בית פורומים עצור כאן חושבים

חרם הרבנים על האתרים החרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2010 12:54 לינק ישיר 

הרב יצחק טוביה וייס

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 08/11/2010 13:08:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 13:12 לינק ישיר 

השכן היקר:
הנה ר' יצחק טוביה ווייס
http://www.youtube.com/watch?v=JeCTsiaVpMo

הדובר של הבד"ץ
http://www.youtube.com/watch?v=nHgTuG2nhAc

ר' מאיר ברנסדורפר
http://www.kikarhashabat.co.il/550.html

ר' משה שטרנבוך

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%94_%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9A

אדמו"ר מתולדות אהרן
 http://www.bhol.co.il/videopage.aspx

בינתיים מספיק זה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 13:22 לינק ישיר 

טוב השכן היקר,
דיברתי עכשיו איתם ישירות, זה לא אמיתי והתפעלו איך אני שואל בכלל על כזה שטות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2010 08:17 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
נישט,
הם מתאימים את עצמם בחרדת קודש להוראות שהם עצמם מכתיבים בצורה זו או אחרת. זה כמו 'הציות העיוור' של 'יתד נאמן' (שנ' 'ויתד תהיה לך על אזנך') לגדולי ישראל, כל עוד הם הולכים בקו שמוכתב ב...'יתד נאמן' עצמו, כמובן.

סיפור אמיתי:
לפני כמה עשורים, כשנפטר הגאב"ד של העדה החרדית [לא זוכר במי מדובר], תרו ראשי 'העדה' אחר מחליף ראוי. נכנסו איפוא להתייעץ עם הרב מבריסק, הגרי"ז סולוביציק במי לבחור לכהן כגאב"ד.
הציע להם הגרי"ז למנות את ה'טשעבינער רב' [הרב מטשעבין- ר' דב בער ויינפלד]. תמהו ראשי העדה, 'והלא הרב מטשעבין מורה להצביע בבחירות'?  ענה להם הגרי"ז: 'אם ככה הוא יורה לכם, אז תשמעו להוראתו'! .......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2014 21:56 לינק ישיר 

יש לי שאלה חשובה

מעבר לעצם הבעיה של אינטרנט שמאפשר כל אחד להגיע לכל מקום. שלדעתי זה ממש תלוי באדם אישית בעצמו ולכן לדעתי אין מקום לאוסר כלי כלשהו כמו שאמרתי בתחילת האשכול שאי אפשר לאסור מיקרוגל ותנור אפיה שמה יבשל שם חזיר.

יש באינטרנט בעיה אחרת והיא ההתחזות והבלופים.
כלומר אפשר לשקר עליך ועד שאתה מרגיש שעובדים עליך, לוקח זמן.
לדוגמא האתר "כיכר השבת" 
הוא נשמע חרדי כותבים שם גם חרדים ולמעשה הוא קורא לעצמו חרדי.
כך שכל גולש חרדי בטבעיות מכניס אותו למעודפים שלו כאתר חרדי לכל דבר.
לוקח לו זמן להבין שזה אתר חילוני לגמרי, מילא אתר חילוני תמים כמו כל אתר חילוני שאין שום בעיה לגלוש לשם,  העניין הוא שהוא לא רק חילוני, רק מטרתו היא ברורה, האתר כיכר השבת מנסה לחנך מחדש את החרדי. ההתנשאות שלו מול כל המושג חרדיות ואייך הוא החכמולוג יודע לתקן את החרדי ומהי הדרך לתקנם. האתר משתמש עם דמגוגיה זולה והטפה ושטיפת מוח קפיטליסטית, שטיפת מוח המשטרי חברתי רחובי.
בקיצור מדובר על מתחזה שברגיל זה לא אמור להפריע כנ"ל, אבל שמדובר במתחזה שמטרתו ברורה והיא לחנך את החרדי מחדש ולגייס אותם לחשיבה החברתית הרחובית ?! כאן כבר מדובר במיסיון זול שמזכיר את התנועות המשיחיסטיות הנוצריות.

ובעצם מה אתה יכול לעשות ? לתבוע את האתר כמתחזה שפל  ? יש בכלל דרכים משפטיות לדבר שכזה ?

אתם מבינים ? במחשבה שניה אני חושב שיש צדק מסויים לאסור כלי שאין דרך לעשות סדר, לא משפטית ולא ציבורית כך שאתר חרדי תהיה באמת אתר חרדי, אתר חילוני תהיה באמת אתר חילוני ועל זה הדרך בכל תחום כלומר כל זמן שהכלי מאפשר התחזות כך שבעצם אפשר לעבוד על כולם. צריך להזהיר את האנשים. ולכן לדעתי צודקים הרבנים בעניין זה.

אני גם הלכתי פעם שולל אחרי אתר מדעי מתחזה, פעם הלכתי שולל אחרי אתר רפואי מתחזה.
אז אני שואל האם אין צדק מסויים לאסור כלי שמתחילה נותנת למתחזים לעבוד על אנשים תמימים ?
הרי אין דרך משפטית או ציבורית למנוע מהם את ההתחזות.

תוקן על ידי maxmen ב- 21/05/2014 21:58:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2014 17:14 לינק ישיר 

[מקס,

ההגדרה של "רופא" (למשל) נמצאת בחוק (נניח - מי שעבר מבחני רפואה של אוניברסיטה מוכרת, והתנסה במספר שנים מסוים של עבודה רפואית במוסד מוכר וכו'). אתה כמובן רשאי (היפותטית) להכיר בשכנתך בת השנתיים כרופאה, אבל אם היא תעסוק ברפואה באופן פעיל, יש סיכוי שהיא תתבע לדין על כך. מצד שני, אם היא תפרסם אתר אינטרנטי בו היא תיתן עצות רפואיות (מבלי להכריז על עצמה כרופאה), האחריות על התוצאות היא על מי שקרא את העצות ופעל על פיהן מבלי לברר מי היא ומה היא... כמובן שזכותך לדרוש פיקוח מסוים, במיוחד אם יש חשש להטעייה מכוונת (למשל, כשבת השנתיים הנדונה מכונה באתר שלה בתואר "ד"ר"...). 
לעומת זאת, אני לא מכירה שום חוק או הגדרה "רשמית" אחרת ל"מי הוא חרדי" ו"מי הוא חילוני", ולכן אני לא ממש מבינה איזה מן "פיקוח" אתה מבקש? הרי גם אם יהיה מי שיגדיר גבולות ברורים ל"חרדיות", יש סיכוי סביר שאתה לא תסכים עימו, ומה תועיל לך ה"חותמת" שלו על "כשרות" או "אי-כשרות" של אתר ספציפי?
סביר לחלוטין בעיניי, שמנהלי האתר שאתה מדבר עליו, כמו גם הכותבים בו (אני לא מכירה אותם) מגדירים עצמם כ"חרדים". זכותך לחשוב שהם "מתחזים", אבל יש סיכוי סביר למדי שהם חושבים שאתה הוא ה"מתחזה", ושעצם העובדה שאתה לא רואה בהם "חרדים אמיתיים" היא - מבחינתם - הוכחה לכך. וחוזר חלילה...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2014 18:03 לינק ישיר 

אמשלום היקרה.

אני חותם על כל מילה שלך כאן.

האמת היא שאני לא מאמין גדול בפיקוח או מה. אני כן מאמין בלפרסם על מתחזים כלומר, במדעי הרפואה באמת שמעתי לא מזמן מדען תזונה בכיר שאומר שרוב מה שמוכרים בשוק תוספות תזונה בשם המדע, אסור לסמוך עליהם. פשוט כך. אז אם שם אי אפשר לפקח אז הדרך היחידה היא באמת לעשות כמו המדען הבכיר הנ"ל ופשוט לפרסם בציבור את השקרים.

לגבי מי המתחזה:
את צודקת שברגע שאת עומדת בצד כשופטת אז באמת מי אומר מיהו המתחזה ?
אבל לא צריך הרבה להבין בהתחזות, זה לוקח כמה זמן ומבינים, אבל חשבתי לשאול האם כדאי לאוסר (אין משטר באמת שאפשר לאסור אני מדבר על לאסור במובן תשומת לב לעניין. אגב: כל איסור של רבנים הם בקשת תשומת לב מהציבור הרי אין להם משטר וסמכות באמת) אתרים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חרם הרבנים על האתרים החרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.