בית פורומים שידוכי חרדים

בחורי ישיבה????? כולם ככה?????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2009 00:48 לינק ישיר 

אני לא ממש מבין איך יועיל לי לשאול ניק מסוים,אך נניח לזה.

מניין לך שישנה בעייה בקריאת ספרי מינות? אני יודע שכך אמרו לך פעם,אולי תחפשי אחר המקור?
מניין לדעתך הכיר הרמב"ם את שלל ספריו של אריסטו?
ואגב,למה לדעתך תיאוריית האבולציה היא מינות? האם התיאוריה שהעולם התפתח בשלבים סותר את קיומו של אלוהים?

תוקן על ידי פרובוקציה ב- 11/12/2009 00:49:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 00:51 לינק ישיר 

אנגלה, יש לשים סייג קטן בדברייך, משום שהרמב"ם [ואפשר לומר שרוב רבותינו הראשונים] קראו גם קראו את משנתו של הכופר הייוני [כהגדרתם] ובקיאותם של הראשונים בברית החדשה פשוט מפעימה, כך שהאיסור הוא אך ורק בקריאה לשם מינות, או קריאה לשם הנאה גרידא, אך אם הקריאה היא לתועלת הדבר מותר,
ואודה על האמת אני נוגע בדבר כי חטאתי לא מעט בקריאת קאנט ניטשה ולייבניץ ושאר מרעין בישין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 00:55 לינק ישיר 

אפשר שניה..?
אז ככה.. קודם הזכרת את פרויד, אז יש גם בחורי ישיבה בודדים שהתחביב שלהם זה ספרים שלו ושל דומים לו..
אין בכך בעיה, אדרבה..

פרובקטור, (אפשר לקרא לך ככה..?)
ברגע שמכניסים את העסק ל"נורמה תרבותית" מאבדים את המבט הישר שבוחן כל דבר האם מותר או אסור, כן או לא, לא שייך בדברים האלו נורמה, כל דבר זה נידון בפני עצמו.

אנגלה, זה טבעי שתקציני עם זה כי את בת ולא כ"כ מבינה, גם להרים מבט על בחורה ברחוב בסופו של דבר זה או מותר או אסור, כל דבר בסוף במאזני הצדק בדין האמת יהיה טוב או רע, נכון או לא נכון לעשות, אבל הוא מתכוון שיש איזה שהוא סטטוס שיהודי ממקם את עצמו בו, יש כאלו שהסטטוס שלהם זה עיניים ברצפה ויש כאלו שלא, וזה לא אומר שמי שלא אז הוא חוטא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2009 01:00 לינק ישיר 

פרובוקציה, התאריכים, כן התאריכים במשנתו של דארווין לא כל כך תואמים את חומש בראשית כפי שהוא ידוע לנו, הוא גם סותר הרבה מדרשים שהעולם נברא מושלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:03 לינק ישיר 

זאב.

אף ישות אינה מוסמכת למנוע בחינה אובייקטיבית של תיאוריות מינות כיון שישנה אפשרות שהמינות נכונה והגוף האוסר אינו אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:05 לינק ישיר 

זאב.

בנוגע לדרווין,ישנם רבנים ואנשי אקדמיה שבהחלט מקבלים את התיאוריה שלו כהולכת יד ביד עם התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:06 לינק ישיר 

אמרתי שאם אתה חושב שהתגובות שלי הן על רקע אישי ולא קונקרטי, אפשר לתהות אצל ניק לבחירתך.

אתה משווה את עצמך לרמב"ם??הרמב"ם יכל כי הוא היה אדם חזק ומיוחד וגדול ודע לך שאפילו עליו הרבה גדולים יצאו בזמנו, ביניהם ראש ישיבה בבבל.
העיסוק הזה לא קל ולא פשוט, ואין אפשרות למצוא לזה היתר כך בקלות. בטח שלא לבחור ישיבה פשוט.
הרמב"ם עיין גם בספרי עבודה זרה שבהם אסור להגות! ואכן, לביאור סתירה זו ראה בדברי ר' משה פיינשטיין (אגרות משה, חלק יו"ד ב, סימן קיא), המחלק בין לימוד לשם ע"ז לבין לימוד בכדי "להבין ולהורות".

מאיפה?
"שבכלל ספרי המינים הם אף ספרי אריסטו היווני וחביריו, שכופרים בהשגחה ובנבואה ובשכר ועונש, שאדם נמשך בהם למינות, ועליהם נאמר: הרחק מעליה דרכך, זו מינות."

איזו שאלה מגוחכת זו?ודאי שהתיאוריה שעולם התפתח בשלבים סותרת את קיומו של אלוקים, ולא שם השם כמו שכתבת ותמחק מייד בבקשה. דארווין טוען שמוצא האדם מן הקוף!

וודאי וודאי שגם אתה הבנת שאין מה להשוות בין קריא עיתונים ושטויות לבין ספרי מינות אז במקום להודות בטעותך אתה מנסה לטהר את השרץ ולומר שמותר לקרוא בספרי כפירה?????????

סלח לי, אבל אינך מתאים לפורום חרדי (ואזכור שם שמיים!!!!תקן זאת) אתה יכול לעבור לעצכ"ח, שם אולי יענו על שאלותיך, או יחליטו שגם אתה לא מתאים. אני חושבת שאפילו בחוקה שלהם מופיעה הדרישה הברורה מאליו שלא לצטט ספרי כפירה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:07 לינק ישיר 

אוקיי, קלטתי, אתה כנראה מבולבל מעט, ולא יודע היכן אתה נמצא, אבל כאן אנחנו מאמינים בני מאמינים,
ובזאת הסתיימה שיחתינו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:08 לינק ישיר 

רב סרן.

אתה צודק שיש לבחון כל נושא לגופו,אך האמירה הקולקטיבית שגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים הם אסורים אינה נכונה בעליל.וממש מכעיס לשמוע הבלים של אנשים שאין להם יד ורגל ברקע התורני אך הם מודעים היטב לתקנון של בית יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:10 לינק ישיר 

ספרים חיצונים זה ספרים שנכתבו חלק מימי בית שני וחלק הרבה לפני שהיו בעבר בעברית ונגנזו ע''י חז''ל מפאת חוסר קדושתם, כלומר חז''ל סיננו לנו את הספרים שלא היה להם שום קדושה , היום ניתן לראות את הספרים האלה לרוב בשפות אחרות אבל היום בארכיאולוגיה, למשל במגילות בקומראן ניתן למצוא חלק מספרי בן סירא(שנדבר עליו בהמשך) וספרי ספר טוביה בעברית , נשמר בצורה המדויקת שלו 2000 שנה!! אבל בעיקרון רוב הספרים החיצוניים אבדו מקורם בעברית ויש אותם רק בשפות אחרות עם תרגום שעשו להם בדורות האחרונים לעברית.

מה אמרו חז''ל על הספרים החיצונים ? קודם כל הם מצטטים מהספר בן סירא בעצמם אבל הנה ההתחייסות של חז''ל על הספרים החיצוניים : במקורות חז''ל אין התייחסות ספציפית לספרים בספרות החיצונית, למעט ספר בן סירא הנזכר בתלמוד. חז''ל מזהירים שלא לקרוא בספרים חיצוניים כשהם משתמשים באסמכתא מהתנ''ך ''וְיֹתֵר מֵהֵמָּה, בְּנִי הִזָּהֵר עֲשׂוֹת סְפָרִים הַרְבֵּה אֵין קֵץ, וְלַהַג הַרְבֵּה יְגִעַת בָּשָׂר:'' (ספר קהלת פרק י''ב י''ב) ההתייחסות הראשונה היא במשנה (מסכת סנהדרין פרק י משנה א): ''ואלו שאין להם חלק לעולם הבא האומר אין תחיית המתים מן התורה ואין תורה מן השמים ואפיקורס. רבי עקיבא אומר אף הקורא בספרים החיצונים''.*על משנה זה נאמר בתלמוד הבבלי (מסכת סנהדרין דף ק' ע''ב): ''רבי עקיבא אומר: אף הקורא בספרים החיצונים וכו'. תנא: בספרי מינים. רב יוסף אמר: בספר בן סירא נמי אסור למיקרי.'' יש כאן צמצום של האיסור של ר' עקיבא - האיסור הוא רק על ספרי המינים כלומר ספרי הנוצרים. רב יוסף מתייחס ספציפית לספר בן סירא ואוסר על הקריאה בו. מעניינת הגרסה המקבילה בתלמוד הירושלמי: ''רבי עקיבה אומר אף הקורא בספרים החיצונים כגון סיפרי בן סירא וסיפרי בן לענא אבל סיפרי המירס וכל ספרים שנכתבו מכאן והילך הקורא בהן כקורא באיגרת''. התוספת כאן מלמדת שספרי חכמה יוונית כגון ספרי הומרוס, ושאר ספרים שנכתבו לאחר תקופת בית שני אינם נחשבים כ'ספרים חיצוניים' ולכן אין בעיה לקרוא בהן. במדרשים אנו מוצאים את הפסוק: ''כל המכניס בתוך ביתו יותר מכ''ד ספרים מהומה הוא מכניס לביתו, כגון ספר בן-סירא'' (קוהלת רבה יב, יב-יג). י, א). נראה דעה חד משמעית שאסור, אבל יש לציין שהדבר לא התקבל להלכה, ורק ספרי מינות(כפירה) וספרים לא צנועים אסור לקרוא ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:11 לינק ישיר 

אנגלה, אין לך מה לענות לו, כי הפרובוקטור שלנו הוא כופר לא קטן, שלדעתי לא בדיוק מעניין אותו לשמוע אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:12 לינק ישיר 

אנגלה, זה בכלל לא ודאי שאסור להקליד שם מלא.

פרובוקציה, אני משוכנע שזיהיתי אותך מפורום אחר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2009 01:13 לינק ישיר 

אנגלה.

אכן תודה על העצות המחכימות,אני משתדל לכתוב גם בעצכ"ח (תחת ניק אחר כמובן) ולעת עתה אני נאלץ לסבול את הבורות שלך בפורום הזה כיון שאני מחפש את הגיוון.
אם תעייני בדברים שכתבתי למגיבים האחרים תביני שלא ניתן לאסור קריאה בספרי מינות.
כמו כן תוכלי להבחין שהאבולוציה אינה סותרת ליהדות על פי גורמים שהתעמקו בנושא ואינם רק מצטטים את עניין הקוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:14 לינק ישיר 

פרובוקציה כתב:
זאב.

אף ישות אינה מוסמכת למנוע בחינה אובייקטיבית של תיאוריות מינות כיון שישנה אפשרות שהמינות נכונה והגוף האוסר אינו אמיתי.

מה שכתבת כאן זוהי מינות.
כפרת בכל י"ג העיקרים.

רס"ר, עם כל הכבוד, יש לי תחושה שאני מבינה יותר ממך.
זאב, ניטשה הוא יותר סופר מאשר פילוסוף לטעמי. את השני אינני מכירה, אבל תמהני. לא מתאים לך.

ואזכור שם שמיים...איך לא שמתם לב?הבחור הזה הוא פשוט לא משלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:16 לינק ישיר 

זאב.

צר לי לאכזב אותך אני מאמין בן מאמין. העובדה שאני רציונלי ולא חושש לדון על נושאים בצורה עניינית ופתוחה לא הופכת אותי לכופר.
לגבי הקלדת שם,אין כל בעיה בהזכרת השם אם אין זה לצורך כינוי כי אם לצורך תיאור הישות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורי ישיבה????? כולם ככה?????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.