|
|
| נשלח ב-24/11/2009 10:20 |
|
| |
ארתחששתא, אדרבה אם הלכה (אני מדבר באופן מושאל כמובן, אני מתכווין שאם אכן חכמי התורה יבהירו שזו הדרך הנכונה להבין את מעשה בראשית, תוך מתן הסברים המניחים את הדעת לפחות לחכם המבין מדעתו...) נקבל. אבל כיון שזו לא הלכה אלא גחמה שרירותית שלך, הרי שהיא מסלפת את מושג הא-ל וכפי שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 11:10 |
|
| |
מקס
ביקשת שאקרא את דבריך ואגיב עליהם, כבקשתך, הדגשתי את דבריך באדום לזיהוי.
מה משנה לי כמה זמן לקח להאנושות להתחיל להתעשת ממליוני השטויות שהאמינו בהם ?
לפי דבריך היום אנשים לא מאמינים בשטויות?
אני לא מנסה ליישב כלום, אני מקבל את המדע והתוצאות של המדע וכו' אבל לא מאמין בא (כמו למשל הערבי המתאבד שמאמין באיסלם,) רצוני לומר שגם המדע אינו דורשת ממני להאמי
במה אתה שונה המאמין בתורה- ובפרשנות רבניה, מהמוסלמי המאמין בקוראן ופרשנות חכמיה,
המדע היא ברת הוכחה ולכן היא אינה צריכה אמונה, במדעים המדויקים כל דבר אפשר להוכיח- בצורה מוחשית, אלוקים צריך אמונה- אותו אי אפשר להוכיח מוחשית., מה שייך אמונה בהלכה? או שאתה מקיים או שלא, האמונה בחז"ל, זקוקה לאמונה,( אמונה במה בדיוק?) אחרת למה שתקיים את דברי אנשים שחיו וחשבו לפני אלפיים שנה?
כן מצדיק ח"ו כפירה באלוקים אם לא היה לנו מסורת,
מה הקשר לכפירה אם לא היתה לנו או כן היתה לנו מסורת :
האם יכול לתקיים מדע בזמן גילוי פנים ????????
במחילה מכבוד כל המשתמשים במושג של הסתר פנים, לע"ד כפירה גדולה יש בשימוש הזה, בתוכחה בפר' בחוקותי אומרת התורה, ואנוכי אסתר אסתיר פני מכם- כוונת הפסוק, בשעת צרה וגלות ה' לא יקשיב לתפילותנו ולצעקתו- כפי שהוא הבטיח, בין זה וללמוד מכך שיש מצב ואפשרות שבעולם יתרחש משהו אפילו קטן ביותר ואלקים מסתיר פניו ולא רואה, צריך להיות כופר גדול באמונה בגדולתו של הבורא להוציא ולכתוב על אפשרות כזו.
למה אתה חושב שהמדע זו כפירה? המדע בא להסביר את נפלאות הבורא ואת גודל יצירתו המדהימה!
אגב חלק מחז"ל כן ידעו שהעולם עגול- מדרש רבא פ' נשא, וכן בזהר- פ' ויקרא
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/11/2009 11:32:33
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 15:09 |
|
| |
ירוחםשמ: תודה לך צדיק: אני התכוונתי שתגיב על זה, תודה מראש,
ברשותכם: שאלה שמטריד אותי הרבה שנים, ואני רוצה להציע תשובה מעניינת, ולשמוע את דעתכם,
השאלה: כולנו יודעים שבאנושות היו חכמים בכל הדורות, הרבה לפני ההתפתחות של המדע,
אז למה המדע לא התפתח לפני זה ?
ועוד למה רק בכפירה המדע יכול להתקיים ?
התשובה:
עומק היסוד של קיום המדע, היא חוקיי הטבע, כלומר אם לא יהיה חוקיות בטבע ? אז אין מדע,
לכן רק בעולם של הנהגה של הסתר פנים יכול להתפתח המדע,
אבל בדורות קודמים שהנהגה היה בגילוי פנים, אז מי החכם שהיה יכול לקבוע חוקיי אסטרונומיה ? בזמן שיהושע עצר את השמש ? או חוקים במים בזמן שמשה רבינו קרע את הים ? וכו' וכו'
מה היא דעתכם ? (וסליחה על העברית שלי)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 15:39 |
|
| |
א
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
ביקשת שאקרא את דבריך ואגיב עליהם, כבקשתך, הדגשתי את דבריך באדום לזיהוי.
מה משנה לי כמה זמן לקח להאנושות להתחיל להתעשת ממליוני השטויות שהאמינו בהם ?
א, לפי דבריך היום אנשים לא מאמינים בשטויות?
אני לא מנסה ליישב כלום, אני מקבל את המדע והתוצאות של המדע וכו' אבל לא מאמין בא (כמו למשל הערבי המתאבד שמאמין באיסלם,) רצוני לומר שגם המדע אינו דורשת ממני להאמי
ב, במה אתה שונה המאמין בתורה- ובפרשנות רבניה, מהמוסלמי המאמין בקוראן ופרשנות חכמיה,
המדע היא ברת הוכחה ולכן היא אינה צריכה אמונה, במדעים המדויקים כל דבר אפשר להוכיח- בצורה מוחשית, אלוקים צריך אמונה- אותו אי אפשר להוכיח מוחשית., מה שייך אמונה בהלכה? או שאתה מקיים או שלא, האמונה בחז"ל, זקוקה לאמונה,( אמונה במה בדיוק?) אחרת למה שתקיים את דברי אנשים שחיו וחשבו לפני אלפיים שנה?
כן מצדיק ח"ו כפירה באלוקים אם לא היה לנו מסורת,
ג, מה הקשר לכפירה אם לא היתה לנו או כן היתה לנו מסורת :
האם יכול לתקיים מדע בזמן גילוי פנים ????????
ד, במחילה מכבוד כל המשתמשים במושג של הסתר פנים, לע"ד כפירה גדולה יש בשימוש הזה, בתוכחה בפר' בחוקותי אומרת התורה, ואנוכי אסתר אסתיר פני מכם- כוונת הפסוק, בשעת צרה וגלות ה' לא יקשיב לתפילותנו ולצעקתו- כפי שהוא הבטיח, בין זה וללמוד מכך שיש מצב ואפשרות שבעולם יתרחש משהו אפילו קטן ביותר ואלקים מסתיר פניו ולא רואה, צריך להיות כופר גדול באמונה בגדולתו של הבורא להוציא ולכתוב על אפשרות כזו.
ה, למה אתה חושב שהמדע זו כפירה? המדע בא להסביר את נפלאות הבורא ואת גודל יצירתו המדהימה!
ו, אגב חלק מחז"ל כן ידעו שהעולם עגול- מדרש רבא פ' נשא, וכן בזהר- פ' ויקרא |
|
א, הכוונה לחכמי המדע
ב, אמונה מלשון "נאמן" ועיין כאן מה שכתבתי. תודה
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2672697&forum_id=20504
ג, רצוני לומר שאם לא היה מסורת אנחנו חייבים ללכת אחרי המדע, אבל שיש מסורת, השאלה המתבקשת לפי מי צריך ללכת, לפי חקירה מדעית ? או לפי המסורת ?
ד, ההסתר פנים זה המציאות, מה לעשות ?
ה, אני חוזר ואומר שיסוד המדע היא חוקי טבע קבועים והבן, ומצב כזה קיים רק בהנהג של הסתר פנים,
ו, עצם הדבר שרש"י מביא את החז"ל על המבול, (כמה זמן לקח למים לרדת) זה אומר שרש"י גם חשב שהעולם שטוח ולא עגול, ורש"י הכיר את כל החז"לים,
תוקן על ידי maxmen ב- 24/11/2009 15:41:37
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 15:50 |
|
| |
מקסמן, אתה מניח הנחות שגויות ואח"כ מקשה קושיות. מה שבעיקר התפתח בזמן החדש הוא הטכנולוגיה מדע תמיד היה. למה זה קרה ? כנראה בגלל שהיו שנים ארוכות של תרדמה (מה שמכונה ימי הביניים) ודיכוי של הכנסייה וכד' נוצרה תסיסה והתעוררות מהפכנית מחודשת לבחון דברים מחדש, כשעל הרקע אנטיגוניזם לממסד הכוחני שרוצה לשמר את כוחו ( זה התחיל בתחום המדעי תרבותי, והמשיך לתחום השלטוני פוליטי) ותפיסה אשלייתית שהכל נמצא בידיו ובכוחו של האדם (במיוחד אחרי כמה הצלחות שלפחות למראית העין היו יפות ומועילות) מובן שזה מהלך מהפכני ומרחיק לכת הרבה יותר, מהמעט שהצלחתי לתאר כאן, ניסיתי לחשוף טפח מהענין בסה"כ.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 15:56 |
|
| |
אין דבר כזה הסתר פנים- אם אתה מאמין שיש מנהיג לבירה-מנהיג וריבון לא מפנה את מבטו אף פעם ,
אין בעולם שטח מת- ואין בעולם זמנים מתים שהריבון לא מודע ורואה אותם.
אנחנו לא חייבים ללכת אחר המדע- למרות שהמדע הוא הדבר היציב ביותר והנכון ביות שיש לנו, המדע נמצא תחת ביקורת מתמדת, כל שניה , כשמתגלים טעויות מיד כולם מודעים,
מה שאין כן מסורת, שמטבע הדברים חלו בה שיבושים הן בשוגג והן במזיד, והרבה מאד ממנה, אין לה על מה לסמוך, כי אם על דעתם ומצבם הזמני של יוצריה.
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 16:40 |
|
| |
חבל שזה התשובות שלכם,
ברצינות אני לא יודע את כל זה ?
יש מנהיג אז מה ? אבל ההנהגה שלו היא כרגע בהסתר פנים, שזה אומר שחוקי הטבע קבועים,
אישציפור: הם לא הגדירו חוקים ובלי זה אין מדע, ולמה ? כי לא התאפשר להגדיר חוקים בזמן שיש ניסים גלויים,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 17:09 |
|
| |
מקס
התורה אומרת ויכל א' מכל מלאכתו אש עשה, ה' הטביע בששת ימי בראשית את כל חוקי הטבע בעולם,
גם את ההמצאות המדעיות החדשות ,שכל מדען ותיק עתיד לחדש, כבר נקבעו בששת ימי בראשית.
יותר הוא לא מתערב בחוקי הטבע, המשנה- מונה את עשרת הדברים מעל הטבע, שאותם ברא א' - בין השמשות - לפני ויכולו..
כל הניסים שנעשו ושקרו -כולם כולם - נעשו בתוך חוקי הטבע, ויש לי חדשות טובות בשבילך, הניסים שמתרחשים היום לעם ישראל ולמדינת ישראל, הם פי כמה יותר גדולים מכל הניסים שהתרחשו לאבותנו במדבר.
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 17:32 |
|
| |
התורה אומרת ויכל א' מכל מלאכתו אשר עשה, ה' הטביע בששת ימי בראשית את כל חוקי הטבע בעולם,
גם את ההמצאות המדעיות החדשות ,שכל מדען ותיק עתיד לחדש, כבר נקבעו בששת ימי בראשית.
יותר הוא לא מתערב בחוקי הטבע, המשנה- מונה את עשרת הדברים מעל הטבע, שאותם ברא א' - בין השמשות - לפני ויכולו..
כל הניסים שנעשו ושקרו -כולם כולם - נעשו בתוך חוקי הטבע, ויש לי חדשות טובות בשבילך, הניסים שמתרחשים היום לעם ישראל ולמדינת ישראל, הם פי כמה יותר גדולים מכל הניסים שהתרחשו לאבותנו במדבר. |
|
נכון וידוע שיטת הראשונים בענין,
אבל יכול אולי שכול הפרשנות הזאת מחז"ל, נובע בגלל שהם (החז"ל) היו כבר בזמן ההסתר פנים,
תשמע אני בסה"כ מנסה לשמוע האם זה ראיון טוב ? והאם אפשר לומר כך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 17:32 |
|
| |
מקסמן, בטח שהגדירו חוקים , תסריטים של התנהגות ועוד , נכון זה היה פחות מתודולוגי מהמדע המודרני לטוב ולמוטב, אבל זה בהחלט היה מדע. זה שאתה מצמצם את תודעתך לד' אמות (או פחות) של חשיבה מדעית מודרנית זו בעיה שלך (ושל עוד חלקים לא מבוטלים לצערי בעולם שהבערות עדין שולטת בהם) בלבד)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 17:51 |
|
| |
ירוחםשמ: אתה יודע איפה זה רלוונטי ? בשאלה למה משה רבינו לא קידש את כל החודשים כמו שהלל עשה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 18:55 |
|
| |
| המנקש כתב: |  | ו( מקסוול הנך נושא את שמו לשווא של אבי תורת האלקטרומגנטיות מפני שהוא היה כומר אדוק ומאמין גדול. וכן עוד רבים וטובים שראו את חקירתם המדעית כהשלמה לאמונתם) י
|
|
אז לדעתך, אם אני ניגש ללימודים שלי בצורה הנכונה, אני אמור להימשך לנצרות?
|
| נשלח ב-24/11/2009 19:29 |
|
| |
מקס
את הודעתך האחרונה באמת לא הבנתי,
ושוב השימוש במונח הסתר פנים היא בעייני , פגיע ברוממותו של ה' פגיע בריבונותו על העולם והפיכתו (את ה')לדבר קל וחסר חשיבות ולא רלונטי,
|
|
| נשלח ב-24/11/2009 19:59 |
|
| |
א, את הודעתך האחרונה באמת לא הבנתי,
ב, ושוב השימוש במונח הסתר פנים היא בעייני , פגיע ברוממותו של ה' פגיע בריבונותו על העולם והפיכתו (את ה')לדבר קל וחסר חשיבות ולא רלונטי, |
|
א, אני מנסה לשאול מה הטעם במצוות קידוש החודש ? כשאפשר לעשות מה שהלל עשה ? שקידש את כל החודשים,
כלומר למה משה רבינו לא עשה כך ?
לדעתי ההסבר שלי פותרת את הבעיה,והבן
ב, אני לא חושב שזה פוגע ברוממותו להפך לנהל עולם במצב כזה מרומם אותו יותר, כי לתת לצדיק את רצונו, בזמן גילוי פנים אין כביכול בעיה, מה שאין כן בזמן הסתר פנים שהכל צריך להיות מחושב מראש,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 00:27 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אני מנסה לשאול מה הטעם במצוות קידוש החודש ? כשאפשר לעשות מה שהלל עשה ? שקידש את כל החודשים,
כלומר למה משה רבינו לא עשה כך ? |
|
האם כוונתך שהלל לא קיים את מצוות קידוש החדש? ברור שמקיימים את המצוה גם באופן של חישוב. בתורה לא מוזכר עדים.
אתה מניח גם שמשה רבינו זימן עדים, אבל דעת הגאונים, כפי שמובאים ברבינו בחיי על התורה פרשת בא, וכן דעת רבינו חננאל, שבזמן משה היו מקדשים כמו החשבון של הלל השני, או כיוצא בו, ורק בימי הבית השני תקנו את כל ענין העדים להוציא מליבם של צדוקים.
|
|
|
|
|