|
|
| נשלח ב-18/12/2009 10:01 |
|
| |
| אבטיח_קר כתב: |  | הסוכר עצמו הוא לא הבעיה העיקרית בכלל. קצת סוכר פה ושם לא משנה לכאן או לכאן. הבעיה העיקרית היא בדיוק מה שכתבת "אוהב לחיות ואוהב לאכול". מה לעשות, פה צריך לשנות את ההרגלים לאט אבל בעקביות. להוסיף התעמלות, להתחיל ללכת ברגל ולא לנסוע ברכב לכל מקום. להפחית עישון עד להפסקה מוחלטת. להתרגל לאכול בריא ובמידה. זה ממש לא קל, זה קשה, וזה נראה סוף העולם ושאין יותר בשביל מה לחיות. נכון. אבל זה קל הרבה יותר מלחיות קטוע רגל לא עלינו, או להיות חולה דיאליזה או עיוור או כולם יחד חלילה. סליחה מכל המתוקים פה על הבוטות, אבל זה ההסבר הכי משכנע שאני מכירה ללמה כדאי לשנות אורח חיים. ותזכרו שגם אני בעסק. |
| אבטיח דבריך נכונים ואני אוסיף ואומר - וירקוני זה מיועד להפוך לך את מהלך החשיבה שלך מה שלי לקח שני וחצי וגרם לי לאחר 4 שנים לקריסת מערכות שממנו יצאתי ולא סופית לפני 2.5 שנים. מפה אני נותנת לך חומר למחשבה.
זו לא חוכמה גדולה להתנהג כמו בת יענה, גם אני אוהבת לחיות ולאכול ואין לי סדר יום קבוע בכלל גם היום, אבל עם רופא טוב אפשר לסדר את הטיפול והאוכל כדי שיתאים.
סוכרתי חייב לאכול כמו תינוק כל 3 שעות, כך שאתה יכול לאכול בבוקר פרוסת עוגה עם כוס קפה ופרי, ולאחר 3 שעות לאכול ארוחה קלה שכוללת מנת לחם+מנת חלבון +הרבה ירקות, ועל זה הדרך, כשתזכור שפרוסת קוגל טובה שווה למנת לחם ומנת שומן (ויותר מזה גם)
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 18/12/2009 10:01:52
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2009 10:30 |
|
| |
כיכר" אבל אם הרופא כלל לא נותן תרופות מה יש לסדר איתו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2009 10:39 |
|
| |
לא תמיד תרופה זה כדור, לפעמים עצם העובדה שאתה בביקורת היא התפרופה עצמה. השגחה של רופא, ניתור, דיאטה ופעילות גופנית עושים את העבודה ויותר מהכל - ההכרה במחלה. ושוב אני מייעצת לחברך מאחר וגם אני עם אורח חיים לא מאורגן ועם הרבה הפתעות כדי מאד שיצור עמי קשר ואוכל לתת לו מהידע והנסיון שלי ובכך להקל על חייו (תאמין לי שסכרת זה לא סוף העולם, אפשר לחיות טוב מאד וגם להנות איתה ביחד)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2009 11:15 |
|
| |
| ירקוני כתב: |  | עם עישון אין לו בעייה הוא הפסיק כבר, בעייתו שהוא אוהב עוגה
או קיגל, האם הוא עדיין יכול להרשות לעצמו פעם בקידוש של שבת לאכול שלש חתיכות
קיגל איטריות,או תפוח אדמה , או שזה אסור בשום אופן אפילו לא מידי פעם ואני מדבר על הכמות |
|
ירקוני, האמת היא שההעמסה הזו של כמויות אוכל על הגוף היא גורם רציני להתפתחות סוכרת. אז התשובה בפשטות היא לא. לא כדאי לאכול כמות גדולה של אוכל כזה בבת אחת, וזה כן מזיק. כדאי להתחיל להתרגל לאכול פחות, ללעוס לאט ולהנות מכל ביס, במקום לבלוע מהר כמויות גדולות רק כי האוכל שם. כמו שמתרגלים לאכול הרבה אפשר להתרגל לאכול פחות. זה לא סותר את ההנאה מן האוכל, אולי להפך.
