בית פורומים שידוכי חרדים

רווקות נשיקת הקב"ה על פי הסבר בחנוכה + סגולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2009 02:58 לינק ישיר 
רווקות נשיקת הקב"ה על פי הסבר בחנוכה + סגולה

שאלה אחת שתי תשובות, הראשונה תקוה, והשניה סגולה.
אחת מהשאלות היסודיות של חנוכה, שהרי היה נצחון ניסי לחלוטין רבים כנגד, רשעים כנגד וכו' וכל הסימן שלנו לנס הוא בגלל פח השמן שמצאו אחרי שניצחו, כל ענין חנוכה בגמרא הוא על אותו פח, מדוע? פתאום נשכח הניצחון הגדול?

ר' חיים שמואלביץ בשיחות מוסר שואל את השאלה ומסביר, יוסף הצדיק כשנמכר לישמעלים כתוב בפסוק שהסחורה שהם שכרו בה היתה בשמים, ומה ענין מסביר רש"י שבדר"כ הם נהגו לשכור בעטרן (=נפט) והקב"ה גלגל שיהיה ליוסף נח שיהיה לו ריח בשמים.
שואל ר' חיים הוא נמכר ע"י אחים שלו, הוא היה הבן יקיר של אביו, כולו בצער על מצבו הביש אליו הגיע, מה יעשה לו טוב ריח הבשמים??
מסביר ר' חיים שזה הזיכרון שהקב"ה איתו בכל הרוע, בקושי, אבל יש לו ריח בשמים הקב"ה עדיין איתו!
הוא מביא עוד דוגמא אצל דוד שהרג את גליית עם אבני הנחל, נפל גלית והגיע עד לרגליו, וכרת לו דוד את הראש, הגמ' אומרת שנישתנו סדרי בראשית כדי שגליית יגיע עד לרגליו. וג"כ קשה היה לו נס ענק בעצם הריגת גלית, מה ענין שינוי סדרי בראשית?
אלא זו תוספת נשיקה של הקב"ה, אחרי כל הנסים יש תוספת על הכל עוד נשיקה.
גם אצל יוסף זו נשיקה של הקב"ה ליוסף במצבו, כי הרי הכל לטובה, גם המצב אליו נקלע היה לטובה, כמו שמוכח בתורה, ממילא על כל הנס שגלה מצרים וע"י זה היה לחם וכו' הוא קבל נשיקה של ריח טוב.

גם בחנוכה היה רצף ניסים, (לדעה מסוימת החשמונאים היו 12 מול ארבע מאות אלף!!!) אבל הנשיקה האחרונה, הרי אחרי הניצחון היה עם ישראל במצב של ברכה עד בלי די, בכל זאת היה תוספת נשיקה מהקב"ה של פח שמן! ועל זה אנו מודים.

הרווקות עם כל הצרות היא איזה שהוא נשיקת ריח טוב מהקב"ה, הרי בסך הכללי החיים טובים, בלי מחויביות! בלי טרדת פרנסה!
 והרי הכל במסלול של הכל לטובה, גם הצרות!
אותם חיים נפלאים הם הנשיקה מהקב"ה, אע"פ המצב שאנו נמצאים!

המהר"ל בספרו על חנוכה,(אני כותב את הסבר המהר"ל בצורה שיטחית מאוד) מבאר שהניצחון על היוונים היה, שהיוונים רצו להשליט את דעתם על העולם ודעתם היתה שליטת השכל התאוותני, תורתם היתה עשה מה שתרצה כי אין בורא לבירה! ההפך מעם ישראל מהתורה, הניצחון של החשמונאים הוא ניצחון התורה! והרי כתוב נר מצוה ותורה אור! לכן הנס התבטאה הנס בנר! ולכן גם שמונה ימים, ששבע זה טבע שמונה מעל כי התורה היא למעלה מהטבע.
(זה טורף דבריו בצורת ווארט קצת שיטחי בלימוד מעמיק המסקנה של הסגולה הרבה יותר עמוקה)
אני חושב שימי החנוכה עיקרם על התורה, ודאי שזכות גדולה לבקש על לימוד התורה.
אבל גם לנשים יש זכות בתורה ואיך ע"י בעל שישב וילמד, ע"י להוביל את ילדיהם לתורה! א"כ סגולה נפלאה לבקש על התורה והאפשרות של אשה זה ע"י להתחתן!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 08:16 לינק ישיר 

קדם כל שכוייח,

אבל ההקבלה שעשית בין הרווקות לניסים שהיו לא כ"כ מובנת לי, אחרי הכל להיות רווק זה לא נס, לא איזשהו שינוי של המציאות (למרות ש"אין בהם טבע וכו' וכו'") אלא המשך של מצב קים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 10:30 לינק ישיר 

בלבול מח......

