בית פורומים חרדים מתוקים

כדאי לעבור למשאבה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2009 03:39 לינק ישיר 
כדאי לעבור למשאבה?

האם כדאי לעבור למשאבה, למי שמאוזן בזריקות?
תנו בבקשה מעלות וחסרונות של כל אחד מהשניים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2009 09:00 לינק ישיר 

השאלה כמה פעמים ביום אתה מזריק ומה אורח חייך, אי אפשר לענות בכללי.
אני עם אורח חיים בלגניסטי, דהיינו אין לי סדר יום קבוע מראש אני יודעת איך הוא מתחיל אני אף פעם לא יודעת מה צפוי בתוכו ומתי יסתיים, ולכן חשבתי ללכת על משאבה, אבל ואבל גדול - למשאבה צריך סדר יום קבוע עם ארוחות בדיוק בזמן - החלטתי יחד עם הצוות הרפואי זה לא בשבילי אין סיכוי שאחזיק סדר יום כזה יותר מיומיים במקרה הטוב וחצי שעה במקרה הפחות טוב.
לכן צריך להסתכל על מכלול של דברים.
ההזרקה עם עיקרה נעשה בבוקר עם היקיצה/לילה לפני השינה ובמשך היום זריקה נוספת לאוכל, הרי זה הכי טוב עבור כאלה עם סדר יום חסר אירגון.
המשאבה טובה מאד למנוע כאבים של מס' הזרקות קבועות בשעות ולמי שיכול להיות מסודר מאד.
הנה פחות או יותר הדברים וההבדלים בינהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2009 11:46 לינק ישיר 

כיכר, הפעם אני ממש לא מסכימה איתך. יתכן שהדברים שהדברים נכונים לגבייך, כי יש טבע כזה של גוף שלא מסתגל יפה למשאבה. אבל כל הרעיון של משאבה הוא לאפשר גמישות! התיאוריה של המשאבה היא שמירה על רמת סוכר קבועה פחות או יותר בגוף לאורך היממה בלי תלות בארוחות. המשאבה מזלפת כמויות קטנות של אינסולין קצר טווח לגוף וזה האינסולין הבאזלי שמחליף את הזריקות של האינסולין ארוך הטווח. לארוחות מוסיפים כמות של אינסולין שנדרשת ל"כיסוי" האוכל. המעלה כאן היא שלא צריך לתכנן את הארוחות ועקרונית אפשר לאכול כשרוצים. אפשר גם להוסיף אינסולין במידה ואכלו יותר מן המתוכנן בלי להתלבט אם לתת עוד זריקה ובלי להתחבט יותר מדי לפני האוכל. יתרון גדול נוסף הוא שאפשר לשנות את מינון הבאזל באופן זמני לפי הצורך-בזמן מחלה אפשר להעלות אותו כל כמה שעות לפי המצב. בזמן פעילות גופנית אפשר להוריד מינון, ואז לא צריך לצרוך יותר מדי פחמימות כדי לא לקבל היפו. כך יש גמישות גדולה וסדר היום לא חייב להיות קשוח.

חסרונות יש גם כמובן: יש צורך להתעסק עם מכשיר משוכלל יחסית ולטפל בו-למלא אינסולין ולא לשכוח להחליף את הפרפריות שדרכן עובר האינסולין. יש גם אנשים שנרתעים מהתחושה שהם מחוברים למכשיר ותלויים בו. מי שמסתיר את הסוכרת שלו יתקשה להסתיר את המשאבה מהסביבה הקרובה.
   עוד נקודה היא שעם משאבה המינון הופך למדויק מאוד, וחייבים לספור את הפחמימות במדויק בלי סטיות, וגם כמובן לדעת כמה פחמימות אכלו... זו מעלה וגם חיסרון.
   מי שלא מסתדר טוב עם לנטוס ו\או סובל מהזריקות, כדאי לו לשקול את המשאבה בחיוב. המשאבה גם אידאלית לילדים קטנים, כי אפשר לתת בה מינון מזערי שאי אפשר למדוד במזרק.
   יש עוד שיקולים, אבל יום שישי והזמן קצר, אז שבת שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 00:18 לינק ישיר 

אבטיח זה לא בדיוק כך, המשאבה צריכה סדר יום. נכון שאפשר מדי פעם לשנות אך אי אפשר לשנות כל יום ופעמיים או שלוש ביום, זה לא הולך. זה טוב לךמי שהוא מסודר והשינוי הוא פעם ב....
מי שאורח החיים שלו לא ידוע מראש ולא צפוי מראש אז הבזאלי נותן לו מרחב מחיה והוא צריך להזריק רק לפני אוכל, אם זה פעם ביום או חמש פעמים זה כבר עניין של מציאות בשטח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2009 10:22 לינק ישיר 

אני עם המשאבה כבר יותר מ8 שנים וזה ממש שיפר את האיכות החיים. אמנם יש אנשים שלא מתרגלים למכשיר מחובר 24 שעות ביום. ככר אני גם לא מסכים עם הסדר יום. נכון שסדר יום עוזר אבל העיקר זה הבדיקות אני בודק לפחות 8 - 9 פעמים ביום ולקוח את המכשיר בדיקה לכל מקום לבית כנסת חתונות וכו'

כולנו יודעים אם רוצים לטפל במחלה חייבים להיות מאד אגרסיבים עם הטיפול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2009 10:23 לינק ישיר 
מאשבה מול זריקות

אני עם המשאבה כבר יותר מ8 שנים וזה ממש שיפר את האיכות החיים. אמנם יש אנשים שלא מתרגלים למכשיר מחובר 24 שעות ביום. ככר אני גם לא מסכים עם הסדר יום. נכון שסדר יום עוזר אבל העיקר זה הבדיקות אני בודק לפחות 8 - 9 פעמים ביום ולקוח את המכשיר בדיקה לכל מקום לבית כנסת חתונות וכו'

כולנו יודעים אם רוצים לטפל במחלה חייבים להיות מאד אגרסיבים עם הטיפול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > כדאי לעבור למשאבה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext