בית פורומים הנה ימים באים

ח''כ אמסלם מגיב לדברי זהבי: ''השתבשה עליו דעתו''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2009 07:04 לינק ישיר 
ח''כ אמסלם מגיב לדברי זהבי: ''השתבשה עליו דעתו''

אמסלם על זהבי: "השנאה שיבשה אותו"

"לנבזות כזו צריך להיות גבול והרייטינג לא יכול להצדיק כל אמירה מרושעת וכל הסתה לאלימות קשה כנגד ציבור גדול בישראל", כך כותב ח"כ הרב חיים אמסלם, במאמר תגובה לדבריו של נתן זהבי. אמסלם מוסיף: "אני מתפלל בשבילו שיחזור בתשובה שלמה". טור אישי, מיוחד ל"חרדים"

ח"כ הרב חיים אמסלם 23/11/09 | 17:05

באליהו זוטא פרשה ט"ז כתוב "שמעו דבר ה' החרדים אל דברו (ישעיה ס"ו ה), גדולה שנאה ששונאים עמי הארץ את תלמידי החכמים יותר משנאה ששונאים אותנו אומות העולם". והדברים הללו כאילו נכתבו בדיוק על השנאה היוקדת של נתן זהבי ושאר המתלהמים בתקשורת כנגד החרדים. אכן, בעוד זהבי מוציא קצפו וזעמו על השימוש במילה נאצים כנגד שוטרים וחיילים בישראל, הוא משתמש בעצמו ברטוריקה האנטישמית ומתאר באותם תיאורים בזויים ומזוויעים את הציבור החרדי.

פרשת זהבי - כל הדיווחים

• האזינו - מחזירים לזהבי: "מאה אלף למי שמפוצץ אותך"
• זהבי עצבני: "החרדים - בריונים עם שערות על הפנים". להאזנה
• מלאך רע יענה אמן: נתן זהבי ממליץ על אתר "חרדים"

אמת הדבר, שבסגנון המחאה ובאופייה חלוקות הדעות בציבור החרדי, כי לפעמים כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע, ועל כל פנים ההפגנה היא כלי לגיטימי, וחשוב גם לציבור שלנו שתדמיתו בעיני כלל הציבור לא תיפגע. אך דומני שישנה הסתייגות רחבה מתופעות של אלימות כנגד שוטרים וחיילים וגדולי ישראל כבר אמרו את דעתם בעניין.

גם השימוש במילה נאצים גורם לזילות גמורה של השואה הנוראה שעברה על העם היהודי ומוריד מחומרת ונוראות הזוועות שחוללו לעמנו הגרמנים ועוזריהם. הם ודאי לא הבחינו בין עטורי זקן למגולחים ובין גלויי ראש לחובשי כיפה וכובע.

שנאתו העבירה אותו על דעתו. זהבי (צילום: עודד קרני, mako)

אולם אני תמה מדוע זהבי העצבני מפנה את זעמו תמיד אל אותן אוכלוסיות? אם זכר השואה הוא שגרם לו לצאת משלוותו (אם ישנה כזאת...), מדוע הוא לא נזעק כשחילונים שמאלניים כמותו, משתמשים בה בכל יום שישי, בלי להתבלבל, בהפגנות האלימות פי כמה וכמה מכל הפגנות החרדים, כנגד בניית גדר ההפרדה.

אין ספק ששנאתו לציבור החרדי העבירה אותו על דעתו. ההצעה המטורפת שלו, לתת פרס של אלף שקלים ליום מאסר לשוטר שיכה באלימות מפגינים, היא לא פחות מהתרת דמם של החרדים. אני מקווה ומתפלל ששוטרים או חיילים ששמעו את דברי הבלע האלו, לא ייקחו אותם חלילה ברצינות וינסו לפעול על פי המלצות האימה של זהבי.

אני מבין ויודע שזו היא פרנסתו והוא הפך למותג ידוע וכנראה גם מוֹכֵר, את סגנונו העצבני, המקלל והקלוקל, אך גם לנבזות כזו צריך להיות גבול והרייטינג לא יכול להצדיק כל אמירה מרושעת וכל הסתה לאלימות קשה כנגד ציבור גדול בישראל.

אמנם זהבי כבר מזמן לא בן ארבעים, אבל אני מתפלל בשבילו שיחזור בתשובה שלמה, ואולי יזכה בדומה לרבי עקיבא לשנות את דרכו מקצה לקצה ומאמירה "מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור" (פסחים מ"ט ע"ב) להגיע ל"ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה" (בראשית רבה פרשה כ"ד).

מקור:

http://www.*************/ViewArticle.aspx?catID=3&itmID=5432

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ח''כ אמסלם מגיב לדברי זהבי: ''השתבשה עליו דעתו''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext