|
|
| נשלח ב-25/11/2009 21:34 |
|
| |
אם אתה אפילו שמעת על פונקציה מרוכבת לפני שהקלדת את המילה "סינגולריות" בגוגל לפני חמש דקות - אני צנצנת. ברור שאתה גם לא מכיר את המושג כוח במובן הפיסיקלי. ואני אעשה כמאמר החכם ולא אענך עוד.
|
| נשלח ב-25/11/2009 21:34 |
|
| |
ארתחששתא
בהיות תלמיד לפיזיקה ומתמטיקה באוניברסיטה, נפעמתי לגלות מאגר כה נפלא של ידע שלא היה מוכר לי בפורום זה, ואבקשך לסייע לי מעט. אמנם כשנוכחתי שההסבר שלך לגבי הסינגולריות של המפץ הגדול הינו בסך הכל העתקה מילה במילה מהערך הויקיפדי על סינגולריות מתמטית, התערער לרגע קט בטחוני בידיעות המופלאות שלך, אך מיד נזכרתי שכבר בגיל 12 הכרת את המשוואות של איינשטיין, ונתחזקתי להאמין ביכולותיך. על כן אבקשך להרחיב מעט את הסבריך לגבי הפרטים הבאים:
1. אשמח אם תוכל לבאר לי מעט כיצד נובע סיבוב כדוה"א סביב צירו מכוח הגרוויטציה.
2. מהו ההבדל בין פונקציות מרוכבות ומשוואות דיפרנציאליות.
3. כיצד קשורה הסינגולריות של המפץ הגדול לזו המתמטית.
4. מהו ההבדל בין נקודה בה הפונקציה מוגדרת, ובין נקודה בה היא מוגדרת היטב.
בהמשך אשמח להיעזר בך גם בתרגילי הבית שלי באינפי', מכניקה או מתמטיקה דיסקרטית, אבל דיה לצרה בשעתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2009 22:39 |
|
| |
נפגע והציץ, 1. זה הרי ברור, את הגרויטציה המציא אדגר אלן פו וכדור הארץ מסתובב לפחות מאז, אם לא לפני 2. משוואות מרוכבות גדולות יותר מפונקציות דיפרנציאליות בדרך כלל, למרות שלפעמים הן שוות אבל זה תלוי בצבע 3. שתיהם הומצאו על ידי מדענים כופרים כדי לנסות להסתיר את חוסר היכולת שלהם לענות לשאלות פשוטות (בריחה אינטיליגנטית מהשאלות הבוערות) 4. אם היא מוגדרת היטב אז אין בעיה, אם לא אז כדאי לקרוא לאינסטלטור
לא יכול לעזור לך בשעורי בית, אני עסוק עד מעל לראש במאמר שיפריך את תורת השדות
תוקן על ידי אכבר_חסא ב- 25/11/2009 23:01:38
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 04:46 |
|
| |
אוקיי, אני רואה כאן 2 אנשים כעוסים על כך שאין להם את התשובות לשאלה שהעליתי בתחילת האשכול, והחליטו להיטפל ל"בערותי", וללגלגל בצורה תת רמה על ענינים קטנוניים, כולה בגיל 12 קראתי כמה ספרים בנוגע ליקום והכוכבים, גם זה הפך לנושא של כל מי שמסכן לא מצא עדיין תשובה לשאלה שהעליתי.
כתבתי מקודם "וגם הסיבוב של כדור הארץ סביב עצמו הוא תוצאה של גרויטציה זו. תלמד ותקרא כיצד נולד כדור הארץ לפי שיטת המפץ הגדול"
הנה ציטוט מדבריו של מומחה לפיזיקה, ישראל דויטש.
"כדוה"א סובב סביב צירו וסובב סביב השמש. שתי התנועות הסבוביות האלו הן תוצאה של האנרגיה הקינטית שהוקנתה לכדוה"א בתהליך היווצרותו כגוש שניתק מהשמש לפני כ-4 מיליארד שנה) מחד וכוחות המשיכה של השמש מאידך.
כל מערכת השמש נבעה מגז שהתכנס בתוך עצמו, עקב הכבידה העצמית שלו. תוך כדי התזוזה היה חיב להישמר התנע הזוויתי של המערכת, וכך כל הרכיבים החלו לנוע במהירות סביב צירם.
הכוחות אשר פועלים על כדור הארץ המוצק מהאטמוספרה הם, הפרשי הלחצים משני צידיו של רכס הרים אשר למעשה "דוחפים" אותו מעט, או רוחות הקרובות לפני השטח אשר סוחפות את הקרקע או האוקינוסים שמתחתיהן. בעת שמועברת אנרגיה מן האטמוספרה אל פני כדור הארץ. האטמוספרה מואצת ואילו כדור הארץ מואט משום שהתנע הזוויתי הכולל של המערכת צריך להישמר קבוע.
מערכת השמש נוצרה מגוף ענק אחד, ענן של גז ואבק שהתחיל בהשפעת כוח המשיכה, להתקבץ לפני כחמשת מיליארדי שנים. תחילה הענן כמעט לא הסתובב סביב עצמו, אך עם ההתקבצות (לפי חוק שימור של התנע הזוויתי) מהירות סיבובו הלכה וגברה. אגב, גם הרקדנים ומחליקי על הקרח מנצלים את החוק הזה כדי להגביר את מהירות הסיבוב סביב עצמם.
התכווצות הענן העניקה לו סיבוב, ותוך שימור התנע הזוויתי מחייב שמהירות זו תגדל ככל שהענן מתכווץ יותר. כך קיבל הענן צורה של דיסקה שטוחה סביב אם הכוכב שהיה עתיד להפוך לשמש. בתנועה מהירה זו התנגשו גרגרי אבק והגז אלה באלה, נצמדו והחלו לגדול וכוח כבידתם משך חומר. כך נוצרו גושי החומר שהתלכדותם הולידה את כוכבי הלכת" סוף ציטוט
בעצם הנושא הוא הרי לא מה בדיוק עשה כוח הכבידה על היקום, ברור שהיה כוח כבידה ושעד היום אנחנו חווים אותו, שאלתי מקודם כיצד הוא נוצר, האם תמיד היה פה? הוא החל יום אחד לעשות כאן דברים, (אולי הוא אלהים שלך?) במקום לענות על השאלה, אתם מתווכחים על הפרטים שבדרך, איך אמרת אכבר אסא, ויפה אמרת, "כדי לנסות להסתיר את חוסר היכולת שלהם לענות לשאלות פשוטות (בריחה אינטיליגנטית מהשאלות הבוערות)"
יותר לא אתייחס לשאלות הקטנוניות והילדותיות, אם יבואו כאלה, הם בעצם יהיו כמו תשובה " צדקת אין לנו מה לענות על השאלה ששאלת"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 07:14 |
|
| |
[ארתחששתא,
חבל שאתה לא מקשיב לעצותי.
הנה כתבת - "יותר לא אתייחס לשאלות הקטנוניות והילדותיות, אם יבואו כאלה, הם בעצם יהיו כמו תשובה " צדקת אין לנו מה לענות על השאלה ששאלת"
והרי הצעתי כבר קודם לעבור ישר לשיטת הטלטול, שהיא יעילה בהרבה בהשגת הודאות, מאשר מיני איומי סרק. הרי בקצב הזה, כל אחד שיענה או לא יענה לך, יתווכח או לא יתווכח איתך - מבחינתך יודה בצדקתך, וכבר בגיל 12 ידעת שזה לא רציני. חסוך מעצמך זמן ומאמץ ועבור ישר לעינויים פיזיים - זה עבד ועובד היטב בכל העולם, ואין שום סיבה שזה לא יעבוד אצלך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 09:01 |
|
| |
באמת ארתחששתא אני מתפלא עליך. איזה שטויות מדבר הדויטש הזה! איך בכלל אתה מסתמך עליו כדי לענות לשני החוכמולוגים האלה!! כדור הארץ נוצר לפני 4 מיליארד שנים? שטויות במיץ. כאשר ידוע וגלוי מלפנינו שכדור הארץ נוצר לפני 2 מליון שנים משאריות חסה?? אחרת איך אתה יכול להסביר את כל הצמחים???
אמור מעתה: כדור הארץ מסתובב סביב צירו בגלל החסה, והכבידה לא קשורה בכלל לנושא.
