בית פורומים שידוכי חרדים

בחורי ישיבה????? כולם ככה?????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2009 01:19 לינק ישיר 

אנגלה, אני מודה שבעניין הזה אני חוטא מעט פה ושם, בכל מקרה חלקים מהחטא הזה מתבצעים במקום שאסור להרהר בו בדברי תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:19 לינק ישיר 

אנגלה.

לא הבעתי את דעתי האישית,בסך הכל טענתי שמי שמעוניין לגשת לבחינת האמונה יכול לקרוא ספרי מינות כיון שמטרתו לברר אם דרכו נכונה.
לא ניתן לומר שהתורה אוסרת עלי משהו אם יכול להיות (באופן תיאורטי בלבד) שהתורה אינה נכונה.

רב סרן.

קשה לי להאמין אני כותב בסגנון מאד שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:25 לינק ישיר 

פרובוקציה כתב:
אנגלה.

אכן תודה על העצות המחכימות,אני משתדל לכתוב גם בעצכ"ח (תחת ניק אחר כמובן) ולעת עתה אני נאלץ לסבול את הבורות שלך בפורום הזה כיון שאני מחפש את הגיוון.
אם תעייני בדברים שכתבתי למגיבים האחרים תביני שלא ניתן לאסור קריאה בספרי מינות.
כמו כן תוכלי להבחין שהאבולוציה אינה סותרת ליהדות על פי גורמים שהתעמקו בנושא ואינם רק מצטטים את עניין הקוף.

אל תרד אתה לפסים אישיים.

לעת עתה, אני זו שהבאתי הוכחות ואתה זה שהפרחת בועות באויר.

חז''ל מזהירים שלא לקרוא בספרים חיצוניים כשהם משתמשים באסמכתא מהתנ''ך ''וְיֹתֵר מֵהֵמָּה, בְּנִי הִזָּהֵר עֲשׂוֹת סְפָרִים הַרְבֵּה אֵין קֵץ, וְלַהַג הַרְבֵּה יְגִעַת בָּשָׂר:'' (ספר קהלת פרק י''ב י''ב) ההתייחסות הראשונה היא במשנה (מסכת סנהדרין פרק י משנה א): ''ואלו שאין להם חלק לעולם הבא האומר אין תחיית המתים מן התורה ואין תורה מן השמים ואפיקורס. רבי עקיבא אומר אף הקורא בספרים החיצונים''.*על משנה זה נאמר בתלמוד הבבלי (מסכת סנהדרין דף ק' ע''ב): ''רבי עקיבא אומר: אף הקורא בספרים החיצונים וכו'. תנא: בספרי מינים. 

גמרא מפורשת. מה יש לך לומר על זה?

אנו מאמינים שהעולם נברא מושלם ע"י הקב"ה. האבולוציה סותרת את זה. הנסיון שלך לטהר את השרץ, הכי גרוע בעיני. לפחות תעמוד מאחורי הרעיון האבולוציוני ואל תתיימר לומר שזה עוד מסתדר עם היהדות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:26 לינק ישיר 

כן, גם מי שחשבתי לא כותב בפורום שהזכרת..
אבל אולי יש עוד ניק..

גם לגישה שאומרת שמותר לקרא כשזה ללבן את הדעות וכו' וכו'..
עדיין, אני לא חושב, בדורנו בעיקר, שראוי לכוון לזה מלכתחילה..
אפי' למי שרוצה להתיר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2009 01:30 לינק ישיר 

אנגלה.

ניסיתי להסביר בפשטות,אני קראתי את התורה קראתי את ספרי הפילוסופיה והחלטתי שחז"ל צודקים.
לא החלטתי מיד שחז"ל צודקים ולכן לא נמנעתי מקריאת הספרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:36 לינק ישיר 

בנוגע לאבולוציה,ישנם מדרשים רבים שסותרים את דברי הגננת שלך,עייני מעט בפרקי דרבי אליעזר ותביני כמה התורה הסתירה בנוגע לבריאת העולם.
התורה כלל לא עסקה בצורת הבריאה כי אם בסדר הבריאה.

רסן.
אתה מוזמן להגיש ניחושים באישי אם זה מעניין אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:42 לינק ישיר 

לא משנה שכבר התפתלת מעניין לעניין במקום להכיר בטעותך כגבר.

וגם על זה נאמר כבר בתורה:
"תמים תהיה עם ה אלוקיך" כותב רש"י וחז"ל התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחריו.

מטה אהרון: "אס האדם רוצה לחקור אחר אחדותו יתברך אל יחקור כי אם במעשיו יתברך ומתוך המעשה ניכר העושה כי בו יתברך א"א לחקור כי מי יבוא אחר המלך???"

מי אתה לחקור אחר הקב"ה?מי אתה להחליט אם חז"ל צודקים?מי אתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:49 לינק ישיר 

לא הבנתי את שאלתך.

כשהתורה מצווה עלי לעשות משהו אני מניח שכאדם חושב וכן מחובתי לבדוק את אמיתות הדברים.אני מבין משאלתך שאת עושה דברים מבלי להאמין באמיתותם.
לא הבנתי איפה הטעות בדברי,תמצאי אותה ואודה עליה בפה מלא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:51 לינק ישיר 

עיקר הבעיה פה זה "כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבני ישראל", זה חילוק מהותי, יש מחשבות שהאיש יחשוב ובסופו של דבר יחזקו את אמונתו, ואישה שתחשוב בכיוון זה תגיע כמעט בוודאות לכפירה.
לא כמו שטוענות הפמניסטיות..
איזה מזל שיש שבעים פנים לתורה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2009 01:52 לינק ישיר 

דברי טעם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:54 לינק ישיר 

נו..
זה נשמע שאתה אוחז מעצמך רציונלי... איך לא שמת לב בזמן..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/12/2009 01:56 לינק ישיר 

אכן אני חושב שאני אדם רציונלי,לא הבנתי למה הייתי אמור לשים את ליבי.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 02:01 לינק ישיר 

רב_סרן כתב:
עיקר הבעיה פה זה "כה תאמר לבית יעקב ותגיד לבני ישראל", זה חילוק מהותי, יש מחשבות שהאיש יחשוב ובסופו של דבר יחזקו את אמונתו, ואישה שתחשוב בכיוון זה תגיע כמעט בוודאות לכפירה.
לא כמו שטוענות הפמניסטיות..
איזה מזל שיש שבעים פנים לתורה..

חידשת לי!
יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 05:43 לינק ישיר 

אני בקושי מספיקה לבקר פה, וגם אם כן לא מוצאת זמן לכתוב.
אבל הפעם לא יכלתי להתאפק, יצא לכם אשכול מעניין מאוד.

אני לא יכולה שלא להבחין בין שני טיפוסי הגברים שצומחים להם באשכול זה. פרובוקציה לעומת זאב, שניהם אינם מאופיינים בבהירות אינטלקטואלית יוצאת דופן או ביכולות חשיבה מפתיעות. שניהם לוקים בתסמונת הנפוצה כל כך של ה'בחור ישיבה' היודע-כל, שניהם בטוחים כי יש להם בכיסם נצחון מוחלט מראש בכל ויכוח שמתנהל עם אחת ממין נקבה.

דומים כל כך ושונים כל כך,
בעוד שזאב מנסה לצאת הכי טוב שרק אפשר, משנה עובדות, סותר את עצמו בתוך פחות משעה, [קראתי 'לא מעט' מניטשה וכו', ואחרי שמישהי רמזה לו שזה 'לא' מוצא חן בעיניה,הוא כותב, אני קורא 'מעט' פה ושם, בעיקר בשירותים.....ועוד] מסתמך על הנטיה הטבעית שלנו להאמין, ולדון לכף זכות, ומנצל אותה לעיתים בצורה שמזלזלת באינטלגנציה של הכותבים בפורום. [תראה, אני יודעת שאין לך מושג מה אומר 'לייבניץ' בתורת המונדות שלו, ואני יודעת גם שמעולם לא התעסקת באמת ב'צו הקטגורי של קאנט' או ב'מוסר האדונים' של ניטשה, אבל, להציג רשימה של פילוסופים בסדר כרונולגי מוטעה,(מוטעה הן מבחינה היסטורית והן מבחינה היסטורסיופית) בלי לטרוח לבדוק אותה, מראה עד כמה לקית בתסמונת זו]
עומד מנגד ובוקציה, ואומר את מחשבתו, אמנם, גם הוא לוקה בשחצנות יתר, ובהגזמה בלתי נסבלת בנוגע להיקף ידיעותיו והתמצאותו בנושאים שעליהם הוא כותב, [אין לך הרבה בנושאים הללו, אין לי כח להוכיח את זה עכשיו...., אבל אם אזדמן לי אוכל להראות זאת] אבל אין לו את הצורך הנואש לצאת 'טוב' ולמצוא חן בעיני יושבות הפורום, ועל כך הוא ראוי למחמאה,

אנגלה, ממש התרשמתי מהיקף הידיעות שלך, נכון לאשכול זה, את היית השחקנית הטובה ביותר, מכל בחינה שהיא, ידענית יותר, מעמיקה יותר, עקבית יותר, והכי חשוב, כנה ואמיתית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 09:22 לינק ישיר 

בניים תהיו דוגרים אתה מאמינים לשטויות שאתם כותבים?????

בתור בחור ישיבה אני יודע מזה בחורי ישיבה ומי שפרוץ לאינטרנט אז פרוץ להכול ומי שיגיד לי שהוא לא פרוץ לכול מיני דברים הוא שקרן .....

בסיכום קטן היום צריך לברר טוב טוב על הבחור וגם הבנים חיבים לברר טוב טוב על הבחורה כי היום מפחיד....
כי אני מכיר המון סיפורים שה' ישמור צריך להתפלל שהכול יסתדר להם כמו שצריך ....
בכול אופן זה בערך  הסיכום....
לא מאמין שאני יכתוב על הנושא הזה שוב...
ואני מאמין שיצאו עלי הרבה אבל אם תחשבו טוב טוב תגלו שאתם טועים.....
וזה הסיבה שאני לא יכנס שוב כי אין לי זמן לשטויות האלו ....כול אופן אחלה יום לכולם ...

וכלל לחיים איזה הוא העשיר . השמח בחלקו...(מה שה' נתן לו.. כי זה מה שמגיע לך..ותהיה שמח במה שהוא נתן..
ו70 פנים לתורה כול אחד לפי פירושו יפרש את זה לחיי היום יום שלו.. 
.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורי ישיבה????? כולם ככה?????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext