|
|
| נשלח ב-16/12/2009 12:55 |
|
| |
תרי, הוא התכוון לכל הידע בקשר לחיי נישואין, בין השאר זהו ידע שבחורים נחשפים אליו בגלל לימוד הרבה יותר מבחורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 12:59 |
|
| |
טוב, אז לא הבנתי איך מתקשרים דבריו בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 13:02 |
|
| |
באמת לא כ"כ קשור, אני נוטה לחשוב שהוא לא הבין את הבחורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 17:01 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | אני לא קשור לויכוח האחרון.... אבל אני רוצה להחזיר אחורה ללפני שבועים את הענין של בחורי ישיבה!
שמעתי מבחורה את המשפט הבא: בחורים יודעים הכל, בחורות לא בדיוק. (זה נאמר בהקשר לחיי הנישואין)
ואני חושב שזה די מסביר הרבה על הבחורים, כמו שתמיד נשים אומרות שגברים לא מבינים נשים, זה נכון, אבל נשים גם לא מכירות גברים! אולי מבינות וכו' אבל להכיר ממש לא!
מי שיש לה אחים והיא ממש בקשר אתם, יש לה התחלה של הבנה!
אין לי יכולת להסביר את הבחורי ישיבה או לאשר או לא לאשר את השאלה של פותחת האשכול, משום שאתן לא מכירות את בחורי הישיבה, כך מה שאני לא יגיד לא יובן כרצוני.
בטוח?
"היה היו ימים, עולם כ"כ תמים, פתאום באה רוח..."
|
|
אני עדיין נחרץ אחרי המשפט! הבנתו היא כמו שאופק הבינה. (אני לא יכול לכתוב ממי שמעתי אבל יש לי על מי להסתמך!!)
אני לא יכול להמשיך להסביר בגלל מספר סיבות, אבל אופק, הרוח סה"כ העיפה גם את הנשים וגם את הגברים, למצולות מה שקרה שעדיין אתן לא מכירות!!!
אני חי בברנז'ה ישיבתית רצינית ביותר, אני אומר את זה מתוך הכרות בבחורי ישיבה, הרצינים בעולם הישיבות!
(אופק, את בכלל לא ראיה, הרי כבר שנים אני בא בטענה שאת בן... "-) האאאא את מאורסת אז אולי....)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 18:34 |
|
| |
| פרובוקציה כתב: |  | אני לא ממש מבין איך יועיל לי לשאול ניק מסוים,אך נניח לזה.
מניין לך שישנה בעייה בקריאת ספרי מינות? אני יודע שכך אמרו לך פעם,אולי תחפשי אחר המקור?
מניין לדעתך הכיר הרמב"ם את שלל ספריו של אריסטו?
ואגב,למה לדעתך תיאוריית האבולציה היא מינות? האם התיאוריה שהעולם התפתח בשלבים סותר את קיומו של אלוהים?
תוקן על ידי פרובוקציה ב- 11/12/2009 00:49:33
|
|
הגיע הזמן לקול ההגיון :) אנגלה, אני מניחה שבתור בת בית יעקב אם תשמעי סימוכין לדבריו של פרובוקציה מפיהם של רבנים תואילי לחשוב ולא לתקוף אוטומטית. אז למיטב ידיעתך נכחתי בהרצאה של הרב מנת והוא נקב בדברים אלו ממש... כדאי גם לזכור שהקב"ה ברא מח כדי לחשוב. ובהגיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 20:21 |
|
| |
מישהי.
אני שמח לעבור אשכול אחר אשכול ולזכות ממך לתמיכה גורפת.....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 21:51 |
|
| |
אני רק יציין שיש מחל' בין הרמב"ם לרמב"ן בעצם חקר אמיתות הקב"ה וכו' כמובן שהרמב"ן הוא האוסר. אני לא חושב שראיה גדולה מאיפה הרמב"ם ידע על שלל תורת אריסטו למינהם, שתגיע לגדלות הרמב"ם תלמד גם וכן האנשים שבדורנו שלומדים זאת. אני מתחבבי כן אוהב לראות עוד דעות ואפי' שאני מנסה להגיע לזה מהיהדות, אני מסתכל על עצמי כסוג של חוטא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:00 |
|
| |
| mishehi18 כתב: |  | אני לא ממש מבין איך יועיל לי לשאול ניק מסוים,אך נניח לזה.
מניין לך שישנה בעייה בקריאת ספרי מינות? אני יודע שכך אמרו לך פעם,אולי תחפשי אחר המקור?
מניין לדעתך הכיר הרמב"ם את שלל ספריו של אריסטו?
ואגב,למה לדעתך תיאוריית האבולציה היא מינות? האם התיאוריה שהעולם התפתח בשלבים סותר את קיומו של אלוהים?
תוקן על ידי פרובוקציה ב- 11/12/2009 00:49:33 הגיע הזמן לקול ההגיון :) אנגלה, אני מניחה שבתור בת בית יעקב אם תשמעי סימוכין לדבריו של פרובוקציה מפיהם של רבנים תואילי לחשוב ולא לתקוף אוטומטית. אז למיטב ידיעתך נכחתי בהרצאה של הרב מנת והוא נקב בדברים אלו ממש... כדאי גם לזכור שהקב"ה ברא מח כדי לחשוב. ובהגיון. |
|
לחשוב כן, להרהר אחריו ולנסות למצוא הוכחות (שכביכול אם לא ימצאו, אז אין חובה להאמין, ממש לא)
לא מכירה את הרב מנת הזה, אבל משום מה יש לי תחושה שהוא לא יתיר לך לקרוא ניטשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:02 |
|
| |
איי.....כשהדת מבוססת על תחושות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:09 |
|
| |
איי.. כשהפורום מבוסס על ציניות...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:12 |
|
| |
לא הייתי אומר שהוא מבוסס,אני משתדל לתרום קצת לאוירה צינית....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:24 |
|
| |
זה ציניות?
חובבן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:25 |
|
| |
לא.הציניות שלך היא הציניות.
זו היתה כוונתי שאני גורם לך להביא את הציניות השנונה שלך....
תוקן על ידי פרובוקציה ב- 17/12/2009 00:15:31
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:28 |
|
| |
פרובוקטור קטן שלי [אני מרשה לעצמי לעלוב בך, כי אתה משחרר חרצובות לשון ארוכה ללא טעם] אני חייב להבהיר לך דבר אחד, אתה לא מכיר אותי, וכמעט שלא התווכחתי איתך, למעט העובדה שהתאריכים שדארווין נתן לשינויים האבולוציוניים הם נוגדים את מסורת התורה לדעת הראשונים. גם כתבתי לך [אחרי מילות כפירה ברורות שכתבת] שאינני מוכן להתווכח איתך, משום שאפילו הויכות אתכם אסור [ההנחה שלך, היא כפירה מוחלטת, גם אם הגעת דרכה לאמונה,] ולכן אינני יודע מדוע אתה מתייג אותי בתור כזה או שכזה, בזמן שאפשר לומר שמעולם לא שוחחנו על משהו מהותי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 00:38 |
|
| |
זאב.
אינני בא עמך בטרוניא על העובדה שמצאת לנכון לעלוב בי,אני מבין שזו התנהגות בהחלט מתבקשת ממי שאוצר הטיעונים הענייניים שלו דליל להחריד. אולי תאמר לי היכן הגדרתי אותך ככזה או כאחר? בסך הכל הצעתי לך להתמקד בשירה - מגרשך הביתי.
|
|
|
|
|