|
|
| נשלח ב-12/12/2009 23:53 |
|
| |
החיטה ורס"ר,
לטעמי דת ומדע הם דווקא שני נושאים שאפשר לשלב ביניהם ביופי מופלא, אם שמעת אי פעם הרצאה של הרב צבי ענבל, תסכימי איתי... ובכלל, עם שני האישים, הבעיה שלנו אינה כמדענים אלא כפילוסופים ואנשי רוח, והתיאוריות המדעיות שהם דגלו בהן, שהיוו סתירה לכל דת שהיא, ובכללן היהדות. דרווין טען בפירוש בכתביו (אם ביקשו כאן להכנס לפרטים) שהעולם נברא ללא מטרה מוגדרת לקיומו, ושהוא מנוהל באופן עצמאי לחלוטין, ע"י מנגנון הברירה הטבעית, ללא שום גורם עליון שמחליט או מתערב.
כמובן שמילים אלו, מהוות כפירה ומינות בהגדרתה המדוייקת ביותר. רס"ר, בנוסף לטענות שהקב"ה לא מנהל את העולם, ושהוא לא מחליט מה יקרה כאן, בנוסף גם דרווין טען שמינים רבים (ובואו לא נכנס שוב לסיפור הקוף והאדם) התפתחו מעצמם, כך שהוא כן כפר גם באמונה שלנו שהקב"ה ברא את העולם על כל יצוריו.
לגבי הטענות שכתבת על דרווין שהתקרב לדת בסוף ימיו וכו', כמובן שאלו דעות קונספירציה שבעיקר אנשי דת וימין נהנים לדוש בהן (על אף שהוכח בפירוש שאינן נכונות). הדברים נסתרו באוטוביוגרפיה שלו, וכן ע"י הסטוריונים. בכל אופן, אין זה לוקח ממלוא הנימה את הכופר שהוא היה, ואם עמד על טעותו בסוף ימיו, שיערב לו...
לגבי ניטשה, איני יודעת מה ניתן ללמוד ממנו, כשהוא טען באופן בהיר ומוחצן שבעידן המודרני אלוקי הנוצרים מת- אלוקינו שלנו בכלל לא נתון להגדרתו להתעסקות, אך הוא מדבר על אמונה באל כללית. (או ליתר דיוק שהרגו את אלוקיהם והוא מכנה רצח זה מעשה גדול), הוא רואה זאת בעצם כרווחה לכל האנשים שאינם כבולים יותר למגבלות דתיות, ויכולים למצות את העולם הזה עד תומו. 'קארפה דיאם' במיטבו. לגבי נטורי קרתא, נו, אחרי הנאצים והפשיסטים, הגיע זמנם של נטורי קרתא להתלהב מניטשה. האם הם קראו בספר במהלך הטיסה להפגש עם הנייה ואחמדיניג'אד. מהם ממש יש הרבה מה ללמוד. ודאי מוכר לבחורה אינטיליגנטית שכמוך הצטוט הנ"ל: "האם האדם הוא טעות אומללה של האל, או האם האל הוא טעות אומללה של האדם?"
ואין מה להוסיף יותר על זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 00:25 |
|
| |
עושה רושם שדוקא עיינת עיון הייטב בכתביהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 03:07 |
|
| |
הערה קטנה, במאמר מוסגר:
וריות מדעיות אינן עומדות בסתירה ליהדות, (כמו גיל העולם, שמסבירים זאת בכך שה' החריב ובנה עולמות קודם בריאת העולם הנוכחי, וכדוגמת תאורית נדידת היבשות, שמשייכים זאת לפסוק:"ותראה היבשה"- ולא היבשות, ועוד) אבל לגבי תאורית האבולוציה לא רק שהיא לא מתיישבת עם היהדות, גם המדע מזמן הפריך אותה. רוב התאורייה מתבססת על העקרון של תהליכים אבולוציוניים הכוללים אלפי שלבי מעבר, הוכיחו ע"י סתתיסטיקות של מציאת מאובנים שכמות המאובנים שנמצאו בשלבי ה"סוף" גדולה בהרבה משלבי המעבר שאמורים להיות רבים פי כמה ובפועל כלל לא נמצאו... לא המקום להאריך על זה כאן, בכלאופן, אין צד לחשוב שהאבולוציה מסתדרת עם התורה, (קודם שתסתדר עם המדע...)