ספר לו גם שאחת מתופעות הלואי של סוכרת היא איבוד בלוטות טעם בפה-ז"א שאפשר לאבד הרבה מחוש הטעם, ואז כבר אי אפשר בכלל להנות מאוכל.
מה שבטוח, אשתו מאוד תשמח אם הוא יפסיק לבוא הביתה בשבת "מפוצץ" מהקידוש, ויאכל גם את האוכל שלה, וזה רווח נקי. ותגיד לה גם שתגיש סלט חסה או משהו כזה לפני הטשולנט, גם זה ענין של הרגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2009 18:18 |
|
| |
האם זה וודאי אחד שיש לו סכרת גבולית שיפתח סכרת סוערת? או שיש כאלה שיש להם סכרת גבולית ועד מאה ועשרים לא פיתחו סכרת? כאשר דיאטה שמרו קצת .וודאי שלא בתנאים המטורפים של סכרת כפי שצריך, זה מוגזם וקיצוני לשקול כל פרוסת לחם ולחשב אותה ומטריף את הדעת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2009 18:31 |
|
| |
ירקוני הכל עניין של מודעות ורצון ולחברך אין אף אחד מהם, הוא מעדיף להיות בת יענה, אפשר לשמור על סכרת גבולית אבל לא בתנאים שהוא רוצה, אצלו תהיה סכרת סוערת מאד מהר מכפי שהוא חושב ותאמין לי הזריקות כואבות יותר מהחשש שיאכל רק פרוסת קוגל אחת במקום 3.
בוא נתחיל בזה שהוא מוריד פרוסת עוגה אחת ופרוסת קיגל אחת ושומע לעצת אבטיח ואוכל לאט ובהנאה את מה שכן לוקח (אל דאגה הוא ישמין מזה לבד במקום להוריד).
נעשה כזה נסיון לשלוש שבועות ונראה מה קרה לו? מסכים?
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 19/12/2009 18:33:55
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2009 19:31 |
|
| |
אפשר אפילו לצאת לגמרי מסוכרת גבולית, אם האדם עוד לא פיתח סיבוכים. הדרך לעשות זאת היא להוציא את הראש מהחול, לקחת מאוד ברצינות את הענין. כדאי ללכת לבקר כמה חולים עם סיבוכים קשים ולדבר איתם שיחת נפש. אחרי זה הולכים לרופא מומחה-לא רופא משפחה, ומקשיבים לו טוב. אין דרך אחרת. רק לשמור על דיאטה רצינית ועל הבריאות בכלל. מי שלא שומר, ככל הידוע לי יפתח סוכרת ללא ספק, וכמו שכתבה כיכר, הרבה יותר מהר ויותר כואב ממה שהוא חושב. כואב הלב לראות את מי שהיתה לו סייעתא דשמיא לגלות את הבעיה מוקדם, כשעוד אפשר לצאת ממנה, ובוחר ללכת ישר לתוך הסוכרת במקום לעשות אחורה פנה. נכון שהוא בחברה טובה, אבל אם אתה יכול להשפיע עליו לקחת את עצמו בידיים אתה מחוייב לעשות זאת. במיוחד אם הוא אוהב לחיות טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 14:50 |
|
| |
האם בסכרת גבולית ירידה במשקל היא דבר משמעותי מאוד כשלעצמו ,? או שרק אם זה בא לידי ביטוי בבדיקות שהסוכר ירד , וזה תלוי בדברים נוספים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 15:13 |
|
| |
השאלה כמה ואיך וממה נובעת הירידה במשקל. וזה ממש לא קשור לרמות הניתור בדם. וירקוני כבר הבהרנו לך זו אינה סכרת גבולית זוהי סכרת!!!! אם ישנה ירידה דרסטית זה מראה שיש אצטונים בגוף ודבר זה לבד יכול לגרום לתחילתם של סיבוכים ל"ע. אם הירידה היא כתוצאה מדיאטה ופעילות גופנית היא ירידה מאד מתונה ולפעמים תהיה גם עליה קטנה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:01 |
