| נשלח ב-13/12/2009 17:27 |
|
| |
שובר שתיקה \ כביסה מלוכלכת
ביום שישי האחרון, התפרסמה 'אזהרה חמורה', המנוסחת בעברית בינונית מתקופת ימי הביניים, תוך כדי קריאת תגר על כל מונח או ביטוי שהומצא בשנים האחרונות, מנסחי המודעה מתעקשים לקרוא ל'אתר אינטרט' בשם 'תחנת אינטרט', [הם מוסיפים תרגום בסוגריים למי שלא מבין] ולהמלצותיהם בשם אזהרות, ולדעתם בשם 'דעת תורה', אתם יודעים, זה בתקופה שלא הקפידו על זכויות יוצרים, אין ספק שאם מכתב כזה היה נכתב היום, הכנסיה היתה נזעמת על הגניבה הזו, הם ודאי היו קוראים לזה 'חילול הקודש'. רגע רגע, יש לי תחושה שאני ממהר מדי, אולי עדיין לא הבהרתי את עצמי, אז ככה, למי שלא הבין, לא מדובר ב'אזהרת מסע' של משרד החוץ, ולא באזהרה ממשרד הבריאות, אני מתכוון לאזהרה ממשרדם של שרי התורה, [מונו מן השמים?] 'איסור האינטרט' שהפך כבר ל'ערך' בלקסיקון החרדי, נראה להם משום מה לא מספק, הם החליטו [עד היום אין לאף אחד גישה לחדר ישיבות בהם מתקבלות ההחלטות של המשרד, זה ככל הנראה קשור לעובדה שאין חדר כזה...] כי יש צורך באיסור חדש, שיתמקד באתרים החרדיים. אתם בטח שואלים, למה? מה העניין? נכון לעכשיו, ישנם כמה השערות, כשהבולטת בהם לא אושרה לפרסום, והמפרסם ב'אזהרה חמורה'.... עד עכשיו, הסכמתי לוותר, נכנעתי למה שקורה מסביבי, היו לי ביקורות כאן ושם, על צורות מחאה, על דרכי התמודדות עם אתגרי התקופה, אבל הסכמתי לקבל את התיאוריה הגורסת, כי חרדיות היא כמו בורסה, זו השקעה, יש רווחים ויש הפסדים, יש תקופות שפל ויש תקופות גאות. בנוסף לכך, האמנתי שהכוונות טובות, זה איפשר לי להשלים עם כתבי שטנה ואיום, זה איפשר לי להשלים עם סילוף עובדות, ועיוורון מדעת. יכלתי לפרש את הפיכתו של הרב שך לאלוה, כתריס וכתחליף מפני מדונה, את יצירת הכוללים כתגובת נגד לשואה, ואת הסירוב לתרום למדינה בכל דרך, כהתבצרות שנובעת ממניעים טהורים, אם כי מוטעים בעיני, סיסמאתו של לייבניץ, [פילוסוף גרמני בן המאה ה17] כי אנחנו חיים בטוב מבין כל העולמות האפשריים ניחמה אותי, סברתי, כי המניה שלי היא הרווחית והמשתלמת ביותר, לכל הפחות בהתסכלות רחבה, ולאורך טווח. במודעה המדוברת, שינו השחקנים את צורת המשחק, הם כבר לא מדברים על סכנות רוחניות, על הסיכון שיש לנוער בהחשפותו לתכנים המצויים בשפע באינטרט, הם בוחרים להדגיש ולמקד את מאבקם בתופעת החרדים האקטיביים [פעילים] באינטרט, הם מעדיפים להיות צופים מן הצד, [קשה שלא להבחין בדימיון לעמדותיהם הפוליטיות, הרצון להשאר בצד, לקבל ולא לתת.. אבל זו לא הנקודה, לפחות, לא בפעם הזאת] הם מאשימים את אתרי האינטרט החרדים בראש ובראשונה, "שמוציאים לחוץ כל מיני חדשות ורכילויות והוצאת שם רע על הציבור החרדי, ומפיצים איסורי לה"ר (לשון הרע) ורכילות, שקרים וטומאה נוראה של תועבות לאלפים ולרבבות, ומבזים תלמידי חכמים ומרבים מחלוקות בישראל" יצא המרצע מן השק, החרדים שפעילים באינטרט, 'מלכלכים' את הציבור החרדי, "מוציאים לחוץ כל מיני חדשות",הם כל כך מתבדלים מהחילונים, אבל חשוב להם שאותם פורקי עול תורה ומצוות יהיו בטוחים כי אצל החרדים אין שחיתות, אין חילוקי דעות, וגם אין אינטרט, אז לידיעתכם, רבנים נכבדים, לא הלך, כבר מזמן הם לא חושבים ככה, אותם אוכלי נבילות לתאבון שכל כך חשובה לכם דעתם, לא רואים בכם את סמל המוסר, ואגב, האשמים הבולטים בכך, הם לא כותבי הפורומים החרדיים, או אלו שמחזיקים פלאפון לא כשר. הרבנים ממליצים," לא לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ", נכון לתש"ע [2009] מכונות הכביסה שלכם לא עובדות, אין אפילו ניקוי יבש, לפעמים אתם משתמשים במגהץ קיטור, מחליקים כמה כתמים. בישיבת הדגל פוניבז' ישנו סכסוך הגובל באלימות הנמשך למעלה מעשרים שנה, ואפילו לא קניתם אבקת כביסה. יש מאות בחורים שנמצאים ברחובות ולא עושים מאומה, יש אצלכם,[כמו אצל כולם] עברייני מין סדרתיים, במקום לכבס,כן, בחוץ, השארתם את המכנסיים שלו מלוכלכות, יש אצלכם גזענות ואפליה בין עדתית, ובלי המכבסה שנמצאת בגן הורדים [בית המשפט העליון] הייתם נשארים עד עכשיו מלוכלכים. בפרשת השבוע קראנו על חטא מכירת יוסף שחטאו בו האחים, קראנו על חטאו של יהודה עם תמר, אף אחד לא יודע בדיוק מה משמעותם של הסיפורים הללו כמו גם כל סיפורי ספר בראשית העמוק מני ים, דבר אחד אפשר ללמוד בוודאות, המקרא אינו מטייח, לא אכפת לו לכבס את הכביסה המלוכלכת של אבות האומה, אנו לא מתביישים בלכלוך שמדי פעם מצטבר בנו, אנו מזדרזים לנקותו, ידוע היטב לרבנים, כי הספרות המדרשית והספרות התלמודית, לא נמנעת מלמתוח ביקורת על גדולי האומה, ממשה רבנו ועד אמוראים בני התקופה, זוהי גדלותה של אומתנו, יהודה עמד בפני כל העדה, ואמר, 'צדקה ממני', או למי שלא הבין, יהודה אמר: "כן, אני האיש ששכבתי איתה, היא בהריון ממני!!!" אם אתם לא מוכנים לקחת אחריות, והשינוי בא מלמטה, באמצעות כותבי הפורומים ומנהלי האתרים החרדים, משמשים כשופר לתיקון העולם החרדי, [מבחוץ] אין לכם אלא לברך על כך, אולי תעמדו בשער בת רבים, ותכריזו, 'צדקה ממני'!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 17:38 |
|
| |
מצוין, אבל למה אינטרט ולא אינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 17:44 |
|
| |
הנקודות האמורות במאמר התחדדו לי במודעה זו, במודעה זו הרבנים דיברו על אידאלים חברתיים וסוציולוגים לראשונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 18:44 |
|
| |
יוצא מן הכלל....
השאלה היא אם יש מקום לראות תסמין של חרדה מפני אובדן השליטה? האם הרבנים והעסקנים חשים שמסגרת חברתית פנים חרדית עלולה להפקיע מהם את הבלעדיות על התנודות החברתיות והלכי הרוח הציבוריים ?
