| נשלח ב-25/11/2009 01:03 |
|
| |
| דינוזאורוס כתב: |  | | האם כוונתך שהלל לא קיים את מצוות קידוש החדש? |
|
במילים פשוטות למה משה רבינו לא עשה לוח שנה ? או מה הצורך במצווה שמחושב מראש ?
נ,ב, השאלה היה רק בשביל להסביר את מה שכתבתי בתגובות הקדמות,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 04:43 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
המדע היא ברת הוכחה ולכן היא אינה צריכה אמונה, במדעים המדויקים כל דבר אפשר להוכיח- בצורה מוחשית, אלוקים צריך אמונה- אותו אי אפשר להוכיח מוחשית., |
|
ההיפך הוא הנכון
את המדע ניפצנו כאן הדק היטב בראש האשכול, ועוד לא קם כאן מישהו להפריך את הקושיא
ואלוקים, הפך להיות למדע! מדען דגול היה מוכיח מתמונה מצויירת במומחיות רבה, כי לא נעשתה מאליה (או שחתול עבר במקרה ושפך את הדיו על הדף), יש יקום? יש אלוקים
ומי שחכם ועיניו בראשו,
יבין גם שאין צורך בניסים כדי לראות אותו,
השמש עולה מידי בוקר, למה זה מובן מאליו? מנין יש לה ולסובבים אותה את כוחות הכבידה, הגורמים לשקיעה והזריחה?
אין כוח שנוצר יש מאין ללא כוח ראשוני. זה מדע!
הטבע הוא מעל לדרך הטבע, מקוה שתבינו את המשפט הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 06:44 |
|
| |
שוב ושוב אתה מעליב את האינטלגנציה של כל בני הפורום. כלך ל-771.
|
| נשלח ב-25/11/2009 10:11 |
|
| |
מקסמן, ההסבר די פשוט, מטרת המצוות היא להפוך את עם ישראל לגורם משפיע ושותף לסדר התנהלות העולם על פניו זו המשמעות של שותפות בקביעת הזמנים, לכן מעיקר הדין צריך לקדש על פי הראיה.
מקסוול , (מה יהיה עם כל המקסים כאן, זה מבלבל) מעבר ללשון המתנשאת משהו ולכמה טעויות מביכות על הדרך של ארתחששתא, היו לו טענות שאו שעל פניו לא נסתרו, חבל שהדיון הופך להיות בהתאם לאדם ולא לגופו של ענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 10:23 |
|
| |
איש
אלו טענות הגיוניות לא נסתרו?
מקס
עיין נא ברבנו בחיי- פר' בא -על הפסוק החודש הזה לכם.. ושם הוא מביא את דעתו של רבנו חננאל, המוכיח כי כבר בימי משה ועד הלל השני, קידשו את החודש לפי חשבון!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 10:43 |
|
| |
ירוחם, בגדול אצלו היה טיעון אחד כזה אבל די משמעותי, לומר שהמדע מסוגל להסביר את קיום העולם זה לא רציני.. אצלי היו עוד כמה יותר לגופו של ענין. (שכנראה לפחות חלקם לא הובנו כל צרכם)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 11:43 |
|
| |
איש
לא הבנתי מה טענה היא זו???- האם מישהו מתיימר להגיד אחרת? בימים אלו ממש עוסקים מדענים ליד ג'נבה בהפעלת מאיץ החלקיקים, לגלות אולי חלק זעיר מכך.
אם המדע היה יודע להסביר את קיום העולם- העולם לא היה משקיע מיליארדי דולרים לגלות, חלק זעיר מכך.
להפריח דברים באוויר נקראים בעייניך טענות הגיוניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 12:13 |
|
| |
ירוחם, זה היה המהלך שמאה ה19 שנראה שיש לא מעטים שאוחזים בו גם היום, המדע הופך לאמונה ול"אור החדש". (עיין למשל בדברי המקסים למינהם למשל, אני כבר מתבלבל)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 14:36 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | | מקסמן, ההסבר די פשוט, מטרת המצוות היא להפוך את עם ישראל לגורם משפיע ושותף לסדר התנהלות העולם על פניו זו המשמעות של שותפות בקביעת הזמנים, לכן מעיקר הדין צריך לקדש על פי הראיה. |
|
זה בעצם אשליה שכביכול אנחנו שותפים בקביעת הזמנים,
לפי ההסבר שלי זה מובן, שבגילוי פנים לא היה חוקי טבע קבועים, לכן יש טעם בלקדש על פי הראיה,
אני פשוט מעלה ראיון לשיפוטכם, וחבל,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 14:41 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
עיין נא ברבנו בחיי- פר' בא -על הפסוק החודש הזה לכם.. ושם הוא מביא את דעתו של רבנו חננאל, המוכיח כי כבר בימי משה ועד הלל השני, קידשו את החודש לפי חשבון!!! |
|
שוב, יכול אולי שהפרשנות הזאת נובע בגלל שהם היו בזמן ההסתר פנים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 15:10 |
|
| |
אישציפור
יש לו טענות שלא נסתרו, לא מפאת תקפן, אלא כי אנשים חושבים כמוני - שזה בזבוז זמן להסביר למישהו כמו ארתחששתא ששקיעת החמה וזריחתה אינה קשורה לגרביטציה, ושאין שום חוק מדעי שכוח לא יכול לפעול ללא כוח שיצר אותו (?). שים לב שהדיון שהתפתח באשכול כמעט ואינו נוגע לנושא של ארתחששתא. כד הוינא כבר שיתסר לא הייתי נותן לשום טענה שחשבתיה לשגויה בכל רחבי אינטרנט להתחמק מציפורניי, אבל מאז למדתי שחבל על הזמן.
שורש הבעיה של ארתחששתא היא שאת העולם הוא מבין לפי המושגים שהתקבעו בראשו בהיותו עולל עלי אמו, ולאחר שספג את מיטב החינוך החרדי, שרואה ב'תמימות' של ילד דוגמה למופת ולחיקוי, אין לו שום שאיפה להתקדם מנטלית. ארתחששתא, ואני משתמש בשמו כאב-טיפוס לכל הזן, אינו מנסה לאמץ כלים חדשים להביט בעולם, אלא כל דבר שנקלע לדרכו הוא כופה לתוך הפרדיגמה הילדותית שלו.
ארתחששתא מסתכל על הביולוגיה ורואה יד מכוונת, כמו שקניבל מפפואה ניו גיני שומע רעם וחושב שהאליל שלו כועס עליו כי הוא שכח להקריב לו תרנגולת באותו בוקר. אני לא מתרגש מהמורכבות של גוף האדם, ואף לא של שאר בעלי חיים או צמחים. דווקא הביולוגיה היא אולי התחום הכי מובן למדע. מי שמתעכב בהתפעלות ילדותית על דברים שאינם ראויים לכך לא יתפעל על הדברים הראויים. למשל, בציטוט הארוך הפותח את האשכול, דאג המצטט להדגיש באדום את המילה "נקודה" שוב ושוב. מילת המפתח האמיתית, הדרמטית באמת, הטומנת בתוכה מושגים נשגבים המרטיטים את התודעה האנושית, היא המילה "סינגולרית", ואותה לא הדגיש המצטט, כי אנשים כמוהו אינם מזהים את פלאי הטבע האמיתיים גם כשאלה כתובים להם מול הפנים.
תוקן על ידי מקסוול ב- 25/11/2009 15:18:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 15:25 |
|
| |
מקסמן, רעיון יפה, אלא שלמיטב הבנתי זה לא תלוי בגילוי פנים או הסתרו אלא בכך שעם ישראל (או לפחות חלק ניכר ממנו) מרוכז בארצו ומונהג על פי התורה, או שהוא עצמו משמעו גילוי פנים ? אתמה.
מקסוול, עזוב את ארתחששתא, הוא לא הנושא מבחינתי. מבחינתי הבעיה היא שקושרים למדע כתרים לא לו, ו/או מתעלמים מקושיות שנוגעות לבעיות בדיסציפלינה המדעית בנושאים שקשורים לשאלות בנוגע לגיל העולם, איך נוצר העולם וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 18:26 |
|
| |
"מילת המפתח האמיתית, הדרמטית באמת, הטומנת בתוכה מושגים נשגבים המרטיטים את התודעה האנושית, היא המילה "סינגולרית", ואותה לא הדגיש המצטט, כי אנשים כמוהו אינם מזהים את פלאי הטבע האמיתיים גם כשאלה כתובים להם מול הפנים."
למקסוול
האם תוכל בבקשה לפרט מדוע המילה סינגולרית מרטיטה לדעתך את התודעה האנושית והאם יש לכך קשר למאמרו של אוריאל בריזון :
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3017313,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 20:23 |
|
| |
ממש אין קשר. אני לא רוצה להרחיב את הדיבור כשיש מישהו כמו שנרב בפורום; ראי כאן בתור התחלה.