|
| |
אני מתכוון ירידה כתוצאה מדיאטה אך לא בהקפדה בדיוק כפי הדרוש, אני קורה לזה סכרת גבולית כי ככה זה נקרא בפי הרופאים , ואינני מתווכח איתך, רק בשביל שיהא מובן לכולם כי למיטב ידיעתי אתה די דעת יחיד בהשקפתך האזרחית
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:12 |
|
| |
רופא משפחה אינו מבין דיו בסכרת, מוטב שאתה תבין את הדברים גש לרופא מבין ויודע מהי סכרת. ברגע שאין הקפדה על דיאטה אין ירידה ואם ישנה ירידה אז מוטב לגשת דחוף לטיפול תרופתי כי אחרת ל"ע אתה מתחיל סיבוכים. תכניס לראש - ואם אתה לא רוצה להבין אשלח לך מישהו שאימו גם טענה כמוך והיום אחרי מס' שנים לא גדול היא עם דיאליזה, פגיעה בראיה (כמעט עוורת), פגיעה בכפות רגליים ועוד.... אני לא רוצה להפחיד סתם אבל ההכחשה לסכרת גורמת נזקים בלתי הפיכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:16 |
|
| |
ירידה כזו לא תמיד מהווה סימן טוב, כי תמיד יש את החשש שהירידה נובעת מהסוכרים הגבוהים, בעיקר אם מדובר בירידה מהירה מאוד, וזה לא רק מסוכן מאוד, אלא גם המשקל יחזור למה שהיה ברגע שהאדם יטופל, ומכאן כבר לא יוצאים בטוב. אם חברך תחת השגחה של רופא ודיאטנית, ומצליח לרדת יפה, מצוין, גם אם הוא לא עומד כבר כעת בכל הדיאטה, אבל הוא מוכרח להקפיד לפחות על השגחה של רופא, ולדעת שלהתמיד במה שהוא כבר מצליח זה החלק החשוב ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 17:20 |
|
| |
כיכר " אולי לא הבנתה, אין ספק שהירידה במשקל נובעת מדיאטה , אך התכוונתי שאולי אינו מספיק שומר דיאטה בדיוק כנדרש, אבל אין ספק שהוא מצליח להוריד במשקל, בבדיקות אין לזה תוצאות כרגע ולכך התכוונתי ,,,,, זאת ועוד וודאי שאין כוונתי שירד במשקל סתם מעצמו ללא מאמץ לצמצם באוכל , כמו כן לגבי הגדרות הסכרת ,,,הנ"ל דיבר עם רופא מומחה שחולק על הדיאגנוזה שלך, ולא מדובר רק על רופא משפחה ,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 17:44 |
|
| |
ירקוני אני כבר הייתי בעולם הבא בגלל דיאגנוזה כזאת במשך 11 שנים, וגם ע"י רופא מומחה בתחום עד שהגעתי לרופא משפחה שקבע בשבילי שלא יבלבלו לו את המח גבולי, טרום, הריון וכו' הביא לי אחת שמבינה ומבדיקה פשוטה שעשתה היא הקימה צעקות על כל הצוות שטיפל בי וכשהיא רואה אותי היום היא אומרת לכולם שאני נס מהלך. אז תעשה לי טובה ותשמע לבעלי נסיון בשטח ולא למה שכתוב בספר של הרופא. זה עולה גם בחיים בסוף. אם הוא לא שומר דיאטה כפי שצריך הוא לא אמור לרדת יותר מ1-2 ק"ג בחודש, אם הוא שומר דיאטה ופעילות גופנית הוא אמור להוריד עד 5 ק"ג בחודש. ואם הוא מוריד יותר מזה ולא שומר - מוטב שיחליף מומחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 19:45 |
|
| |
כסף" הוא מעולם לא הייה שמן, משתדל להוריד וכנראה הוריד קילו לחודש האם זה טוב ומשמעותי ?
|
|
|
|
|