ראש העיר, חברי המועצה, עיתון חדש, כולכם אשמים!!!!!!!!!!!!
זה לא סוד, בשבועות האחרונים קיבלו תושבי העיר הרבים את חיובי המים לאחר היטל מס הבצורת, וכמו רבים וטובים בעיר הזאת גם אני חטפתי כמעט 3000 ש"ח קנס. הסיבות לכך בעיקר משום שמעולם לא עידכנתי את מספר הילדים, ואף ששלחתי עידכון הוא לא התקבל משום מה במחשבי "העיריה" יש גם כנראה בעיות נוספות אבל זה דבר נורמלי.
הבוקר אני פותח את עיתון חדש והנה אני רואה התקפה ובצדק נגד הסיפור המוזר הזה שמחזיר את בית שמש לימי המעברות. אבל פתאום אני תפסתי את הראש בתדהמה, לאחר מספר דקות זה כבר היה הבטן שהתגלגל, ולאחר כמה שניות תפסתי בעצם כמה דברים תמוהים ביותר.
כידוע, עיריית בית שמש בתקופת וקנין רבתי העבריה לחברה חיצונית שתגבה את הארנונה הדבר נעשה הן מפני שהדבר מוריד לחצים והן מפני שלחברה יכולות רבות יותר[ משום מה] לפעול לגביית הארנונה וכו'. לחברה הזאת קורים מגע"ר,
עיתון חדש שולח את כל חיצי הביקורת נגד חברת מגע"ר, ולא רק שהעיריה כאילו אינה קשורה לנושא, אלא שבסוף כל ההתקפה כותב חיים ליזרזון שיצויין שראש העיר שלח בעבר מכתב חריף למגע"ר.
הבנתם מה שכאן קורה, ראש העיר שלח מכתב חריף למגע"ר. כל הכבוד לראש העיר. אכן תודה על המכתב, המכתב אמנם היה בעבר אבל זה יספיק גם במקרה הזה. אכן כל הכבוד, אבל בנוסף לכל הטיפשות הזאת כאילו מגע"ר היא זאת שעשתה את כל זה, ולראש העיר אין כל קשר לסיפור. תגידו, אתם חושבים שכולם נולדו הבוקר?
האם זו לא חובת העיריה סיפור גביית הארנונה? האם ראש העיר לא חייב לטפל בזאת בצורה ישירה, האם ראש העיר וחברי המועצה השונים לא חייבים לתת את הדין על כך, אז מה אם יש חברת גבייה? אותי לא מעניין העובדה הזאת, העירייה היא זאת שחייבת בטיפול בזה כמו שהיא חייבת בכל שאר הדברים. אין דבר כזה חברה חיצונית, תפעלו מולה בכל הדרכים, אנחנו בחרנו בהם? מה זה השטות הזאת?
חובת העיריה וכל מי שנמצא בה כולל [דולה אסף גרינברג מונטג ויינר וכו'] לפעול מיידית שהעיריה היא זאת ששולטת במצב, אם אין לכם שליטה, אז תארזו ותקפלו את החפצים שלכם, אנחנו נסתדר לבד.
הדבר הכי מצחיק בכל הסיפור שהעיתון חדש משתף פעולה כאילו מדובר כאן בחוצפה של חברת מגע"ר.
חברה בואו נאמר כאן בצורה הפשוטה ביותר.
העיריה ואך ורק העיריה אשמה בכל, אל תחפשו אשמים אחרים!!!
ראש העיר צריך אישית לשבת במחלקת הגבייה ולשמוע את מאות הפונים שעמדו שם בכל שעה מהיממה בשבועיים האחרונות, אל תספרו לנו סיפורים ואל תמכרו לנו בלוקים, טפלו בבעיה!! יש לכם בעיה עם מחלקת הגביה תקימו מחלקה חדשה תעיפו אותם, זה לא מעניין אותי איך, תעשו זאת איך שאתם רוצים! לא מסוגלים? תתפטרו יבואו אחרים שמסוגלים.
מה שעוד יותר מצחיק שבעיתון חדש עוד מופיע שהם כבר התריעו על התנהלותה האגרסיבית בגביית כסף עבור מחסנים וכו', מה זה השטויות האלה? זה גם לא באחריות העיריה???????????
מה נשאר באחריות העיריה? רק שנדע! האם גם הנקיון זה חברת הנקיון? למה צריך עירייה אם הכל בשליטת אחרים?
אולי בכלל צריך להתחיל לבחור בחברת מגע"ר!! יש לכם מושג איך נרשמים לבחירות שם?<
בושה!!!
נשלח ב-20/11/2009 09:34
האם אנחנו רואים ניצוצות של "תשובה" במקווה????????
נשלח ב-20/11/2009 09:52
מקוה - דברי טעם !
נשלח ב-20/11/2009 10:00
אז מה אפשר לעשות לגבי היטל בצורת? אני גם חטפתי קנס גדול ולא יודע איך אשלם אותו, וזאת אחרי ששלמתי לאינסטלטורים לתקן את כל הבעיות ונזילות בבית...
נשלח ב-20/11/2009 11:51
מסכים לגמרי אם באמת זו בעיה של החברה ולא העיריה מדוע שלא תארגן העריה הפגנה נגד חברת הגביה של העיריה
נשלח ב-20/11/2009 15:59
אם נעייס יתחיל עכשיו לכתוש בראש העיר תהיה פה חגיגה הכי טובה בעיר
נשלח ב-20/11/2009 16:06
נראה שמקווה יצא מהמקווה עם מלא קשקשים.....:)
נשלח ב-21/11/2009 21:35
קבל את האמת ממי שאמרה - גם אם הוא מהמקווה...
אכן בעיה כאובה של כולנו, וצריך לטפל בה בהקדם. גם ב"חדש" הוזכר שבערים אחרות לא גובים את המס, מה גם שבכנסת החליטו להקפיאו, אבל ההתנהלות בבית שמש מזכירה עדיין את ימיו של וקנין, וגם היחס המתנשא באגף הגביה לא טופל מאז.
לגבי עדכוני מספר הנפשות, אני עדכנתי מיד בתחילה, ולשאלתי הם אמרו לי שכל העדכונים נמצאים בארגזים - ולא עדכנו לאף אחד. קודם גובים כסף, ורק אח"כ מעדכנים!
חוצפתם ועזותם עוברת כל גבול.
עירייה חרדית צריכה לטפל בעניין מיידית - במיוחד עם "הממונה על הגביה" - היכן הוא?
כיום כאשר הם הורידו את הכפפות ונלחמים נגדנו - אין שום סיבה ללכת אתם בכפפות של משי. צריך להעיף מהעירייה את כל העובדים שאינם מתיישרים עם ההנהגה החדשה!
נשלח ב-21/11/2009 22:20
איך אמרו פעם.... תנו לתושבים לנצח
נשלח ב-22/11/2009 06:38
אז מה אפשר לעשות? רק לשלם אותו? יש אפשרות לתבוע את העירייה או מגע"ר כקבוצה על נזקים שלא עדכנו את המחשבים והשאירו את הטפסים בקופסה? משהו?
נשלח ב-22/11/2009 07:53
השיטה המנחה את חברת מגע"ר על אף שקיבלו מאות רבות של עידכונים ויש האומרים אלפים קודם נגבה את דמי היטל הבצורת ולאחר מכן נעדכן ונוריד את הסכומים היא שיטה שלא תעבור בבית משפט בשום אופן.
אם היה כאן מישהו שהיה תובע את העיריה על דבר כזה אין לי ספק שהיה זוכה בבית משפט, [זה לא אומר שמותר לתבוע יש לברר עם רב] וזה אני אומר לכם כאחד שמבין קצת בנושאים כאלו.
חברת מגע"ר היתה צריכה להשתמש בשיטת התשלום הישנה ולגבות את היטל הבצורת לאחר העידכון בגביה נפרדת, גם אם הדבר היה מסרבל קצת את הכל. לא יתכן שמאות מאות אנשים עומדים מידי בוקר עכשיו במחלקת הגביה בשביל לשמוע משפט אחד "הדברים יסתדרו".
בנוסף הייתי מצפה ממחלקת הגביה לשלוח לכל אדם שקיבל מס בצורת הסבר שיתכן ויש טעות משום שעדיין לא עידכנו את מספר הילדים והכסף יוחזר. האטימות של הגביה הזאת ושכולם יתרוצצו בקרים שלמים במחלקת הגביה היא פשוט פשע ובגדר הוספת חטא על הפשע שמימלא עשו בזה שגבו את הכסף.
אני רוצה לראות את בעירייה יש מישהו שמוכן לקחת את מה שכתוב כאן ולהתחיל ליישם כמה דברים. בואו נראה מה הם מסוגלים. אני מבטיח לכם אני יעמוד עם היד על הדופק.
נשלח ב-22/11/2009 09:35
אצלנו היו אומרים
"זה דרך חיים זו השקפת עולם זו אמונה בצדקת הכסף"
נשלח ב-22/11/2009 09:51
מקווה
וואו
זו הפעם השנייה
והפעם האמור מתייחס לכל האשכול
נשלח ב-22/11/2009 10:52
אנחנו התושבים אשמים בכך שבחרנו בעירי'ה שכזו.
נשלח ב-22/11/2009 14:57
מקווה, שלום.. אספתי את חפציי והלכתי הביתה. יום חופש, מה רע?
לגופו של מקרה, אני ממליץ לכל ידידי המלומדים ליטול את הטלפון לידיהם, ולחייג. חיוג ראשון למחזיק תיק הגביה, לשאול אותו האם אתם חייבים לשלם, ואולי אפעס אפשר הנחה קטנה. מי שצריך את הטלפון שלו יקבל באישי, (פשוט אני חושב שזה לא הוגן לפרסם ברבים כשלא רק חברי הפורום רואים). הטלפון השני יהיה לאדונינו הראיס, מרא דאתרא ראש העיר שליט"א, שאם כל הבעיות שיש לו, ויש לו, עליו להמשיך במנהיגותו שהוכחה במעט לפני שבועיים, ולהעיף או לנער את המגע"ר. טלפון אחד שתים שלוש אולי יזכירו לו שהוא הראש והבוס..
למותר לציין שציפיתי שאסי יכתוב פה תגובה מנומקת, כנראה שהוא עדיין מחוץ לעיר..
את תגובת ארנרייך לא קיבלנו עד למועד כתיבת התגובה, כי תאגיד המים עדיין לא הוקמה.. (מקווה, מעברות או לא?)..
הטלפון השלישי בהחלט יכול להיות לדובר העירייה, בטלפון המשרדי או האישי. (הוא אוהב לעזור ויודע איך). אבל לאחרונה אומרים יודעי דבר שנושבים רוחות לא מעודדות מהכיוון של החדרים הסמוכים זה לזה בלשכת ראש העיר.. אולי דורית או גולן יסברו את אוזנינו מה קורה שם..
נשלח ב-22/11/2009 16:14
מקוה,
אתה צודק ובגדול.
אבל שאלה - לפי החשבון שלך, עם קנס של
3000 ש"ח, שזה כ150 מ"ק, אתה יכול למלאות מאתים מקוואות. האם יש לך בריכה?