איש ציפור
כוונתך לבעיות במתודה המדעית עצמה (ביקורת קוהנית או משהו בסגנון), או למקרים ספציפים שהמדע קופץ למסקנות ללא הצדקה? האשכול מבולגן על גבול ההזוי ולולי דבריך האחרונים לא הייתי מבין שמתחולל כאן דיון כלשהו...
|
| נשלח ב-25/11/2009 20:41 |
|
| |
| מקסוול כתב: |  | אישציפור
יש לו טענות שלא נסתרו, לא מפאת תקפן, אלא כי אנשים חושבים כמוני - שזה בזבוז זמן להסביר למישהו כמו ארתחששתא ששקיעת החמה וזריחתה אינה קשורה לגרביטציה, ושאין שום חוק מדעי שכוח לא יכול לפעול ללא כוח שיצר אותו (?). שים לב שהדיון שהתפתח באשכול כמעט ואינו נוגע לנושא של ארתחששתא. כד הוינא כבר שיתסר לא הייתי נותן לשום טענה שחשבתיה לשגויה בכל רחבי אינטרנט להתחמק מציפורניי, אבל מאז למדתי שחבל על הזמן.
מילים מפוצצות נקטת כאן מר מקסוול, אבל הן ריקות ושדופות מתוכן. השמש מחזיקה את כדור הארץ קרוב אליה כתוצאה מכוח הגרויטציה, וגם הסיבוב של כדור הארץ סביב עצמו הוא תוצאה של גרויטציה זו. תלמד ותקרא כיצד נולד כדור הארץ לפי שיטת המפץ הגדול.
לגבי ה"חוק המדעי שקובע", האם יש חוק מדעי שקבע שמותר לך לכתוב כאן?
הכל סובב סביב החוק המדעי? שום כוח לא יכול להיוצר מאליו. איפה אתה חי? ראית פעם רכב שמתחיל להניע ולנסוע לבד?
ומה דעתך לנסות לסתור את טענותי בדבר המפץ הגדול, ביקשתי כמה פעמים מכל החוכמולגים כאן להתייחס לזה, ולא לשגיאות כתיב בדרך, לאן אתה בורח, תתיצב ותענה
שורש הבעיה של ארתחששתא היא שאת העולם הוא מבין לפי המושגים שהתקבעו בראשו בהיותו עולל עלי אמו, ולאחר שספג את מיטב החינוך החרדי, שרואה ב'תמימות' של ילד דוגמה למופת ולחיקוי, אין לו שום שאיפה להתקדם מנטלית. ארתחששתא, ואני משתמש בשמו כאב-טיפוס לכל הזן, אינו מנסה לאמץ כלים חדשים להביט בעולם, אלא כל דבר שנקלע לדרכו הוא כופה לתוך הפרדיגמה הילדותית שלו.
או או, טעית בדרך, וגם לא קראת את הודעותי כאן, מה כתבתי על ספר בראשית, ועל השקפותי על תורת האבולוציה, שלא שללתי אותה בכלל. כאן יש לך חרדי שיודע פחות או יותר מה שאתה יודע, רק לא מתחבא משאלות
ארתחששתא מסתכל על הביולוגיה ורואה יד מכוונת, כמו שקניבל מפפואה ניו גיני שומע רעם וחושב שהאליל שלו כועס עליו כי הוא שכח להקריב לו תרנגולת באותו בוקר. אני לא מתרגש מהמורכבות של גוף האדם, ואף לא של שאר בעלי חיים או צמחים. דווקא הביולוגיה היא אולי התחום הכי מובן למדע. מי שמתעכב בהתפעלות ילדותית על דברים שאינם ראויים לכך לא יתפעל על הדברים הראויים. למשל, בציטוט הארוך הפותח את האשכול, דאג המצטט להדגיש באדום את המילה "נקודה" שוב ושוב. מילת המפתח האמיתית, הדרמטית באמת, הטומנת בתוכה מושגים נשגבים המרטיטים את התודעה האנושית, היא המילה "סינגולרית", ואותה לא הדגיש המצטט, כי אנשים כמוהו אינם מזהים את פלאי הטבע האמיתיים גם כשאלה כתובים להם מול הפנים.
הרגת אותי, (למי שאינו יודע, סינגולרית=נקודה סינגולרית היא נקודה שבה פונקציה (בדרך כלל פונקציה מרוכבת ) או משוואה דיפרנציאלית איננה מוגדרת היטב.) אחי אנחנו לא משאירים פה מקום לשאלות! מי שרוצה להעלות מסלול הסבר, שתוצאתו היא שהיקום נברא מאליו, שלא יתחיל את החשבון עם נקודות סינגולריות, רק בסיס מוצק! אוקי?? חוקי מדע הם חוקי מדע!
|
|
 |
|
|
|
|
|