|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:26 |
|
| |
חזורנה להגדרת המושג מודרני חפשנה שם את התשובה ואז החלטנה אם זה יכול להיות או לא.
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:29 |
|
| |
(רק תזהרו שלא לגלוש ללשוה"ר..)
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:29 |
|
| |
אין הגדרה למושג "מודרני", כמו שאין הגדרה למושג "פתוח". אלה הגדרות יחסיות, שמשתנות מאדם לאדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:32 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | חח אתן כאלו תמימות יודעות כמה חסידים עם פאות ארוכות זקנים ופראקים אני מכירה שהם לגמרי, אבל לגמרי "מודרנים"? רס"ר, חב"דניק? |
|
חחח לא, ממש לא.. אבל הנה, בחור ישיבה ליטאי שיודע מה זה חסידות.. למה לא? תבדקי את מקורותיהם של רוב בחורי הישיבות ותגיעי לחסידויות בפולין שלפני השואה.. לפעמים זה מצחיק לשמוע בחור מדבר נגד כשהסבא רבא שלו עוד הסתובב עם שטריימל..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:33 |
|
| |
איזו בורות לשמה.... מה נפקא מינא בין חסידי לליטאי בנוגע למודרניות??
ליטאי אינו מודרני יותר כלל וכלל מעצם הוויתו! זה פשו פעם התבטא בסגנון לימוד ועבודת ה' שונה. היום זה בעיקר בלבוש, ואולי קצת בחינוך....
ורס"ר היהדות, היא שלא משתנה עם הדורות. אותה תורה. ואין הבדל אם בחרת לקיימה בדרך חסידית או ליטאית.. זו לא החסידות שלא משתנה....
אגב, אני ממשפחה חסידית (אבל לייט- מושגים שונים שוב)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:42 |
|
| |
היהדות זה ברור. אבל היה מי שטען שהחסידות כן משתנית ונהיית "מודרנית", והיה מקום לטעון את זה אבל זה לא נכון.
נכון, פשוט המציאות היא שרוב הליטאים יותר מודרנים, כי הסידויות יותר שימרו את הקהילות הסגורות והמבודלות, מה שהצמיח את הסטראיוטיפים לעיל..
ברור.. כי בארה"ב שימרו יותר את המסורת ולא נסחפו אוטומטית לישיבות והקהילות הליטאיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:33 |
|
| |
| נאות כתב: |  | בחור,אתה חסידי חסידי????? כאילו עם כל הלבוש וזה???
כאילו אתה מאלה שמזיעים....???
לא הגיוני!! חסידים הם דוסים!! הם לא יודעים בכלל מזה מחשב!!!! |
|
כן צר לי לאכזב אותך. אבל אני חסיד לכל דבר.
וזה לא אמור להיות סותר לשוטט פה בפורום.
את מזכירה לי את הבנות שגולשות פה ולא רוצים בחורים שגולשים בנט. למה? כי לבחורה מותר ולגבר אסור...
אני לא רואה עם זה שום בעיה בפרט בגילי המבוגר.
אני לא מתבייש בזה אני חסיד לכל דבר וחוץ מזה שאני חסיד אני גם ב"א פתוח שיודע עולם ואני לא גר במאה שערים.
לגבי החליפה וכ'ו אני חושב שבנות הם האחרונות שיכולות לדבר בעניין. כי חליפה שלנו היא הרבה יותר קלילה מכל הלבוש שאתם הולכות.
ואני לא רואה בזה שום חיסרון ושום בעיה עם זה שאני חסיד.
דרך אגב אני חושב שאין היום מושג לטאי וחסיד כי גם הלטאים שואלים כל דבר את הרב שטיינמן או הרב קנייבסקי או את הרב אליישיב והם נוהגים בדיוק כמו החסידים. ככה שלדעתי אין היום הבדל ביניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:35 |
|
| |
יש הבדל בראש. אתה לא רואה בפורום הזה לבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:38 |
|
| |
בחור_חסידי, אינלך מה להתנצל..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 19:21 |
|
| |
יש הבדל ע-נ-ק
בין הליטאים לחסידים.
להתחיל למנות???.
באמת בחור,איפה אתה חי???????????????????
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 20:37 |
|
| |
נאות,הייתי בטוח שאמרת את זה בציניות...(חבל שלא...)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 21:22 |
|
| |
חחחח...משה,זה היה הכי ציני בעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (אבל זה לא סותר שזה בערך מה שאני חושבת...  )
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 21:35 |
|
| |
אני בחורה חסידית מחסידות ויזניזיזיזציציץ איך רושמים תדבר הזה? אני בחיים לא יצליח לקלוט תחסידויות האלה
סתם לא באמת אבל אני באמת חסידה אבל לא משני הצדדים אמא שלי חסידה אבל אבא שלי הוא יונה (: הכל בגדר הגדר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 21:43 |
|
| |
ליאור העלת לי חיוך,
ולשאר הבנות פה... המודרניזציה (לצערנו) נכנסה היום לכל מקום אפשרי, ולכל סוגי המגזרים בציבור שלנו. ניתן לראות חסיד עם גרביים לבנות, ופל' עם אינט'........
|
|
|
|
|