לפני מספר ימים ביקש ממני ליאור רוט להכניס את הדברים הבאים:
אני מביאם כמות שהם, ללא עריכה. ומקוה כי דברים היוצאים מהלב יכנסו ללב.
"ויתרוצצו הבנים בקרבה, ותאמר אם כן למה זה אנוכי ותלך לדרוש את ה'"
איני נימנה עם כל אלו שכל חייהם והנאתם זה לתקוף, להשמיץ ולגדף האחד את השני. ובעיקר אלו שמשמיצים ציבור שלם (ובלי להיכנס לשמות), הרי איך יוכל אדם בסוף ימיו לכשיחזור בתשובה (ושוב יום אחד לפני מיתתך- וכי אדם יודע מתי...?) לעבור אחד אחד ולבקש את סליחתו? אני רואה השמצות שכותבים על אותו ציבור יראי ה' ועל רבניו. ואם הוא לא נוהג בדיוק כמוך מותר לך לעבור על כל התורה? מותר לך להעליב אותו בסתר (בעילום שם) על כמה לאווים אפשר לעבור ברגע אחד? ואני נחרד כל פעם מחדש מכל ההשמצות האחד על השני. איפה כל מה שלמדנו בחיידר, כן, גם אני למדתי בחיידר, ובישיבות טובות, רק שלצערי המחנכים שלי לא ידעו להתמודד איתי ועם רבים מחברי, (כ"כ גם עם הרבה בחורי ישיבה שנפלטים מהמערכת). ותמיד הקלו על עצמם את העבודה בזה ששלחו אותי לבית במקום לדעת להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה. רבותי, הבחירות הסתיימו לפני שנה, ו'טוב' זה לא סוג ג' וש"ס זה לא שולחן ערוך. צריך לדעת לאהוב כל יהודי באשר הוא וכדאי שנלמד קצת, לא הרבה, את "ואהבת לרעך כמוך" ונראה לנגד עיננו את מה שכתב הרמב"ן "ואם רש הוא, ואתה עשיר או חכם ממנו, חשוב בליבך כי אתה חייב ממנו והוא זכאי ממך" אני ממליץ לכל אחד לקרא את האיגרת הזאת לפחות פעם בשבוע ויראה איך חייו משתנים מהקצה אל הקצה.
אני נכנס מדי פעם לפורום וזאת כי אומרים לי שכתבו עלי ב"פורום המרכזי" של בית שמש. אני רוצה להבהיר את דברי שכתובים בעלון 'ודברת בם'.
ראשית:
אני לא דעת תורה, אני לא מפרש את התורה. אני לא מסביר את התורה. אני עפר ואפר לרגלי תלמידי החכמים שכותבים את הגיגיהם כאן בפורום, בסך הכל זאת זוית הראיה שלי האישית. אני רואה את הדברים בפרספקטיבה שונה, ומנסה ללמוד מזה ליומיום, ומי שיעקוב אחר הדברים יראה כי חלקם באים מנסיון אישי או מחוויות שנתקלתי בהם בחיים. ואין ללמוד מזה לשום דבר.
שנית:
אתם ממש נשמעים כאן כמו עשיו ויעקב. רק שלא ממש מובן מכל ההתרוצצויות שלכם מי עשיו ומי יעקב, כל אחד טוען שהוא היעקב של ה'פורום' הזה והוא הבן היחיד של הקב"ה, תפסיקו להתרוצץ כל היום, ואולי כדאי לכם ללכת קצת לדרוש את ה' ולא להיות אנטי שם, שהרי שם למד בבית המדרש ולא ישב כל היום לקטר על כל העולם בפורום של עשיו.
לסיום:
אני לא בא להוכיח ח"ו אף אחד מישראל ובטח לא מבית שמש. אני אישית רואה במקום הזה (הפורום) חילול ה' ועבודה זרה שגורמת להרס וחורבן בתוך המגזר שלנו. וחבל, כי לפי מה שקראתי, ולא קראתי המון. אתם נשמעים תלמידי חכמים ויודעי ספר. ומכל מלה שכתבתם כאן יכולתם להוציא ספרים עם פרוש על התורה או משהו בסגנון.
למשל: 'מחשבות' על התורה, או פרוש 'מקווה נייס' על הש"ס וכדו'
בברכה ובידידות
ליאור רוט
תן חיוך הכל לטובה