ולעניננו- טוב לדעת דברים בבחינת "דע מה שתשיב" - תשיב גם לעצמך, ידיעה של מושגים ועקרונות "מלמעלה" אבל להתחיל לקרוא ספרים ולהעמיק בזה?! מי ערב לנו שלא ננזק?! למה אנו הרמב"ם??? קודם נדע תורה כמו הרמב"ם אח"כ נפזול למקומות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 17:21 |
|
| |
אנגלה, הגישה של צבי ענבל, ועוד רבנים רבים מערכים ומשאר ארגוני החזרה בתשובה, היא מגמתית והיא בהחלט לא 'מדעית', הם מציגים במודע עובדות חלקיות, כך שלא ניתן לומר שהם עסוקים ביישוב תורה ומדע, אלא, ביישוב תורתם עם מדע עצמם. [בפורום השכן עצכ"ח, מספר מיכי אברהם שהוא נתבקש על ידי אחד מן הארגונים הללו להשתתף במחקר אקדמאי, שנועד להפריך את תיאוריית המפץ, הוא כמובן סירב באומרו שלא ניתן לחקור מחקר מדעי, בזמן שהנחת המבוקש קדמה לתהליך המחקר]
בנוגע לניטשה ודארווין, אני חושבת שזה לא המקום, אולי הגיע הזמן שתרפרפי קצת בעצכ"ח, את נגעת בתוך דברייך בעניינים רבים ועמוקים, כמו ידיעת ה' והשגחה, אני בטוחה שתוכלי למצוא דברים רבים וחדשים אולי אפילו מפתיעים שם, את לא צריכה לפחד, את יותר חכמה מהרבה כותבים שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 18:14 |
|
| |
- OFF -
א.
הזכרתם את ניטשה, וזה
מזכיר לי (לא קשור לשידוכים, אבל בכלל זה נראה שכל האשכול גלש מהשאלה המקורית, ומהיעוד
המוצהר של הפורום)...
אחד
מהקמפיינים הגדולים בפרסום, בארצות הברית של אמריקה, היה שלטי חוצות ענקיים,
כתובים בלבן ע"ג שחור, נתלו במקומות אסטרטגיים, והיו חתומים, כביכול, ע"י
אלוקים.
למשל, בימי
השרב כשכולם ברחו מניו-יורק להרים, פורסמה כרזה שאמרה:
"אתם
חושבים שחם כאן? אלוקים"
כרזה נוספת
אמרה:
"Nietzsche is dead", G-d.
יפה, נכון?
בעיני זו אחת
ההברקות של הפרסום.
ב.
אשמח אם תסבירו לי מה
הן ראשי התיבות של עצכ"ח...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 18:24 |
|
| |
עצור כאן חושבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 13:33 |
|
| |
אל תסתבכי יותר מידי- איך שאת כך יראה בעלך...
במידותיו ובמעשיו.
אם תתעלי ותתחזקי כך גם תמצאי בחור ברמה שלך......!
הבחורים המסריחים שעיניהם משוטטות איפה שלא צריך להיות
הם יקבלו את ה'פרחה', ובדיוק אחת כמוהם......
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 02:03 |
|
| |
אני לא קשור לויכוח האחרון.... אבל אני רוצה להחזיר אחורה ללפני שבועים את הענין של בחורי ישיבה! שמעתי מבחורה את המשפט הבא: בחורים יודעים הכל, בחורות לא בדיוק. (זה נאמר בהקשר לחיי הנישואין) ואני חושב שזה די מסביר הרבה על הבחורים, כמו שתמיד נשים אומרות שגברים לא מבינים נשים, זה נכון, אבל נשים גם לא מכירות גברים! אולי מבינות וכו' אבל להכיר ממש לא! מי שיש לה אחים והיא ממש בקשר אתם, יש לה התחלה של הבנה! אין לי יכולת להסביר את הבחורי ישיבה או לאשר או לא לאשר את השאלה של פותחת האשכול, משום שאתן לא מכירות את בחורי הישיבה, כך מה שאני לא יגיד לא יובן כרצוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 02:32 |
|
| |
זה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 03:04 |
|
| |
כמו תמיד !  איזה כיף לפרגן לעצמי! אני צריך לעשות את זה גם בחיים הלא וירטואילים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 10:34 |
|
| |
ברבי.
כל מילה בסלע..... אולי תסביר מה כל כך קשה בהבנת בחורי הישיבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 11:21 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | אני לא קשור לויכוח האחרון.... אבל אני רוצה להחזיר אחורה ללפני שבועים את הענין של בחורי ישיבה!
שמעתי מבחורה את המשפט הבא: בחורים יודעים הכל, בחורות לא בדיוק. (זה נאמר בהקשר לחיי הנישואין)
ואני חושב שזה די מסביר הרבה על הבחורים, כמו שתמיד נשים אומרות שגברים לא מבינים נשים, זה נכון, אבל נשים גם לא מכירות גברים! אולי מבינות וכו' אבל להכיר ממש לא!
מי שיש לה אחים והיא ממש בקשר אתם, יש לה התחלה של הבנה!
אין לי יכולת להסביר את הבחורי ישיבה או לאשר או לא לאשר את השאלה של פותחת האשכול, משום שאתן לא מכירות את בחורי הישיבה, כך מה שאני לא יגיד לא יובן כרצוני. |
|
בטוח?
"היה היו ימים, עולם כ"כ תמים, פתאום באה רוח..."
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 12:15 |
|
| |
החיטה,
תודה לך על המחמאה, וגם הענווה היתרה שייחסת לי (בטעות יש לציין). הסיבה שבעקבותיה אינני נכנסת לעצור כאן חושבים (למרות שלפעמים ממש מדגדג לי בקצות האצבעות ואינני בטוחה שלא אשבר יום אחד) היא בעיקר אני חושבת שהפורום הזה נותן ייצוג לדעות ולאנשים שלא מגיע להם להיות מיוצגים בפלטפורמה חרדית.
קראי לי אולד פאשן או לא מוכנה לשמוע, אבל יש דעות שעצם שמיעתן נאסרה עלינו.
כמו שציינתי קודם, לטעמי יש שאלות שלא שואלים, ועצכ"ח עוברים לעיתים את הגבול הדק.
ברבי יקר,
למזלי בתור אחת שיש לה אחים, אני מבינה (אני חושבת) מה רצית לומר, וגם למה לא אמרת אותו ומצדיקה.
מאידך, לומר שגברים מבינים הכול בחיי נישואין, הא. ויותר מנשים...האט לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 12:41 |
|
| |
אנגלה.
ניסיתי להעמיק בדברייך אודות עצכ"ח ולהגיע לגישה ברורה אך נכשלתי כשלון חרוץ,לכן אני פונה אלייך בבקשת עזרה דחופה. את מערבת שתי סיבות שאין כל קשר בין אחת לרעותה. אינך רואה זכות ייצוג לדעות הללו בפלטפורמה חרדית? וכי מניין לך שזוהי פלטפורמה חרדית? ומעבר לזה מה בין חרדיות שהיא הגדרה סוציולוגית לבין הבעת דעות תיאולוגיות ופילוסופיות? אני מניח שאת רואה בחסימת הראש לגישה לכל נושא שמעבר לדעת תורה מרכיב מהותי בהגדרת הזהות החברתית.....
על הסיבה השנייה לא אתווכח כיון שהנושא מוצה עד תום,והגענו למסקנה שאת לא חותרת לחקר האמת אלא מעדיפה לחיות עם התובנות שהושרשו אצלך מילדות.....שיערב לך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 12:52 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | אני לא קשור לויכוח האחרון.... אבל אני רוצה להחזיר אחורה ללפני שבועים את הענין של בחורי ישיבה!
שמעתי מבחורה את המשפט הבא: בחורים יודעים הכל, בחורות לא בדיוק. (זה נאמר בהקשר לחיי הנישואין)
ואני חושב שזה די מסביר הרבה על הבחורים, כמו שתמיד נשים אומרות שגברים לא מבינים נשים, זה נכון, אבל נשים גם לא מכירות גברים! אולי מבינות וכו' אבל להכיר ממש לא!
מי שיש לה אחים והיא ממש בקשר אתם, יש לה התחלה של הבנה!
אין לי יכולת להסביר את הבחורי ישיבה או לאשר או לא לאשר את השאלה של פותחת האשכול, משום שאתן לא מכירות את בחורי הישיבה, כך מה שאני לא יגיד לא יובן כרצוני. |
|
נראה לי שגם מה שאמרת הובן שלא כרצונך. אתה יכול להסביר למה התכוונת במשפט "בחורים יודעים הכל, בחורות לא בדיוק"?
א. שבחורות מבינות פחות מבחורים בחיי הנישואים? (כמו שהבינה אנגלה)
ב. שבחורים מבינים בהכל חוץ מבבחורות?
ג. שלבחורים יש דעות נחרצות יותר מבחורות?
ד. בחורים מבינים בבחורות יותר מאשר בחורות מבינות בבחורים?
(אתה רואה פרובקטיבי, לא פשוט להבין בחורי ישיבות.)
|
|
|
|
|