בית פורומים עצור כאן חושבים

חרם הרבנים על האתרים החרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2009 20:06 לינק ישיר 
חרם הרבנים על האתרים החרדים

חנוכה שמח לכולכם

הרבנים דבקו תמיד בהתנגדותם לאינטרנט , בקושי התירו לצורך פרנסה אחר סינון קפדני.
ביום שישי פורסם בשלושת העיתונים החרדים אזהרה חמורה לבל יגלשו לאתרים חרדים ועל הצורך "להוקיע אותם אתרים.
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14016&cat_id=1
http://www.*************/ViewArticle.aspx?catid=1&itmID=5980

מה דעתכם על האיסור ?
האם הרבנים אכן אסרו, או שקומץ עסקנים משתמשים בשם לאינטרסים שונים ומשונים ?

האם לרבנים סמכות לאסור ? האם יאה ונכון למנוע מידע מאדם ????  [חופש המידע הינו זכות בסיסית שמגיעה לכל אדם באשר הוא, אכן החברה מגנה על עצמה מפגעי מידע, אך האם הצנזורה כאן מצודקת ? מה אנחנו צפון קוריאה ?] 

האם הרבנים יוצאים כאן למאבק שיתברר כמוצדק כמו המאבק בטלווזיה, או שמדובר בטעות טקטית שנובעת מאי הכרת השטח ושינוי תפסיה חברתיים, שתוביל למשבר ותסכול חברתי לטווח ארוך כמו שדנו כאן באשכול על ההשכלה ?

שמעתי שגם על העיתונים בזמנו עשו חרם, והנה הרבנים משתמשים בכלי זה בכדי לפרסם דעתם.
ומעל הכל האם הגלישה בנט ובכללם לאתרים חרדים הנו שאלה הלכתית כלל ?

שבוע טוב

[למנהלים, לאור הרלוונטית האקטואלית לא התייעצתי בפתיחת האשכול, בתקווה להבנה]

תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 12/12/2009 20:09:47

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2009 20:14 לינק ישיר 

ראה
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2731511&whichpage=2&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 21:30 לינק ישיר 

העניין הוא כלכלי בעיקרו. היומונים המפלגתיים קרסו בכל מגזר, פרט לחרדי. אם הפרסום היה עובר לאינטרנט, הדבר היה מביא לקריסת העיתונות המפלגתית גם בציבור החרדי. אין ספק שהרבנים ייכשלו במאבק נגד הגלישה החרדית באינטרנט והפצת המידע באינטרנט. ואדרבה, אולי עכשיו יאבדו גם את הפיקוח המסוים שהיה להם על כמה זירות אינטרנט חרדיות. 

אבל קרוב לוודאי שהמאבק הכלכלי ינחל הצלחה, לפחות בזמן הקרוב. עסקים הפונים למיין סטרים החרדי יתקשו לפרסם באינטרנט החרדי ולצאת נקיים. אם העיתונים החרדים היו מונפקים בבורסה, הייתי שוקל להשקיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2009 21:32 לינק ישיר 

אני חשבתי בזמנו שהנושא מתאים לפורום אחר, [שאני די מחבב] והנה קישור למה שכתבתי שם, אולי תעביר את כל האשכול שלך לשם,
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2654896&forum_id=18119

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 00:24 לינק ישיר 

מרכא תפחא: היקר

יש כלל באיסורים של רבנים,

הרבנים לעולם לא אסרו מכוניות ? כי יכולים לנסוע בשבת ? 
וגם לא אסרו מיקרוגל ? כי אפשר לחמם שם בשר וחלב ?
וגם לא אסרו תנור אפייה ? כי אפשר לאפות שם טרף ?

ולמה ? כי האדם שולט במכשירים הללו,

מה שאין כן כלפי מכשיר הטלויזיה,
שבעל המכשיר לא שולט על התוכן המשודר שם,
כך זה גם כלפי פלאפונים לא כשרים, (שיכולים לקבל תוכן לא רצוי שזה לא בשליטתך,)

השאלה באיזה קטגוריה נכנס האינטרנט ?

האם האינטרנט היא כמו מיקרוגל ? שאני שולט במכשיר ?
או שהאינטרנט היא כמו הטלויזיה ? שאין לי שליטה על החומר שאני מקבל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 00:56 לינק ישיר 

למקסמן

מכוניות,תנורי אפיה ומיקרוגלים נמצאים בקטגוריה אחרת לגמרי מפני שהם דומים לגפרורים או לאש שהיו הרבה זמן לפני ההמצאות הטכנולוגיות המודרניות.
גם בימי אבותינו יכלו להדליק אש בשבת.

לעומת זאת האינטרנט והטלוויזיה משדרים תכנים שלא אתה יצרת אלא אנשים אחרים.

ולכן המחשב והטלוויזיה הם היינו הך כי היום למעשה המחשב הוא גם טלוויזיה.

כמובן שהמחשב  הכשר (רימון ודומיו) שייך לקטגוריה אחרת (כמו הטלפון הכשר).
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 03:07 לינק ישיר 

האתר שפירסם בחדרת קודש מדי יום ביומו חדשות שהלעיטו אותו המבשבק"קים של הגדוילים, נאלץ לכתוב:

"היום בו התפרסם מכתב גדולי ישראל, הוא יום בו אנו נמצאים על פרשת דרכים. המכתב החד משמעי, שאינו נותן מקום לפרשנות, מציב לנו דילמה מוסרית ראשונה במעלה.

בימים הקרובים, יערכו דיונים במערכת האתר, אודות התכנים המתפרסמים, הן במערכת החדשותית והן בפורומים השונים.

אני מבטיחים לעצמנו, ולכם הגולשים, כי נעשה הכל בכדי להתאים את תכני האתר להוראותיהם של גדולי ישראל, שעל ציות מלא להוראותיהם, אנו אמונים. לא נשכח את בסיס קיומנו כציבור החרד לדבר ה' הלא הוא הציות העיוור לדברי גדולי ישראל''.

הם מבטיחים לעצמם ולכל הגולשים, כי יעשו את הכל בכדי להתאים את תכני האתר להוראותיהם של גדולי ישראל, על ציות מלא להוראותיהם, בעוד הגדוילים בתבו:

" … אתרים אלו אפילו יהיו נקיים מכל האיסורים הנ"ל באים על ידם להשתמש באינטרנט הטמא שהפיל נפשות רבות בישראל".

האין הם מבינים מה נאמר בכרוז?

האם עצור כאן חושבים הוא בכלל ה"איסור"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 08:28 לינק ישיר 

נישט,
הם מתאימים את עצמם בחרדת קודש להוראות שהם עצמם מכתיבים בצורה זו או אחרת. זה כמו 'הציות העיוור' של 'יתד נאמן' (שנ' 'ויתד תהיה לך על אזנך') לגדולי ישראל, כל עוד הם הולכים בקו שמוכתב ב...'יתד נאמן' עצמו, כמובן.
ועוד יש מקום לדון ולדקדק בד"ק: מהי ה'דילמה' עליה הם מדברים? דילמה בין מה למה?
ובאשר לשאלתך האחרונה, אני מניח שעצכ"ח הוא בכלל האיסור, מסתבר שעוד יותר מאשר בח"ח.

הדרך הכי טובה שמצאו 'גדולינו' (=בראשות עיתונאינו) להתמודד עם שאלות קשות היא לאסור להעלות אותן. טוב, באמת אין אלטרנטיבה כשאין לך תשובות.
כל פעם אני חושב לעצמי מחדש כמה טוב שאין סנהדרין היום. אם היתה, אני חושב שהייתי בורח לאוסטרליה (או חוזר בשאלה, או לפחות עובר על 'לא תסור'). לפעמים אני לא  יודע אם שיקול הדעת של המכונים 'גדוילים' טוב  יותר משל האספסוף שמנהל אותם דרך היתד על אזנם, או לא.
יש להתפלל לקב"ה בדביקות שלא ישיב ח"ו את שופטינו כבראשונה (אלא אם יהיו לנו מי שראויים באמת לתואר 'שופטים').

תוקן על ידי mdabraham ב- 13/12/2009 08:36:07

תוקן על ידי mdabraham ב- 13/12/2009 08:38:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 09:02 לינק ישיר 

ידוע הראב"ד שפקו"נ בשבת הוא הותרה כי אין מציאות שלא יהיה מישהו בסוף העולם שצריך לחלל עבורו שבת.
ומכאן שבח"ח הוא הותרה, כי הרי א"א בלי אביסעל לשה"ר אולם עצכ"ח האקסלוסיבי הוא בקושי דחויה ויפה שעה אחת קודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 09:49 לינק ישיר 

.

עצכ"ח אינו בכלל האיסור משום שאין אוסרין את שהיה כבר אסור לפניכן.

ואיבעית אימא: אין אוסרין את עצכ"ח משום הלעיטהו לרשע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 10:08 לינק ישיר 

ברור שהאינטרנט הוא לא כמו טלוויזיה... במיוחד אם יש לך תוכנת סינון... בסופו של דבר האדם קובע לאיזה אתרים הוא נכנס, בדיוק כמו שהוא קובע אם להדליק אש בשבת או לא... זה בדיוק כמו הפסיקה ההזויה שאסרה פתאום אחרי שנים שמשתמשים במעליות שבת מעלית שבת...
לגבי מה שכתבו כאן קודם על פלאפון כשר... גם זה בדיחה... תעשה לי טובה איזה דברים בדיוק נמצאים בפלאפון בלי שליטה??? אני לא יודע מה איתך, אבל לי יש פלאפון שלא מוגדר כשר, ואף פעם לא קפץ לי פתאום משהו שלא רציתי שיקרה... אני לא יודע באיזה שקרים ושטויות מאכילים אותך.. הכל זסה פוליטיקות ואינטרסים.. מאכילים את הרבנים בשטויות והם פוסקים לפי זה, בלי לדעת את המצאיות האמיתית... הכל זהעסקנים קטנים, שועלים קטנים מחבלים בכרמים!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 10:24 לינק ישיר 

<דילמה בין מה למה?>

בין לא לציית או לא להתייחס.

<עצכ"ח אינו בכלל האיסור משום שאין אוסרין את שהיה כבר אסור לפניכן>

כמו שאיסור השימוש במעליות שבת, לא חל על חובשות פאה נכרית מהודו, מדין אין איסור חל על איסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 10:32 לינק ישיר 

ספרו לאדמור כי פלוני  לא מתחשב באיסורים שהרבי אסר,

זעם האדמו"ר ואמר- תזרקו אותו משטיבל!!

אבל רבי הוא לא בא בכלל לשטיבל!!

אז תלכו ותביאו אותו, ואחר כך תזרקו אותו מהשטיבל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 12:52 לינק ישיר 

מואדיב
יש כאן איסור כולל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 13:59 לינק ישיר 

.

בעל

הגולש בעצכ"ח פטור על גלישתו בבח"ח משום קים ליה בדרבה מיניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 14:31 לינק ישיר 

אוי, ככה זה כשהדת הופכת לפופוליטיקה. ויש הזועקים בשער על מנת לשלוט בחייהם של אחרים. גורו לכם מן השטרודל, מיפיפי הנפש והמוסר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חרם הרבנים על האתרים החרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext