בית פורומים עצור כאן חושבים

אליטיזים מנחם ומתעתע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2009 10:42 לינק ישיר 

צענע
לפי קו ההגיון שלך גם עדה יונת לא היתה צריכה לחקור את הריבוזום מפני שעוד מאתיים שנה מן הסתם הרעיונות יהיו אחרים

אכן את צודקת- באם בעוד מאתיים( ואפילו בעוד עשר) שנה  יבא מישהו  לחקור ולפרסם ספר על הריבוזום, יהיה מגוחך ויבוזו לו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 11:23 לינק ישיר 

צענע
יש טעם לחקור, אך יתכן שאין טעם לבסס את הדת על המדע העכשווי אם אנו מצפים לדת שהיא ארוכת טווח יותר מהמדע הנוכחי.
לדוגמא, האם היית בונה היום תיאוריה על עולם הבא שמשמעותה הדבקות בשכל הפועל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 11:40 לינק ישיר 

הדת קשורה לאמונה והמדע בא מלשון ידיעה.

עובדה שכל התגליות המדעיות שסותרות את חז"ל לא ביטלו את האמונה..

ולגבי השכל הפועל והנפעל אולי תרחיב למה כוונתך ומה הקשר לעולם הבא.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 11:47 לינק ישיר 

בע"ב,

ר' במאמרו המאלף של יוסקה אחיטוב "הרהורים על סוד קסמו של הפונדמנטליזם" (בפרט סביב לסעיף "מיזעור ורדוקציה של מושגים") שב"על גבול התמורה" עמ' 57 ואילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 14:27 לינק ישיר 

ספרן
היכן ניתן להשיג את המאמר?

צענע
נקודה חשובה העלית אך כעת לצערי אין זמני בידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 14:51 לינק ישיר 

בע"ב,

[אם תזכני בביקור אשאילך בל"נ את הספר, שכן כולו ראוי לקריאה ועיון]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 16:47 לינק ישיר 

לקוסם עמק
ולמיימוני

לדעתי:
הרמב"ם התכוון לההמון, שמסיק מסקנות הלכה למעשה,
כמו שאנו רואים אצל חלק נכבד מהציבור, שבגלל ספרי החכמה ?
מזלזלים בחז"ל ובמנהגים שלא יודעים את סיבתם וכו' וכו'
או במקרים קיצוניים, "הפלוסופיה של היטלר" והבן

הרמב"ם בודאי לא התכוון לההמון הרגיל שלא מושפע לרעה, 
ולא פורק עול החז"ל ועול ההלכה  ועול המוסר וכו' וכו'

למשל: אין לי שום בעיה שחז"ל לא ידעו שהעולם עגול, 
מנין להם לדעת ? הרי לא היה להם נבואה ?
אפי' הנביאים לא ידעו שהעולם עגול, כמו שכותב האבן עזרא: על יעקב אבינו:
 והוא לא ידע, כי אין הנביא יודע הנסתרות, אם לא יגלה לו השם. ואלישע אמר וד' העלים ממני (מ"ב ד, כז).

כל מעשה בראשית ? כתוב בתנ"ך במקרה,
כמו שרש"י מצטט את החז"ל של ר' יצחק וכו'

גם הראשונים לא ידעו שהעולם עגול,
וכתבתי כבר: שהחשבון של רש"י במבול  הרי אמה לארבעה ימים, חייב להיות שרש"י חשב שהעולם שטוח,
והמקור של רש"י ? כמובן מחז"ל,

כך גזר האלוקים: שהחכמה יבוא בשלבים,
כלומר: וימלא הארץ דעה את השם ? זה הבטחה לעתיד,

לדעתי הרמב"ם התכוון לההמון שהם גם חכמים בחכמה, אבל טפשים בהתנהגות,
כלומר: שהחכמה בעצם מזיק להם ולסביבותם,

למיימוני:
רק הבינוניים יכולים לנהל את העולם,
אם החכמים ינהלו: הרי יהיה עולם של דין וצדק, וכמובן בלי רחמים ורגש,
ואם הטפשים ינהלו: יש לנו כבר ניסיון מר מהם,
לכן רק הבינוניים חייבים לנהל את העולם, (וזה הסיבה של ולא לחכמים לחם)
על דרך מאמר חז"ל:
שאלו לחכמה החוטא מהו עונשו, אמרה להם וחטאים תרדף רעה (משלי יג: כא).
שאלו לנבואה החוטא מהו עונשו, אמרה להם הנפש החוטאת היא תמות (יחזקאל יח: ד).
שאלו לתורה חוטא מה עונשו, אמרה להם יביא אשם ויתכפר לו.
שאלו להקב"ה החוטא מהו עונשו, א' להם יעשה תשובה ויתכפר לו,

בעלבעמיו:
גם האבן עזרא טוען שעולם הבא רק ליחידים,
והסיבה פשוטה: הרי כל סוג עולם הבא שכל אחד חומד לעצמו ?
יהיה למעשה "אשליה"
כי אין שם עשייה, רק שכר,
ושכר נצחי לכל דורש ? היא בעצם "אשליה" והבן
רק למי שחומד לדעת ולהכיר את אלוקים ?
רק כלפיו יהיה העולם הבא מעניין ואמיתי, ?
כי הרי שם ? בעולם הבא ? הוא סוף סוף יפגוש את אלוקים ויחבק אותו וידע אותו (מלשון חיבור), וכו' וכו'

לצענערענע:
לא נולדים עם חכמה, (מאיפה לקחת את זה ? )
חכמה: מבחירה, ורק מלימוד,
בינה: מילדה
דעת: שוב, מבחירה ועבודה קשה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 00:02 לינק ישיר 

מה שאני רואה על הרמב"ם זה אדם גאה , מלא רוח, שהחכים יותר מהממוצע מבני אומתו במדעים הכלליים.
וברצותו לשמור על גאוות אמונתו הלך ותיאם את אמונתו עם המדע הרווח בזמנו, כשלעיתים זה נכפף לזה ועיתים בהיפך. וכמו ילד קטן שראשונה ראה עירום אשת המדע, התלהב, ושכח מהיכן בא והיכן גדולת אבותיו. וכדמות הזאת שיצר לעצמו, הראה פנים לחברים אחרים שנראים כמותו. כלומר, מדענים אינסטנט, כדרך הזמן, להם הוא היה חבר ואומן.וכמו כל ערבי משכיל החל לדבר גבוהה וענק, על בני אדם, כאילו היו ישראל כאחת הבהמות שסביבו. בזה הוא רכש לבות המשכילים, בתתו להם חלק להשתרר ולהרגיש שונים. "אנחנו לא ההמונים, אנחנו שונים". וכצופה מבחוץ ששואל האם היתה זו אמת? אני  משיב, שקר וכזב. היחידים דאז פחותים מההמון של מחרתיים. הכל אשליה וסם לשכר בו את סרחון הגאוה.התנחמות של אוננות לאגו האומלל, המבקש חבר ומישהו לשתף. כמו מועדון זקנים שאיש בהם לא רוצה, שמדברים על הבנה שאיש לעולם לא ישיג. תחושת ה"יחידות" המתרפקת לנחם, כמוה כתחושת ה"נרדפות" של השחצנים האנרכיסטים. ו"אלוהים יבקש את נרדף", יאמר כל קש נידף. ובין הברירות העומדות לי לדון כשופט את הרמב"ם בעל כרחי, האחת היא: שהיה הרמב"ם בלון נפוח כמו כל ישמעאלי מצוי שהעתיק דבר ושניים מן היוונים החכמים, והשנית, שתיעתע בנפוחים ומכר להם בלונים עד לרקיע. ובלבד שבצאת אוירם ישובו לקרקע אדמתם וצור מכורתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 00:14 לינק ישיר 

הייתי מציע לך באשכול זה ובאחרים קצת פחות מטפורות מיניות.
חוץ ממלל גזעני וסקסיסטי אין בהודעתך האחרונה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 00:55 לינק ישיר 

אתה מתמקד היכן שמוחך בוחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 01:03 לינק ישיר 

מאד מרגש שאתה חולק איתנו את מחשבותיך ורגשותיך, אבל למה אתה חושב שזה אמור לעניין מישהו? אתה כנראה חושב שעצם זה שאתה מנסה לזעזע ולהיות פרובוקוטיבי כבר מחפה על זה שאינך מבסס את דבריך על כלום. על פי אותה שיטה מאד קל לשים גם אותך על ספת הפסיכולוג ולהציג אותך ככלי ריק , צריך רק את המוטיבציה והשעמום, אבל אתה לא מספיק חשוב בשביל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 01:14 לינק ישיר 

קוסם עמק:

