בית פורומים עצור כאן חושבים

הבדלי אינטליגנציה בין מתנגדים לחסידים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2009 16:56 לינק ישיר 

קולמוגורוב: "מאידך אין שום ראיה שיכולת בתחום אחד מביניהם קשורה ליכולת בתחום אחר מביניהם. על הטוען זאת להביא ראיה לדבריו". יש מאות אם לא אלפי מחקרים המראים את הקשר בין סוגי האינטליגנציות השונים שניתן לייחס אותו לגורם משותף המכונה g. כבר ציינתי זאת שוב ושוב לאורך האשכול. אם אתה מתעניין בנושא - ויקיפדיה, google scholar, או הספר של הפתוחה על אינטליגנציה שהזכרתי, יכולים להוות התחלה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 18:51 לינק ישיר 

אין ספק שהוויכוח המתחולל באשכול זה ,הולך ומתגבש לכדי הכרעה ברורה.

רק שאין לי מושג מהו הנושא שבדיון ואיך הוא מתקשר לנשואי הדיון, כל היודע דבר יואיל להשכילני.

נ.ב.   כמו כן אבדה לי הבוקר חפיסת ריטלין ובה כל מנת ה איי קיו היומי שלי ,כל היודע דבר על מקום הימצאה וכו' וכו'    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 19:26 לינק ישיר 

בנתיים הגענו למסקנה שבחברה החרדית, בעיקר האשכנזית, יש חגיגה של בורות ושל בערות ושחגיגה שכזאת לא יכולה להיות שלמה בלי גזענות.

תוקן על ידי יוסישריד ב- 06/12/2009 19:29:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 19:44 לינק ישיר 

יוסי שריד

נשארת אנטישמי כמו יוסי שריד האמיתי, איך אתה בכלל מעלה בדעתך את האפשרות שאנחנו גזענים?

אנחנו אנשים ענווים ביותר, וחושבים את  עצמנו  לקטנים,  וגם את זולתו ואת השונים אנו חושבים לקטנים הרבה הרבה יותר קטנים מאתו,  וזו היא גדולתו, הבא יחד אם הענווה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 20:01 לינק ישיר 

ר' יוסל

בעניין הבורות והבערות אין לי הרבה מה לומר.

בעניין הגזענות , אני חושב  ש"שבטיות" היא הגדרה יותר קולעת,  עובדה היא שכל דפוסי הביטוי ה"גזעניים " לכאורה,  שמישים בהחלט גם בעימותים שבין יוצאי ווארשא ליוצאי קרקוב,

ואל תנסה אפילו להתווכח  אם בר סמכא שכמותי, אני סבא שלי מוורשא וסבתא  שלי מקרקוב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 20:22 לינק ישיר 

לונלי_דאב כתב:
 אני סבא שלי מוורשא וסבתא  שלי מקרקוב

נו, אז עכשיו הכל ברור

[הערת שולים -
כמות האייקונים שהאשכול הזה מוציא ממני מעידה כנראה על משהו, אלא שאני לא בטוחה על מה בדיוק. אולי זה בגלל שאני לא מקרקוב.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 21:05 לינק ישיר 

אמשלום

עם כל הכבוד לווארשא וקראקא,ברור שאלו אינן מגרדות את קרסולי האינטלקט של איישישוק ושניפישוק.

(עם כל הנלעגות,דומני שרוח זו ממצה את כותרת האשכול)

תוקן על ידי לונלי_דאב ב- 06/12/2009 21:09:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 21:48 לינק ישיר 

אור הלבנה

אינך מדייק בלשון המעטה , אפילו אסכולת פקטור g לא טוענים משהו שהוא אפילו קרוב לטענה שאפשר למדוד את החכמה הממוצעת של עמים שונים. קיומו של מדד מסויים שיש לו קורלציה חיובית עם חלק מהתכונות שבשפת היום יום מכונים אינטליגנציה , רחוק מאד מהרעיון שאינטליגנציה היא משהו כמו גובה או מספר נעליים .

להבהרה כאשר אמרתי שאין ראיה שיכולת בתחום אחד קשורה ליכולת בתחום אחד , לא ביקשתי שיראו לי קורלציה מסויימת ביניהם אלא שיראו לי שפחות או יותר יש רק מימד אחד או שניים לאינטליגנציה. זה כמובן לא נכון ולא הבאת שום ראיה לסתור זאת , לא גילית אפילו הבנה לעובדה שזה משהו לא טריוויאלי. באופן כללי עושה רושם שאינך מתחיל להיות מודע מה צריך להראות לפני שאפשר יהיה להפריח טענות גורפות כמו שעשית.

אחזור שוב על דוגמתי מהיופי הממוצע. מי שטוען שהוא המציא מדד המכונה פקטור B שמעניק משמעות למושג ה"יופי הממוצע" ומאפשר לו להשוות את יופים של קבוצות אוכלוסיה שונות , יצטרך לעבוד מאד קשה , לפני שיהיה מקום להתחיל להתייחס אליו ברצינות. גם אם הוא יצטט מחקרים המוכיחים שנשים עם פקטור B גבוה מושכות יותר גברים , זה לא אמר לנו כלום.

מכיוון שסיימת בהמלצה אסיים גם אני בהמלצה. כשקוראים מחקר כדאי לדעת לא רק לצטט אותו אלא גם להבין אותו ,לחשוב עליו ולהתייחס אליו בביקורתיות. כדאי לשים לב להנחות שבבסיסו , להבין מה הוא טוען שהוא מוכיח ולראות אם הוא באמת מוכיח זאת , לדעת להבחין בין מה שאפשר להסיק ממנו לבין מה שאי אפשר. הרי אינך רוצה להיות סתם חמור נושא ספרים.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 06/12/2009 21:49:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 22:02 לינק ישיר 

לונלי_דאב כתב:
וניכר בהם שהם חמורים, אבל יש להם ארבע רגליים,

או בקיצור, למה אתה חושב שאדם אינטליגנטי לא יכול להיות מתוסבך ? 

חס ושלום
לא התכוונתי לזלזל

אדרבא, דווקא האינטלגנטים הם בדרך כלל המתוסבכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 23:22 לינק ישיר 

הדרך הבטוחה ל"הרוג" את האשכול הזה היא להחליט שרק בעלי אינטליגנציה ברמה שהיא מורשים לכתוב בו.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/12/2009 23:27:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 23:40 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
אור הלבנה

אינך מדייק בלשון המעטה , אפילו אסכולת פקטור g לא טוענים משהו שהוא אפילו קרוב לטענה שאפשר למדוד את החכמה הממוצעת של עמים שונים. קיומו של מדד מסויים שיש לו קורלציה חיובית עם חלק מהתכונות שבשפת היום יום מכונים אינטליגנציה , רחוק מאד מהרעיון שאינטליגנציה היא משהו כמו גובה או מספר נעליים .

להבהרה כאשר אמרתי שאין ראיה שיכולת בתחום אחד קשורה ליכולת בתחום אחד , לא ביקשתי שיראו לי קורלציה מסויימת ביניהם אלא שיראו לי שפחות או יותר יש רק מימד אחד או שניים לאינטליגנציה. זה כמובן לא נכון ולא הבאת שום ראיה לסתור זאת , לא גילית אפילו הבנה לעובדה שזה משהו לא טריוויאלי. באופן כללי עושה רושם שאינך מתחיל להיות מודע מה צריך להראות לפני שאפשר יהיה להפריח טענות גורפות כמו שעשית.

אחזור שוב על דוגמתי מהיופי הממוצע. מי שטוען שהוא המציא מדד המכונה פקטור B שמעניק משמעות למושג ה"יופי הממוצע" ומאפשר לו להשוות את יופים של קבוצות אוכלוסיה שונות , יצטרך לעבוד מאד קשה , לפני שיהיה מקום להתחיל להתייחס אליו ברצינות. גם אם הוא יצטט מחקרים המוכיחים שנשים עם פקטור B גבוה מושכות יותר גברים , זה לא אמר לנו כלום.

מכיוון שסיימת בהמלצה אסיים גם אני בהמלצה. כשקוראים מחקר כדאי לדעת לא רק לצטט אותו אלא גם להבין אותו ,לחשוב עליו ולהתייחס אליו בביקורתיות. כדאי לשים לב להנחות שבבסיסו , להבין מה הוא טוען שהוא מוכיח ולראות אם הוא באמת מוכיח זאת , לדעת להבחין בין מה שאפשר להסיק ממנו לבין מה שאי אפשר. הרי אינך רוצה להיות סתם חמור נושא ספרים.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 06/12/2009 21:49:37

אין לי שום כוונה לטעון שיש רק מימד אחד או שניים לאינטליגנציה, משום שאיני מאמין בכך. ההבדלים בין סוגי התבונה השונים של בני אדם הם רבים ודקים, וזה ברור לכל מי שיש לו שכל ישר, ממש כפי שברור לכל בעל שכר ישר שממוצע האינטליגנציה בצ'אד או בתימן נמוך בהרבה מממוצע האינטליגנציה בתל אביב או בסיאטל. טענתך שיש כמה סוגים דקים של אינטליגנציה ולכן כל מדידה היא מופרכת - נראית לי בלתי הגיונית ביותר. זה כמו לטעון שאין טעם לעשות מבחן בגרות במתמטיקה כי יש חלק של גיאומטריה ויש חלק של טריגונומטריה, ויש כאלו שחזקים בזה וחלשים בזה וההיפך. עם החשיבה שלך היינו מגיעים מהעובדה הפשוטה הזו למסקנות המוזרות כי
1)אין לייחס חשיבות לעובדה שמי שמצליח בבגרות, נוטה להצליח גם במתמטיקה באוניברסיטה.
2)אין לייחס משמעות לכך שיש כאלו שייכשלו במבחן כי אין להם מושג בשום תחום של המתמטיקה.
3)ובאופן כללי:אין משמעות לבגרות במתמטיקה.

לגבי אמירתך:"אפילו אסכולת פקטור g לא טוענים משהו שהוא אפילו קרוב לטענה שאפשר למדוד את החכמה הממוצעת של עמים שונים", הייתי מציע לך לקרוא את הספר http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations#cite_note-35, שמתעסק בדיוק בכך, בצורה שנראית אפילו לי מוקצנת.

תוקן על ידי אור_הלבנה ב- 06/12/2009 23:42:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2009 23:47 לינק ישיר 

יוסישריד כתב:
בנתיים הגענו למסקנה שבחברה החרדית, בעיקר האשכנזית, יש חגיגה של בורות ושל בערות ושחגיגה שכזאת לא יכולה להיות שלמה בלי גזענות.

תוקן על ידי יוסישריד ב- 06/12/2009 19:29:11

יש לי ביקורת רבה על אלמנטים שונים בחינוך החרדי שקיבלתי, אבל אי אפשר להכחיש שהוא טיהר את השכל מהשפעותיה המטמטמות של התקינות הפוליטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2009 00:23 לינק ישיר 

ירוחם, קבל אייקון של יוסישריד נקרע מצחוק.

לונלי, מקבל את הגדרתך המקילה (מה שמעלה שאלה כמעט פילוסופית: אם הייתי אשכנזי, הייתי מחוייב להחמיר בכל מחיר, לא?)

לבנה, אני בטוח שאיפשהו בתוך תוכך, עמוק בפנים, חבוי אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2009 08:40 לינק ישיר 

אם יש יותר ממימד אחד לאינטליגנציה, מה זה ממוצע האינטליגנציה?

גם לו היה רק מימד אחד , כיצד מכיילים אינטליגנציה , לכמה אדיוטים שקול גאון אחד?.  

לפני שעונים על שאלות אלה אי אפשר לומר משפט כמו "ממוצע האינטליגנציה בצ'אד או בתימן נמוך בהרבה מממוצע האינטליגנציה בתל אביב או בסיאטל" . כל בעל אינטליגנציה אמור להבין זאת.

עיינתי בלינק שהבאת לי ולא מצאתי שם רמז לטענה שאפשר למדוד את החכמה הממוצעת . כתוב שם שיש קורלציה בין IQ ממוצע  לבין עושר של עמים .

בוא ננסח את זה באופן שונה, הבא לי מישהו שטוען ש-IQ פרופורציונלי ל- או פונקציה לינארית של מידת החכמה , אפילו בקירוב , רצוי שזה יהיה מלווה בהסבר על המתודולוגיה .

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 07/12/2009 08:57:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2009 08:50 לינק ישיר 

אגב מנין כל כך ברור לך ש"ממוצע האינטליגנציה" בצ'אד או בתימן נמוך? אתה יודע משהו עליהם או שאתה משער זאת על סמך העובדה שהמדינות הללו נחשלות? י אם אם כן קצת לא ברור מה הקריטריונים שלך , ברור שמדינה שתישלט על ידי ליטאים לא תהיה פחות נחשלת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבדלי אינטליגנציה בין מתנגדים לחסידים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.