ישנה תחושה שהציבור החרדי טרם השלים עם העובדה שכחברה לכל דבר הם סובלים גם מתופעות בעייתיות,האם יש כאן רמאות עצמית או ניסיון להצטייר כלפי חוץ כחברה מתוקנת מוסרית? או שמא אלו תסמיני הכחשה של חברה שאינה מסוגלת להשלים אם אובדן הדרך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 18:51 |
|
| |
עזוב אותך קאנט,
תפסיק להתעסק בתופעות, ראיה לקריסת האדיאולגיה, או רמאות עצמית, או סתם פחד משד המודרנה,
מה שברור, שה'דבר כשהוא לעצמו', הוא חלול, ורקוב, כבר מזמן...............והכותב המחיש את זה בצורה נהדרת.
תוקן על ידי אפשרי ב- 13/12/2009 19:10:42
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 18:58 |
|
| |
????????
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 10:12 |
|
| |
כתוב מצוין, אבל ישנה רק בעיה אחת. זה לא הרבנים, הם כבר הפכו מזמן לבובות תצוגה בעלוני הצדקה ובעיתוני התמונות. אין להם אפילו השפעה על נוסח המכתב. הם חותמים כי זה התפקיד אותו ייעדו להם.
למשל יש לי עדות מאדם נאמן מאוד שראה את הנוסח המקורי עליו חתמו הרבנים, והוא שונה מהנוסח שנדפס בעתונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 10:42 |
|
| |
אני חושב שהמודעה באה במקומה ממש.
אין זה סוד כי פורום "בחדרי חרדים"הפך למוקד רכילות מדרגה ראשונה, דבר שאינו ראוי לשום חברה בעולם ובוודאי לא ליראי ה' שומרי תורה ומצוות האמונים על "לא תלך רכיל בעמך" ועל זהירות מפגיעה בזולת.
הדבר היחיד שיכל לגרום זעזוע ולומר "סטופ" היא אותה מודעה.
לגבי תוכן המודעה עצמה:
איני מאמין ששינוי אמיתי יבוא מדיבורים אודות "חופש הביטוי" ו - "עלינו לנהוג כיהודה שהודה". חברה חולה מבריאה בעזרת חינוך לטוב ולא מתוך דברי ביקורת פומבית ו[זולה] על הרע, נוכל להציץ למה שקורה מעבר לרחוב באותם אתרים שאינם חרדים - שם מבקרים כל היום את הרע אך לא מתווים את דרך הטוב וממילא החברה נשארת חולה.
לפיכך, אם בא אדם לתקן מלמטה "באמצעות כותבי פורומים ומנהלי אתרים החרדים" עליו להתמקד בהצעות לתיקון ולא בהכרזה כי "אצלינו תמצאו חדשות חמות וידיעות בלעדיות".
וכי תשוב החברה לתיקונה אם ידעו כולם מנער ועד זקן כיצד החל, המשיך והסתייים אותו אירוע אלים בין השמוקים מפוניבז'?! ומדוע עלינו לצפות כי הכביסה תתנקה על ידי השרייה בצואת כלבים ללא שטיפה יסודית עם מים זכים וטהורים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 11:49 |
|
| |
אין זה סוד שרכלנות היא אחת מהמקצעות העתיקות בעולם והחביבות על האנושות כולה. אין זה סוד שרכלנות זולה היתה תמיד ותהיה תמיד גם בציבור החרדי, בבתי הכנסת, בבתי המדרש, במכולת ובמקווה. אין זה סוד שהאינטרנט מחליף לאט לאט את ה"רחוב" גם בציבור החרדי, ואת מקומה של ה"מקווה" תפס "בחדרי חרדים" וגרורותיה. אבל יש גם להבחין בכמה דברים: א. נימוקם של "גדולי ישראל" כפי שהטיב לנתח ד"ר כביסה, שאינה מסיבה חינוכית אלא בשל החשש של "הוצאת דברים לחוץ". ב. הרכלנות הקיימת באתרי האינטרנט החרדים היא רכה ודלילה עד מאוד, ואינה משתווה בשום פנים ואופן לרכלנות הרחובית הרגילה. פרשיות מדוברות רבות אפילו אינן מוזכרות במדיום הזה, ואלה שכן מוזכרות - לרוב בהסתייגות בלי הזכרת יותר מדי שמות וכדו'. ג. הרכלנות החרדית באינטרנט תשאר וגם תתעצם בלי שום קשר למודעה של "גדולי ישראל". אין למודעה שום יכולת לגרום זעזוע ולומר "סטופ". זוהי אוטופיה במיטבה. ולגופם של דברים: שינוי אמיתי אינו בא מדיבורים אלא ממעשים, ממהפכות שופכות דם, כפי שלימדתנו ההיסטוריה. אין סיכוי שסיסמאות דמוקרטיות רקות מתוכן יפלו על אוזנים חרדיות, שנקעה נפשם משמוע דברי חכמה ומוסר. ההשוואה לאתרים שאינם חרדים אינה במקומה. הביקורת של הרע מעבר לרחוב אינה כדי להביא לאותה מטרה שאתה שואף אליה ולא לרפא את החולה שלדעתם אינו חולה. אדרבה, ניתן לומר שהחתירה של אותה ביקורת די מצדיקה את עצמה, כי היא אכן מצליחה להביא לתוצאות מיוחלות. צא ולמד. וכי תשוב החברה לתיקונה אם ילמדו כולם פרק בהלכות דמוקרטיה כיצד עליהם לנהל ישיבה בלי אירועים אלימים?! ומדוע עלינו לצפות כי הכביסה תתקנה על ידי הטפת מילים רכות ודברי מוסר ואגלי טל - שיטה שנוסתה בלא הצלחה זה מאות שנים?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 15:41 |
|
| |
יהודים.
האם המודעה נועדה לשרש את תופעת הרכלנות,או למנוע את ההתכנסות החברתית לצורכי רכילות?
זה יפה מאד אם תהיה יוזמה מצד רבנים להילחם בתופעת הרכלנות ובכל היחס של בין אדם לחבירו,אבל יש לעשות זאת באמצעות חינוך והסברה,במקום לעקור את התופעה מהשורש באים העסקנים ונוקטים בשיטת הפרד ומשול-הרכילות יכולה להימשך אבל נגביל את הכח הציבורי של המתמרדים על ידי חסימת האינטרנט.
במילים אחרות - מה שקורה בפוניבז' בסדר ומה שקורה באינטרנט הוא בעייתי......
תוקן על ידי קוטקאנט ב- 14/12/2009 15:44:07
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 09:16 |
|
| |
אין חומר חיטוי טוב מאור השמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 19:21 |
|
| |
אני סבור שהמהלך נגד האתרים החרדיים החל לקרום עור וגידים עוד ממערכת הבחירות לכנסת (או לכל המוקדם מהבחירות בירושלים). זה לא דבר של מה בכך, מאז הקמתה ב-92' רשימת יהדות התורה שמרה על קצב צמיחה גבוה במספר המצביעים מבחירות לבחירות, שלא פחת מתוספת של 10,000 קולות בכל מערכת בחירות, תוספת שנבעה מהדמוגרפיה כמובן.
ואילו בבחירות הנוכחיות הרשימה קיבלה 147,000 קולות, בדיוק כמו בבחירות הקודמות, על רקע קמפיין חזק נגד הרשימה באתרים החרדיים (ולמרות שגם הרשימה עצמה פרסמה באתרים אלה), קמפיין שבעיקרו לא היה מאורגן (להוציא כמה פורוש-ניקים בבח"ח) אלא פשוט נבע מנכונות האתרים לפרסם ידיעות, אמיתיות, על בעיות ומחלוקות בפוליטיקה החרדית שכמובן הועצמו עקב הבחירות. הצנזורה של יתד ודומיו לא עבדה, הציבור נחשף למשל לסאגת חתימת הגרמי"ל על הקול הקורא ולדיווחים רבים אחרים.
זה מה שהחריד את הפוליטיקאים החרדים. התגובה הראשונה שלהם הייתה הקמת אתרים מתחרים (אתרוג של הליטאים וקוגל של הגערערס) ומצונזרים בסגנון של היתד והמודיע הישנים והטובים, אבל כעבור כמה חודשים הם הבינו שמהלך זה לא רק שלא סייע אלא דווקא הזיק להם, הוא נתן לגיטימציה לאינטרנט ואף עודד חרדים מהשורה להתחבר על מנת לגלוש באתרים אלה, ומשם הדרך ליתר האתרים המצונזרים פחות הייתה קצרה מאוד.
להערכתי הקש ששבר את גב הגמל היו הפרסומים בימים האחרונים על מפגשי ה"חוזר" החב"דניק עם הגראי"ל שטיינמן, הגרב"ד פוברסקי והגרח"פ ברמן, ועל "קרב הגדוילים" בהשתתפות הגר"ח קנייבסקי, הגרמי"ל והגר"א דויטש. שניהם ערערו בצורה ישירה ובלתי ניתנת להכחשה על יסודותיה הפוליטיים של דגל התורה - מלחמת הרב שך בחב"ד, והרעיון של אחדות דעת התורה הדגלאית, ואולי גם עצם הקונספט של הדרת הכבוד של רבנים המורמים מעם שבוודאי אינם מעורבים באלימות, במישרין או בעקיפין.
שני פרסומים אלה לעולם לא היו מופיעים בכלי התקשורת המצונזרים, והם איימו במישרין על ההגמוניה הפוליטית של הרבנים/עסקנים (אני לא חושב שנכון להבחין בין השניים, למעשה כל הדרך האגודאית והדגלאית מבוססת על מעורבות הרבנים בכל תחומי החיים, ובראשם בפוליטיקה).
לכן כעת הם החליטו לעשות "אחורה פנה". אינני יודע מה יהיה בעתיד, ייתכן שהעסקנים חולמים על פתרון נוסח הסלולרי הכשר או קווי הנייעס המצונזרים, אבל אני לא חושב שזה ישים טכנולוגית, במיוחד בשל הראוטרים האלחוטיים והאינטרנט הסלולרי. בשביל לחסום אותם צריך שליטה הרמטית וטוטליטרית באוויר, בים, ביבשה ובכל חברות האינטרנט, וזה למעלה מכוחם, אפילו באיראן המשטר לא הצליח לחסום את האינטרנט גם כשהוא נלחם על חייו בגל המהומות האחרון.
ואם החלומות שלהם לא יתגשמו, אז אני סבור שהשלכות מהפיכת המידע תבואנה לידי ביטוי כבר במערכה על זהות גדולי הדור הבא ועידן השלטון המרכזי בקרב הציבור הליטאי יבוא אל קצו. הציבור החסידי זה כמובן סיפור אחר לגמרי.
תוקן על ידי אסי_חגרתך ב- 15/12/2009 19:28:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 21:37 |
|
| |
אולי תסביר קצת לבורים שבינינו את נפתולי הפוליטיקה בחצרות הרבנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 11:59 |
|
| |
הרב גורן, אני קורא בדבריך כי אתה סבור ש"אין למודעה שום יכולת לגרום זעזוע ולומר "סטופ" (לרכלנות החרדית באינטרנט)", וכן כי "הכביסה לא תתנקה על ידי הטפת מילים רכות ודברי מוסר ואגלי טל"
ובכן, לדעת הרבנים/עסקנים המכנסיים של הציבור החרדי מלוכלכים כעת ב"חילול ה' של הוצאות הדברים לחוץ" ועל כן הם גילו דעתם [ולא מעבר לכך, כלומר, לא היתה כאן כל כפיה] במודעה ציבורית, והנה זה פלא, שבעקבות מודעתם החלו להמעיט ברכלנות הציבורית ברחבי האינטרנט החרדי [מלבד אגודה אחת שאינו חרדי רח"ל], ומתברר והולך א. ש"יש למודעה יכולת לגרום זעזוע ולומר "סטופ. ב. שיש עוד דרכים לפעול, מלבד מעשים...
