בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה לבנות הפורום. מה הסגנון שלכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2009 23:17 לינק ישיר 

נאות- אני גם כן חושבת שיש פה קטע של סתירה עצמית, ובן אדם לא יכול להטעות את עצמו ואת הסובב ע"י חזות שמשדרת משהו אחר,
אבל זה ידוע שבציבור החסידי, הלבוש הוא אלמנט הכרחי מאד, וגם החסידים המודרנים ביותר לא ישנו את הלבוש שלהם,
את יכולה להסתכל על זה בתור חסרון/ הפכפכות, או איך שתרצי לקרוא לזה
ואת יכולה גם להסתכל על זה בתור מעלה, כי הרי ברור שחסיד מודרני -לא ממש בראש שלו להראות כמו חסיד אדוק, אבל עדיין, הקטע של "שלא שינו,,, לבושם" תופש אצלם מקום גדול מאד, וברור שיש לזה את הערך והיתרון של זה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2009 23:27 לינק ישיר 

לא הבנתי על מה כל הדיון
הוא יכול להראות כחסיד לכל דבר אבל ליהיות רשע גדול
הכובע לא קובע
המעיל לא מועיל
וגם לתיש יש זקן
אז מה אתם שוברים תראש
חוץ מזה מה עוזר לכם הדיון המפגר הזה מה חסיד יותר מי חסיד פחות מי פתוח מי סגור בלה בלה בלה
"זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ולמה לנו לדבר מאחרים"
יאללה תפסיקו להתפלסף על שטויות
משועממים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2009 23:43 לינק ישיר 

ליאורר1234 כתב:

הכובע לא קובע
המעיל לא מועיל
וגם לתיש יש זקן

אהבתי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2009 23:49 לינק ישיר 

נאות.

לא אני הוא שבחרתי לנקוט טיעון שכזה ולהתהדר במשהו שלא קיים באף זרם חרדי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 01:14 לינק ישיר 

תפוזינה19 כתב:
נאות- אני גם כן חושבת שיש פה קטע של סתירה עצמית, ובן אדם לא יכול להטעות את עצמו ואת הסובב ע"י חזות שמשדרת משהו אחר,
אבל זה ידוע שבציבור החסידי, הלבוש הוא אלמנט הכרחי מאד, וגם החסידים המודרנים ביותר לא ישנו את הלבוש שלהם,
את יכולה להסתכל על זה בתור חסרון/ הפכפכות, או איך שתרצי לקרוא לזה
ואת יכולה גם להסתכל על זה בתור מעלה, כי הרי ברור שחסיד מודרני -לא ממש בראש שלו להראות כמו חסיד אדוק, אבל עדיין, הקטע של "שלא שינו,,, לבושם" תופש אצלם מקום גדול מאד, וברור שיש לזה את הערך והיתרון של זה

לא רק שאני לא חושב שיש פה סתירה אלא אני חושב שזה אחד מהמנגונים הכי טובים שעשעו לציבור החרדי.

אני בתור בחור חסידי וצורת הלבוש שלי מנעה ממני הרבה נפילות ברוחניות.

אני יכול לתת לך דוגמא קטנה מאוד. אני בחיים לא הלכתי לקולנוע כי אני לא יכול להסתיר את עצמי.
אני בחיים לא דרכתי בעיר אילת כי אני לא יכול להסתיר את עצמי.
אני בחיים לא הייתי בחוף מעורב כי אני לא יכול להסתיר את עצמי.
אני בחיים לא הלכתי להיפגש עם בחורה/חברה בלובי ש בית מלון בתירוץ של כאילו פגישה.
אני יכול להמשיך ולתת לכם עוד מיליון דוגמאות כמה ששוה יותר להיות חסיד עם הלבוש ולא מעבר.

אתם צריכים להבין שאצל החסידים מה שעובד זה יותר זה הפנימי זה הנשמה ולא הבגד. כשבחור חסידי שכל החיים ידע שהוא צריך ללכת לשבת לטיש או ללכת לרבה לשאול כל דבר או התפילה החמה שיש אצל החסידים. גם כשהוא יורד עד לבאר שחת עדיין הדברים האלו חסרים לו מאוד מאוד וקשה לו להתנתק מזה ובד"כ הוא חוזר.

נכון שיש הרבה חסידים פרחחים אבל בואו נעשה חשבון מה זה אצל חסידים פרחח?
חסיד שיש לו רישיון לפני החתונה נקרא פרחח. אצל הלטאים הוא נקרא גיבור.
חסיד שנוסע לאילת בתור בחור נקרא פרחח. אצל הלטאים הוא נקרא סטנדרט.
בחור חסיד שהולך לראות משחק כדורגל בקיוסק נקרא שבבניק. אצל הלטאים הוא נקרא סטנדרט.
בחור חסיד שמקץץ קצת את הזקן נקרא פרחחון. אצל הלטאים הוא נורמלי.
אצל החסידים בחור שהולך ברחוב עם גרטל פתוח הוא נקרא פרחח. אצל הלטאים מי שהולך עם חליפה נקרא הדיוט.

על כל חיסרון שיש אצל החסידים אני יכול לתת לכם פי מיליון מעלות.

תבינו לא הכל זה חיצוניות ורושם. בחורים חסידים הרבה יותר בריאים בנפשם מאשר הלטאים. ותאמינו לי שאני חקרתי את זה טוב מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 02:26 לינק ישיר 

במקומך הייתי מתבייש להצהיר שהסיבה היחידה שלא עשיתי את רשימת הדברים האמורים היא בגלל הלבוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 19:15 לינק ישיר 

בחור חסידי,
יש הרבה אני אסתור את דבריך.
ליטאי שיש לו רשיון לפני חתונה נקרא אולי "מודרני".
ליטאי שטייל באילת "הרשה לעצמו מעבר למקובל וקורא לעצמו "פתוח".
ליטאי שהולך לקיוסק לצפות במשחק אינו סטנדרטי ואם הבליגו בישיבה על זה זה מתוך הבנה כלשהי "קצת מזון ליצר".
ליטאי בד"כ מגלח זקן ואם הגיע מבית מזוקן והוא מקצץ הוא מחשיב את עצמו לקצת יותר מודרני ממשפחתו.
ליטאי שלא לובש חליפה ומגבעת אינו פרחח אך גם אינו קלאסיקה של בחור ישיבתי.

וחבל לחפש את השוני רק בענין הלבוש.
אצלך אולי הלבוש גדר אותך ועצר אותך מלספק את רצונותיך או את הפיתויים שבחוץ.
לא חסרים חסידים עם לבוש מסורתי שישמעו לרצונם. ואפשר לראות אותם גם בתור בקולנוע...
ואפשר לראות את האישה שלהם וללמוד עליהם.

הגלישה שלך כאן והגלישה שלי כאן באה מאותו היתר.
שתינו לא בסדר, שתינו היתרנו לעצמינו חריגה עם הסברים וטעמים משלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2009 19:34 לינק ישיר 

פרובוקציה, טענתך אינה טענה, ודאי שהוא לא התכוון לומר שזו הסיבה, אבל כציבור וודאי שזה "גדר" וסייג שעוזר ויעיל. גם למגזרנו יש את סייגיו שלו..

מישתוקקת, יפה ענית.
רק הוסיף שראיתי בחורי ישיבות שאמנם הורידו את ה"כובע וחליפה" והגיעו לאותם מקומות.. אבל איתם תמיד היו בחורים חסידיים עם כל הלבוש שלא עיכב אותם בכלום..
בקיצור, מי שמגיע לאותם מקומות זה לא מה שיעצור אותו, והשאלה איזה סייגים כן לתת לציבור, לא נתונה בידינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2009 19:49 לינק ישיר 

חחחח....תראו מה גררה שאלה אחת קטנה שלי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 19:57 לינק ישיר 

נאות, לפחות למדת משהו על הכללות וסטיגמות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2009 19:58 לינק ישיר 

כן אה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 20:05 לינק ישיר 

רסן.

גדרים וסייגים נועדו כקונטרה לעדריות,אם היה חינוך לחשיבה עצמאית ולהכרעות מבחירה אישית לא היה צורך בגדרים הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 20:09 לינק ישיר 

לדעתי זה תרתי דלא סתרי, הגדרים תמיד נצרכים ונצרכו מאז ומעולם, עיין במקורותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2009 20:25 לינק ישיר 

פרובקציונר, גדרים וסייגים היו מאז ומעולם, ונצרכו לאנשים חכמים יותר ממך.

בפעם האלף, אנחנו חוזרים לאותו ויכוח משם, לא כל האנשים מסוגלים להגיע לאמת מחשיבה עצמאית ובחירה!
אם היו מחנכים לחשיבה עצמאית והכרעות מבחירה אישית ושאר התתחנחנויות הפסיכולוגויות שלך, היו כאלו שהיו מגיעים להכרה הנכונה מעצמם, והיו גם כאלו שהיו מדרדרים לפי תחתיות.

בעיית הבעיות שלך היא שאתה כל כך יהיר, שאתה חושב שאתה לא זקוק לתורה בכלל, או להכוונה, אז בוא ואחדש לך, אתה כן וגם כן.

המוח שלנו הוא סופי, וממילא לא יכול לתפוס את האינסוף. אנחנו נמצאים בגוף חומרי, ולכן אף פעם לא נוכל להשיג את הרוחניות באופן מלא, כי מחסום הגוף החומרי מונע מאיתנו להכיל את האמת כמו שהיא. (שמונה פרקים לרמב"ם שהזכרת קודם, מדרגות הנבואה)

כולנו נגועים בתאוות שלנו, יש לנו נגיעות אישיות ואין אנו אובייקטיביים, וממילא לא נוכל לתפוס את הרוחניות ואת האמת בעצמנו לעולם, תמיד נזדקק לעצה ולהכוונה.
התורה עצמה היא "תרי"ג עיטין"- תרי"ג מצוות ועצות טובות איך להטהר ולהתקדש. אולי גם להן אתה לא זקוק?
הגאווה שלך מוציאה אותך מדעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 20:40 לינק ישיר 

משתוקקת יש לי הרבה לחלוק עלייך בעניין הזה.

כאחד שגר צמוד לישיבה לטאית שנחשבת לאחת מהטובות ביותר מעל ל 400 בחורים היום בלי מחלוקות וכ'ו
אני רואה את ההבדלים של שמים וארץ בין בחורים חסידים ללטאים.

ויש עוד הרבה מאוד הבדלים שלא כתבתי כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה לבנות הפורום. מה הסגנון שלכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext