|
|
| נשלח ב-27/12/2009 22:06 |
|
| |
המסגרות הלבנות הללו הן בעצם שאלות שנזרקות לחלל. האם המסורת היהודית רואה בעין שלילית שאילת שאלות נוקבות ככל שיהיו?
אמנם הסגנון של הכותבים הוא איום ונורא, אבל זה הסגנון של הכותבים ולא של הקוראים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 22:07 |
|
| |
המסגרות הלבנות הללו הן בעצם שאלות שנזרקות לחלל. האם המסורת היהודית רואה בעין שלילית שאילת שאלות נוקבות ככל שיהיו? אמנם הסגנון של הכותבים הוא איום ונורא, אבל זה הסגנון של הכותבים ולא של הקוראים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 22:17 |
|
| |
ירוחם תראה, בעיני תגובתך חסרת הסבלנות דומה להפליא לתגובתם של הרבנים שנואי נפשך כשהם משתיקים שאלות שלא מוצאות חן בעיניהם.גם הרבנים הנ"ל חושבים שכל מי שמוח לו בקדקדו רואה את יד ההשגחה העליונה הניבטת לנו מכל עשב ביקום ולכן צריך להתנפל בחימה שפוכה על כל מי שמעז להשמיע ציוץ של אי הליכה בתלם. אני לא חושב שהמכתב הנ"ל מהווה טקסט רציני או שהדעה המובעת בו היא סבירה במידה כלשהי , אבל כששואלים שאלה , הדרך לעשות זאת היא להעלות אותה בצורה בוטה ופשטנית , כך זה בכל תחום. תשובה צריכה להיות מנומקת ופרי מחשבה , לא כך שאלה . השאלה כשאלה היא לגיטימית בפרט לשיטתך שאתה חושב שלגיטימי לשאול שאלות בענייני אמונה. לא שהדעה שלך היא לא נכונה , אבל כל הדברים האלה של היסטוריה ושל קשר לעבר הם לא מובנים מאליהם וצריך להיות מוכן לגשת לשאלה בצורה סבלנית ללא זריקת האשמות. אתה ממרומי גילך כבר עיצבת לך דעה ואינך רואה מקום לדוש בעניין אבל לבן ה-16 החושב זה בהחלט לא מובן מאליו. א"ג ממש לא בא לי להיכנס למשבצת של מי שמגונן על משרד החינוך , אבל יש בדבריך יותר מקורטוב של דמגוגיה וכבר השיבך צענערע בטוטו"ד. אוסיף רק כמה תרגילי בית.
האם יש לך הגדרה עקבית לאתה עקביות שאתה דורש מיריביך האידאולוגיים?
האם אתה בטוח שאתה עקבי בדרישתך לעקביות?
האם רק לתרבות המערבית יש בעיה עם קונסיסטנטיות בעוד כל האחרים קונסיסטנטיים?
האם לשיטתך הרעיון הדמוקרטי/ליברלי מופרך מתוכו בגלל שהוא לא קונסיסטנטי ולכן יש לזנוח אותו?
אם כך, לאיזה דת אמורים להמיר עצמם החילוניים ישרי הדרך והאינטלקט שישתכנעו מדבריך אודות חוסר עקביותםשל הרעיונות הנ"ל ?
ההשקפה החילונית/ליברלית מדגישה רעיונות כמו פלורליזם וחשיבה עצמאית . מאד קל לקחת רעיונות כאלה ולדחוף אותו עד לאבסורד אבל זה טריק שמאד קל להפעיל על כל דבר. כשמעוניינים להבין ולא רק להעלות ביקורת סרק , קל למצוא תשובה.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 27/12/2009 22:25:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 22:17 |
|
| |
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 27/12/2009 22:20:17
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 23:01 |
|
| |
קומו
או שאני לא הבנתי את תגובתך הראשונה- או שאתה לא הבנת את זו שלי השניה, חוסר הסבלנות שלי כדבריך- לא היה -אם היה -מכוון כלפי השאלה של משרד החינוך-, אלא כלפיך, כשעשית השואה בין - השאלות האמוניות על השואה- שאותן אני מעודד - לבין הדיון על הכותל המערבי, - שאותו אני שולל, ואם תעין בתגובתך שנית תראה מי כאן לא היה סובלני וקצר רוח,, הגדלת לעשות וכינית אותי ציוני-ר"ל כינוי חמור ביותר מפי חרדי זה הרי יותר גרוע מאפיקורס.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 00:05 |
|
| |
אתה יודע מה? בוא ניפרד כידידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 09:08 |
|
| |
"חנוך לנער לפי דרכו כי גם אם יזקין לא יסור ממנה" - משלי כ"ב, ו
|
| נשלח ב-28/12/2009 10:24 |
|
| |
קולמו
תענית דף ד. - ואמר רבא: האי צורבא מרבנן דרתח - אורייתא הוא דקא מרתחא ליה,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2009 09:54 |
|
| |
לאיקבכר,
ייש"כ, בדבריך ייצגת גם אותי.
לאפשרי, עיין וקרא שוב, ונסה להבין מה עובר במוחו של תלמיד למקרא העלון הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2009 11:08 |
|
| |
ליושל
לדעתי אכן החומר בעלון הנ"ל לא מתאים לתלמידי הממ"ד.
ואם מורה הביא את החומר הזה לפנימיה הדתית או ,מה שיותר גרוע ,לימד את החומר הזה בכיתתו כחומר לימודי לעשרה בטבת -לדעתי זו אכן טעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:24 |
|
| |
לצענערענע לצערי לא אוכל להסכים עמך שזה רק "לא ראוי " או "לדעתי זו אכן טעות "
לדעתי יש כאן כוונת מכוון [- אולי אפילו זדונית]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:53 |
|
| |
ליושל
אנא פרש דבריך.
האם כוונתך שמשרד החינוך החילוני הביא את העלונים לפנימיה הדתית במטרה להחזיר בשאלה את ילדי ישראל
כמו שאנשי "דעת אמת" הפיצו חומר בישיבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 16:28 |
|
| |
אינני טוען שכל אנשי משרד החינוך עומדים מאחורי העלון, אבל לפי צורת העריכה אני יכול לקבוע בוודאות שהיתה מחשבה תחילה מצד העורך להטיל רפש [= או לפחות להטיל ספק] בפני אלו הנוהגים ללכת להתפלל בכותל. המקסימום שאני יכול להבין להסכים הוא שהיתה כאן במקרה הטוב שגגת עריכה העולה זדון
|
|
|
|
|