בית פורומים עצור כאן חושבים

הבדלי אינטליגנציה בין מתנגדים לחסידים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2009 22:09 לינק ישיר 

אמאלה, אני מתפלא עלייך!
החסידות האינטליגנטיות מביאות אותם לליטאים.
:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2009 22:09 לינק ישיר 

[ירוחם -

מיכי,

אני מתפלאה עליך - "חסידות אינטיליגנטיות"?? זה הרי תרתי דסתרי! לא למדת כלום באשכול הזה?!]

תוקן על ידי אמשלום ב- 07/12/2009 22:11:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2009 23:26 לינק ישיר 

אישוש נוסף לרעיון שאור הלבנה הונגרי : הוא אינו מבין בדיחות.

רעיון לאשכול: מה הקשר בין העובדה הידועה שההונגרים לא מבינים בדיחות לבין הגריווע"ן שפוטמו בהם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 00:58 לינק ישיר 

ביגלל זה אני מחפשת ליטאי כדי שהילדים שלנו יקחו ממני את היופי החסידי ההאורינטלי של ברסלב וממנו את רמת המישכל הליטאית אשכנזים הגבוהה אבל הוא חייב לקרא לבן שלנו נחמן
אולי מישהו יזביר לי כבר פום סופסוף מי זה הפוליפיקלי קורקט שכולם מפחדים ממנו אפילו השכנה שלי כבר מידברת אלי בנימוס כדי שהפוליפיקלי לא יבו עליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 01:10 לינק ישיר 

אור הלבנה.

עצה טובה ,לעולם אל תערב את האישיות ה"ניק'ית" שלך עם האישיות האמיתית, ניק הוא יצור על מימדי המפתח לו ברבות הימים אופי ואישיות משל עצמו, כנ"ל מוצא ולאומיות.  לפעמים הוא שואל מבוראו תכונות מסויימות לפעמים הוא משאיל לבוראו תכונות שפיתח באופן עצמאי.    יכול להיות שהניק שלך אימץ לאומיות חדשה,מה אתה יודע?  איכפת לך אם בחר להיות הונגרי ?    הניק שלי למשל קם בוקר אחד והחליט שהוא דווקא גאליציאנער, קרץ מיצמץ התחכם דיבר בחרוזים ,גאליציאנער מושלם, לא עזרו לי  שום שכנועים.  אני מצידי הודעתי לו בזו הלשון -אחי החלטת מה שהחלטת, מקובל עלי. אבל אם אתה מתפדח ,אל תבא לבכות אצלי,- ומאז אנחנו חיים בשלום יחסי, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 01:13 לינק ישיר 

אוווף  כבר עירבבתי.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 08:47 לינק ישיר 

.

לונלי, אצלך זה כלום.

חשוב על הניק אמשלום, הונגרי שאימץ לעצמו ניק של אשה לא-אורתודוכסית, רח"ל

<שורק בתמימות עם ידיים בכיסים>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 13:22 לינק ישיר 

[מואדיב,

לא יעזור לניק "אמשלום". לפעמים החרדיוּת ההונגרית של בעליו מציצה מתוכו, בעל כרחו ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 19:32 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[לבנה,

אתה לא חושב שיש קשר בין סוג העבודות שהן בוחרות לעובדה שהן מפרנסות יחידות? או, במילים אחרות - האם רמת האינטיליגנציה היא באמת הפקטור היחיד/הקריטי כאן?]

רמת האינטליגנציה היא לעולם לא הפקטור היחיד. בנושא זה, כמו בכל נושא, צריך לבחון בזהירות מה העובדות הידועות, ואילו דרכים יש להסביר אותן. אביא דוגמה מתחום אחר - כתבתי קודם שהיהודים היקים הם לדעתי הקבוצה האתנית האינטליגנטית ביותר שהתקיימה באנושות. מי שיחלוק עליי יוכל לנסות להביא ראיה מכך שבלימוד הגמרא לא יצאו מתוכם גדולי העילויים, פחות מבליטא, למשל. בדיוק היום ראיתי שהשופט חיים כהן, שבא מבית גרמני חרדי, התייחס לשאלה דומה לשלי.

הוא כתב (ודבריו מעניינים בלי קשר לנושא האשכול, ויעניינו גם את מי שמסתייג ממנו בחריפות):"אם אתה לוקח את ראשי הישיבות בפולין או בליטא - ברור שאי אפשר להשוות אותם. הללו לא ידעו דבר זולת האותיות הקטנות, ואדם שכל ימיו עוסק רק בש"ס ובפוסקים מטבע הדברים בקי הרבה יותר מזה שיש לו עוד חכמות חיצוניות ועשרה עיסוקים אחרים. כוח תפיסתו של המוח בכל זאת מוגבל, ואי אפשר להכניס בו הכול. הרבנם בגרמניה היו אנשי השכלה רחבה ביותר, ממש אנשי תרבות כללית. בידיעתם את החכמות החיצוניות הם עלו בהרבה גם על הגויים. לא היה איש בכל ליבק שהגיע לקרסוליו של סבא!
הדבר המפליא אצל רבני גרמניה הוא שהיו למדנים על אף עיסוקיהם בדברים רבים אחרים. כלומר, בקנה מידה של הזמן, או במדד של יכולת אנוש, נדמה לי שמה שהם השיגו גם בבקיאות וחריפות בש"ס ובפוסקים הוא למעלה מכל ציפיה טבעית או אפשרית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 09:15 לינק ישיר 

אור_הלבנה כתב:

... כתבתי קודם שהיהודים היקים הם לדעתי הקבוצה האתנית האינטליגנטית ביותר שהתקיימה באנושות. ...

האם תואיל לשתפינו על סמך מה אתה מבסס את דעתך זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 12:24 לינק ישיר 

דוקטור הוא אינטליגנט.
רבינער הוא אינטליגנט.
רבינער דוקטור עאכו"כ.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/12/2009 12:26:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 12:44 לינק ישיר 

דרוינוב כתב- מאז שרבו  הרבנים הדוקטורים  היהדות הפכה חולנית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 12:52 לינק ישיר 

מואדיב, איני רואה כיצד ניתן לחלוק על הקביעה בדבר העליונות האינטלקטואלית היקית!!!!

לא רק שאני מסכים בזאת עם אור הלבנה, אלא שאני מוכן לפתוח יחד עמו את הניק "שבעתיים כאור החמה", ולכתת רגלי מפורום לפורום כדי להפיץ יחד סטיקרים עם המשפט הזה [בקרוב בספריי צבע על גבי גשרים נבחרים ברחבי הארץ].

ובל יהין אי מי להגיד אחרת.

[בעל, שנינו מכירים ראבינער-דאקטער מבאי הפורום הזה, שהוא הונגרי עם גנים של ממליגה. על נחיתות ההונגרים כבר הוסכם לעיל. מה שמהווה הוכחה מדעית לכך שלא כפל התארים מביא את האינטילגנציה, אלא המוצא היקי הנשגב]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2009 13:19 לינק ישיר 

י יק יקי יקים אינטלגנטים?
(לא מספיק קליט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 13:36 לינק ישיר 

השכן
מה אומר ומה אדבר שיש לי גנים הונגרים ללא דוקטורט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבדלי אינטליגנציה בין מתנגדים לחסידים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.