בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה לבנות הפורום. מה הסגנון שלכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2009 21:47 לינק ישיר 

נוצצת, אם זכיתי לעלות ליהודיה אחת חיוך על הפנים, דיינו(:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2009 00:16 לינק ישיר 

אני עדיין חושב שלהיות חסיד עדיף מאשר להיות לטאי. ואני לא ימנה את הכל כאן.

אני יכול להגיד לכם שאת רוב חיי אני חי עם הציבור הלטאי ואני רק יכול להיות מאושר מזה שאני חסיד.

ואני עוד יותר שמח שאני הולך עם הלבוש החסידי ולא כשבא לי ליסוע לאילת הדבר היחיד שאני עושה שאני שם חולצת טריקו ומשקפי שמש ומצחיה ואף אחד לא יודע שאני חרדי.

אלא שאני חרדי ומתגהה בכך ואני הולך עם כל התלבושת החרדית אפילו שאני מסתובב הרבה עם הציבור החילוני וכולם שואלים אותי שאלות ואני עונה להם שכך טוב לי.

אני יכול לספר לכם סיפור פשוט. אני מכיר הרבה בחורים לטאים שרוצים ללכת לראות משחק כדורגל בכל מיני קיוסקים ומתביישים ללכת עם הלבוש. הם פשוט מחליפים חולצה ושמים כובע מצחיה ואף אחד לא מזהה אותם.

לעומת זאת בחור חסידי עם הלבוש החסידי בחיים לא יוכל ככה להחליף את הלבוש ויהיה לו יותר קשה להיטמע.

אני יכול לתת לכם עוד זווית. כמעט כל בחור חסידי שנשר מהדרך נשאר לו הבסיס העיקרי של שבת וכ'ו כל הדברים הטובים שגדלו אליהם בתור בחורים בבית רגיל. ולכן הם חוזרים גם הרבה יותר מהר. הדוגמא הכי טובה לבדוק כמה מהישיבות של הבחורים הבעייתים מחזירים למסגרת לאחר תקופה. ואילו בחורים לטאים שאין להם את הדברים הבסיסים לא חוזרים בד"כ.

אפשר לבדוק בישיבות האלו כמה חוזרים וכמה נושרים לגמרי ותראו את ההבדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 00:28 לינק ישיר 

אני עם החסידי. כל מילה בסלע....

רס"ר, סלח לי, אבל זו ערימה של שטויות מנוסחות היטב. הכפירה בלומר שהחסידות אמורה להתחדש אינה שונה כהוא זה מלומר שהיהדות אמורה להתחדש. (אלא אם כן אתה דוגל בדעה שחסידות היא תורה חדשה וממילא כפירה)

ככלל אי אפשר להגדיר ציבור זה או אחר כיותר מודרני. החזונאישניקים הליטאים להפליא חרדים פי כמה וכמה מכל חסיד מצוי. כל אדם לגופו, ולא הייתי מצפה ממך לעשות את ההכללות סרות הטעם הנ"ל.

ונאות, כולם מזיעים פחות או יורת באותה המידה, ואני מכירה כמה חסידים שיגרמו לך להזיע... יש גם הרבה אנשים שמגדירים עצמם כחסידים בלי להתהדר בכלל בלבוש חסידי מלא.
הבורות מבורכת, האמת =)
ואפילו כבחורה חרדית קלאסית מעולם לא זכיתי לראות כזה קיבוץ של סטריאוטופים ודעות קדומות מצומצמות במקום אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 00:46 לינק ישיר 

אנגלה כתב:

רס"ר, סלח לי, אבל זו ערימה של שטויות מנוסחות היטב. הכפירה בלומר שהחסידות אמורה להתחדש אינה שונה כהוא זה מלומר שהיהדות אמורה להתחדש. (אלא אם כן אתה דוגל בדעה שחסידות היא תורה חדשה וממילא כפירה)

אוי אוי אוי... לא התכוונתי למילה וחצי מילה ממה שהכנסת לי במקלדת.. חלילה וחס..
כנראה שדוקא לא התנסחתי מספיק בשביל להבהיר את כוונתי, או שלא קראת את ההודעה הקודמת ולכן לא הבנת את כוונתי..
התיחסתי לאמירה של מי שכתבה "חסידות מודרנית"..
מהומה על לא מאומה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/12/2009 00:48 לינק ישיר 

רב_סרן כתב:
בנות!
אז אתן לא יודעות מה זה חסיד או חסידות!
אדרבה, חסידות מודרנית לא שייך, החסידות היא מושג שלא משתנה עם הדורות, אבל הבנאדם כבנאדם יכול להשתנות (במראה שלו) בהתאם לסביבה.

זו דעתי.
(עפ"י מה שלמדתי, בהתחשב בכך שאני מבית עם שורשים חסידיים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2009 00:59 לינק ישיר 

אחת הטעויות המצחיקות באשכול היא דווקא דיקדוקית..

אחת הבנות למעלה כתבה :חסידות מודרניות
הכוונה נשות החסידים המתייפיפות

והבחור כאן חשב
חסידות מודרנית

וברור לכל שההבדל גדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 01:03 לינק ישיר 

קטנה, אשרייך!
עכשיו בדקתי..
טיע! קבלי נא את התנצלותי..!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2009 01:04 לינק ישיר 

טוב,
טוב שהתווכחתם
אני בעד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 01:58 לינק ישיר 

המשיל על זה רבי יואל מסאטמר את המשל הבא.
מעשה בשני אחים אמידים מאד שעל אחד מהם אסר הרופא לאכול בשר ועל השני הוא אסר לאכול חלב,
מכיון ששני האחים שבמשל היו שומרי תורה ומצוות הם נאלצו לאכול בשולחנות נפרדים.
ויהי היום, ושני האחים ירדו מנכסיהם ל"ע ולשנייהם לא היה לאכול יותר מלחם עם בצל. אבל ההרגל עשה את שלו ושני האחים ישבו מרוחקים אחד מהשני.
הנמשל:
פעם היה איזה שהוא הבדל בין הדרך החסידית בעבודת השם לדרך הליטאית. כיום כמעט ואין הבדלים. (ואת זה אני אומר כחסיד לייט שלמד בישיבה ליטאית) אם קיים הבדל בין חסידים לליטאים הרי שהחסידים הם אלו שפתוחים יותרלעולם הגדול מכיון שחסידים לא קידשו את הבטלה בכולל כערך עליון ואברך חסידי שלא מוצא טעם בלימוד יוצא לעבוד ומטבע הדברים נפתח יותר לעולם.
התביישתי מאד לקרוא כמה מהתגובות כאן שמעידות על בורות גדולה. מתי לאחרונה ראיתים "חסידים עם פאות ארוכות זקנים ופראקים"? כמו שכתבה תמי 4?
יש לי המון מה להוסיף בענין, אבל לא משלמים לי על כתיבה בפורום אז אני אסתפק במה שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2009 14:28 לינק ישיר 

בתור "חסיד לייט", זה ההבדלים שמצאת בין דרך החסידות לליטאים??
אם יציעו כאן למישהי "חסיד לייט" מה היא תחשוב..?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2009 20:47 לינק ישיר 

פותח האשכול בהחלט הצחיק אותי בשאלה המוזרה שלו.
אולי תסביר קצת מה ההבדל בין חרדיות מודרנית לבין זו שאינה כזו? מה ההבדל בין חרדי מצומצם שמגדיר עצמו פתוח לבין ידידו המצומצם יותר?
הדיון שהתעורר כאן סביב החסידות מעורר גיחוך,ומוכיח את הבורות והעליבות של כותבת מסוימת שמשתמשת במיתוסים וסטריאוטיפים עלובים....
מתי כבר תביני הגברת 'נאות' שאין כל הבדל בינך לבין בחור חסידי?

תוקן על ידי פרובוקציה ב- 10/12/2009 20:49:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 22:09 לינק ישיר 

תוקן על ידי נאות ב- 10/12/2009 23:00:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 22:35 לינק ישיר 

נאות.

סלחי לי אך הפרספקטיבה שלך קטנונית.
נסי להתבונן במערכות ההגנה שאמורות למנוע ממך את היציאה מהחרדיות ותביני שאין הבדל בין ה'פתיחות' שלך לשלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 22:54 לינק ישיר 

חחחחח
מלא זמן לא הייתי פה... כלום לא השתנה...
מענין שעל כל שאלה ששואלים הסגנון פה זה לא לענות אלא יותר להתפלסף על השאלה....
בגדול הסגנון כמו כולם, סגנון חרדי פתוח בריא וחזק.
ובכנות, פורום זה לא ממש מקום טוב, והמקום הזה זמני בהחלט בעז"ה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 22:55 לינק ישיר 

מממממ....קטנונית?? לא הייתי אומרת...(קצת מעליב...)

אבל אני חושבת שבנאדם צריך שהחיצוניות שלו תשדר את הפנימיות שלו...ומדבריכם זה לא נשמע ככה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה לבנות הפורום. מה הסגנון שלכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext