בית פורומים בית שמש

מונטג, זה לא יאומן איך הוא דוהר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2009 23:16 לינק ישיר 

דולה מכובדי!
אשמח לנהל איתך כל דיון בתנאי שלא תהיה מעורבת בו שנאה ורוע ובתנאי שיהיה ענייני ומכובד.
ביטויים כמו "שונאי החרדים מהמפד"ל", יכולים להיות גם "שונאי הציונות הדתית מהחרדים".
אשמח אם נמנע מלהשתמש במילים קשות.

לעצם העניין:
אתה טוען (כך משתמע לפחות), שכפי שחלק מהפקידות החילונית (או הציונות הדתית או ש"ס וכדו') נוהגת כלפי החרדים מיהדות התורה, כך פקידי עירייה חרדים צריכים לנהוג כלפי אותם מגזרים.

כלומר, תאר לעצמך ששר שיכון לא דתי לצורך העניין יחליט לבנות רק לבוחריו, בדיוק כמו שמונטג בונה בבית שמש רק לבוחריו. הרי במדינת ישראל החרדים הם עדיין מיעוט ורק בבית שמש (ועוד כמה מקומות) הם בשלטון המקומי. האם בשל היותו של מונטג אחראי על תיק השיכון בעירייה עליו להפלות מגזרים אחרים?

אני טוען באופן פשוט ביותר. בדמוקרטיה הרוב קובע אבל מחובתו לשמור מכל משמר על זכויות המיעוט.

במיוחד שכאן בבית שמש החרדים אינם הרוב וזכו בשלטון בזכות דילים פוליטיים כאלה ואחרים המופרים כעת ברגל גסה.

משה מונטג וכמוהו משה אבוטבול, מחוייבים לחלוטין גם למי שלא בחר בהם, מכח החוק ומכח צורת השלטון הדמוקרטית. התנערות מצרכי אוכלוסיות אחרות ביהירות והתנשאות, דאגה מוחלטת לאינטרסים כיתתיים צרים מעידים על העדר תרבות שלטונית.

אכן, איני מצפה ממונטג שיבין בזמן קצר תרבות שלטונית מהי...

בקצרה אצביע על הבדל ממשי בין העסקונה החרדית ומנטג בתוכה, לשאר הפוליטיקאים בארץ. העסקנים החרדים עדיין חשים בגלות אצל הפריץ וכל התנהלותם היא תחת המנטליות הזו. הם חסרי תרבות שלטונית כפי שאמרתי, אינם מעצבים וקובעים את המציאות אלא נגררים אחריה, בשל סירובם להיות חלק בלתי נפרד מהמדינה ומוסדותיה מסיבות אידיאולוגיות (לא משרתים בצבא, הרבה מהם לומדים ומסרבים לצאת לעבוד , אינם מעורבים באקדמיה וכו'). וזו גם הסיבה לעובדה שהעסקנים תמיד עסוקים בהישרדות עצמית וסיוע להישרדות המגזר ונאבקים אך ורק על האינטרסים הצרים של המגזר.

לעומת זאת פקיד ממשל חילוני או מהציונות הדתית, מתוקף היותו שותף מלא לחיים הציבוריים על כל רובדיהם, הרי הוא קובע את המציאות ומעצב אותה לפי השקפת עולמו. וכמי שנוהג באופן דמוקרטי, הוא גם דואג למיעוטים כמו החרדים.

יש עוד מה להרחיב בעניין
אולי בהמשך

שלמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2009 01:20 לינק ישיר 

שלמה יקירי!

לא הייתי מתבטא באשכול זה בביטוי עליו יצא קיצפך, אילולי הזילזול המופגן שהפגנת כלפי כל הנציגות החרדית. בהכללה בולטת ולא מתאימה. את ההגדרה לרוע ושנאה די שאבתי מהתגובה המדוברת שלך.

לגופו של עניין:
אני טוען שהמציאות מוכיחה שתי הבדלים. יש הבדל בין ח"כ או נבחר ציבור במישור הארצי, לבין נבחר ציבור מקומי הנבחר ע"י תושבי עירו לניהול משק או ועד בית של העיר.
נבחר ציבור ארצי, ח"כ, שר, וכדומה וכן ראש עיר, מקבלים שכר מהציבור ומחובתם לדאוג לכלל הציבור בשוויוניות ודמוקרטיה במיטבה. מה לעשות והחרדים אופלו ויופלו, מאלף ואחד סיבות נכונות או לא, אבל אפליה יש, הם נחשבים לסוג אחר. ואם לא השתדלנות הם לא היו זוכים למבט או כותרת. זאת אומרת שבעצם לולא הפעילות החרדית ע"י נציגיה שידאגו לה, לא יהיה מי שיעניין אותו החרדים. זאת עובדה.. לעומת זאת, שם לב שכל חכ"י יהדות התורה דואגים גם אם אלו דברים מינוריים יחסית, אבל דואגים מעצמם לצרכים של הציבור הכללי ככל שידם מגעת. זאת גם עובדה.. (גפני ירוקים, פרוש מתנחלים, ליצמן בריאות, מקלב הכל, מוזס אני לא יודע).

נציגות מקומית תפקידה לעזור לבוחריה, להשיג לה את מטרותיה ולהביא את המקסימום לתושבים שבחרו בהם ישירות. כלומר, המקומיים מתעסקים בצורכי היום יום, בהתנדבות, ולא חל עליהם שום חיוב לעזור לאחר. את בוחריהם הם ירצו כדי שבעתיד יהיה להם מצביעים. (לסימוכין, טול נא את חוות דעתו המנומקת של חביליו מירושלים). בשונה מראש העיר שמחוייב לכל העיר, ומשתכר מתושבי העיר כולם..
לעצם המוקש, מונטג מעולם לא התחייב לשליש שליש שליש. {כל מה שאכתוב זה בנקודת מוצא שלי ורק שלי על דעתי בלבד, וכל מי שמסיק אחרת עושה זאת באחריותו}. מונטג מבחינתו לא מחוייב לאף אחד מלבד למצביעים שלו. מבחינתו להפוך את העיר לשחורה משחור כולל אזורים ושינוי סטטוסים קיימים. למה לא? הוא ביקש את ההצבעה של מישהו? הוא התחייב לשרת את הציבור? הוא נשבע אמונים לכנסת ולמדינה? הוא נבחר על תקן חבר מועצה, שאגב, בהסתכלות נכונה הבחירות למועצה נעשות כדי שכל שכונה/מגזר/אוכלוסיה תשלח נציג שידאג לה ורק לה.. ולכן אין למונטג שום בעיה להתנהג כלפי מגזרים אחרים בצורה שהוא יראה לנכון.. ושוב, מונטג אולי דואג לכולם, אבל רק כתבתי את העיקרון..
למונטג או נציג מועצה חרדי או לא חרדי אמור להיות בראש, רק ורק את רשימת המצביעים שלו. הוא רוצה להתנדב גם לאחרים? בכיף, זה יקדם אותו פוליטית אולי, אבל הוא לא חייב..

כתבת דברים על תרבות שילטונית. חשבתי לעצמי כמה רגעים על איזה תרבות אתה מדבר. על תרבות השילטון של כל מי שאינו מיעוט (ערבים/חרדים/מתנחלים-דלי"ם)? תרבות השלטון מתבטא שם בקוקטיילים מפוארים ואחוזות במרומי אקירוב, או לחילופין גינה בכרמיה. ואם מאוד תרצה אולי זה סתם נשיקה לבחורה או מליונים מקופת העמיתים. במקרה הכי קיצוני בטח התכוונת להצבעה כפולה או לדיל עם קבלן קולות, אולי אתה בכלל מתכוון  להון ושלטון או אולי להשפעת המניות על מהלכי מלחמה. אחרת אני לא מבין לאיזה תרבות שילטונית אתה חותר. למה, הליכוד הראה סימני בגרות בשלטון? קדימה הצעידו אותנו קדימה ביושר ותרבות? העבודה חינכו אותנו למצויינות? שאר האוכלסיות נצרכות לשתדלנות 'גלותית' כהגדרתך, עקב היותם נדרסים ע"י בעלי תרבות שילטונית למופת.. תקן אותי אם אני טועה..

על המשפט האחרון שלך אני לא רואה צורך להגיב, בטח טעית בכתוב..

תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 26/11/2009 01:27:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2009 10:14 לינק ישיר 

יו"ר ועדת תכנון ובנייה זהו תפקיד ציבורי
הנוטל תפקיד זה מחיוב לכלל תושבי בית שמש
 חבר הועדה המחוזית גם הוא משמש בתפקיד ציבורי לכל דבר, ולפיכך הוא מחיוב בטובת כל תושבי המחוז

לתשומת ליבו של הגולש מונטג

ואם הוא כבר קורא את דברי, אז לידיעתו הביקורת שהופנתה כלפיו דנה בעיקר בהצהרות מיותרות שגרמו לנזק לכלל הציבור החרדי.
מה שכמובן ישפיע על יכולתו להיבחר כנציג הציבור החרדי הכלל ארצי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מונטג, זה לא יאומן איך הוא דוהר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.