| נשלח ב-4/12/2009 10:54 |
|
| |
בחורי ישיבה????? כולם ככה?????
בחורי ישיבה- הייתכן????
אני בתקופת שידוכים כידוע לכל..
יוצאת עם בחורי ישיבה.
יש לי חברה טובה, טובה אפילו מאוד!
יש לה כמה אחים בבית, כולם בחורי ישיבה. כל אחד לומד מהם במקום אחר.
הם מדברים איתה חופשי ומספרים לה הכל.
באחד הפעמים שהיא דיברה איתם, הם פלטו לה שאנחנו (הבנות) תמימות.
שהיום בכל ישיבה נמצאים בחורים שמביאים מחשבים ניידים. הבחורים גולשים חופשי!!, שוטפים את עינהם.. רואים סרטים, תמונות, גולשים בכל מיני מקומות. וכמעט שכולם נופלים בעניין.. הרבנים לא יודעים.
וגם אם הם יודעים, אין באפשרותם לעצור את העניין כי הרב כאלה..
אציין שוב שמדובר בבחורים טובים מאוד! אם הם היו יודעים שאני יודעת, ועוד שאכתוב ע"כ הם וודאי לא היו אומרים.
להם עצמם אין גישה לאינט'.
אבל הם הודו שגם הם כמה פעמים ראו. (סיפרו לחברה. לא לי.)
אני סומכת על החברה הזאת. היא בדיוק כמוני!
וגם היא יוצאת עם בחורי ישיבה.
אין לה עניין להוריד אותי במחשבה עליהם..
השאלה שלי: זה נכון? האם כל הבחורי ישיבה רואים וגולשים באינטרנט?
כי באמת שאני תופסת מהם! ומעריכה בחור ישיבה מאוד!!!!!!
אבל.. איך אוכל לדעת שהבחורים איתם אני יוצאת לא עושים זאת גם?? העניין מטריד אותי.
מה אתם אומרים?
זו הגזמה?
או שהדור באמת כ"כ ירוד..
או שאני סתם מחזיקה מהם??
או ש..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 11:15 |
|
| |
החלק הארי של בחורי ישיבות לא כאלו!! ותמשיכי להחזיק מהם!
כמובן שבכל בית יש שירותים..בכל מקום תמצאי את היוצאי דופן
אחי ג"כ מספר לי שבישיבה שלו יש מחשבים ניידים,ובאמת הרבנים לא יודעים מהעניין
ובלילות הם מתחילים לצפות בסרטים וכו' וחבל! זה סוחף את הטובים ביותר!
ואני אף לא מבינה למה את שגולשת בנט מצפה לאחד שלא גלש בזה אף פעם?
ידוע שהזיווג מתאים גם מהבחינה הרוחנית..
תוקן על ידי 19אורית ב- 04/12/2009 11:17:24
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 11:34 |
|
| |
אני יכול לענות בפשטות מה קורה בעולם הישיבות, אבל זה לא יועיל לאף אחד.
ברור שאת מגזימה!
אני רק יסביר שנוצר איזה שהוא מצב של השקפה של בחור, לאומת המציאות, וכן יכול להיות בחור שמבחינת השקפתו הוא לא יעשה הרבה דברים שקוראים במציאות!
וכן צריכים להאמין שכל הגדול מחברו יצרו גדול וכו'!!! והרי כל העולם אפס אפסים ליד לומדי התורה כך שהיצר ...
אני יסביר את מי צריך להעריך ואת מי לא, בחור שיושב ולומד וגם עושה דברים אחרים הוא בבעיה!!! אפילו שהשקפתו לא תאומת את מעשיו.
אבל לאומת זאת בחור שלא רק השקפתו לא תאומת את מעשיו, הוא גם פועל בנידון, זאת אומרת יש לו תוכנית לחיים איך לפטור בעיות שיהיה שלם השקפתו ומעשיו.
הוא תפארת עולם הישיבות, גאוות העולם בכללותו.
תוקן על ידי barbrav ב- 04/12/2009 11:37:52
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 11:38 |
|
| |
כבחור ישיבה [שיכול להעיד על עצמו בבטחון מוחלט שמעולם לא ראה סרטים או דברים כאלה] שגולש אך ורק בחדרי חרדים או במחקרים תורניים ולא תורניים אני יכול לבשר לך שרוב הבחורים הרציניים [לפחות החברים שלי] לא גולשים ובוודאי שלא רואים סרטים, זה נכון מאד שהתופעה הזו קיימת ואפילו נפוצה, אבל זו תוצאה ישירה מהעובדה שבימינו כל אחד הולך לישיבה למרות שאחוזים רבים אינם מתאימים לכך, היה מקום להתחיל לחשוב מחדש שאולי ישנם נערים שצריכים להוביל אותם לכך שילמדו או שיכנסו למעגל העבודה, זה ירצין אותם, יבגר אותם, וישחרר אותם מהתסכול העצום שהם חיים בו, כי התורה לא מתאימה לכל אחד. [ולא, אני ממש לא מזרוחניק.....]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 11:44 |
|
| |
כבר כתבתי בעבר על רעיונות כמו שהבאת מר זאב, הרב לורנץ שאל את החזון איש למה לא להקים ישיבות לבעלי בתים? (כרעיון שלך) ענה לו החזון איש אנחנו צריכים לתת לכל אחד את האפשרות לנסות ללמוד תורה כאמת, שזו למוד התורה בעיון!!! ותחשוב איך נראה הדור אם היו נפתחות ישיבות כאלא תפתח את העינים קצת, ותראה כמה אתה טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 11:54 |
|
| |
אני לא מתווכח עם מרן החזון איש, אבל חייב להבהיר שתי נקודות. א: אולי בדורו של החזון איש שהיינו ציבור כל כך קטן היה מקום להכניס כל אחד ב: יש מקום לעשות את זה אחרי שבחור נמצא שנתיים בישיבה ורואים שהעניין לא מצליח לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:03 |
|
| |
א. בשם החזון איש והצוות אני מודה לך שאתה לא מתווכח! ב. האא בסוף כן התווכחת.. אין תחליף לעולם הישיבות הרגיל, ואפי' לבטלנים שבהם! יש מציאות תראה אותה ותבין שבדור הזה מי שלא נמצא בישבה מרשה לעצמו יותר, לא תצליח להקים היום מוסד רציני כמו ישיבה לבעלי בתים. ואת זה החזון רצה! כי אם הוא היה מקים היה היום מוסד רציני לבעלי בתים, ואולי אפי' בחורי הישיבה היו נחשבים לאפסים ואף אחד לא רוצה להתחתן אתם כמו לפני שתי דורות. החזון ידע לאן נגיע! אין לנו הבנה באפס קצהו ואתה עוד ברוב חוצפתך, שבראיה עכשווית אתה לא מבחין בכלום מנסה לתקן גם את העתיד?!ו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:30 |
|
| |
וואו, כרגיל, שני יהודים, וחמש דעות.
קודם כל לנוצצת, תראי, הדבר קיים ומקובל לצערנו. אולי לא בהכללה שאת כתבת (כל הבחורים), אבל גם לא בהצטדקות התמימה של זאב (אני לא מאמינה שמעולם לא ראית סרט וד"ל). לדעתי כמו שכל בחור ישיבה יעשן פעם סיגריה בפורים, כך כל בחור ישיבה נופל פעם ב.. לאילו שהן תהומות לא כל כך ראויים. והיום שהכול בלחיצת בלקברי, בפון, או בלפטופ, ודאי שנכשלים בסרטים או גלישה.
בתור בחורה מאוד טובה, שגם יצאה עם בחורים מאוד טובים, אני ריאליסטית, ומודעת לזה שיכול להיות שהבחור שלי נפל יום אחד וגלש, או ראה סרט. הם לא מלאכים, והנסיון הזה של יום שלם בישיבה, רק ללמוד, ויצרים שלך אין ואת לא יודעת, וכל הזמן עם החברים זה לא פשוט. עד כאן אסכים עם ברבי ולא עם זאב. (אגב זאב, אם אתה אכן חברונר, מה עם הסיפור המפורסם שלא מזמן מישהו הכניס ט ל ו י ז י ה לתוך הפנימה? נכון שמדובר כנראה בשולי השוליים, כי צריך עוז וחוצפה יוצאים דופן כדי לעשות כזה דבר. אך ידוע לי מבחורים מעולים שבמעולים שלומדים בישיבה עצמה, שבפנימיה אפשר לשמוע בקולי קולות את המצעד של גלגלצ- עברי, לועזי על בסיס קבוע, ואפילו בספירה...)
זה שזה עצוב, אבל זה שזה בעז"ה משובת נעורים חולפת, זה גם כן ברור.
מכאן, אני דווקא רוצה לחלוק על ברבי, לא מדובר על בחורים שראו סרט וחצי, שיארזו את עצמם ויעזבו את הישיבה. אך בחורים שלא מוצאים טעם בלימוד, קמים ב10-11 לומדים שלוש שעות ביום, ובעיקר מעשנים, מנייעסים ואוכלים, לדעתי עדיף שיעשו משהו מועיל עם החיים שלהם. יעבדו, ילמדו, ולא יתרגלו לחיי פריזיטיות והוללת.
הבטלה מביאה לידי חטא, כתוב בפירוש, והבחורים האלו, יש להם מספיק זמן פנוי לעבור על כל שס"ה מצוות לא תעשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:39 |
|
| |
אנגלה, קודם כל מזל"ט מעומק הלב על ארוסייך. ולעצם העניין את צודקת לצערי, אצלינו בישיבה ישנם מאות בחורים שלא עושים כלום עם עצמם [העיקר שכולם רצים לכאן] וטלוויזיות היו גם היו, ותני לי לנחש שגם יהיו כל זה תוצאה ישירה ממה שכתבתי למעלה, ואלף ברברבים לא ישנו את התמונה העגומה אין פתרון אחר חוץ מלשלוח את הבטלנים לעשות משהו מועיל בחיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:41 |
|
| |
ואנגלה, כן, מעולם לא ראיתי סרט, למעט סרטי חתונות למרות שזה נשמע לך תמים אבל בעניין הזה אני לגמרי עקרוני
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:45 |
|
| |
א. תודה רבה =) בקרוב בקרוב אצלך (רשמתי אפילו באשכול!)
ב. קשה לי להאמין, אך אתה בחור מיוחד ונניח...
ג. קרא מה שכתבתי לך באשכול השירים, יש לי תחושה חזקה שזה אתה =) ואם כן, היא גם מחכה לך...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:50 |
|
| |
אנגלה, לא קראת את הסיפא של השיר.....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:51 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | אני יכול לענות בפשטות מה קורה בעולם הישיבות, אבל זה לא יועיל לאף אחד.
ברור שאת מגזימה!
אני רק יסביר שנוצר איזה שהוא מצב של השקפה של בחור, לאומת המציאות, וכן יכול להיות בחור שמבחינת השקפתו הוא לא יעשה הרבה דברים שקוראים במציאות!
וכן צריכים להאמין שכל הגדול מחברו יצרו גדול וכו'!!! והרי כל העולם אפס אפסים ליד לומדי התורה כך שהיצר ...
אני יסביר את מי צריך להעריך ואת מי לא, בחור שיושב ולומד וגם עושה דברים אחרים הוא בבעיה!!! אפילו שהשקפתו לא תאומת את מעשיו.
אבל לאומת זאת בחור שלא רק השקפתו לא תאומת את מעשיו, הוא גם פועל בנידון, זאת אומרת יש לו תוכנית לחיים איך לפטור בעיות שיהיה שלם השקפתו ומעשיו.
הוא תפארת עולם הישיבות, גאוות העולם בכללותו.
תוקן על ידי barbrav ב- 04/12/2009 11:37:52 |
|
אין לי כח כרגע להאריך הרבה...
מסכימה עם כל מילה ואם הזכרת בחורות בסמול אז יש בחורות שגם עובדות לפי התאוריה הנ"ל...
בשנות הסמינר לקח לי הרבה זמן להסביר לחברות שלי שלא כל בחור שנופל הוא כבר לגמרי בחוץ!!!!!!!!
ואפילו מי שנראה בחוץ אך הוא בשליטה ובמודעות על מעשיו והשקפותיו הוא יותר ממי שנמצא בפנים...!
וזה נכון, נכון, נכון...........
גם לגבי ההמשך לא מסכימה עם זאב ואנגלה אני יודעת מה מצב הדור ושומעת על כל הניסויים שמנסים לעשות..
לויודעת--------------- לא מסכימה
ואין לי כח להסביר
(זו לא התחמקות אין לי כח...........)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 12:54 |
|
| |
קראתי,
להט החרב המתהפכת זה הספק. ידוע ומפורסם. השמחה היא של התרת הספיקות, שמחה אמיתית, גן עדן. מה שעוצר אותך בפתח, להט החרב, הוא הספק,
אני משום מה החלטתי שזה הספק שהיא לא תרצה אותך חזרה, כי:
א' מדברך השתמע שאתה רצית אותה, אז מה שיכל להיות הוא שבזמנו היא לא רצתה בך. ב' אמרתי לך שכבר מזמן אתה נחשד בליבי להיות הבחור שיצא איתה, כך שזה התאים לי לפרופיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 13:36 |
|
| |
סליחה על הבוטות! זאב, אתה וישיבת חברון הקשר היחיד שלכם זו ההצהרה שאתה לומד שם כאן בפורום!
לגבי טענת הפרזיטים הישיבתיים, יש לי חבר שלמד שנה אצלינו בישיבה ופרש ללימודי אוניברסטה, אביו חייבו ללמוד שנה בישיבה. פגשתי אותו לפני תקופה הוא כבר אחרי תואר שני עובד במשרד רואי חשבון, הוא כבר לא כל כך בקטע הדתי, אבל הוא אומר לי ששנה בישיבה שינתה אותו!!!!!! אז עדיף להיתבטל בישיבה, מאשר להתבטל ולקבל אשור כי אתה לא בישיבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 14:04 |
|
| |
בוטות זה לא מילה........
אבל זה ביניכם גברים ומי אני שאתערב......
|
|
|
|
|