בית פורומים א חרדים ספרדים

פרשת וישב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/12/2009 13:37 לינק ישיר 
פרשת וישב

בס"ד

פרשת וַיֵּשֶׁב

"וַיְהִי בָּעֵת הַהִוא וַיֵּרֶד יְהוּדָה מֵאֵת אֶחָיו...(לח,א)"
לאחר מכירת יוסף מעלתו של יהודה ירדה בעיני אחיו למרות שהוא לא היה הבכור במשפחה אך היה הבכיר באחים ובעל מעמד והשפעה,
אם הוא היה אומר לא למכור את יוסף הם לא היו מוכרים אותו,
אבל עכשיו הם לאחר המכירה ויעקב בצער לא מוכן להתנחם מהמקרה הקשה האחים בניו של יעקב מתארים את הבשורה הרעה על יוסף
"בְּנִי חַיָּה רָעָה אֲכָלָתְהוּ טָרֹף טֹרַף "יש כפילות במילה האחרונה לתאר ליעקב מצב קשה שבו גם חיה טרפה אותו וגם לקחה את גופתו למאורה שלה וכך לא ניתן לחפש את עצמותיו ולקבור אותו, כך האחים חשבו שהם לא יעוררו את חשדו של יעקב, אבל יעקב לא מצליח להתנחם למרות המשפחה הגדולה שנותרה לו , אבל בשבילו הוא היה הבן המיוחד, איתו הוא למד תורה ובזכות יראת שמים של יוסף , הוא זכה ללמד אותו דברים נוספים ולמרות גילו הצעיר הוא הבין דברים שמעבר למצופה מהגיל שלו, והכול בזכות יראת השמים שלו , כי אדם שיש לו יראת שמים זוכה ללמוד ולהבין בפרק זמן קצר מה שאדם אחר לומד במשך שנים.
"האצבע המאשימה" מופנת לכיוון יהודה , והיחס של האחים משתנה אליו, יעקב בצער גדול ויהודה היה יכול למנוע זאת ממנו ועל כך הכעס.

אז מה יהודה עושה עכשיו?  הוא מתחתן! נשאלת השאלה האם זה המעשה הנכון להתחתן עכשיו, אח שלך כביכול מת , אבא שלך באבל ואתה מחלק הזמנות לחתונה? נשמע לא הגיוני!
היה מקום לחכות עוד כמה חודשים ורק אז להתחתן, כי אומרים שהרופא הכי טוב למכאובי הלב זה הזמן, היה עובר קצת זמן יעקב היה קם מאבלו  ואז היה מקום לקיים את החתונה , כלפי שמים יהודה עשה את המעשה הנכון ביותר, אין פה טעות.
יהודה שבגללו אנו נקראים יהודים היה במצב קשה, הוא בגלל מכירת יוסף הפסיד את כל העולם  הזה שלו וגם את העולם הבא, הוא פשוט הגיע למצב אפס! אפס מצוות , אין לו כלום ייאוש מוחלט , אבל המילה יהודי היא המשכיות, יהודה אומר " קרה מה שקרה ואני אשם נפלתי עכשיו אני רוצה לקום.." אני מתחיל לקיים מצוות מאפס וב"ה אני אחזור למה שצברתי, מה המצווה הראשונה בתורה? פריה ורביה ,אז יהודה ניגש מיד להתחתן ולקיים את המצווה, ולכן אנו נקראים יהודים, כי יהודי כל יום יכול לשוב בתשובה ולהתחיל הכול מתחלה ואין ייאוש בכלל .

"וַיַּעֲזֹב כָּל-אֲשֶׁר-לוֹ בְּיַד-יוֹסֵף וְלֹא-יָדַע אִתּוֹ מְאוּמָה כִּי אִם-הַלֶּחֶם אֲשֶׁר-הוּא אוֹכֵל וַיְהִי יוֹסֵף יְפֵה-תֹאַר וִיפֵה מַרְאֶה."(לט,ו).
יוסף ממונה על ביתו של פוטיפר והוא לא מחסיר ממנו כלום, הכול לרשותו ובשליטת יוסף , ויוסף מסתפק בלחם בלבד לאכול ולמרות זאת הוא נראה כלפי חוץ יפה ונאה, הוא מתייחס בכבוד כלפי אשת פוטיפר , והמילה לחם בפסוק מובאת כי חז"ל אומרים שאישה משולה ללחם, כי שאדם אוכל לחם רק אז הוא באמת שבע מהארוחה שלו, כך גם אדם שחיי אם אשתו בהיתר ולא עם אישה אחרת רק אז יש לו הנאה בחיים והוא " שבע" ממה שיש לו, לעומת זאת אדם שנזקק לאישה אחרת מלבד אישתו , הוא אינו "שבע" כלל ואף הדבר גורם לו כשם שהוא פגע באשתו שמשולה ללחם , לגרום לו לחיסרון בלחם שהוא אוכל ואף להגיע למצב שאין לו לחם לאכול, והכול בגלל פגיעה בכבוד אשתו הוא מאבד את הכל, ללמד אותנו כמה צריך להיזהר בכבוד האישה.
 יוסף נזהר מפגיעה חלילה באשת פוטיפר ולמרות הניסיונות הקשים שהוא עבר איתה הוא לא רצה להיכשל ובזכות זאת עם ישראל זכה לגאולת מצרים, שבני ישראל עמדו עם ארון הקבורה של יוסף מול ים סוף המדרש מספר שהמלאך שממונה על הים שאל את בורא עולם למה שאני אשנה את הטבע שלי ואפתח לשנים, אמר לו בורא עולם בזכות אותו צדיק יוסף ששינה את הטבע שלו ומנע את עצמו מלהיכשל באשת איש, ללמדנו שאדם שמתגבר על יצרו וכובש את רצונותיו , הוא זוכה שסדרי הטבע בעולם ישתנו בשבילו.

מסכת ברכות(הלכות שנלמדו במסגרת השיעור הקבוע במדרשת לב לאחים ביהוד בהדרכת הרב שי):
סימן סג ,ג – הנוסע במכונית או ברכבת , והגיע זמן קריאת שמע , יכול לקוראה גם כשהוא נוסע . אבל הנהג עצמו צריך שיחנה את רכבו בצד הדרך, לקרוא קריאת שמע.
שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , יזהר בן חווה ז"ל, לבריאות ולהצלחת מנחם יעקובי וכל אשר לו, אלברט בן עליזה וכל אשר לו, שושנה בת עדינה והילדים ,זיווג הגון  לאהרון רן בן שושנה, שלומי יעקובי  בן עדינה,פרי בן לגנית בת ניצה, רונית בת גילה. לבריאות והצלחה ופרנסה טובה לאסף בן ורדה, ובריאות ליוסף כהן בן חווה, לבריאות הילדה רוני תחיה בת חווה.

לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל ללא תשלום לזיכויי הרבים: [email protected]

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > פרשת וישב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext