מידי תקופה צצה ועולה שאלת הטיפול בבני נוער קטינים השותים אלכוהול עד כדי שיכרות בשעות הלילה המאוחרות ובאזורי ומגורים ובכך מפריעים את שלוות התושבים. זה נהיה מעין ריטואל קבוע, יש אלכוהול, החבר'ה משתכרים קורה סוג של אסון ואז כל הרשויות האמורות לטפל בעניין מתחילות במלחמה תקשורתית על דעת הקהל כי אינם אשמים בבעיה אלא חוסר בתקציבים הוא הגורם העיקרי לטיפול בבעיה. בעיה זו שהינה נחלת כלל יושבי הארץ הזו לא פסחה לאחרונה גם על שכונת רמב"ש - שאני נמנה עם תושביה – וסיפורים מעין אלו נהיו מנת חלקנו בימים אלו. כאן אני רוצה להבהיר כי אותם נערים שכללו את השיטה ומפאת הקור והגשמים אינם מתרכזים בגנים ציבוריים ובפארקים השונים אלא פשוט מאוד נכנסים לתוככי החניונים הסגורים ושם מעבירים את זמנם תוך חדירה לתחום הפרט והפרעה לדיירי הבניינים בעצם הימצאותם שם. לא אחת מוצאים הדיירים שברי בקבוקים ופסולת מזון כאשר אותם נערים ונערות אף ממנגלים להם בתחומי הבניין. סיפור כזה עובר לאחרונה על תושבי רחוב נחל מאור ברמב"ש א'. כל השיחות עם אותם נערים נופלות על אוזניים ערלות. החבר'ה פשוט אינם רוצים להקשיב ופעמים שאינם מסוגלים לכך. משיחות עם בעלי עסקים באזור סוכם כי הם לא ימכרו לאותם נערים אלכוהול ודומיו. כאן חייב לציין כי אותם נערים באים מבתים טובים ואף הם חבר'ה טובים במהותם אבל חרב השעמום לא פסחה עליהם בנוסף לאותה בעיית זהות אישית החסרה להם מאוד. משיחות איתם עולה לא אחת כי הוריהם עלו לארץ מכל מיני סיבות כאלה ואחרות אך הם בניגוד להוריהם לא מוצאים את עצמם מבחינה תרבותית וכאשר השעמום גובר השיגעון מתחיל ואת המחיר משלמים אנו התושבים. בעיית נוער בעייתי ומנותק הינה אחת הבעיות הקשות ביותר שקיימות היום בחברה הישראלית ופתרונות קסם ודאי שלא קיימים, אבל לא יתכן שכתושבים נהיה שבויים בידי חבורות נוער שכאלו. אין ספור פעמים פנינו למשטרת ב"ש ששלחה ניידת ופינתה את הנערים הרועשים אך הללו חזרו שוב ושוב. יתירה מזו, אף נאמר לנו בשיחה כי לפני השעה 11 בלילה אין שום יכולת חוקית לדבר עם אותם נערים ולפנות אותם מהאזור. אני שואל את המשטרה, זה נאמר על אזורים ציבוריים, כאן מדובר על כניסה לשטח פרטי המוגדר ככזה גם ברשומות ולכן הטיעון של השעה אינו רציני כלל. אין צורך לומר כמה אותם נערים עלולים אף להיות מסוכנים לאחר שתיית אלכוהול בכלל ובצורה שכזו בפרט. נערים המנפצים בקבוקים בגנים ציבוריים עלולים לעשות אף יותר מכך ואז מה יענו המומחים, שהכתובת הייתה על הקיר?! שהתרענו אבל לא שמעו?! בשיחה שערכתי עם דובר העירייה נאמר לי כי העירייה הקצתה 12 מיליון ₪ לטיפול בנוער שכזה ובימים אלו שוקדים על דרך הטיפול. לאחרונה שוחחתי עם מפקד התחנה בעניין שהסביר לי את מגבלותיו בנושא אך ביקש שנשב לפגישה איתו ביחד עם נציגות התושבים וננסה למצוא דרך לטיפול בעניין כאשר הוא מצידו יגביר את סיורי המשטרה במקום. תגובות אלו מראות כי הבעיה ידועה ואף יש רצון להתחיל לטפל אך כל יום שעובר רק גורם לאותם נערים לקבוע את משכנם במקום ולו מהסיבה שאין יד חזקה המטפלת בנושא. כמו בעיית תאונות הדרכים כך הבעיה הזו, רק פעולות הרתעה של הגורמים הרלוונטיים תצמצם את מימדי הבעיה עד להפסקתה.
(פורסם בשבועון "תמורה")
נשלח ב-21/11/2009 20:11
חלקם הגדול המצביעים הפונטציילים של תנועת "טוב" זהו בעצם דור ההמשך........ אז תנו להם את הכבוד בבקשה.
נשלח ב-21/11/2009 21:16
מקוה , יש שם יותר גימל ממה שאתה מוכן לדמיין .
נשלח ב-21/11/2009 22:18
מקוה_נייעס כתב:
חלקם הגדול המצביעים הפונטציילים של תנועת "טוב" זהו בעצם דור ההמשך........ אז תנו להם את הכבוד בבקשה.
חלקם הגדול המצביעים הפונטציאלים של תנועת "טוב" שהיו במסגרות ליטאיות כאלו ואחרות וקיבלו חינוך שלא מתאים להםולא קיבלו חום ואהבה,לימדו אותם שיש אלוקים בעולם אבל לא לימדו אותם לאהוב אותו.. זהו בעצם דור ההמשך........ אז תנו להם את הכבוד בבקשה ותנו לאנשים שמבינים קצת יותר בחינוך מהמלמדים בתתי"ם שחשבו שהםיודעים לחנך ונמצאו מקלקלים...
נשלח ב-22/11/2009 08:00
מעניין............ כל הבעיות של החינוך מגיע מהמלמדים אה?
אוקיי!! הכל מהמלמדים.
עכשיו תענה לי למה אתם בדווקא רוצים להתחנך אצל המלמדים שלנו? כאלה מלמדים שמקלקלים ילדים! למה אתם מתלוננים כאשר לא מקבלים ילדים לתתי"ם שלנו? מה קרה? פתאום אתם רוצים להכנס ולהתחנך אצל המלמדים המקלקלים?
אתה לא חושב שהגיע הזמן לשכנע אנשים לא לשלוח לתתי"ם שלנו?
נשלח ב-22/11/2009 09:50
מקווה
זו הפעם הראשונה שאני מזדהה לגמרי עם תגובתך.
.כמובן שהאמור הוא רק ביחס לתגובתך האחרונה באשכול זה ...
נשלח ב-22/11/2009 10:02
מקווה איפה אתה חי???
ברמת בית שמש קיימים מוסדות אלטרנטיבים (יותר מירושלים!!)
מוסדות ששמים דגש על בין אדם לחבירו ועל רמת לימודים גבוהה ..
מוסדות שבודקים מי הילד ולא איזה כובע הסבא שלו לובש בשבת..
לא חסרות משפחות ששולחות מראש ובלכתחילה דלכתחילה את הילדים שלהם
למוסדות אלו. אני לא מבין על מה אתה מדבר..
(לגבי המלמדים חלקם מלמדים מצויינים וחלקם פחות כמו בכל תחום -
אבל יש חשיבות עצומה שמלמדים יוציאו תואר כלשהו (לפחות תואר אקווילנטי )
ואל תנסה למשוך אותי בלשון -להוציא סרה במלמדים כי לא תצליח!
דיברתי על השיטה בכללותה לא על האנשים.. )
נשלח ב-22/11/2009 14:32
באמונתו,
לדעתי אתה חייב להבדק שאין אצלך מולוקולות של אלצהיימר ח"ו.
בתגובה הקודמת שלך כתבת במפורש שהאשמים הם המלמדים שמקלקלים, אז מה אתה מסיים שאני לא ימשוך אותך לדבר נגד המלמדים? כבר דיברת סרה בהם.
