שלמה יקירי!
לא הייתי מתבטא באשכול זה בביטוי עליו יצא קיצפך, אילולי הזילזול המופגן שהפגנת כלפי כל הנציגות החרדית. בהכללה בולטת ולא מתאימה. את ההגדרה לרוע ושנאה די שאבתי מהתגובה המדוברת שלך.
לגופו של עניין:
אני טוען שהמציאות מוכיחה שתי הבדלים. יש הבדל בין ח"כ או נבחר ציבור במישור הארצי, לבין נבחר ציבור מקומי הנבחר ע"י תושבי עירו לניהול משק או ועד בית של העיר.
נבחר ציבור ארצי, ח"כ, שר, וכדומה וכן ראש עיר, מקבלים שכר מהציבור ומחובתם לדאוג לכלל הציבור בשוויוניות ודמוקרטיה במיטבה. מה לעשות והחרדים אופלו ויופלו, מאלף ואחד סיבות נכונות או לא, אבל אפליה יש, הם נחשבים לסוג אחר. ואם לא השתדלנות הם לא היו זוכים למבט או כותרת. זאת אומרת שבעצם לולא הפעילות החרדית ע"י נציגיה שידאגו לה, לא יהיה מי שיעניין אותו החרדים. זאת עובדה.. לעומת זאת, שם לב שכל חכ"י יהדות התורה דואגים גם אם אלו דברים מינוריים יחסית, אבל דואגים מעצמם לצרכים של הציבור הכללי ככל שידם מגעת. זאת גם עובדה.. (גפני ירוקים, פרוש מתנחלים, ליצמן בריאות, מקלב הכל, מוזס אני לא יודע).
נציגות מקומית תפקידה לעזור לבוחריה, להשיג לה את מטרותיה ולהביא את המקסימום לתושבים שבחרו בהם ישירות. כלומר, המקומיים מתעסקים בצורכי היום יום, בהתנדבות, ולא חל עליהם שום חיוב לעזור לאחר. את בוחריהם הם ירצו כדי שבעתיד יהיה להם מצביעים. (לסימוכין, טול נא את חוות דעתו המנומקת של חביליו מירושלים). בשונה מראש העיר שמחוייב לכל העיר, ומשתכר מתושבי העיר כולם..
לעצם המוקש, מונטג מעולם לא התחייב לשליש שליש שליש. {כל מה שאכתוב זה בנקודת מוצא שלי ורק שלי על דעתי בלבד, וכל מי שמסיק אחרת עושה זאת באחריותו}. מונטג מבחינתו לא מחוייב לאף אחד מלבד למצביעים שלו. מבחינתו להפוך את העיר לשחורה משחור כולל אזורים ושינוי סטטוסים קיימים. למה לא? הוא ביקש את ההצבעה של מישהו? הוא התחייב לשרת את הציבור? הוא נשבע אמונים לכנסת ולמדינה? הוא נבחר על תקן חבר מועצה, שאגב, בהסתכלות נכונה הבחירות למועצה נעשות כדי שכל שכונה/מגזר/אוכלוסיה תשלח נציג שידאג לה ורק לה.. ולכן אין למונטג שום בעיה להתנהג כלפי מגזרים אחרים בצורה שהוא יראה לנכון.. ושוב, מונטג אולי דואג לכולם, אבל רק כתבתי את העיקרון..
למונטג או נציג מועצה חרדי או לא חרדי אמור להיות בראש, רק ורק את רשימת המצביעים שלו. הוא רוצה להתנדב גם לאחרים? בכיף, זה יקדם אותו פוליטית אולי, אבל הוא לא חייב..
כתבת דברים על תרבות שילטונית. חשבתי לעצמי כמה רגעים על איזה תרבות אתה מדבר. על תרבות השילטון של כל מי שאינו מיעוט (ערבים/חרדים/מתנחלים-דלי"ם)? תרבות השלטון מתבטא שם בקוקטיילים מפוארים ואחוזות במרומי אקירוב, או לחילופין גינה בכרמיה. ואם מאוד תרצה אולי זה סתם נשיקה לבחורה או מליונים מקופת העמיתים. במקרה הכי קיצוני בטח התכוונת להצבעה כפולה או לדיל עם קבלן קולות, אולי אתה בכלל מתכוון להון ושלטון או אולי להשפעת המניות על מהלכי מלחמה. אחרת אני לא מבין לאיזה תרבות שילטונית אתה חותר. למה, הליכוד הראה סימני בגרות בשלטון? קדימה הצעידו אותנו קדימה ביושר ותרבות? העבודה חינכו אותנו למצויינות? שאר האוכלסיות נצרכות לשתדלנות 'גלותית' כהגדרתך, עקב היותם נדרסים ע"י בעלי תרבות שילטונית למופת.. תקן אותי אם אני טועה..
על המשפט האחרון שלך אני לא רואה צורך להגיב, בטח טעית בכתוב..
תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 26/11/2009 01:27:13
 |
|
|