|
|
| נשלח ב-8/6/2012 11:54 |
|
| |
האם ההודעה של הלוואי 10 קשורה לכנס שמארגן הרב ברלנד באצטדיון ר״ג בתמוז? מעניין..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 12:48 |
|
| |
Great minds think alike... גם אני חשבתי על זה, מצפה למשיח...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 13:04 |
|
| |
לטובת אלה שלא מעודכנים בכנס המדובר
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%A9%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.html
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 13:42 |
|
| |
תודה על הדיבורים תודה על הלינק, עזר לי מאוד בגיבוש דעה סופית בנושא
פירוט בהרחבה נעשה אי"ה בשבוע הבא. אך פטור בלא כלום אי אפשר אז שתי מילים בינתיים.
לא מצליח לראות בו סימני משיח!!
ומי שמכיר אותי יודע שיש למשפט כזה משקל כבד. הן במבט אובייקטיבי עפ"י מדדים חיצוניים והן במבט פנימי המיוחד לי. הוא לא מסתדר לי עם דמות המשיח משום כיוון. בשנה האחרונה כשעיינתי בסוגיית שבעת הרועים ושמונת נסיכי האדם עברתי גם עליו ואפילו לרשימה הזאת לא הצלחתי לשבץ אותו. זה אומר הרבה למי שמבין.
והיה אם יתברר שהוא אכן המשיח אני תולה את הנעליים מחזיר ת'מפתחות ושורף ת'מועדון. 
תוקן על ידי המיייחל ב- 08/06/2012 13:43:46
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 08:37 |
|
| |
אני לא ממש מכיר את הצדיק הרב ברלנד אבל..
בערב שבת האחרון ישבתי עם יהודי יודע ספר שגם מבין דבר או שניים בתהלוכי החברה החרדית והלה גילה את אוזני במעט מידע על הרב ברלנד, מה אגיד לכם.. הוא לא היה צריך לדבר הרבה כדי שאשלול מיד את האפשרות שהוא המשיח לו כולנו מחכים. דיינו אם נמנה רק סיבה אחת כמו אומן וקבר ר' נחמן שתופס מקום ראשון במעלה וחשיבות אצל הרב ברלנד וכל שנה הבנאדם פועל כדי להביא אלפים רבים של יהודים מהארץ לאומן.. ה' ירחם. למה ה' ירחם? עזבו, בואו לא ניכנס עוד פעם לבור בלי תחתית הזה ותסתפקו בעובדה הפשוטה שכמעט כל גדולי הדור נגד התופעה. רוצים המחשה כמה המצב חמור? בבקשה. בראש הרשימה נמצא משה רבנו שיצא נגד התופעה הפסולה. אחריו נמצא שמואל הנביא שגם כן פוסל על הסף את העניין ואף מונה את האיסורים הכרוכים בכך. אחריו נמצא עמוס הנביא שאת דעתו על עצם היציאה לחו"ל ובפרט לקברות צדיקים אין צורך להציג. תוסיפו לזה את דעתם של מתושלח ואדה"ר שאין בכלל מה לשאול כמובן. בקיצור כל העולם היהודי ואשתו נגד הדבר הזה ורק המשיח בעד נכון?? וואוו.. ממש ימות משיח.
וזו רק זווית אחת של תמונת המצב !! זה רק הולך ונהיה חמור יותר ככל שמעמיקים יותר לתוך דמותו של המשיח כיצד היא אמורה להיראות.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/06/2012 08:40:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 10:25 |
|
| |
במקרה הזה אני מסכים איתך - המייחל !
אציין, כי גם אני עברתי ב'מנהרת' ברסלב בדרכי שלי, אם כי מעולם לא הייתי ברסלבר ולא נוהג במנהיגיהם בריש גלי, אך יחד עם זאת כן הייתי הולך לשיעורי תורה של רבני ברסלב והרגשתי כמה שהדיבורים הללו מסוגלים לגעת בכל לב יהודי, בדיוק כפי שמשה רבנו התקשה במעשה המנורה (אחד הפירושים - התקשה כיצד להביא לכך שיהודים יקיימו את המצווה לאורך כל חייהם באותה התרגשות כל פעם מחדש/וזה הטעם שנאמר באהרן שלא שינה דבר.. כלומר קיים את המצוות באותה התרגשות ושמחה כל פעם - וזו עבודה גדולה מאד, ע"כ);. בהמשך לדברים לעלי, ראיתי בשיעורי ברסלב את התיקון של מעשה המנורה שזה אומר שתורת ברסלב היא לא תורה שמלמדת את היהודי לקיים את המצוות, אלא תורה שפועל את פועלה מן השורש - דהיינו מחדשת אצל היהודי את החשק לעבוד את הבורא משמחה, בהתלהבות, ומלמדת אותו את הטכניקות של ה'בעל דבר' לקרר את החשק. זאת ועוד, שע"פ מסורת ברסלב, רבני נחמן הוא הוא משה רבנו (בגלגול). בקיצור נמרץ, דעתי היא כי הנסיעה לאומן היא לא ביטול תורה/הליכי נגד התורה, אלא יש בכך תיקונים גבוהים. אלא שכיום - שנת תשע"ב - נגמרה הגלות והתיקון שנעשה כבר נגמר, ואך מן הטעם הזה, לדעתי, אין יותר לנסוע לשם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 14:53 |
|
| |
מחילה מכבודו אך לא דיברתי דבר וחצי דבר על תורת ברסלב כי אם על נסיעה לאומן
אין לי שום דבר נגד ההולכים בתורת רבנו ועובדים את ה' באמת ובתמים בלימוד תורה בדקדוק מצוות בתפילה והתבודדות, חלילה שיהיה לי משהו נגדם. כך שאין צורך להפוך את ההתנגדות לנסיעה לאומן להתנגדות לתורת רבנו. אפילו אני לומד מדי פעם בליקוטי מוהר"ן ומתענג עונג רב ומתפעל מעומק חכמת רבנו וקדושתו הגדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 23:10 |
|
| |
מכיוון שנאמר שמשיח בא בהיסח הדעת, חשבתי להקים "תנועה להסחת הדעת" ואז הוא בטח יבוא מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 23:36 |
|
| |
אין צורך בתנועה כזאת.. האיראנים כבר ידאגו להיסח הדעת
תשאירי את זה להם עם הניסוי הגרעיני שמיד לאחריו יתגלה המשיח (בהתגלות השניה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 09:21 |
|
| |
בהמשך לדיון על כבוד הרב ברלנד... הרב פרסם מכתב הומני ויוצא דופן
הרב ברלנד על סוריה: זוועה שלא היתה כמותה מאז השואה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 09:28 |
|
| |
החלטת שהוא "הומני". . יפה מאוד
מה את אומרת, אולי הזוי מתאים יותר? אולי יוצא נגד מהלכו של הקב"ה קולע יותר?
בושה וחרפה, אני שאין לי כל קשר אליו מתבייש בו. בוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 09:46 |
|
| |
אני ממש מצטערת שכתבתי משהו שגרר לשון הרע בתגובה...
ועוד על צדיק כזה!! לא במקום בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 10:04 |
|
| |
במחילה מכבודך, היכן ראית שהוא יצא נגד רצונו של הקב"ה???
ורבותי, לא הומני ולא בטיח, ולא כפי שאר כותרות שקריות על קריאתו של הרב
להתערב צבאית להפסיק את הטבח, זהו שקר וכזב! קראו את המכתב ללא פרשנות.
לא צריך להיות חכם יתר על המידה כדי להבין שכוונתו רוחנית!
ולגבי עצם הדברים אין ספק שמדובר בהתפתחות המראה סימנים על "התרחשויות" אצל הרב,
שדרך אגב ידעתי על המהלך של המכתב, רק במקור דובר על אפשרות של ראיון בשידור חי.
רק רציתי לציין שאיני נמנה על חסידיו, ומ ע ו ל ם לא ראיתיו פנים אל פנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 15:23 |
|
| |
מה זה בלבולי המח האלו?! עשיתם סיום מסכת שטויות?
אין לי מושג מה הוא כתב במכתבו וגם לא מעניין אותי למען האמת, בסה"כ התייחסתי לציטוט שהופיע בכותרת הכתבה בו הוא מביע כאב וזעזוע מהמלחמה המתחוללת בסוריה. על זה יצא קצפי. מה, הבנאדם דפוק? הוא לא קולט שבורא עולם נלחם את מלחמתינו?! ה' נלחם לנו ואנו במקום לארגן כנסי תודה והלל לבורא עולם או לכל הפחות להחריש עוד מנסים להרים קול זעקה על מרחץ הדמים הזה המנהול ישירות ע"י שליחיו של הקב"ה?! עד כדי כך אנשים החליקו פה על בננה או מנגו..לא יאומן כי יסופר.
איזה לשה"ר בראש שלכם בחייאת דינאק! חובה למחות נגד דיבורים הזויים כאלה!
מסקנה: פעם אחרונה שהאדם הזה מוזכר פה בפורום. ברור? לא רוצה לשמוע עליו ציוץ.
סליחה על הבוטות והנחרצות אבל קשה לי להתנהל אחרת מול מציאות כ"כ עקומה ורחוקה מן האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2012 15:44 |
|
| |
שכחתי להוסיף
אני חוזר ואומר את דברי: והיה אם יתברר שהרב ברלנד הוא אכן המשיח, ואני מאמין שנותרו לנו חודשים מעטים לדעת זאת. אני את הפורום סוגר. לא משעה את פעילותי אלא סוגר לגמרי! למה? משום שאם טעיתי בדבר כ"כ יסודי ופשוט אין לי יותר זכות להתיימר לגלות לכם דברים נסתרים על עתידות ועל מאחורי קלעים של אירועים עכשוויים.
אהה.. כן, וישנה סיבה נוספת, אני אותו בתפקיד המשיח לא אקבל. לא רוצה להיגאל על-ידו. הרי שמכאן ועד איבוד הלגיטימציה שלי בעיניכם לא יישאר הרבה..
אתה הבנת את זה ברוך? (ה')
|
|
|
|
|