אי אפשר לראות בחיי היומיום - שיש לכל אדם באשר הוא - רמז משמיים.
אבל דבר תורה יפה.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 11:13 לינק ישיר 

ברבירב, יפה!

אפשר לומר שהקב"ה באמת מנשק אותנו בנשיקה תמידית כל החיים, אבל כאשר מציינים שהוא מנשק אותנו, זה כאשר גם בדרך הטבע ובראייה שטחית רואים טוב מיוחד, טוב שקל יותר לראות כטוב...
אם כך- הרווקות היא לא ממש נשיקה פשוטה. חתונה- בניגוד אליה, קל יותר להכניס לקטגוריה כזו.

פרובוקציה,

וודאי שאי אפשר לראות, לפחות לא בדרגה פשוטה.
יום אחד, כאשר אהיה בדרגה גבוהה של ראיית הקב"ה בחוש, אודיע לך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 11:41 לינק ישיר 

אינני שופט דרכיו של הקב"ה לטובה או לרעה,אך לא ניתן לראות במהלך החיים הרגיל והקבוע סימן מיוחד משמיים - השתתפות בצרה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 12:18 לינק ישיר 

פרובוקציה,
בדרגתינו, מה שניתן או לא ניתן לראות בהשגחה של טבע זהה כמעט (הכמעט הזה בא למעט נבואה למשל..) למה שניתן או לא ניתן לראות גם בהשגחה של נס.
אי לכך, אין זה משנה באיזו הנהגה הקב"ה נוהג איתנו, אנחנו יכולים לדעת מכיוון אחר שהוא טוב.
ניסים והרגשה טובה זה לא ראיה לכלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 12:21 לינק ישיר 

אני מסכים עם כל מילה,ההוכחות לטוב הנהגתו של הקב"ה הן רבות ויש לדון עליהן בפני עצמן,אך אין לראות סימן משמיים בהנהגה טבעית וקולקטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 12:55 לינק ישיר 

תגיד צדיק, לגלוש באינטרנט זה לא ביטול תיירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 12:59 לינק ישיר 

מה שתגיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 16:56 לינק ישיר 

פרובוקציה כתב:
בלבול מח......

אי אפשר לראות בחיי היומיום - שיש לכל אדם באשר הוא - רמז משמיים.
אבל דבר תורה יפה.......

נכון, מי שעיוור ומכוסה בקליפות לא יכול.
אבל מי שטיפה רוצה לאט לאט מראים לו
תלוי איפה הרצונות שלכם מונחים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 17:08 לינק ישיר 

גם יוסף הצדיק שמכרו אותו לישמעלים, אם היה חסר הסתכולות, כמוך פרובוקציה, הוא לא היה מבין שריח בשמים זה סימן לנשיקת הרב"ה ! תחשוב על הסיטואציה !
וסליחה מהמארסים שלנו, אבל אתמול ישבתי אצל חבר נשוי, עם ילדה וחצי... זה כיף לא נורמלי! אבל עדיין יש לי חברים בישיבה, יש לי מעמד, אני עושה עם עצמי משהו, טוב לי! ואין לי לחץ עם לצאת הרגע ולהשאיר את אשתי עם הילדה כי חנוכה ואין כולל אחה"צ וצריך לפרגן זמן וכו' וכו'
אני החלטתי שאני הולך לבקר הלכתי, ועזבתי כשעזבתי, הגעתי הביתה שבאתי וכו' וכו' מבחינתי החיים היפים בתוך כל הסבל (ויש) זה נשיקת הקב"ה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 17:28 לינק ישיר 

ברבי.

אם היית מקדיש מעט תשומת לב לדבריי אני מניח כי היית מבין שיש חילוק בין הסצינה הדרמטית שיוסף חווה לבין מסלול החיים הקבוע שכל אדם חווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 17:31 לינק ישיר 

זה ברור שבכל רגע נתון קשה לראות, אבל בתוך צער שידוכין, יש לנו פתח נחמד לראות את הקב"ה, אם רוצים כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 17:34 לינק ישיר 

את הקב"ה אפשר לראות בכל רגע אם אתה מאמין שהוא מנהל את העולם,אך לא ניתן לראות 'נשיקה' מיוחדת באורח החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 18:23 לינק ישיר 

אם לאדם יש אמונה בסיסית בקב"ה והוא יודע שה' עושה הכל לטובתו אז הוא כן רואה "נשיקה" כי אין רע בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 18:25 לינק ישיר 

את הימצאות הקב"ה אפשר לראות בכל רגע אם אתה מאמין שהוא מנהל את העולם.
ואת הנשיקה ממנו אפשר להרגיש אם אתה מאמין שהוא מנהל אותך בהשגחה פרטית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רווקות נשיקת הקב"ה על פי הסבר בחנוכה + סגולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext