיני ממונות? זה עצמו (לפנות לרבנים, מבלי לתבוע) הוא אסור עפ"י תורה.
נשלח ב-19/11/2009 02:16
בונט,
שטויות! לשיטתך אסור גם לפתוח שולחן ערוך, משום שאסור לשאול רב? מה הקשר? אני דיברתי על לפסוק דין? מישהו דיבר על שמיעת הצדדים בלי לשמוע צד שני? [דבר שאכן אסור עפ"י ההלכה אבל רק במקרה של פסיקת דין] אני דיברתי על כך שיעיינו בכזה סוג מקרה האם עפ"י ההלכה זה בעיה ואם כן לפנות למנהל הרשת. באם אכן מנהל הרשת ירצה להתדיין לפני בית דין בוודאי שיהיה אסור לרב להביע את דעתו קודם שמיעת שני הצדדים וקבלתם את הדין מדין בורר לפחות.
נשלח ב-19/11/2009 09:36
לכל יראי ה' שאכפת להם מהזולת אנא הצטרפו לחרם למען הקהילה.
רמה א'
1. קופת חולים מאוחדת וכללית שפתחו סניפים צמודים לקופת חולים מכבי.
2. חנות צעצועים קנגרו וספרי גאולה שפתחו חנות ליד הצעצועים שליד "יש"
3. שפע שוק שפתח ליד "א" בזמנו.........
4. דובי דגים שפתח ליד "יש" ו"שפע שוק"
5. ספרי פלדהיים שפתח ליד מרכז הספר.........
6. עולם הבגד----------בזאר שטראוס.........
להמשיך??????????????
רמה ב'
אנא השלם את החסר............
מנסיוני הד"ל בעסקים(תואר במנהל עסקים)
ככל שייפתחו יותר חנויות באזור כך ייגדל היקף המחירות דבר בדוק.
ומה עם אמונה בהקב"ה?????????
נשלח ב-22/11/2009 18:52
תנו להם להתחרות בכבוד
אחרי הכל כשהמרכז מסחרי הזה יהווה אבן שואבת למבקשי הלימוד
גם אנחנו נרוויח מתחרות הוגנת וממילא יבואו יותר קונים.