אגב, חסה עשירה בוויטמינים A, K, ויטמינים מקבוצת B בכללם חומצה פולית, ויש בהן מעט ויטמין C, סידן, אשלגן וברזל!! ומכאן ההוכחה!!! אחרת איך אתה יכול להסביר את כל הברזל בכדור הארץ??? הוא בא מהחסה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 09:56 |
|
| |
מקסוול, בוא נתחיל למשל מבעית האינדוקציה, כלומר כל מדע מסיק חוק על בסיס אינדוקטיבי. (מה שמכונה ניסוי) במצבים בהם התנאים הבסיסים דומים סביר שאכן אפשר להתבסס על כך שכשם שהאבן נפלה בכל הפעמים שהנחנו אותה באויר כך היא תיפול גם בפעמים הבאות שנעשה כך. (אלא אם ישתנה משהו בתנאים) כאשר מדברים על עולמות רחוקים והשערות לגבי מה שקרה לפני מיליוני שנים על פי תצפיות שנעשו במאות השנים האחרונות (לכל היותר) וכמובן מניחים שתנאי השטח לא השתנו מאז, זו הנחה בעייתית מאוד. (לטעמי מופרכת כמעט מן היסוד) זו פירכה אחת (שחבר טוב שלי דוקטורנט לכימיה, סומך עליה את ידיו , למקרה שתארים זה מה ש"גורם לכם להתייחס לשאלה באופן רציני) לשיטות התיארוך המדעיות, למשל.
אגב לרוב השאלות (במיוחד בתחום המתמטי אני יכול לענות, ואולי אפילו לעזור קצת במ"מ דיסקרטית... למרות שזה ענף שלא נוטה לעשות לי טוב, הזכרונות מההוכחה למשפט החתונה עושים לי כאב ראש עד היום 15 שנים אחרי...)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 10:36 |
|
| |
אוהו, סוף סוף מישהו שמבין משהו ממה שהוא מדבר. ולפי דעתי זאת פירכה פריכה במיוחד!!
אני
במו אוזניי שמעתי מאדם ששמע במו אוזניו ממישהו שראה איך אבן הונחה באויר
ונשארה כך עומדת ממש כך בין האוירים נשענת על אויר אחד מחד ועל אויר אחר
מאידך, וכל זה כך מבלי להתחשב בגרויטציה חביבתו של אדגר אלן פו כלל וכלל!! מאידך
שמעתי שלאותו אחד, ששמע ראשון מאותו אחד שראה, הוציאו אחר כך דיבוק דרך
האצבע כך שאולי בכל זאת כדאי לקחת הכל כך בעירבון מוגבל ולדבוק בתאוריית החסה (וביארנו כבר שכדור הארץ נוצר כך דיבוקין דיבוקין של שאריות חסה, וכי יש סימן גדול מזה?? ואכמ"ל).
תוקן על ידי אכבר_חסא ב- 26/11/2009 10:36:13
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 10:56 |
|
| |
חסא, שמץ של הבנה במתמטיקה ובמדע כבר ברור שאין לך. לשנן נוסחאות אולי אתה יודע. (וגם בזה אני די מסופק ) טוב , מן הסתם היה נכון יותר לנקוט ב"אל תען", אני בטוח שאתה תעשה הכל כדי להוכיח שאכן כך היה ראוי לנהוג..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 11:05 |
|
| |
כך? בסה"כ שאלתי שאלות פשוטות, למה אתה מתחמק מתשובה?? אם אין לך מענה, זה כך בעצם כמו תשובה " צדקת אין לי מה לענות על השאלות ששאלת כך או כך"!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 12:11 |
|
| |
ארתחששתא יקירי
ברור לי שאתה בוחר לצטט מדבריהם של אחרים אך ורק משום גודל ענוותנותך, אך בכל זאת אבקשך להתאמץ ולענות לפחות לאחת משאלותי במילותיך שלך, רק כדי שנזכה להבין את דרך ניתוח המידע שלך.
תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 12:21 |
|
| |
ארתח ששתא גם בבחירת שמו טעה- ארתח פרושו רתיחה- ולא כפי שכותביםהטועים- הפשרה
ששתא, אין מילה כזו בארמית- אבל כונתו כראה היתה ששת ימי בראשית.
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 14:01 |
|
| |
נפגע,אתם לא מדברים לענין בכל מקרה, כדי לסתור טענות מדעיות לא צריך לדעת כל מה שהמדע אומר (או לעניננו לכאורה אומר כי למדע אין שום יכולת אמיתית לאמר משהו לגבי מציאויות שלפני היווצרות העולם במתכונתו הנוכחית) מספיק שכל ישר כדי לראות שיש בחלק מהענינים ובמיוחד אלו הנידונים באשכול הזה טעווית בקונספציה, וכמובן גם את העוז לחשוב באופן עצמאי, ולצאת כנגד כנסיית המדע הלכאורה יודעת כל. את זה כנראה אין לחברים כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 15:01 |
|
| |
צודק אישציפ כדי לסתור טענות לא צריך להיות מבין גדול. ולראיה, הנה כך היתה לי דילמה בנושא החסה לשבת: האם לחוש או שמא לא לחוש. חשתי עד מהרה לירקן שלי והוא חיש מהר הפיג את חששותיי והתיר לי לאכול מהחסה בלי חשש. כמובן שחשתי התעלות הרוח, שלא כל יום פוגשים גאון מחשבתי חשאי כזה שממלא אותך בתחושות נפלאות למשמע דבריו הסדורים. אלא שמאידך, עכשיו כשאני חושב שוב בנושא, אולי לירקן שלי יש אינטרנס להטעות אותי בעניין החסה שהרי את החסה אני קונה אצלו? אם כן, מחר אלך לנגר ואשאל אותו בענייני הלכה. כי הרי מה לנגר ולחסה?
תוקן על ידי אכבר_חסא ב- 26/11/2009 15:01:37
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 15:23 |
|
| |
.
אישציפור, אל באפך
כשעמדה להשכח תורה מישראל, עלה עזרא הסופר מבבל וייסדה על כנה.
כיום, אין צורך אף לעלות ארצה. אפשר לגלוש באינטרנט מגלילות הגויים בפורום שבארץ הקודש, ולהרביץ תורה בכויפרים.
אין סתירה בין תורה למדע, משום שמדובר בשתי ממלכות שאינן נלחמות. המדענים מנסים, בדרכיהם שלהם, להסביר איך קורים דברים. את השאלה החשובה מדוע דברים קורים, אנו שואלים את עצמנו כאנשים מאמינים.
יש משהו משעשע כשצפיר עיזים נכנס לבין התיישים לאלפם דעת שהם כבר קנו. לא זכור לי שמצאתי כאן בפורום, בשנים בהם אני קורא כאן, טענות כי אין מנהיג לבירה, או כי העולם לא נברא. לכן אל תתמה על כך שיש מי שמוצא עצמו משועשע מכך שבר בי דרדקי דחד יומא דגלישא, בא ללמדו דעת, תוך שהוא מייחס את תאוריית המפץ הגדול לדרווין, ואת מוצא המינים להתקפת הייצר.
אכן, כדי לטעון שהאכל אינו טעים אין צורך לדעת לבשל, אך כדי לסתור תאוריה מדעית, רצוי - בדרך כלל - להבינהּ. חולשתן של תאוריות מדעיות לגבי תופעות שבעבר ידועה, אולם הפרמטר לבחינת ערכן של תאוריות כאלו אינו נעוץ בפלפול מבית מדרשו של הרב אמנון יצחק, אלא ביכולת לנבא תופעות אמפיריות.
אבל החלק המשעשע מכל - בעיני הכהות - הוא שבדרך כלל תאוריית המפץ הגדול נחשבת לבת הטיפוחים של המאמינים בבריאה, לא של הכופרים. הרי מהו מפץ זה אם לא בריאה, התחלה של יצירה מנקודה מסויימת? הגורסים כי העולם היה תמיד, קשה להם עם תאוריה זו, וגילוייו של האבל על התפשטות היקום באו כצנינים בעיניהם.
ומכאן אשוב למערתי. סהדי במרומים שלא ברור לי מה רצה ארתא-כסרכסס מהקוראים את הגיגיו המועתקים-מודבקים.
תוקן על ידי מואדיב ב- 26/11/2009 15:22:48
 |
|
|
|
|
|