|
|
| נשלח ב-21/11/2009 20:27 |
|
| |
ח"ח לכולם על התגובות.. ליטאי, זה ממש לא פתרון... הנושא דוקא עלה כשדובר על העבודה, "עזוב אותך.. אתה בכלל צריך להתחתן, זה יותר חשוב.." חוץ מזה, השאלה היא עקרונית.
חמקן, א. כן, הוא חיתן את הילדים שלו בערך בגיל הזה, לכן נוח לו ככה.. ב. ברור, בשביל מה יש פורום..? תרתי דלא סתרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2009 20:41 |
|
| |
אם ברור לך בשביל מה אתה צריך את דעתם של אחרים?
מה זה מוסיף לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2009 20:52 |
|
| |
זה מעניין, בסופו של דבר אנו לא חיים לבד בעולם הזה... תשועה ברוב יועץ. תמיד אפשר להחכים, אם לא תשמע את טענות הצד השני, לא תדע שאתה צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2009 21:13 |
|
| |
זה מורכב בשביל פורום בשביל זה יש חברים.
אין כזה דבר צודק מה שכן זה מה נכון בשבילי לעשות
שהרי כל אחד שונה מהשני כמו שאם לאדם ששאל אותך
לא חשוב לו אם האישה שלו חכמה ולא משנה למה ולך
זה מאוד חשוב הרי לא תקשיב למה שהוא אומר אותו
הדבר גם בענין הנ''ל. אם אתה מחכים ממה שנכתב
אני מבטל את מה ששאלתי למפרע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 23:48 |
|
| |
א. קודם כל היום בן 18 זה לא בדיוק 18. הבחורים היום (וגם הבנות) יותר מידיי ילדותיים כדי לשאת על עצמם מה שמכנה המדרש "עול אישה", שהגם ש"טוב לגבר כי ישא עול בנעוריו", אבל בלי יכולת לשאר את העול ישבר צווארו מכובד הריחיים.
ב. זה גם מאוד תלוי בצורך הנפשי של אותו אדם (קרי רצונו לבנות לעצמו את הקן הפרטי שלו).
ג. טוב מאוד הגדירה זאת נוצצת בכותבה: "קצת עצוב שהבנות כ"כ רוצות להתחתן. והבנים עורכים שיקולים ונכנסים לפילפולים וקושיות אם זה שווה או לא.. " הטבע של הבנות עובד כרגיל בעוד שהבנים מוצאים לעצמם כל מיני הסחי דעת. (ולצער כולם גם הבנות היום דוחות את נישואיהן משיקולי לימודים/פרנסה - מחק את המיותר).
ד. "לא טוב היות האדם לבדו". צריך להכיר בזה שכל עוד אינך נשוי אתה "פלגא דגופא" ומוגדר בלשון התורה כ"לא טוב". ודי בכך...
ה. רב_סרן ידידנו, אתה צריך להתחתן. ואל תעבוד על עצמך:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 01:28 |
|
| |
כבוד המשגיח... ציינת נקודות מעניינות.. א. נכון. ב. עוד יותר נכון. ג. ענו על כך באמצעות האימרה מהגמ' "יותר משהאיש רוצה.." כנראה שזו תופעה רווחת ועתיקה.. ד. ח"ו לא מוגדר בלשון התורה "לא טוב", המצב הוא "לא טוב".. ואין טוב אלא תורה ממילא מובן ההיתר לבחורי ישיבות להמתין.. אחח.. יצא דרש בזכותך.. ה. את רס"ן לא אכפת לי שתחתן, אבל לגבי מי שעומד מאחוריו.. מצחיק וחמוד כאחד ההתיימרות לנתח עפ"י ה"הכרות" שלך עימו..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 01:35 |
|
| |
חחח, מי שעומד מאחוריו מתישהו צריך להתחתן. לא ציינתי זמן...ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 01:44 |
|
| |
רב_סרן
אם אתה לא רוצה להתחתן אתה לא חייב.
משגיח
אתה על תקן המשגיח הרוחני?
אופס
מה אני שואלת בכלל
זה כזה ברור..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 01:49 |
|
| |
אני על תקן המשגיח הוירטואלי, וד"ק ועיין היטב ואולי תשכח.
*--[endif]*למה להתחתן?
|
|
| נשלח ב-15/1/2010 01:57 |
|
| |
תודה לכולם על האישורים והעיצות... זה אכן נושא מרתק.. אבל נישאר עם נושא האשכול המקורי..
|
|
|
|
|