|
|
| נשלח ב-14/12/2009 23:11 |
|
| |
לקוסם אם באת לדבר על הצעה חכמה לשמוע בקול הרבנים וכפי שקראת לזה לשמוע לפרו' בפיזיקה אין על כך שום דיון וכל הרוצה ילך וישמע ויעשה כהוראתם הדיון כאן הוא על נושא שונה בתכלית מדובר פה על כך שבציבור רווחת לה דעה שמוחדרת ומושרשת בכל דרך אפשרית (ולדעתי ולדעת רבים אחרים היא של אינטרסנטים למיניהם) על חובת הציות על כך שזוהי המצווה החמורה ביותר ועל כך שזה מה שמגדיר אותנו כחרדים על דבר זה מתרחש כאן דיון ולגבי זה נטען כי אין לדבר זב כלל שום זהות עם איזה ציווי מסוים אינני יודע למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על הרמה ההגיונית מוסרית שקודמת לרמה מחייבת משפטית אם זוהי עיצה טובה לשמוע לחכמים זהו בסדר וכפי שניכר מדבריך אתה מעיד על עצמך שבזולה שלך בצל עצי הזית הכל בסדר אבל הנושא הוא לגבי חיוב לשמוע להוראת הגדוילים כי ככה הורו
למ זהר בדברי הרמבם שציינת אין איזכור לחובה לשמוע לדברי החכמים שבכל דור ודור אלא לחובה לשמוע לדברי חז"ל (עד חתימת התלמוד) באם יש רמבם שמתייחס ישירות לזמן הזה אשמח אם תציין למקורו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 23:23 |
|
| |
ולענייננו, האיסור על האינטרנט היא הוראה פרטית או איסור שנאמר לכלל? [בעצם אלו דברי התשבץ שלפניי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2009 23:38 |
|
| |
כד הוינא טליא הוצאתי לחושך, יחד עם ידידי יאיר מיזליש, חוברת בשם "לעזרת השם בגיבורים" (סליחה על השם המפוצץ) על חיוב ת"ח בצבא, ומכיון שידענו שאי לא הא לא קיימא הא, הוספנו נספח על "ככל אשר יורוך". יום אחד אני צריך למצוא דרך איך לסרוק את החוברת לאינטרנט, בינתיים אעלה רק את המראי מקומות בעניין הנ"ל:
הוריות פ"א משנה א ובגמרא שם ב: "טעה במצווה לשמוע דברי חכמים" גדר תלמיד וראיו להוראה בבבלי גמיר ולא סביר סביר ולא גמיר בירושלמי "ביודע אותו הדבר .... שמעון בן עזאי הוא אצל אותו הדבר". ירושלמי שם בטועה לומר אחריהם אחריהם ובפנ"מ במקום. רמב"ם שגגות פי"ג ה"ה לגדר הסכמת סנהדרין צריך דיון בפני כולם: רמב"ן בהשגות לסהמ"צ שורש א'. לאחר שבטלה סנהדרין גדר רוב הוא רק כשדנו פה אל פה ופנים אל פנים - מנ"ח ע"ח סס"א בשם ספר גט פשוט. כל כתבי מהר"ץ חיות א' מאמר משפט ההוראה שס"א-שצ"ד חזו"א במכתב הלכות כלאיים סימן א' - אין כח רוב אלא במושב בי"ד. ר"ח וואלוזין ברוח חיים לאבות פ"א משנה ד' ספר "סור מרע ועשה טוב" לרצ"ה מזידיטשוב דף כח. מהדורת לובלין תרע"ב חזו"א חו"מ בליקוטים ע' 406 אות א' "אנו רגילים לנטות מהשו"ע ... כי החכמה היא המכריעה בכל..."
וכמובן שהפירוש במשנת עשה לך רב אינו שחייב לשמוע לרב מסוים אלא כמבואר במפרשים שם. ר" עמדין שאילת יעב"ץ ב' תשובה כ"א.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 01:18 |
|
| |
תשבץ יקר,
נניח ואין מצוה בתורה לשמוע אל חכמים, אבל אתה מעוניין לעשות מה שהתורה אומרת. האם תשמע לחכמי התורה או לא? הוספתי, שאם אדם חושד ברבנים שמונעים ע"י אינטרסים זרים, ממילא הוא שולל מהם את כח סמכותם שהוא עצמו העניק להם מלכתחילה. וכיון שעד כמה שידוע לי אף רב לא נמשח בשמן המשחה רק לכל היותר נמשך במדפסת העיתון. מה יש להתרשם עוד ממה שאומרים אחרים ? הרי אם אתה חושב שפלוני שוטה, ממילא לא חל לגביו דין מורא חכמים , אם קיים בכלל כיום.
ואם להלכות אתה חוששש שמא טעית שמא לא, ואתה חפץ ללכת בדרך התורה, מה יותר פשוט מאשר לשמוע בקול מי שאתה חושב ומאמין שהוא ראוי ממך להוראה? גם בלי שום מצוה או חוק או הנהגה או עיקרון. פשוט כי הוא מבין וראוי יותר ממך.
שנרב,
תחסוך מעצמך סריקה , אסכם לך מראש לשורה אחת את הרצון העירום מאחרי הכל :
בזמנינו זה ספיקא דרבנן - ולקולא. איש הישר בעיניו יעשה , המיקל יש לו על מי לסמוך והמחמיר תבוא עליו ברכה. ואין להחמיר במקום מצוה.והיום הכל מצוה. ושב ואל תעשה עדיף. עזבו אותנו בשקט כולכם כי אני צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 01:50 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 10:47 |
|
| |
ואם הרב שאתה עשית לך, או שעשו לך, מדריך אותך כנגד מצוות התורה וההלכה, מה הדין אז?
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 21:09 |
|
| |
אזי כפי שידוע לך בודאי ירוחם, אסור לך לשמוע לו, ואם תשמע לו תהיה חייב בקרבן. [אם זה דבר פשוט, העומד בקריטריונים המבוארים במסכת הוריות]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 21:30 |
|
| |
אוי וי כמה קורבנות יצטרכו ציבור גדול להביא. למזלם בית המקדש לא על תילו, ונשלמה פרים שפתנו. למזלנו!!.
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 09:37 |
|
| |
אפשרי (וגם ירוחם), לא דייקת, יש תנאי קודם שצריך להתקיים כדי להתחייב בקרבן, עוד לפני הדיון לגבי רב/בי"ד שהורה, והוא שהעבירה שנעשתה בכלל מחויבת בקרבן .(כלומר שזדונה כרת ושגגתה חטאת)
|
| נשלח ב-16/12/2009 09:54 |
|
| |
ירוחם, אני מצטרף לטענתן של איש ציפור, הציניות הזו היא לא מדוייקת והיא מטעה, אין בדברי הרבנים היום, משום חשש של חיוב חטאת. ייתכן והם בהחלט מוציאים מדי פעם הוראות תמוהות, או הוראות שניתן להתווכח עליהם, אבל להאשימם בחטאים שחייבים עליהם חטאת, לא ולא, לא עלתה על דעת איש מעולם, וראוי שתדגיש זאת!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 10:43 |
|
| |
איש ציפור ואפשרי
פוק חזי מאי עמא דבר. רבנים פוסקים לצאת להפגנות שבת אלימות-ידוי אבנים והשחתת רכוד בשבת- שזדונה כרת ושגגתה חטאת-
איסור תקיעת שופר בר"ה החל בשבת, אתם רוצים עוד כמה מהיקב ומהגורן, דף אחד לא יספיק.
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 13:18 |
|
| |
[quote] ואם הרב שאתה עשית לך, או שעשו לך, מדריך אותך כנגד מצוות התורה וההלכה, מה הדין אז? _________________
מודה ועוזב
[/quote]
ומי יפסוק שפסיקת רבך עומדת בניגוד למצוות? הרב כמובן! ואם אתה רואה עצמך כמי שמסוגל לפסוק שפסיקת רב פסולה ובטלה, אז עשית לך רב - עשית את עצמך לרב. אבל אם לא עשית כן, לא תוכל להתיימר לשפוט את פסיקות רבך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 13:39 |
|
| |
אסי אני מדבר על אנשים שלמדו- קרא וכתוב, תורה, גמרא, ושולחן ערוך וכיב', ומבינים גם מה שלמדו, ואתה מדבר על בורים -עמי ארץ -שלא מבינים מה שלמדו, ולכן הם בולעים כל גחמה ופסיקה כתינוקות שנשבו תינוקות כידוע בולעים כל דבר.
|
|
| נשלח ב-16/12/2009 15:42 |
|
| |
אסי, הטענות כאן הם לא בדיות מלבנו, הן מפורשות במסכת הוריות, הגמרא אומרת שיש מקרים בהם צריך 'לא' לשמוע לרב, או לפחות באם שמעת לו אתה חייב בקרבן. הגמרא בפירוש אומרת, שמדובר אף באנשים שהם אינם ראויים להוראה, [ומפרשים את המשנה באופן מעט שונה]. רוב האנשים השומעים לרבנים, הם בגדר העונה ל'ראוי להוראה' במשנה שם. [שוב אני מדגיש, שבדר ך כלל ההוראות לא נוגדות את ההלכה, למעט המקומות שיין ירוחם, שהם נדירים ושוליים] באם יש לך מעט רקע תורני, הייתי ממליץ לך ללמוד את הדף הראשון של המסכת הזו, באם לא, תוכל להיעזר בגמרא המבוארת, http://he.wikisource.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8:%D7%91%D7%91%D7%9C%D7%99_%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%93%D7%A3_%D7%91#.D7.A2.D7.9E.D7.95.D7.93_.D7.90באם תתקשה, אני בטוח שכל אחד מחברי הפורום ישמח לעזור לך, מעל גבי הפורום או באופן אישי.
|
|
|
|
|