אני אמרתי שחסרים כאלה ששולחים למוסדות אחרים? אני אמרתי שלא יבואו אותם אלו שמטילים את הכל על המלמדים, ואני מדבר במפורש על אלי פרידמן בקונטרס של הפצעים שלו שכתב שאשמה בכך מערכת ושיטת החינוך החרדית. אז מה בדיוק אתה רוצה?
אם אתה מאמין בזה שלח את ילדך לאן שאתה מאמין אבל אל תבכה כשלא מקבלים את ילדך למוסד חרדי.
סוף סוף אני מתחיל להבין את מנהלי המוסדות השונים שלא מקבלים ילדים מסויימים, תראו איזה שיטות אתם מביאים, זה יכול להרוס את החינוך של ילדינו אם תאמרו לילדים שלכם שהמלמדים מקלקלים.
נשלח ב-22/11/2009 15:03
מקוה,
אני בהחלט מסכים איתך, והבעתי את דעתי בנושא לא פעם.
מי שמתעקש לשלוח את ילדיו למוסדות חרדים כדוגמת "בית שלום", אל יבכה אם לא מקבלים אותו בגלל שהוא ספרדי, מודרני, עובד (מחק את המיותר).
מדובר במוסד פרטי שיכול לקבוע את הקרטריונים שלו לקבלה.
אני את ילדי לא שלחתי למוסדות הללו, להשקפתי הם לא מחנכים ולא מלמדים. מספיק לראות את הבוגרים של בית שלום כדי להבין כמה אני צודק.
נשלח ב-22/11/2009 19:08
מה מקוה מטהר את הטמאים
כך הנייעס מטמא את הטהורים
נשלח ב-22/11/2009 21:56
אהבה רבה
נשלח ב-22/11/2009 22:29
מקווה - זה בסדר התרגלתי לדמגוגיה בגרוש שלך..
אני חוזר ואומר יש מלמדים טובים ויש פחות כמו בכל תחום
דיברתי על השיטה!!
אני אישית בחרתי במקום עבור ילדי במקום איכותי שמעניק תורה ויראת שמיים
תוך כדי שימת דגש רב על בין אדם לחבירו ולמידת מקצועות נוספים
בדבר אחד אני מסכים איתך- אני גם לא מצליח להבין את אלו שרצים אחרי מוסדות
ע"מ לקבל מדבקה על גב הילד ולזעוק "כשר אני"
לגבי הבדיקות שלי עם האלצהיימר זה בסדר-
נבדקתי בדיוק לפני שבוע הבדיקות אגב יצאו תקינות..
נשלח ב-22/11/2009 22:51
באמונתו כתב:
חלקם הגדול המצביעים הפונטציאלים של תנועת "טוב" שהיו במסגרות ליטאיות כאלו ואחרות וקיבלו חינוך שלא מתאים להםולא קיבלו חום ואהבה,לימדו אותם שיש אלוקים בעולם אבל לא לימדו אותם לאהוב אותו.. זהו בעצם דור ההמשך........ אז תנו להם את הכבוד בבקשה ותנו לאנשים שמבינים קצת יותר בחינוך מהמלמדים בתתי"ם שחשבו שהםיודעים לחנך ונמצאו מקלקלים...
לא אני כתבתי את זה!
נשלח ב-23/11/2009 23:47
מקווה - הבנת הנקרא:
לתת לך לחזור על החומר ולפתור לבד או לעזור לך?
"ותנו לאנשים שמבינים בחינוך יותר מהמלמדים בתתי"ם
שחשבו שהם יודעים לחנך את הנערים ונמצאו מקלקלים"
איפה ראית השמצה נגד מלמדים בשאר הם ? מעבר למלמדים הספציפיים כמובן.. ??!!
נשלח ב-24/11/2009 08:06
אם זה התשובה שלך, אז אין שום צורך שאענה לך, אתה כבר יודע שנפלת.
תעשה לעצמך טובה אל תגיב, כי בכל פעם שאתה מגיב האשכול עולה לראש הפורום ואז עוד אנשים מסתכלים ורואים את זה