|
|
| נשלח ב-5/12/2009 19:23 |
|
| |
תופעה כזאת של בנות סמינר רגילות שנשאות לחוזרים בתשובה לא קיימת. אבל בשביל לעורר פרובוקציה הכותרת מספיק מענינת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 19:28 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | תופעה כזאת של בנות סמינר רגילות שנשאות לחוזרים בתשובה לא קיימת. אבל בשביל לעורר פרובוקציה הכותרת מספיק מענינת. |
|
בטח לא תופעה. עניין אותי שזה בכלל קורה..
אגב, חלקן חוצניקיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:02 |
|
| |
ראיתי תופעות יותר מוזרות מזה בימי חלדי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:08 |
|
| |
| רב_סרן כתב: |  | תופעה כזאת של בנות סמינר רגילות שנשאות לחוזרים בתשובה לא קיימת.
אבל בשביל לעורר פרובוקציה הכותרת מספיק מענינת.
בטח לא תופעה.
עניין אותי שזה בכלל קורה..
אגב, חלקן חוצניקיות.
|
|
אצלנו זה באמת קצת יותר מקובל, אבל אין כמעט 'חוזרים בתשובה'. המושג לא קיים..כולם פשוט נהיים קצת יותר 'פרום'.. מתחזקים או מתחרדים במושגים שלכם, ואז ממילא אין את הסטיגמה הזו.
מהחברות הישראליות שלי לדוג', אני יודעת שיש הבדר גדול מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:11 |
|
| |
ככל כידוע לי חוזרים בתשובה ממש שמאורסים לבנות סמינר די קשה למצוא אבל אם הבחור הוא בן להורים שחזרו בתשובה בהיותו ילד קטן- ישנה סבירות גבוהה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:11 |
|
| |
אני ממשפחה חוצניקית ככה ש"אתם" לא כ"כ מתאים לי.. ואני מדבר על בחורים שלא היה קשר בינם לבין יהדות עד שחזרו בתשובה, לא על מתחזקים. אין חילונים בחו"ל?? הלו??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:19 |
|
| |
בחורים שחזרו בעצמם בתשובה, גם אף בת נונ-ישראלית שמכבדת את עצמה לא תנשא להם.
מה שאמרת, שהתפועה נפוצה ומקובלת יותר אצלנו, העמדתי דברים על דיוקם שרובנו לא נפסול כאלו שהמשפחות שלהם (ולא הם עצמם..) התחזקו. מה גם שהדגשתי שאצלנו אין כמעט חוזרים בתשובה, חילונים ממש שהפכו לחרדים ממש, נדיר, כולם קצת מתחזקים ביחס למקור שלהם...זה תהליך מאוד מאוד איטי ופחות אינסטנט ממה שהבנתי שכאן.
וגם מה שרציתי להעביר הוא שמה שמקובל אצלנו יותר מאשר בארץ, הוא רק שבחור ממשפחה שהתחרדה והתחזקה מתקבל בעין הרבה יותר יפה ופשוטה, זה הכול...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:24 |
|
| |
טוב.. אני בכל אופן כן הכרתי חילונים לגמרי שחזרו בתשובה ולומדים כאן בישיבות כחרדים לכל דבר ועניין.. גם מארה"ב וגם ממקומות אחרים. בעיקרון אני כן מבין את הבנות, כי אלו בחורים מצויינים ואיכותיים ביותר. פשוט התפלאתי על האומץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2009 20:42 |
|
| |
רב סרן, זו לא תופעה! זו עובדה, מציאות, מצב קיים. לא חדש. אולי לא נפוץ מאוד אבל בהחלט מצוי.
|
| נשלח ב-7/12/2009 01:15 |
|
| |
אני חושב שזה לא כ"כ נפוץ. אבל עם זה קיים אדרבה ואדרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 08:33 |
|
| |
מבחינת ה"מה יאמרו" אני לא חושבת שיש הבדל מהותי בין נישואין לחוזר בתשובה (שזה נדיר) לבין נישואין לבחורים ש"נשרפו" (שזה נפוץ מאד). הסיבה להבדל בתדירות היא פרקטית, ה"מה יאמרו" לא משחק כאן, אלא הבדלים די מהותיים בדרך כלל בסגנון, בהשקפות, בהסתכלות על נושאים שונים וכו בין בת סמינר קלאסית לבין חוזר בתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 17:47 |
|
| |
יש כאלו שמוכנות. הן לא הרבה,אבל יש מהן כמה. ובמקרה,כמה מהן הגיעו לאוזניך ובאת להביע פה את השתוממותך בדבר. הרינו להודיעך- זה קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 13:15 |
|
| |
בין חוזרים בתשובה לחרדים סטנדרטים, יש פער גדול מאד שקשה לגשר עליו. בלי קשר לאומץ ומה יגידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 13:54 |
|
| |
ככה אריסה את מכלילה? אין יוצאים מן הכלל? לא שוה לבחור/ה לבדוק כל מקרה לגופו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2012 17:03 |
|
| |
חחחח... המריבות וההקנטות פה בפורום - זה מצ'ו........ :)
|
|
|
|
|