|
|
| נשלח ב-4/12/2009 14:53 |
|
| |
אני שמעתי על סגולה לגמור את ספר התהילים על קבר תנא קמא
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 15:19 |
|
| |
רבסרן בסדר גם אתה צודק....
ואם היה לי חשק לעצבן אותך הייתי מוחקת........
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 16:03 |
|
| |
ברור. אני שמעתי על סגולה להתפלל בבית המשפט העליון ליד קבר הרבי מאיך שלא קוראים לו..... ההצלחה מובטחת (למעט מקרים מיוחדים).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:49 |
|
| |
דווקא אני מכיר כמה וכמה אנשים שהלכו לשם לפעול ישיועה ועשו כמו שצריך ונשעו מיד.
כמו"כ יש לי הרבה חברים בחורים שעשעו את הסגולה הזאת ומיד התארסו.
ואני יספר לכם סוד עם קצת אמונה בקב"ה הכל מסתדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:52 |
|
| |
חבל לערב אמונה באלוקים עם פולחן אלילי שכזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:56 |
|
| |
כבעלת תשובה (אולי כבר קצת ותיקה) אני יכולה לומר שהדבר שהכי דוחה היום אצל החרדים זה שהם רובם מאמינים באמונות טפילות שרובן טיפשיות או מגוחכות (ובמקרים גרועים ניצול של מסכנים בשביל לעשות כסף)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:57 |
|
| |
סאסא.
אני מסכים לכל מילה. רק הייתי מגדיר זאת כעבודה זרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:15 |
|
| |
מי שמאמין לכל סגולה שמוכרים לו, בעיקר כשזה תרתי משמע הוא בבעיה.. אבל מי שמאמין ביכולת של תפילה על קברי צדיקים, הרי הוא בעל אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:19 |
|
| |
ראשית, מי אמר לך שהאמונה שתפילה נועדה לסיפוק צרכיך האישיים היא נכונה? שנית,מה העניין בקברי צדיקים? וכמו כן מה הקשר לשידוכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:22 |
|
| |
ראשית, אל תכניס לי מילים במקלדת. שנית, יש עניין בזכותם, ומובא בספרים, לגבי זמנים מסויימים שהולכים לקברי צדיקים בדווקא. כשבנאדם צריך עזרה הוא מבקש, זה הקשר לשידוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:26 |
|
| |
אני מניח שאם אתה מאמין ביכולות של תפילה אתה גם נוטה לסבור שיש ייעוד לתפילה. לוגיקה פשוטה.לא ניתן להכתיר פעולה בהצלחה אם היא נעשתה ללא כל מטרה. הבנתי גם ללא עזרתך המחכימה שאני לא רק חולק על הכותבים בפורום אלא גם על כמה בעלי ספרים תיאולוגיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:29 |
|
| |
אני מחכה בסבלנות לראות מתי האגו הגברי שלכם יתן לכם להפסיק להתכתש. 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:30 |
|
| |
אני לא מדבר על "ספרים תאולוגיים", אלא על ספרים שלמחבריהם היו הכלים לדעת על דברים מסויימים (כגון, אמונה, תפילה), באיזה מקום הם עומדים מבחינת היהדות קצת יותר ממה שמישהו בדורנו יכול לדעת. כך שאינך 'בר פלוגתא'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:34 |
|
| |
| אנגלה כתב: |  | אני מחכה בסבלנות לראות מתי האגו הגברי שלכם יתן לכם להפסיק להתכתש.  |
|
לא נראה לי קשור לאגו.. זה קצת יותר מהותי..
ובנימה קצת יותר.. אצל הגברים הכל פחות אמוציונלי.. יש מציאות של ויכוח שכלי ולא אישי.. ואתן הבנות צריכות לדעת לדעת את זה, אחרת תבינו אותנו לא נכון..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 21:37 |
|
| |
| רב_סרן כתב: |  | אני מחכה בסבלנות לראות מתי האגו הגברי שלכם יתן לכם להפסיק להתכתש. 
לא נראה לי קשור לאגו..
זה קצת יותר מהותי..
ובנימה קצת יותר..
אצל הגברים הכל פחות אמוציונלי.. יש מציאות של ויכוח שכלי ולא אישי..
ואתן הבנות צריכות לדעת לדעת את זה, אחרת תבינו אותנו לא נכון..
|
|
כי אצלנו הבנות הכול פשוט בליל של רגש אמוציונאלי בלי טיפת רציונאל, הא?
ואין מציאות של ויכוח על רקע אידאולוגי ולא אישי...
הנה, במשהו אחד אתה ודאי מסכים עם הפרוב, שבטוח שהאי הסכמה שלי איתו נובעת ממניעים אישיים גרידא...
|
|
|
|
|