| נשלח ב-4/12/2009 15:10 |
|
| |
"הבלון התפוצץ"!! האמנם???
בעיתון חדש התפרסמה השבוע כתבה ובה כתבה לפיה המגזר החרדי מקבל רק 26.4 % מכלל ההנחות בארנונה, לעומת 73.6% בשאר המגזרים.
העיתון כדרכו הוביל את הנתונים לדיון ב"הסתה" כביכול שקיימת נגד החרדים, בשל העובדה שהם מקבלי ההנחות הגדולים ביותר כפי שנטען לא אחת ע"י גורמים שונים.
הנה ההוכחה, לדברי העיתון, שתושביה החרדים של בית שמש משלמים מיסים עירוניים לא פחות מכולם. הגדיל העיתון לטעון עוד, שרק בזכות תושבי בית שמש החרדיים, העיר משגשגת מבחינה כלכלית.
מכיוון שהמסמך המובא בעיתון, מופיע בצורה מאוד מטושטשת, אשמח אם מישהו יוכל להביא לכאן עותק קריא וברור יותר. זאת כדי שנוכל לדון בנתונים בצורה יותר מדוייקת.
ברצוני לטעון 2 טיעונים עיקריים, לפיהם העיתון טועה ומטעה ועושה זאת ביודעין. טענה זו אני מפנה גם כנגד מר דוד ויינר שהביא את הנתונים.
1. ברשימת מקבלי ההנחות המופיעה במסמך, רק חלק קטן הוגדר ע"י הנ"ל כחרדים. לדעתי, מספר מקבלי ההנחות החרדים גדול לאין שיעור. מחשבי החישובים בעיתון החליטו שחלק מההנחות משוייכות לאברכים וחרדים וחלקם לציבור הכללי. לפי איזה נתונים וקריטריונים זה נעשה? ברור לי מעיון ראשוני במסמך, שמישהו החליט שרירותית אלו מההנחות ניתנים לחרדים ואלו לשאר הציבור, ומי שעשה זאת לא מעוניין שנראה את כל הנתונים. לדעתי בבדיקה מדוקדקת יותר נגלה שהנחות נוספות מלבד אלו המופיעים בכתבה, ניתנים גם הם לחרדים.
2. אשמח לעשות חישוב בו נראה לא כמה מקבלי הנחות יש בכל מגזר, אלא מהו סכום ההנחה?? יתכן שבאמת החרדים מהווים מיעוט מבין מקבלי ההנחות, אך ההנחות אותם הם מקבלים הינם בשיעורים גבוהים לאין שיעור מההנחות אותם מקבלים דורשי הנחות אחרים, גם אם הם מהווים רוב בין מבקשי ההנחות.
לא נוכל לעשות זאת ללא מסמך קריא וברור.
לפחות פירוט בו יראו מר ויינר והעיתון את כל הנתונים ולא רק את חלקם.
אשמח אם המגיבים יגיבו עניינית למה שכתבתי ולא רק יתלהמו כדרכם של חלק מהחרדים, כאשר באים כנגדם בטענות.
שבת שלום
תוקן על ידי שלמה745 ב- 04/12/2009 15:12:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2009 15:24 |
|
| |
יש עוד נתון שחשבתי עליו. מה אחוז של חרדים בעיר? החרדים אוהבים להגיד שאנחנו 40% עד כמעט 50% ומצביעים לבחירות להוכיח זאת.
אבל באמת אנחנו יודעים שלציבור החרדי אחוזי המצבעה מאד גבוהים, ובציבור הכללי האחוז נמוך. אז מה שיוצא בבחירות שנראה את החרדים כ40%, הוא לא נכון. באמת הרבה פחות, אבל יש כח אלקטורלי של 40%.
אבל לגבי הנחות ועוד דברים, הנתונים הם לא לפי כח אלקטורלי, אלא כמה חרדים באמת גרים כאן לעומת ציבור הכללי. לפי הנתון הזה, אני הייתי מנחש שה26% הוא עדיין נמוך (יש חרדים שאינם מקבלים הנחות כמוני וכעוד הרבה), אבל נ"ל שזה די קרוב לאחוז האמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:10 |
|
| |
למה כל פעם ששוטלנד מזכיר את שמו של לרנר הוא כותב שלום שלום שלום לרנר? ירד מהפבים? זה נחשב כותב, סופר ועיתונאי רציני?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:41 |
|
| |
אם כבר העלת את העניין...
רציתי לפתוח אשכול נפרד על מר שוטלנד זה... שכגובהו כן יהירותו.
הנ"ל פתח את לשון הביבים שלו על תושבי העיר הותיקה וכינה אותם בכינויי גנאי מעליבים. "פרימיטיבים", נחשלים", "קאסבה מלאה בפשיעה וסמים". "אפילו טבחים אינם יכולים להיות". ועוד ועוד.
אני פונה לעיתון חדש: את ביב השופכים של מר שוטלנד תשאירו ביתד נאמן, אל תתנו לו לזהם את האוירה כאן ביהירותו המתנשאת.
שוטלנד מתנשא על כל מי שתרבותו שונה מהתרבות אליה הוא הורגל. אין לו ספק שהתרבות לה הוא שייך, היא נעלה מעל כל תרבות אחרת. אינו רוחש כבוד מינימאלי לשונה ממנו. ועוד באוילותו הוא מציע לכולנו לפתוח את הפה כמישהו מעיר לנו או מציב מראה מול פנינו.
לדעתו, רק בצורה יהירה כזו נקבל את הכבוד המגיע לנו. (מי שלא קרא את הכתבה, ומוכן לסבול כמה דקות של בחילה, מוזמן לעשות זאת. אלו עצות משיא מר שוטלנד למגזר החרדי... וזה עוד בכדי לקבל כבוד...). כביכול עד שהגיעו החרדים לבית שמש, היא הייתה עיר חסרת תרבות.
ברצוני לספר לך מר שוטלנד, משפחתי היא מהותיקות בבית שמש (הישנה), כך שאני מכיר את תרבותה של העיר מאז ועד היום. עד שהגיעו כמוך ושכמותך לעיר, הייתה בה תרבות של אהבה ואחווה שלום ורעות, פתיחות וסובלנות כלפי השונים, וכך יכלו לחיות אלה בצד אלה מרוקאים ורומנים, תימנים ופרסים (כפי שיה ברחוב בו גר סבי ע"ה). מאז שאתה וחבריך הגיעו הנה, נוספה לנו גם תרבות של הפגנות אלימות, זריקת אבנים, שלטי צניעות פוגעניים, קריאות גנאי כנגד נשים שאינם לבושות כראות עיני הקנאים. שלא נדבר על תרבות נשות הטאליבן...
מר שוטלנד מתייהר ומתנשא כמיטב המסורת של חלק מהכותבים החרדים גם כלפי הציבור הדתי לאומי: "מפלגה הבאה מהרקק", ועוד "פנינים" בית מדרשם של המסיתים.
עוד מילה לגבי פרימיטיביות. בעיני רבים וטועים, מר שוטלנד וחבריו הינם פרימיטיביים לא פחות מוותיקי בית שמש ותושבי עיירות הפיתוח וכנראה אף יותר, זאת מסיבות רבות שאין צורך לפורטם (כל אחד יכול להבין לבד...). חבל שמר שוטלנד והעיתון המארח אותו נותן במה לטיעונים אוויליים כ"כ.
שתי הכתבות להם "זכינו" השבוע בעיתון חדש, הם תעודת עניות לעיתון, לציבור התומך בו, לכותבים ולעורך החדש... דמגוגיה זולה במיטבה.
זאת ועוד.
בתקופה האחרונה מרבה עיתון חדש להתלונן על הסתה כביכול במקומוני בית שמש כנגד החרדים. טענה אותה משמיעים כלל העיתונאים החרדים כנגד העיתונות החילונית. כל מי שקורא באופן בלתי משוחד את העיתונות החרדית, יכול לראות בצורה ברורה הסתה חד משמעית כנגד החילוניים באשר הם (דבר שחזר על עצמו גם אצל שוטלנד), בהיותם פושעים ומסוממים, עבריינים ורוצחים, המבלים את זמנם בהבלים. דה לגיטימציה כללית לחילונים, וזאת כנראה מסיבות חינוכיות של יצירת בידול וכדו'.
ההסתה הינה לכל היותר דו כיוונית, ועל כל האוחזים בעט להיזהר בכתיבתם.
אך אם נבחן את תוצאות ופירות ההסתה, נראה לי שהאלימות בהפגנות החרדים, שעירנו נתברכה בהם היא פירותיה של אותה הסתה.
___________________ כתבתי מתוך סערת רוחות, אחרי קריאת הכתבה נקטתי לשון תקיפה מעט, אך כנגד לשונו של מר שוטלנד, זו שפה עדינה.
צר לי אם פגעתי במישהו
שבוע טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2009 01:55 |
|
| |
ר' שלמה ישר כח על המחאה כנגד הכתבה הבלעדית . ילד בכיתה ב' בחיידר היו מעירים לו על "מכנה את חברו בשם " . אז מה אם שלום לרנר מגמגם זה סיבה לקרוא לו לאורך כל הכתבה שלום שלום שלום לרנר ? ולהטיל ספק למי הוא מתפלל בגלל שהוא נאבק כנגד רמאות והונאה של ראש העיר ?
לגופו של נושא האשכול . הבלון אכן התפוצץ אבל לעיתון חדש בפנים . הנתונים שהביא ר' דוד ויינר מעלים כי לפחות 67.5% מהבקשות להנחות בארנונה שאושרו מקורם בציבור החרדי הנהנה מקרוב ל80% מההקשעה בהנחות למבקשים .
יש לר' דוד בעיה קשה בחשבון והבנת הנקרא .
נניח שאתה מצליח לזהות את החרדים לפי אברכים ולפי 8 נפשות ומעלה .אתה לא בודק אחוזים מול כמות מבני דת וחינוך או נכסים ריקים וגם לא מול נכי צה"ל או משפחות שכולות שזוהי גזרת שמיים ( אמנם אין במגזר זה חרדים אבל זוהי אופרה אחרת .... ) ולכן ההשואה צריכה להיות מקרב המקרים של הגשת בקשות להנחות בארנונה בהם כאמור זה 67.5% לחרדים ו80% מהכסף . די ברור שגם במגזר הלא מאופיין של הנחות חלקם של החרדים אינו קטן .
איך ציטט שרייבר במאמר המערכת בחדש " חרבם תבוא בליבם " . עולם השקר במיטבו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 09:44 |
|
| |
כל מי שמעיין במסמך המצולם בעיתון יכול בקלות לראות כי בחישוב לא הוכנסו לפחות 10 סעיפים שקשורים בהנחות לחרדים והנה כמה מהם
הנחות ל14 ילדים ומעלה הנחות 10-13 ילדים יש ארבע סעיפים של הנחות כאלה יש הנחות כלליות שאינם נקראות הנחת אברך אבל מי אמר שאין חרדים גם שמקבלים אותם האם כל החרדים הם אברכים בקיצור קחו ליד את העיתון תעברו סעיף סעיף במסמך ותראו כי העיתן משקר ביודעין
שלא תהיה לכם טעות אין לי כל בעיה עם זה שיש אנשים שמקבלים הנחות אבל צריכים להתמודד עם המציאות כמות שהיא ולא לשקר
|
|
|
|
|