בית פורומים בית שמש

לכל הסובלים אנא הכנסו...... ותנסו להבין הפעם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2009 17:02 לינק ישיר 
לכל הסובלים אנא הכנסו...... ותנסו להבין הפעם.

ובכן, קודם כל אבקש להרגע, לקחת כוס מים ולשבת על כסא עם משענת, לנשום עמוק, ולעשות תרגילי הרפייה,

לפעמים, ישנם כאלה שמרגישים שפגעתי בציפור נפשם, ואכן אני נוהג לומר את מה שאני חושב בצורה שאינה משתמעת לשני פנים. לפעמים זה במתכוון ולפעמים זה לא במתכוון, ואסביר את כוונתי.

כשאני באתי והתקפתי את ליאור, לא חיפשתי להתקיף את ליאור אישית, ההפך הוא הנכון, ליאור בחור נחמד, שעובד את ה'. אין לי שום דבר נגדו, ואני אוהבו ככל יהודי אחר. יחד עם זאת כאשר הוא כותב את השקפותיו הוא על התורה הריהו מתקרב לצורה בו גדלו כל האפיקורסים ומזיקי היהודים בכל הדורות החל ממנדלסון וכלה באפיקורסים בני ימינו, גם שולמנית אלוני מפרשנת את הפסוקים, ולמה? מה מעניין את כל האפיקורסים התורה הרי הם כופרים בתורה? יש לכך שני תשובות, 1. משום שלפעמים הם נהיו אפיקורסים על ידיה, אפיקורסים על ידי התורה? כן! התורה יכולה להיות סם מוות כמו שהיא סם חיים, כך כתוב בכל הספרים ומי שרוצה לראות במדוייק יעי' בספר דרך ה' לרמח"ל שמסביר את הנושא באריכות.2. מפני רגשי אשמה.

כשאני מתקיף את ליאור על דבריו לא התקפתי את ליאור אישית אני מתקיף את הצורה את הדרך את השיטה, זו אותה צורה שכל תנועת "טוב" דוגלת, לא הרבנים מפרשנים את התורה כל אחד יעשה מה שהוא רוצה בתורה, במפלגה, בחיים, ובכל ענין כמעט. זה אותה שיטה קלוקלת האומרת אנחנו יודעים מה צריך להיות, ונבין ונראה את זה מהתורה.

ובכן זו טעות! התורה מלמדת אותנו איך לחיות, ולא אנחנו נלמד את התורה מה היא צריכה ללמד אותנו.

לכן לדעתי מחובתי ומרצון בוראי שאראה את הטעות שאוכיח ואומר, רבותיי זו לא הדרך זו לא השיטה! כבר ראינו מה יצא מכאלה שיטות.
אין לי שום ענין עם ליאור, אם ליאור היה עובד בשיטה אחרת, ובמקום לכתוב את מה שהוא מבין מהתורה הוא היה כותב חידוש יפה הקשור למה שהוא רוצה לדבר בו, אבל לא מעצמו אלא ממישהו שכתבו בספר אחר זה דבר יפה  וצריך לתמוך בזה, אבל ברגע שזה נהיה שיטה לכתוב מה שרוצים זה פסול!!!! נקודה.

אתן לכם דוגמא,

הזכרתי באחת מתגובותיי את נחמה ליבוביץ שר"י, מיד הותקפתי מה יש לי נגדה, לא רציתי לענות, ביקשו ממני ושקלתי האם להתחיל מערכה נוספת, חשבתי מה הקב"ה רוצה ממני שאתן לאנשים מהשורה שלא ראו את ספריה שלא שמעו את הגיגיה לחשוב שבאמת היתה כאן אשה צדיקה שמפרשנת את התורה בצורה נכונה, או שהקב"ה רוצה שאסביר ואראה לכולם מי היא ומה עשתה? ואכן ישבתי במשך כמה שעות ועברתי על חלק מדבריה ומהמקורות שהיא הביאה, לבאר ולהסביר מי היא היתה, אצלי זה היה פשוט, לא הייתי צריך שום הוכחות, לא היה לי ענין איתה מעולם, ואף לא פגשתי אותה, היא לא העליבה אותי ואין לי שום שיח ושיג איתה או עם אנשים הקשורים אליה. עשיתי את זה כיון שאדם שמצהיר שהוא חרדי כותב שיש לו את ספריה ומשבח אותה, חובה עליי להסביר מי היא ולמי היא שייכת.

וכך ברוב רובם של כל טענותיי.

יעבץ היה חבר קרוב אליי, כפי שכתבתי מספר פעמים [ובעצם אני עדיין אומר לו שלום על אף שליבי עליו וכואב את מה שהוא חולל לעצמו] אבל הוא לא עשה את מה שעשה וזהו, הוא הקים שיטה, דרך חיים, מפלגה, ניסה להשפיע על אחרים, כתב בעיתונים, פתח פורומים, הקים בלוגים, ושיכנע הסביר ניסה לשנות מדרך ה' שחונכנו אלפי שנים, והכל כאילו עפ"י דרך התורה, זו היתה הבעיה! ולכן כל עוד ישנם אנשים הטועים אחריו יהיה לי את החובה ללחום בו.

אלי פרידמן
הקים מפלגה שהרב שטיינמן אמר והסביר שעשו שיטה של מפלגה שאינם נוטלים ידיים, זו לא היתה הקמה של מפלגה שרוצה לסדר כמה דברים בצורת הגיזום של עצי הברוש ברחוב מעלה העקרבים בעיר, אלא הוא הקים שיטה, כתב קונטרס בנושא חינוך, פעל בנושא מכל הכיוונים, זו לא היתה רק מפלגה זו היתה מפלגה שחרתה על דיגלה בהחבא לשנות דרך חיים, האם עליי לשבת בצד ולומר תהרסו את היהדות? לתת לאנשים לטעות? לתת לאנשים להפוך את כל גדולי ישראל לצחוק, לעשות מכל הרבנים שהם כלום הכל העסקנים? ועוד כהנה וכהנה אתם מכירים את טיעוניי יפה. אבל האם יש לי משהו אישי נגד אלי פרידמן?  הוא פגע בי באיזה צומת? לפי כל הדיעות והשיטות מי זה מקוה נייעס ואני מכיר את כל השיטות, אני לא חושב שאלי פרידמן חושב שהוא פגע בי, וזו גם האמת הוא בחורצי'ק נחמד מבחינת האדם שבו, מה לעשות שהוא חוטא ומחטיא בשנאת תלמידי חכמים ובשינוי התורה וההשקפה! צר לי ולא נעים לי אבל נדמה לי שזו תפקידי וזה מה שהקב"ה דורש ממני.

אתם יכולים להתווכח מהיום עד למחר, שימו לב שלאנשים שאני חושב שלא תהיה לי השפעה אני מנסה כמה שפחות להגרר איתם לויכוחים, קחו למשל את דל רמב"ש הרי מדובר באדם שכולנו מכירים, אני מנסה כמה שפחות להגרר איתו לויכוחים, הוא כתב בשם החזו"א לא עניתי לו. יש כבוד, אדם שפחות נראה לי שאוכל להשפיע על דברים מסויימים בו לכן אני מנסה פחות עד כמה שהוא לא משפיע על אחרים להגרר איתו לויכוחים מיותרים זוהי דרכי ולא אשנה זאת גם במחיר שדל יכתוב אשכול שלם על מי זה מקוה נייעס.

ולכל מי שנפגע על לא עוול בכפו, אכן אני מבקש את סליחתו, וכמו שביקשתי סליחה מכמה אנשים שאכן נפגעו בצוק העיתים שלא עפ"י דין וסיבה.

אשמח לענות על עוד דברים, רק תעשו לי טובה בפעם הבאה שאני מתקיף בעיה אחרת לפני שאתם פותחים שמונים אשכולות נוספים תקראו מה שכתבתי כאן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 17:17 לינק ישיר 

דמעות חמות נקוות בעיניי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 17:24 לינק ישיר 

כנראה טעית באשכול.
אבל אם כבר יצאו לך דמעות תתפלל משהו לטובת מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 17:28 לינק ישיר 

...דמעות של אושר כמובן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 18:05 לינק ישיר 

אין ספק כל מעשיו של מקוה הם אך ורק לשם שמים.

מקוה רק תעשה טובה בפעם הבאה לפני שאתה פותח ומתקיף בשמונים אשכולות נוספים תקרא את מה שכתב הנצי"ב באשכול הידוע "מאמר מדהים מהרב צבי יהודה המדבר בגנות שנאת חינם".

מקוה, מתי תחזור בתשובה?
הנציב מוואלזין כתב: על כן מפני שנאת חינם שבלבם זה את זה חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 18:18 לינק ישיר 

מקווה ציפיתי ממך ליותר...

הנאום שלך מפוזר ומפורד נדוש ולעוס מכל כיוון..

בעצם לא חידשת לנו שום דבר באשכול המיותר הזה

באופן אישי - נאמת לי מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 18:19 לינק ישיר 

בהחלט נאמת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 18:24 לינק ישיר 

באמונתו,

באופן אישי, אתה מתכוון לכל הניקים או רק לניק הזה?

לא שזה משנה לי המון, אני רק רוצה לחסוך לך את התגובות בשאר הניקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 19:09 לינק ישיר 

מקווה אל תקח את מילותי ללב הם נטו לשם שמיים!!!!

אמור מעתה לא לגופו של איש אלא לגופו של עניין..

רק רציתי להמחיש לך לקח קטנטן..

אתה לא יכול להקניט אנשים ולהצטדק  בתירוצים נבובים של לשם שמיים..

הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות!!!

ואת זה אני כותב למרות שאינני מכיר בוודאות  את ליאור המדובר,

נמאס מהירידות והעקיצות על אנשים בשם הדת והאלוקים..

ואספר לך מעשה קטן -אני בטוח שאתה גם מכיר אותו..

לפני שנים רבות חיו להן   2 נשים במשפחה מאוד מיוחסת.

לאחת קראו חנה, לשניה קראו פנינה.

לפנינה היו שמונה ילדים, לחנה אף לא אחד

פנינה הייתה מקניטה את חנה לשם שמיים!!  (ע"מ שתתפלל וה' ברחמיו יושיע אותה)

חנה בצערה הייתה שופכת דמעות כמים

עד  הסוף הידוע !!!

שואלים המפרשים וכי למה מגיע לפנינה עונש כזה הרי כוונתה הייתה טובה ולשם שמיים..??

בעלי המוסר עונים כמה תירוצים על השאלה הזאת..

אבל אבחר ברשותך תירוץ אחד!!

בין אדם לחבירו זה אש!!!! עם אש לא מתעסקים!!

לא יעזור אם תאמר לאש אני מתכוון למשו אחר, אש לא מבחינה בין הכוונות, אש שורפת!!

מקווה אף אחד פה לא חשוד על יתר אהבת הבריות  כולם נכשלים פה ושם!

אבל ההקנטות וההשמצות כדרך  נגד יהודים נכבדים -

בחסות הדת והתורה לא יצילו אותך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 20:11 לינק ישיר 

מקוה מקוהזה שאתה יודע לכתוב ולהביע את עמדודיך אין בכך ויכוח, זה שאתה טוב בתורת הדמגוגיה גם כבר ידוע, מה שנכון נכון, אפילו לשקר אתה יודע כפי שכבר עלה בעבר והכל כמובן בדעת תורה ולשם שמים על כך אין בכלל חולק ומתווכח,
רק מעניין אותי אם לפני שאתה משמיץ ומלכלך עלך ליאור רוט שאלת איזשהו רב בעניין? האם רב בישראל באמת התיר לך להשמיץ אדם רק כי הוא כותב את השקפתו על פרשת השבוע?

נניח שאתה מרגיש בעצמותיך שאכן מדובר בדברים שהם ללא טעם, מה אכפת לך? ואם נלך רחוק יותר ונאמר שלדעתך דבריו של ליאור נוגדים השקפה תורנית, האם טרחת לפנות לרב יודלביץ המכהן כרב הקהילה ששמו מתנוסס בכותרת העלון והתרעת בפניו על הקלקול הנורא? או שגם הוא בעניך לא נחשב רב ואין צורך להתייחס אליו?
הלכת והשוות אותו לשולמית אלוני ולאפיקורסים זה השקפה תורנית שלך, שאלת גדול על כך או שגם אתה התחלת לפרשן את היהדות?

ובכלל בהרבה מקרים בעם ישראל הרב נהיה רב כי גילו מה כותב בחידושיו ולא להיפך, אז הם היו אפיקורסים?

לגבי תנועת טוב אני לא נכנס איתך לוויכוחים כי אני יודע את עמדתי ואתה יודע וידוע בעמדותיך ואם צריך אתה תדאג שיהיו עמדות חדשות, אבל בענייןם הרב שטיינמן, האם אתה במו אוזניך שמעת מפי הרב שאומר במפורש  על תנועת טוב כי מדובר באנשים שעשו שיטה של מפלגה שאינם נוטלים ידיים?ולא ע"י שליח כי משליחים אני שמעתי גם דברים אחרים וחייוביים מהרב שטיינמן,
אני מאמין שהתשובה היא לא!

אני לא מצפה ממך לתשובה קולעת ולעניין כי קשה לך, אני פשוט מרחם עליך ועל נשמתך, ההבדל ביננו שאתה תמשיך בכישרונך להשמיץ ללגדף מעל הבמה הנוכחית בעוד אנחנו יחד עם ליאור וקהילת בית אברהם ושאר הקהילות בשכונה נמשיך בעשיה מתמדת של עוד חידושים ורעיונות ושיעורים ועשיה רוחנית ואמיתית, ועל זה בדיוק נאמר "הם אומרים פן ירבה ואנחנו אומרים כן ירבה"
תמשיך להשמיץ בגדר של מכה רעהו בסתר כי ואנחנו נדאג שתפרח כאן בשכונה עוד קהילה ועוד בעליבתים שמקדישים מזמנם לעבודת השם, אתה תמשיך עם ההשמצות והלגלוגים ואנחנו נבנה עוד נדבך בחומת היהדות שלנו שתגן עלינו מפני אנשים כמוך ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 22:07 לינק ישיר 

אני חייב להגיד לכם שאני אישית מאוד נהנה מהמאמרים

ואני חושב שגם מקווה נהנה מהם, לא???

הרי הוא קורא בשקיקה כל מילה ומילה שכתובה בעלון.

או אולי הוא קורא כדי לראות מהיכן לתקוף?

מקווה, האם לפני שאת מנייעס אתה הולך לטבול במקוה?

נקודה למחשבה...

לא ראיתילא שמעתילא אמרתי.תן חיוך הכל לטובה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 22:58 לינק ישיר 

בס"ד

מקוה העתקתי מאתר חרדים מכתב לנתן זהבי (זהבי עצבני) השמט את המיותר.

נתן שלום

אני בטוח שאתה תקרא את המכתב הזה, כי כל אנשי המדיה מחפשים כל היום לראות ולבדוק כמה הרייטינג שלהם פופולארי (וכאן אני רוצה להזכיר את דוד טופז ז"ל, שאיבד את חייו בגלל האובססיה הזו).

אתה זוכה כל יום לבמה ברדיו, כשאנשים יושבים ומקשיבים לכל השיחות שאתה מנהל עם מאזינים.

איני יודע מה כמות המאזינים בממוצע שמקשיבים לך, אך אני מאמין שיש לא מעט.

אני חוזר בתשובה כבר מעל 10 שנים, וכל יום כשאני מתבונן בתכלית של חיי ובמשמעות של החיים בכלל, אני לומד עוד ועוד שלא יכול להיות שנועדנו להיות בעולם הזה רק כדי לאכול, לשתות, לעבוד, להתחתן, להביא ילדים ובסוף התהליך להיקבר באדמה ולהיאכל ע"י תולעים כאילו מעולם לא היינו כאן.

זה פשוט בכל שכל בריא - זה לא יכול להיות.

בכוח שיש לך ברדיו :

אתה יכול לשנות את העולם.

במספר מילים טובות אתה יכול להפוך אנשים ולשנות להם את המידות הלא טובות שבהם.

בהעברת מסר של עזרה לזולת אתה יכול להפוך קהילות שלמות לאנשי מעשה בגמילות חסד.

בהשכנת שלום בין בני אדם אתה יכול לגרום לחברה להראות טוב יותר.

לא היית רוצה להיות אחד כזה שתמיד ייזכר כאדם שרצה לעשות רק טוב ?

כמו שאתה עכשיו, אז יש לך קצת רייטינג, אנשים מתלהבים מהביזיונות שאתה מבזה אחרים

מטון הדיבור העצבני, מהקללות הנמרצות בכל אפשרות קיימת, מיצירת השנאה לאחרים ומעוד דברים שלא טוב להזכיר כדי לא לקטרג עליך למעלה.

בסוף ימיך (אם ולא תחליט להשתנות), יזכרו אותך עוד כמה חודשים (ולא תמיד לטובה) ואולי גם יעשו איזה תוכנית מסכמת עליך...וזהו.

כמובן שבחשבונות שמים לא תצא במצב כל כך טוב, אבל אז הרייטינג לא יעזור לך הרבה ואולי אפילו יקשה עליך את הדין שתצטרך לתת.

האם זה כדאי לך ?

אני יהודי. אתה יהודי.

המסר שלי אליך הוא מתוך אהבה אמיתית ומתוך דאגה לאח שהמהות שלו מעצם היותו יהודי שונה מכל אדם אחר בעולם. אנשים גדולים עם רייטינג בינלאומי ואפילו היסטורי כבר לא כאן מזמן. אתה זוכר מישהו מהם ? איכפת לך מאחד מהם ? ..אין לך אפילו זמן לחשוב עליהם.

לעומת זאת אנשים שדגלם בעבר היה אהבת ישראל לא נשכחו מליבנו עד היום ושמם מתנוסס בכל קרן זווית ובכל אירוע שבו האחדות היא סמל.

גם אם כבר אתה יודע בליבך שאולי אין לך תקנה. גם אם אתה חושב "כבר כולם יודעים שזה אני".

יש לך כאן ביד הזדמנות היסטורית אמיתית שתיתן לך את הרייטינג הכי גדול בעולם

ת ש ת נ ה .

זו לא בושה לשנות כיוון, ובמקרה שלך זו אמורה להיות גאווה אמיתית של יהודי המודה על טעותו (מכאן בא השם של היהודי..יהודה אשר הודה בחטאו).

תתחיל תוכנית חדשה "זהבי אמיתי" או "זהבי בשבילך" או כל שם טוב שתבחר.

תוכנית שעושה חסד עם אנשים. תוכנית שמגשרת בין אנשים ומשכינה אהבה ושלום.

קוראים לך נתן...כי אתה צריך לתת...אתה אמור להיות כולך נתינה לאחרים

אני רוצה שכולם יגידו על נתן זהבי "האיש שרק נותן לאחרים". אנשים שכל היום רק יברכו אותך במילים חמות ואוהבות ולא ההיפך (כמו המצב היום).

אני מקווה שהדברים ייכנסו לליבך ותיקח לך זמן להתבונן ולחשוב.

גם אם אתה לא מרגיש עכשיו שהדברים מתחברים אליך, לפחות תשמור את המכתב הזה לפעם אחרת שתוכל לקרוא אותו שוב.

אני מאחל לך בהצלחה

ובורא עולם אבינו שבשמיים

וזכות אביך ינקל

יעמדו לזכותך ותזכה לשנות את הדרך

אמן כן יהי רצון.

בברכה

עמי זריהן
הועתק מאתר חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > לכל הסובלים אנא הכנסו...... ותנסו להבין הפעם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext