| נשלח ב-26/11/2009 09:54 |
|
| |
הצלת עשוק מיד עושקו
לאור העובדה שחברת קופת העיר בע"מ מפרסמים פרסומת שקרית של זמן רצון מיוחד שכביכול קיים היום בדקות מסויימות, על סמך חיבור כל התשיעיות המוזכרות בספר הנקרא בשם ברית מנוחה, כעיתות רצון. הנני להודיע ולהתריע לציבור הרחב שזה שקר, ובספר ברית מנוחה שהם הביאו, מדבר על שנה תשיעית ליובל. כל הנותן לחברה הנ"ל כסף תמורת שירות שהחברה הנ"ל תיתן לו בזמן זה, על סמך שזמן זה הוא עת רצון, מקחו מקח טעות, ויכול לתבוע את החברה הנ"ל לבית דין, ולקבל את כספו חזרה.
בברכה
המעוררים
תוקן על ידי סייף ב- 26/11/2009 10:01:48
הצטרף גם אתה למשתמשים באינטרנט מסונן, ולא תביא תועבה אל ביתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 10:12 |
|
| |
אין הכותרת תואמת להתרעה המעוררת.
אין כאן לא עשוק ולא עושק, אבל יש כאן מסכנות רבה ויתמות הדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2009 10:41 |
|
| |
אתה כנראה לא מכיר את האחראים על התעמולה, אני מכיר כמה מהם, המסכנות מהם והלאה, הדבר היחיד שמענין אותם זה מה יביא יותר כסף.
תוקן על ידי סייף ב- 26/11/2009 10:40:17
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2009 21:23 |
|
| |
ומה רע לך בכך שיהודים תורמים כסף? והלא כבר אמרו חכמים במסכת בבא בתרא שהנותן צדקה על מנת שיחיה בנו, ליבו בשמים, ואף אם בלבלו עצמם בהבלים, בסופו של דבר אין תרומתם כי אם לתמוך באחיהם המך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2009 22:10 |
|
| |
תורמים כסף?! אתה מוכן להסביר לי בדיוק על מה אתה מדבר? החברה נותנת שירות, יש תעריף, ואתה משלם. מה זה נוגע למי שהסיבה שהוא תורם כסף לצדקה, זה שהוא רוצה טובה מאלהים? כאן אתה משלם לבשר ודם, והוא עושה לך שירות, מתפלל בשבילך / דורש למתים בשבילך / שואל שאלות את הגדויילים בשבילך, דברים כאלו עולים כסף.
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 17:32 |
|
| |
סייף אני מקווה שאינך משמש כדיין מספק השירות הנ"ל פירסם את המקור עליו הוא מסתמך ושבהתאם לו יסופק השירות (שכלל תפילה של כמה ישישים במקומות שונים בארץ). השירות סופק כמובטח ובדיוק לפי המצוטט מהמקור הנ"ל מה שלא מותיר מקום לתביעות
העובדה שמספק השירות מסתמך על שטחיות הקריאה של רוכשי השירות (ועל טיפשותם) איננה יחודית לו אלא לכל מפרסם שנעזר בכוכביות, אותיות קטנות וב"בהתאם לתקנון שבמשרדי חברת XYZ שבאיי גלאפגוס" ברוך הבא למאה הכ"א
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 19:57 |
|
| |
יש הבדל קטנטן בין כתיבת סייגים לדבריך באותיות קטנות, [שגם זה היה יכול להיות דבר קצת תמוה ביחס לחברה שמרבה להשתמש במילה "צדקה", שהיא כידוע אחת מההטיות של צ.ד.ק], לבין כתיבה באותיות הקטנות, "אופס, שקרתי באותיות הגדולות. אבל בא נמציא בכל זאת משהו אחר דומה".
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 15:12 |
|
| |
סייף, עד כמה שידוע לי 'קופת העיר' הוא גוף התומך בנזקקים, ומסייע לעניים, אלמנות ויתומים להתמודד עם המצוקות שבחייהם. האם אני טועה? מכיוון שכך ידוע לי, אני חושב שדברי הגמ' בב"ב על צדקה שלא לשמה רלוונטיים לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 19:11 |
|
| |
אני חושב שהייתי מספיק ברור בתגובה הקודמת, אבל בכל זאת אנסה להסביר את דברי שוב. נחמד מאד שזה מגיע לעניים, אבל אם אתה מקבל תמורה לנתינה שלך זה מסחר ולא צדקה. אם אתה קונה במכולת, שההכנסות קודש לצדקה, זה מעשה די יפה, אבל זה לא נתינת צדקה. אם אתה נותן כסף לפי תעריף, כך וכך בעד שירות מגדוילים, כך וכך בעד שירות של מנין תלמידי חכמים מהודרים. אז קנית שירות, קוראים לזה בלע"ז ביזנס. התלמוד מדבר במי שרוצה תמורה מאלהים, לא מבני אדם.
תוקן על ידי סייף ב- 05/12/2009 19:12:19
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 21:35 |
|
| |
בנושא צדקה והאכלת עניים ואלמנות יש לערוך הבחנה ברורה בין המצוה המקורית ובין המצב שנוצר. כמו כל המצוות האמורות בתורה, המצוות של נתינת צדקה ועשיית חסד הן כדי לקדש את האדם באמצעות "מעשים טובים", ואין כוונת הבורא במצוות צדקה שהדאגה לפרנסת העולם תיפול על האנשות, כמו שאין מצוות "עזוב תעזוב עמו" דואגת לחמורים הכורעים תחת משאם, אלא שהאדם ייטיב עם הבריות למענו, למען יהיה הוא טוב. מפעלי הצדקה הפכו להיות פטרוני הדור, וכופים על כולם את משא הדור, ומתוך ראיה זו עושים כל טצדקי להאכיל את העניים מכספם של שאר האנשים - לא לטובת התורמים אלא "לשמה", כדי להשביע את העניים.
|
|
|
|
|