ויקרא רבה (מרגליות) פרשת שמיני פרשה יג 
[א] ר' פינחס ור' ירמיה בש' ר' חייא בר אבא פתח אזן שומעת תוכחת חיים בקרב חכמים תלין (משלי טו, לא). אזן שומעת תוכחת חיים, אילו בניו שלאהרן שהיו בצד המיתה. בקרב חכמים תלין, זכו שנתייחד הדיבור עליהן ועל אביהן ועל אחי אביהן בחייהן, הה"ד ואת שעיר החטאת דרש דרש משה (ויקרא י, טז). מהו דרש דרש, שתי דרישות, אמ' להם אם שחטתם למה לא אכלתם ואם לא הייתם עתידין לאכל למה שחטתם. מיד ויקצף על אלעזר ועל איתמר בני אהרן (שם /ויקרא י', ט"ז/).
וכיון שכעס נתעלמה הלכה ממנו. אמ' רבי הונא בשלשה מקומות כעס משה ונתעלמה הלכה ממנו. ואילו הן בשבת ובכלי מתכות ובאונן. בשבת מנ', ויותירו אנשים ממנו עד בקר ויקצף עליהם משה (שמות טז, כ), וכיון שכעס שכח מלומר להן הלכות שבת. מה אמ' להן אכלוהו היום כי שבת היום לי"י (שם /שמות ט"ז/ כה). ובכלי מתכות מנ', ויקצף משה על פקודי החיל (במדבר לא, יד), וכיון שכעס נתעלמה הלכה ממנו, שכח מלומר להן הלכות כלי מתכות, וכיון שלא אמ' אמ' אלעזר הכהן תחתיו, ויאמר אלעזר הכהן אל אנשי הצבא (שם /במדבר ל"א/ כא). אמ' להן למשה ר' צוה ואתי לא צוה. באונן מנ', ויקצף על אלעזר ועל איתמר בני אהרן (ויקרא י, טז), וכיון שכעס שכח מלומר להן שהאונן אסור מלאכל בקדשים.

הכעס לא מוביל לשום מקום,

סיפור יפה:
פעם שעוד היינו צעירים ויפים,
עברתי ליד בית הכנסת,
ושמעתי שהרב מוסר שיעור בהלכה,
מסקרנות נכנסתי לשמוע,

והרב אומר: מי שאומר קרבנות אחרי התפילה ?
זה כמו שמלביש את התחתונים מעל המכנסיים,
תאמין או לא ? זה היה מילותיו,

כמובן שצחקתי כל הדרך לישיבה,

אבל צוחק צוחק
מי אז אני לא מסוגל לומר קרבנות אחרי התפילה,

ואני חושב שאילו לא אמר את זה בכזה גסות ?
לא הייתי זוכר בכלל את החשיבות של לומר קרבנות לפני התפילה,

לדעתי מותר לך להבין שהיה להרמב"ם סיבות מוצדקות לכתוב בדרך שכתב,
ולא לחשוד בו ח"ו כארחי פרחי

סליחה אם פגעתי בך,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 09:02 לינק ישיר 

בהמשך להודעתו הקולעת של מואדיב ("לעולם אל-לו לקורא ב"מורה הנבוכים" לשכוח למי מיועד הספר"), צריך לזכור גם שאנחנו חיים בעידן "התפוצה הרחבה של המידע". בזמנו של רמב"ם כדי להשיג ספר כלשהו היית צריך עותק מקורי או מועתק ביד, דבר שהגביל את התפוצה באופן משמעותי.
יש אמנם מי שיכול להיעלב באופן אישי מהביקורת של רמב"ם "הישמעאלי" כנגדו, אבל אם אדם כזה היה חי לפני 800 שנים, סביר להניח שהוא לא היה מצליח לשים ידו על עותק של מו"נ (מה שבטח לא היה מונע ממנו מלהשתתף בשריפות ספריו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 09:50 לינק ישיר 

קוסם_עמק כתב:
מה שאני רואה על הרמב"ם זה אדם גאה , מלא רוח, שהחכים יותר מהממוצע מבני אומתו במדעים הכלליים.
וברצותו לשמור על גאוות אמונתו הלך ותיאם את אמונתו עם המדע הרווח בזמנו... 

תרגיל דמגוגי-זול בשיקוף:

מה שאני קורא בהודעתו של המחבר דלעיל, זה שהוא אדם מתנשא, גאה , חושב עצמו כמלא רוח, וסובר על עצמו כי החכים יותר מהממוצע מבני אומתו הגולשים, שלמדו במורה הנבוכים.
וברצותו לשמור על דימויו העצמי הגבוה, הלך וכתב בהתלהבות ילדותית את מה שהשיג בשכלו מן הרעיונות אודות כתיבת הרמב"ם, וכמו ילד קטן שראשונה גילה שאם הוא אומר בקול "קקי" או "פיפי" הוא סוחט תגובות מסויימות מהוריו - אץ-רץ לכתוב כפי שכתב.

זה היה אך תרגיל קצרצר בשיקוף. האמת כואבת הרבה יותר. לא צריך לעשות ניתוח אד-הומינם, ההודעה עצמה סובלת מסגנון נחות, העדר מוחלט של תוכן ובורות מופגנת.

נ.ב.
העובדה הידועה שאני-עצמי שחצן מתנשא וגס רוח, אינה הופכת את דברי כאן לפחות נכונים ממה שהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 09:52 לינק ישיר 

.

הערה נוספת לקוסם העמק:

אינני בטוח כי אני מבין את מורה הנבוכים, אך אין לי ספק שאתה אינך אחד מנמעניו של החיבור, וד"ל ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אליטיזים מנחם ומתעתע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.