| נשלח ב-13/12/2009 16:18 |
|
| |
http://www.haaretz.co.il/captain/spages/1134390.html הרב דב פוברסקי, עורך-שותף של "בחדרי חרדים", אמר ל"הארץ" כי "אם הרבנים כמו הרב אלישיב והרב קנייבסקי יגידו שמה שאני עושה זה לא בסדר, אני לא אהיה באינטרנט. אני יכול להגיד גם, שאינטרנט היה והוא יישאר. השאלה היא מי יעמוד מאחוריו ומי יעמוד בראשו".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 16:41 |
|
| |
זה שהרבנים אוסרים ומחרימים אתרים חרדים וקו"ח אתרים רגילים, זו לא רבותא, זה דרך הטבע שלהם.
הבעיה תהיהכשלא יעשו כן. ויתירו ולא יחרימו!
ספרו לרב באמריקה שאחד האברכים השתגע! הוא אוכל חזיר ורוקד עם נשים גויות.
אמר הרב - אם הוא היה רוקד עם חזיר, ואוכל נשים, היתי אומר שהוא השתגע,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 01:12 |
|
| |
<ההלכה אומרת שאם אדם חטא בחטא שעונשו מוות אע"פ שאינו מקבל את העונש יהיה פטור מתשלום משום שעשה מעשה שחיובו מוות . אני לא יודע האם כיום ביתי דינים לממונות מתחשבים בכלל זה>
לפני קריאת תגובתי עלייך לשאול חכם, שאין לו אינטרנט.
קים ליה בדרבה מיניה אינו שייך כאשר הצופה הוא המפעיל את המחשב מפני שזה לא "בעידניה"
מכיוון שב"קים ליה בדרבה מיניה" הפטור הוא רק מידי אדם, והיינו שב"ד אינו יכול לחייבו לשלם, אך בבא לצאת ידי שמים הוא חייב לשלם, זה מגלה לנו שאין כאן פטור מלא, ולכן אם הניזוק תפס מחפצי המזיק כנגד הנזק שגרם לו, אין מוציאים אותם מידו.
גם בדיני "תפיסה" אין בתי דינים לממונות מתחשבים, למרות שעבור עצמם הם תופסים כל מה שאינו מחובר לקרקע.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 14/12/2009 01:19:41
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 11:48 |
|
| |
שנה עברה, שנה חלפה, והנה לנו חרמם של "גדולי ישראל". אותו גוף לא ידוע, שיש לו רק פנים וחתימות, אבל מעולם לא ראה אדם את ה"גדול" אומר, מחרים, ואפילו... חותם. אם יש חרדי אחד שגלש בכסלו תש"ע וחדל מגלישה בכסלו תשע"א, זה כנראה בגלל שהעכבר במחשב שלו נתקע. אם יש תחנת-אינטרנט חרדית (מושג שכולו בא כדי להגחיך את החרם האוילי הזה) שנסגרה, הרי זה משום שהמודל העסקי שלה קרס, או שגלגולי הכספים של מנהליה בגמחי"ם לא הצליחו.
על החרדים שרואים בגדוליהם מלכים (חסידים המכתירים את אדמוריה"ם כמלכים בחצרותם, וליטאים השרים ימים על ימי מלך תוסיף), עליהם נאמר אי לך ארץ שמלכך נער*.
ואני מתכוון פי שבעה ואומר, שלא שם חלקנו כהם, וגורלנו ככל המונם.
------------------------ * באידיש זה נשמע יותר טוב.
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:05 |
|
| |
והואיל ואתינא להכי - מה קורה עם החרם הזה, תפס?

|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:12 |
|
| |
השכן: אתה לא רציני כל החותמים לובשים כאלה,,
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:16 |
|
| |
יש מלא נחשים לנשוך את פורצי הגדר
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:20 |
|
| |
| השכן כתב: |  | | יש מלא נחשים לנשוך את פורצי הגדר |
|
שאני יבין, אני התמים כאן ? וחושב שאתה חושב שזה אמיתי ?
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:24 |
|
| |
ביררתי לפני שהעלתי עם דוס מיוחס - מדובר במודעה אמיתית [ואשמח לשמוע אחרת]
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:27 |
|
| |
מקס שזה גם יהיה אמת? לא מספיק מה אנשים חושבים על הגדיילים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:33 |
|
| |
השכן
לא הבנתי- מתכת היתה עוד בתקופת התורה- פלסטיק זה ממש חדש- והוא אסור מהתורה.
מקס- האם אתה יודע כי אם אתה הולך עם משקפיים בשבת במקום שאין עירוב- אתה עובר עבירה של טלטול ברשות הרבים. וגם מוציא מרשות לרשות, ואני לא צוחק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:43 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | מקס- האם אתה יודע כי אם אתה הולך עם משקפיים בשבת במקום שאין עירוב- אתה עובר עבירה של טלטול ברשות הרבים. וגם מוציא מרשות לרשות, ואני לא צוחק. |
|
ירוחם: זה תכשיט ומותר,
רק אם המודעה הפורימית שהשכן הביא נכון ?! אז באמת יהיה להם בעיה בשבת כי הרי לדעת המודעה זה לא תכשיט,
אבל לא פוסקים לפי מודעות פורימיות,
|
| נשלח ב-8/11/2010 12:49 |
|
| |
מקס לא מספיק שהגדולים פוסקים לא לפי הלכה. את חושב שגם אני לא יודע הלכה? העלבת אותי
קיצור שולחן ערוך סימן פד
עיף ג מפתח של כסף אף על פי שהוא נעשה להשתמש בו, כיון שהוא גם לתכשיט נוהגין לצאת בו בשבת, אבל בתי עינים (משקפיים) אף על פי שהן משובצות בכסף אסור לצאת בהן.
|
|
|
|
|