|
|
| נשלח ב-26/11/2009 15:43 |
|
| |
מואדיב, אני מבין (ולפחות חלקית גם מקבל) את הביקורת והציניות כלפי ארתחששתא , ובכל זאת כשממול עומדים מאמינים שעל פניו לא מסוגלים לשמוע ביקורת גם כשהיא ענינית כלפי תפיסות מדעיות מסוימות (וכפי שפירטתי למעלה) וחוזרים על אותן גחמות חבוטות שוב ושוב , גם כנגד טענות לא אמנון יצחקיות בעליל (עד כמה שאני מוסמך לקבוע בענין) נשמע שהבעיה כאן אינה כלפי דמגוגיה אמנון יצחקית, אלא החלפת הפרה ,של קלישאות ה"אמונה" של אמנון יצחק ודומיו בחמור ,קלישאות ה"מדע" (שלא הרבה פחות מופרכות) כאוטוריטה שכביכול היא היחידה שיודעת "באמת" ומסוגלת לקבוע משהו בנוגע לטבע העולם ולאופן היווצרותו.
במילים אחרות , טכנית מה שאתה אומר לפחות בהודעה האחרונה מוסכם עלי לגמרי , מעשית בנוגע לאופן בו האשכול הזה מתגלגל קצת פחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 16:35 |
|
| |
בדיוק כך! אנחנו טרחנו להעתיק-הדביק לכאן משנה סדורה שמבוססת על הגיון ושאר ירקות, ודחו אותנו במה?? בטענות ילדותיות וקטנוניות כמו שאדם צריך להבין תאוריה כדי להפריכה או שלתאוריה צריכה להיות יכולת לנבא תופעות אמפיריות או שבשבילכם לא מספיקות הטענות שכה התאמצנו להעתיק-הדביק..
רק חשובות לכם הפרות המדעיות שלכם!
אבל מאידך, הרי ידוע שפרות -- אם נותנים להן חסה -- הן אוכלות! וזה סימן גדול למביני עניין!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 16:50 |
|
| |
חסא, נראה לי שהעלים שעשנת אינם חסה.
אחרי שתתנקה, תתחיל לעבוד על הבנת הנקרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 17:22 |
|
| |
כך? כבר אמרת עליי קודם שאין לי הבנה במתמטיקה ובמדע ועכשיו כך אתה טוען? שאין לי הבנת הנקרא?? ובכן, דע לך שכדי להגיב תגובה לא צריך לדעת כל מה שכותב הקודם אומר. מספיק שכל ישר! וכמובן גם את העוז לחשוב באופן עצמאי!! ולצאת כנגד!!!
ומה איתך? מתי התענגת על עלי חסה בפעם האחרונה??
תוקן על ידי אכבר_חסא ב- 26/11/2009 17:24:03
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 17:55 |
|
| |
נראה שבאמת פגעתי בנקודה רגישה,לא התכוונתי לזלזל באמונה שלך, אם רצונך לשעבד את דעתך לכנסיית המדע, חלילה לי מלהטריד את מנוחתך. אני רק מקוה שתכבד את בחירתי לחשוב אחרת. (לפחות כל עוד לא הקמת אינקויזיציה)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 18:28 |
|
| |
מה לי ולכנסייה? חסה הוא אכבר!
אגב, כעת אחרי שהאשכול כבר עבר כברת דרך, הערת השוליים של אמשלום בדף הראשון נכונה עוד אפילו יותר הלא כן?.. (מי היה מאמין שהדבר אפשרי..)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 19:22 |
|
| |
[סוף סוף התגלו סימנים לקיום תבוני על כוכב האשכול הזה  ]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 22:01 |
|
| |
איש ציפור
זו שאלה בסיסית בפילוסופיה של המדע, ואיני חושב שאפשר לגאול את האשכול הזה ולהסיטו לדיון רציני. אבל אנסה לענות בקצרה:
1. דיוויד יום חיסל לחלוטין את האינדוקציה והוציא אותה לגמרי מתחום התבונה הטהורה. אבל כשיום היה רעב, הוא אכל. מדוע חשב שאכילה תשקיט את הרעב, לולי אינדוקציה? וכי מה היה לו שסייע לו ברעיון חוץ מנסיון קודם? זאת אומרת, גם מי שאינו מקבל את האינדוקציה כשיטה ללמוד את האמת לאמיתה, בוודאי מסתמך עליה ביום יום ומקבל על גבה החלטות גורליות. בדומה, לאחר אלפי הספרים על תורת ההכרה, אני מבטיח לך שלא אחד מהמחברים החליט הלכה למעשה שהוא אינו יכול להסתמך על מראה עיניו כשהוא יורד במדרגות. והיאך סומין מותרין בנשותיהן?
2. הביקורת על שיטת התיארוך זהה לטענת "נשתנה הטבע". אפשר ללכת צעד נוסף ולומר שהעולם נברא לפני 5770 שנה אבל עם כל הסימנים של עולם שנברא לפני 4 מיליארד. אפשר ללכת עוד צעד ולומר שהעולם נברא לפני אלפית שנייה וכל זכרונותיך נבראו בבריאה המופלאה הזאת. או שאתה ברגע זה שבוי באב"מ וחייזרים שולחים לך פולסים חשמליים דרך המוח ובכך נותנים לך את כל התחושות שאתה חי במה שאתה מחשיב למציאות. אין לנו אלא מה שעינינו רואות.
3. אחד ממאמריו המפורסמים של קרל פופר מוקדש בחלקו לפתרון בעיית האינדוקציה במדע. פופר טוען שאין בעיה כזו, כי המדע לא מסתמך על אינדוקציה! ראה כאן: http://philosophy.ucsd.edu/faculty/rarneson/Courses/popperphil1.pdf זה מאמר מאוד חשוב ואני ממליץ מאוד לקרוא את כולו!
תוקן על ידי מקסוול ב- 26/11/2009 22:02:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 22:22 |
|
| |
| אכבר_חסא כתב: |  |
ומה איתך? מתי התענגת על עלי חסה בפעם האחרונה??
בליל הסדר
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2009 03:09 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | |
ארתח ששתא גם בבחירת שמו טעה- ארתח פרושו רתיחה- ולא כפי שכותביםהטועים- הפשרה
ששתא, אין מילה כזו בארמית- אבל כונתו כראה היתה ששת ימי בראשית. ו |
|
אוי ירוחם נפלת הפעם
השם ארתחששתא עתיק יומין.
תפתח ספר עזרא פרק ו, ותלמד שם הרבה על המלך ארתחששתא, ועל טוב ליבו,
האם ידעת שהוא נתן הרבה כספים לשיקום בית המקדש בראשון?
כבר אלפי שנים (או מליארדי..) השם החשוב הזה קיים, אבל לא נורא למדת משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2009 03:43 |
|
| |
טוב, עברתי כאן על התגובות, הרבה התמרמרות קלטתי כאן, על ניפוץ האתאיזם, ככל הנראה.
עושים לי כעת כאן בחינות בידע, האם אני ראוי לבוא ולהקשות על המדע. אז נכון לא למדתי באוניבסיטה על פיזיקה ולא למדתי על אבולוציה, קראתי ספרים פה ושם קראתי באתרים באינטרנט. וכן, "נפגע והציץ", אתה יכול להתקיל אותי בכל מיני שאלות שונות ומשונות בפיזיקה, אינני יודע לענות עליהן.
אבל!
אני לא צריך להיות מומחה במדע, ואני לא צריך להבין כלום, אבל ממש כלום, כדי להעלות קושיא שתפיל את גדול המומחים לעניני פיזיקה, אם הוא לא ידע לענות לי. שאלתי שאלה פשוטה בראש האשכול, ועוד לא נולד המדען שיסביר כיצד מתחיל אפס תוהו מוחלט, ריק מוחלט. להתמלאות בחומר ואנרגיה, ברור שיש כאן משהו גדול יותר. באשר אלי, תניחו לעניני, ברור שאתם חכמים פי אלף ויודעים הכל. רק את הדבר החשוב ביותר בטעות פספסתם
---------------- בעל הניק אכבר חסא, נחמדות הבדיחות שלך אני פשוט לא מבין איך הם קשורים לאשכול, אני מציע לך לפתוח אשכול 1000 בדיחות על חסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2009 10:20 |
|
| |
| ארתחששתא כתב: |  | בעל הניק אכבר חסא, נחמדות הבדיחות שלך אני פשוט לא מבין איך הם קשורים (הטעות במקור א.ח.) לאשכול
|
|
מה שמוכיח מעבר לכל ספק שאתה לא מבין כלום, אבל ממש כלום. ואם כך, אתה בודאי יכול להעלות קושיא שתפיל את המומחים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2009 16:06 |
|
| |
אישציפור
תגובתי לארתחששתא רלוונטית גם לשאלתך שהופנת כלפי בעמ' הקודם.
ארתחששתא
כיוון שמלבד השאלות שהפניתי כלפיך לא כתבתי מילה אחת בשרשור הזה, קשה לבסס טענה לפיה אני ממורמר מניפוץ האתאיזם, בעוד לא הובהרה דעתי בנושא.
כמובן ששתי ההודעות האחרונות נכתבו בלגלוג מסויים, ולכן כעת אגיב לך במלוא הרצינות, ולוואי ותהיה לכך השפעה כלשהי.
אני לא יודע מה אתה יודע ומה אתה לא יודע על פיזיקה, ביולוגיה או כל מקצוע מדעי דומה המצריך לימודים ארוכים ומפרכים בכדי לשלוט בו. בכל מקרה, מדובר בנושאים שבהם השכל הישר מטעה אותנו פעמים רבות, כך שלמרות שהאינטואיציה ממשיכה לשרת את כל המדענים בבואם לחקור את הנושאים בהם הם עוסקים, הם מודעים לצורך להכפיף אותה לכללים מסויימים שהוכיחו את עצמם בעבר, בעזרתם הם יכולים למצוא טעויות רבות בהן השכל הישר מצדד.
כיוון שכך, ניתן לנהל כל דיון על שאלה מדעית בשני מישורים. במישור של "השכל הישר" ללא כל הבנה מקצועית של הנושא, ותוך הסתמכות על טיעונים הגיוניים בלבד, בידיעה שיש לקחת בערבון מוגבל את כל המסקנות העולות מהדיון. לחילופין ניתן לעסוק בשאלה במישור המקצועי, תוך הגדרה פורמלית של הטיעונים השונים, ושימוש בכלים שנוצרו לפני שנים במטרה להכריע בשאלות דומות.
לא נכנסתי איתך לדיון בנושא, כיוון שלא מצאתי בכלל טענה בתוך המלל שהשפעת עלינו, ואני גם לא מוצא לנכון לבזבז את זמני בהעמדה שלך על טעותך, גם אם המחיר הוא ההרגשה שלך שניצחתני בויכוח. מה שכן - הפריע לי ההרגל שלך ליצור את הרושם כאילו אתה בעל הבנה מקצועית כלשהי בתחומים הנ"ל, וההתיימרות שנבעה ממנה להיות מסוגל לדיון מקצועי לגביהם.
כל מטרתי בשאלותי הייתה להשיג את הודאתך שאינך מבין בנושא, כך שמי שאינו מוצא טעם בדיון של "שכל ישר" איתך לא יתפתה להיכנס לדיון מקצועי. אם תוכל באותה הזדמנות להסביר לנו, למה בחרת לצטט מויקיפדיה משפט שאינך מבין רק כדי לכסות על בורותך, תפתור את כל שאלותי הרלוונטיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 09:49 |
|
| |
מקסוול, כל הענין היה לנסות לאפיין את הגבול בין סעיף 1 לסעיף 2 בדבריך. מתי סביר להתבסס על אינדוקציה ומתי ההתבססות על כך הופכת להיות קטנה יותר ויותר וקרובה להיות אמונה לא מבוססת מאשר מדע מחייב.
נפגע ומציץ, (אגב יש קשר לניק המיתולוגי "מציץ ונפגע" מימי ראשית הפורום ? הסגנון נשמע קצת דומה) גם כאן לא הכל שחור או לבן. אמנם ודאי שא"א לבקר את המדע מבלי לדעת את הדיסיציפלינות והנחות היסוד העיקריות שלו , מצד שני הטענה כאילו צריך ללמוד לימודים מפרכים ולהיות מומחה לפיסיקה כדי לבקר תאוריות מסוימות , שקולה בעיני לטיעון שכדי לבקר ספרות או (להבדיל) קבלה צריך להיות מומחה שבקי בכל תג, וזה פשוט לא נכון. בשביל לבקר תאוריה ספיציפית צריך לדעת אותה, בשביל לבקר דיסציפלינות והנחות יסוד מספיק לדעת אותם, ואת אופני המימוש הנפוצים שלהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 14:15 |
|
| |
ארתחששתא
קושייתך העצומה על מדעני העלום כולו מורכבת יותר ממה שהצגת, בטרם היה אותו כדור ביססבול מפורסם התרכז היקום בתוך נקודה סינגולרית(נקודה ללא מרחב או זמן); אם נגדיר גרימת פעולה בצורה הזאת: פועל -- פעולה -- נפעל הרי שלא שייך לדבר על יצירת היקום שהרי לפניו לא היה זמן בנמצא כלל ניתן להגדיר את המפץ כהגדרה מחדש של היש(מושג הטעון הגדרה כשלעצמו)באמצעות מרחב וזמן ואז נוכל לומר אם נשתמש במילים שלך שאלהי-ם הוא הוא העולם(צמצום?) בכול אופן הנושא מורכב וצ"ע
|
|
|
|
|