אוסיף עוד, כי כאשר כתבתי ש"חברה חולה מבריאה בעזרת חינוך לטוב" באתי לומר שעלינו - על כל אדם ואדם לדאוג לתיקון עצמו ומשפחתו וממילא תיווצר חברה בריאה המחונכת לטוב, אך אין ולא תהיה כל תועלת בצורת חינוך של עיון ופשפוש בכל רעות החברה החרדית. זה לא יחנך את יצר האלימות של בחורי פוניבז' העוטה מסכת "לשם שמים" ולא יביא את מנהלי קופת העיר/קופת רבני א"י להפסיק עם מסע השיווק המטורף שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 13:13 |
|
| |
יהודים, חוששני שאתה מיתמם. דובר במודעות על החרמת מפרסמים, שימוש בהכשרים כאמצעי סחיטה והפעלת לחץ על ההורים בענייני קבלה למוסדות חינוך. כך שלומר שאין כאן כפייה זה כמו לומר שלפס"ד של שופט שגוזר עליך עונש מאסר אין כפייה כי המשטרה לא "חייבת" (מי יכריח אותה, המשטרה?) לציית לדעתו ולהכניס את הנאשם לכלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 14:14 |
|
| |
*--[endif]* יהודים יקרים! עירוב תחומין רב יש כאן, ואשתדל לענות על כל דבריך, אחת לאחת. כפי שהטיב להבחין מר כביסה בהודעתו הראשונה, עד היום הופנו "אזהרות" הרבנים וקולות הקוראים מתוך מבט פנימה, מתוך מטרות חינוכיות, כגון באיסור על הטלוויזיה או על הסלולר הלא-כשר, כדי שהנוער (או הנוער המבוגר בגילו המסרב להתבגר) לא ייחשף לתכנים פסולים. כאשר מדובר בתופעות מעין אלו - כשר הדבר ורשאים הרבנים להזהיר את בני עדרם שיתרחקו מן הכיעור ומן הדומה לו, כי הוא מסוגל להזיקם. אבל כאן לראשונה "יצא המרצע מן השק" כלשונו של אדון כביסה, כאשר הרבנים – אולי מתוך חוסר שימת לב – גילו את האמת מאחורי הרגישות הרבה והרגשנות המופלגת שלהם כלפי האינטרנט: "שמוציאים לחוץ כל מיני חדשות ורכילויות והוצאת שם רע על הציבור החרדי, ומפיצים איסורי לה"ר ורכילות, שקרים... ומבזים תלמידי חכמים ומרבים מחלוקות בישראל". הוי אומר: אין כאן מטרה חינוכית אלא 'ציבורית-מפלגתית', והאיסור אינו בא לשרת את המוזהר אלא את הרבנים המזהירים ואת העסקנים הבוחשים. במילים אחרות: יש כאן פזילה החוצה, על הרושם שמקבל הרחוב, ולא טובתם של בני עדתם היא העומדת לנגד עיניהם. ואם תתמם: מה רע בזה? אענה לך: כמדומני שאין הרבנים רשאים לשרת אינטרסים, אפילו כאשר מדובר באינטרסים "כשרים" ונכונים ומובנים לכל (ואפילו אם נניח שעלתה זממם בידם), באמצעות גזירה על הציבור שאינו אשם בדבר. אם לדעתם מדובר בחילול השם, יואילו נא ויפנו אל המפרסמים וישכנעום או יגזרו עליהם ככל אשר תתאווה נפשם. אלא מאי? לא יעלה על הדעת שהמפרסמים – היינו בעלי ה"תחנות" – ישמעו לקולם של הרבנים. אלא שהרבנים לא ירפו מטרפם ולא יתחשבו במוסריות והגינות, אלא מיד ישלפו את הנשק העתיק הבלוי והמשומש ויגזרו על ציבורם איסור חמור לגלוש ב"תחנות". וכאן הבן שואל: כיצד אתה יכול לדאוג לענייניו של ראובן ולכפות על שמעון שישלם על כך מכיסו? בנוגע ל"גילוי דעתם" של הרבנים, כבר השיבך אדון אסי שיש כאן כפייה ויש כאן איסור חמור לגולשים ואזהרה חמורה למפרסמים ב"תחנות" הללו, ופשוט. ולשאר דבריך: עדיין אני סבור שאין המודעה יכולה לגרום זעזוע ולומר 'סטופ' לרכלנות החרדית באינטרנט. ובודאי שהכביסה לא תתנקה על ידי הטפת מילים רכות ודברי מוסר ואגלי טל. אי אפשר להסיק מסקנות מימים ספורים "שבעקבות מודעתם החלו להמעיט ברכלנות הציבורית ברחבי האינטרנט החרדי", וימים יגידו. זעזוע ודאי שלא ראינו כאן. לגבי סוף דבריך – כאן עמדי מילים המהפכים מעי וימים רבים אני מסופק אם לאמרם בקול. לדעתך, החוזרת על עצמה בכמה מקומות, חברה חולה מבריאה בעזרת חינוך טוב, וכי על כל אדם ואדם לדאוג לתיקון עצמו ומשפחתו וממילא תיווצר חברה בריאה המחונכת לטוב, אך אין ולא תהיה כל תועלת בצורת חינוך של עיון ופשפוש בכל רעות החברה החרדית. הבעת את דעתך זו, למשל, בענין היוזמה האברכית להפסקת המנהג הנואל לרכישת דירות בידי ההורים. ראשית עליי להסכים עם כל אלה שהקדימוני בהודעותיהם, ותורף דבריהם שאין חיטוי מועיל יותר מאור השמש, ועצם ההגחכה מסוגלת לעורר ישנים ולהקיץ נרדמים, כפי שעשו סופרים רבים במהלך הדורות (שלמה מימון, למשל). ולעג חוזר ונשנה על הטירוף שבדבר עלול בסופו של דבר לרסן את יצר האלימות של בחורי פוניבז' ולהביא את מנהלי קופת העיר/קופת רבני א"י להפסיק עם מסע השיווק המטורף שלהם. וגם אם הם לא יתרסנו ולא יפסיקו, האווירה הציבורית תאלץ אותם לכך. זו טיבה של תעמולה וזו כוחה של יוזמה ציבורית, וכל המהפכות בהיסטוריה נעשו כך. ואם דעתך אינה כן, "אגודה אחת" לשם מה הוקמה? שנית, וזו העיקר, שמדובר באוטופיה במיטבה. ואקח למשל את דבר היוזמה האברכית להפסקת המנהג שההורים רוכשים דירות לילדיהם. הבעיה ביוזמות כגון אלה, המסתמכות על הרצון הטוב ועל הגישה "שחברה חולה מבריאה בעזרת חינוך טוב", שמדובר בקשקשנות במקרה הטוב, כל המטיפים לזאת אינם מוכנים לנקוף אצבע בשביל כך, ולרוב מדובר באברכים שקיבלו דירות פאר מהוריהם, וכאשר הם נחרדים מן העובדה שבעוד כך וכך שנים יצטרכו לשלם על כך בנישואי ילדיהם – הם ממהרים לשלוף את מקלדתם ולשרבט כמה מלים בגנות התופעה. אין כאן לא חינוך טוב ולא התקרבות לחברה בריאה. מתוך כל האשכולות הרבים בנושאי הדירות והיוזמה האברכית – האם יש מישהו "אחד" שהחזיר את דירתו להוריו? האם יש אחד שאכן אימץ את היוזמה להלכה ולמעשה? או שהכל ברברת רעשנית חסרת תוחלת? [וכדי שלא אקבל תשובות מתחסדות – אני מודיע מראש שאני מכיר היכרות אישית כמעט את כל הכותבים כאן, ונא לא לספר לי 'סיפורי סבתא'.]
 |
|
|
|
|
|