אני הוסיף עוד שאלה :
אם אלוקים בספק עד שהצדיק נפטר ?
אז בשביל מה נולד בכלל ? (חבריה: זה זועקקקק עד השמים)
הרי הוא נולד להוכיח ?
והוא בעצם לא הוכיח כלום לאלוקים, כי הן בקדושיו לא יאמין עד שימות,
חבריה: אי שאפשר לישון בשקט,
השאלות שאתה שואל באמת נוקבות ומציקות ואני מבין שא"א לישון בשקט כשחושבים עליהם (אגב, אני באמת לא מצליח להרדם עכשיו...) אבל בעצם אם אתה כבר נוגע בשאלה הזאת אז כבר קשה הרבה יותר באופן כללי על כל הבריאה לא רק על הצדיקים. הרי אלוקים ברא את האדם עם בחירה כדי שיבחר בטוב ובלי בחירה אין בכלל טעם בכל הבריאה כי אז האדם הוא בובה שאלוקים משחק איתה אבל אם ככה קשה מאד למה בכלל אלוקים ברא את העולם הרי הוא לקח כאן סיכון עצום שאם יש לאדם בחירה והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה אז הוא יכול גם לעשות רע וזה מה שקורה באמת כי זה רוב הסיכויים הצפויים מראש שהרי יצר לב האדם רע מנעוריו. אלא בהכרח צריך לומר שבמכלול הדברים היה שווה לאלוקים לקחת את הסיכון הזה שאפילו אם יעשו רע חלק מהאנשים אבל עדין זה שווה בשביל אותם האנשים שכן עושים נחת אותו דבר אפילו שהן בקדושיו לא יאמין זה על כל אחד בפני עצמו אבל בהסתכלות רחבה על הרבה צדיקים ודאי שאפשר להאמין בהם שמישהו או כמה יעשו טוב ולא יאכזבו.
נראה לי שזה נכון מחכה לתגובה. (אולי עכשיו אני כן יוכל לישון בשקט)
נשלח ב-11/12/2009 04:45
זה לא יכול להיות נכון,
כי אלוקים לא משחק רולטה,
כלומר אולי יצא לו איזה צדיק אחד,
בכלל: הן בקדושיו לא יאמין, ולא הן בקדוש לא יאמין
נשלח ב-12/12/2009 20:15
אז תענה לי על מה שאני שואל למה בכלל הוא ברא את העולם הרי אולי כולם יבחרו ברע ואז לא יצא לו מזה שום דבר???
והראיה הלשונית מהן בקדושיו לא יאמין לדעתי זה לא מכריח לא כמו שאמרתי כי הכונה הן בקדושיו - הפרטיים כלו' כל אחד ואחד מהם אין לו ביטוח אבל לא הכונה שבכללות לא יאמין שיצא מישהו מושלם.
תוקן על ידי חזןגדול ב- 12/12/2009 20:17:49
נשלח ב-12/12/2009 23:00
חזןגדול כתב:
אז תענה לי על מה שאני שואל למה בכלל הוא ברא את העולם הרי אולי כולם יבחרו ברע ואז לא יצא לו מזה שום דבר???
והראיה הלשונית מהן בקדושיו לא יאמין לדעתי זה לא מכריח לא כמו שאמרתי כי הכונה הן בקדושיו - הפרטיים כלו' כל אחד ואחד מהם אין לו ביטוח אבל לא הכונה שבכללות לא יאמין שיצא מישהו מושלם.
לאלוקים אין בעיה כי הוא בונה עולמות ומחריבן,
וכבר היה כך, עיין בספרים,
לגבי שהוא לא מאמין בפרט אבל בכלל כן ?
לא ראיתי שמפרשים כך,
וגם לא מריח טוב