בית פורומים עצור כאן חושבים

אליטיזים מנחם ומתעתע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2009 15:08 לינק ישיר 

מישהו כאן שכח שציינתי גם צד שני, שאולי והרמב"ם פשוט תעתע בסירים נפוחים ומכר להם את מנת האגו שהיו זקוקים לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 16:57 לינק ישיר 

ק"ע
ועדיין יש מקום לשיפור הסגנון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 18:03 לינק ישיר 

קוסם עמק, כרגע אני ממהר ואומר רק זאת:
אני ידוע פה בפורום כאחד ממתנגדיו הגדולים של המו"נ, ובתוקף היותי כזה, אני מרשה לעצמי להזכיר לך שני סיפורים, שכלשון הרמח"ל "שכבר רוב בני האדם יודעים אותם ולא מסתפקים בהם כלל, אלא שכפי רוב פרסומם וכנגד מה שאמיתתם גלויה לכל* כך ההעלם מהם מצוי מאוד והשכחה רבה":
הא' על מנשה שנגלה בחלום לרב אשי ואמר לו אילו היית בדורי היית  מרים את שיפולי גלימתך ורץ אחרי ע"ז.
השני על ירבעם ושלמה שר

*מזכיר את "ההמון"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 19:47 לינק ישיר 

מיכה,

כנראה גם אה כאחרים לא הבנת את המסר של דבריי.

אני לא אומר שהרמב"ם היה שחצן גס רוח וכדומה, למרות דברי הראב"ד. אני אומר שהציג עצמו ככזה , בסגנון התקופה הישמעאלית הרהבתנית והשתלחותה בהמונים, כדי למצוא חן ולהציל את מה שניתן להציל. ושטן ופנינה לשם שמים נתכוונו. ( אם כי, שני מקומות בדבריו עדיין קשים לי , והם אינם קשורים למורה הנבוכים. האחת באגרתו והשנית בתשובתו לבבל. אך אולי צורך שעה היה בזה. כמו כל הספר מו"נ. )

ודרבה, מתוך הבוטות הגסה וההתנשאות, אדם בעל לב אמור להבין שיש דברים בגו, ויש מסר מתחת לפני השטח. עוד הרבה לפני הירידה לסןד המורה נבוכים, אלא למגמתו. הספר הוא כמו חידה, והכל בה אפשרי. ויתכן שהכל בה הפוך על הפוך, ולמעשה ייתכן תיאורטית שדעת הרמב"ם כדעת אחרון ההמונים, או כיחידים שבהם. וכל הספר אינו אלא מים אחרונים לזדים יהירים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 07:06 לינק ישיר 

לשיטת הקוסמ(ים), אדם בעל לב גם אמור להעיז להמשיך לקשקש ולטעון שאף הרמב"ם יודה שלא נאסרה אסטרולוגיה אלא מפני היותה פתח חטאת לאמונות נפסדות, כשהוא בפירוש טוען שהאמונה הזאת היא שקר וכזב ואין בה ממש !

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2724079&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 07:54 לינק ישיר 

א - אין סתירה.
ב - לא הבנת מה שכתבתי.

תוקן על ידי קוסם_עמק ב- 31/12/2009 07:56:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 09:54 לינק ישיר 

קוסם_עמק כתב:

א - אין סתירה.
ב - לא הבנת מה שכתבתי.

תוקן על ידי קוסם_עמק ב- 31/12/2009 07:56:08

משל למה הדבר דומה?
למלך, שאוהביו וקרוביו ארגנו לו מסיבה גדולה ליום השנה העשירי לעלייתו לכס המלכות, כי אביו האריך ימים, והיה יורש העצר בן כשבעים שנה כשעלה למלוך. ויהי המלך כבד שמיעה, וכדי שיוכל להטות אוזניו וגם לשמוע, נצטוו הנגנים לנגן בעוצמה רבה, וגם מגבירי קול (אמפליפיי"ר) הובאו למקום.
ולא היה איש שידע לספר מה נינה התזמורת, כי מרוב רעש, לא יכלו שמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 12:54 לינק ישיר 

זה כבר לא המו"נ ענונותו הגדולה בספר היד החזקה

הקדמה ליד החזקה לרמב"ם

לפיכך קראתי שם חיבור זה משנה תורה. לפי שאדם קורא בתורה שבכתב תחלה ואחר כך קורא בזה    ויודע ממנו תורה שבעל פה כולה ואינו צריך לקרות ספר אחר ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 14:25 לינק ישיר 

כתב ר' ששת בן יצחק בנבנישתי מברצלונה עוד בחיי הרמב"ם ז"ל לחכמי לוניל ("מונטסשריפט" שנת 1876 ע' 511-512) :
 ...בהיותי באנדלוס אחרי זה שהגיע החיבור הנקרא "משנה תורה" אליהם, שמעתי אחד הרבנים משופטיהם - אינני רוצה להזכיר שמו- היה מגמגם ואמר: "מה ידע זה ולא נדע ? ואחרי שאינו מביא ראיות מדברי חכמי התלמוד לדבריו - מי ישמע אליו? הלוא טוב לנו בתלמוד ובהלכות (של אלפסי), ומה לנו אל ספריו? ...וכן דיבר עוד כהנה וכהנה. ואני ידעתי והבינותי מאז לבבו : כי לפני שהגיע החיבור "משנה תורה" לארצות ספרד היתה 'קריאת הלכות אלפסי וכ"ש התלמוד נפלא ונשגב בעיני יושביה, כי הם לא הבינו אותם והשופט ההוא היה דן יחידי לרצונו ואין חולק עליו - כי לא היו יודעים אנה נוטה הדין, וכולם היו צריכים לו וזקוקים להוראותיו. ועתה בראותם את י"ד ספרי החיבור והתבוננו בו כל יודעי לשון הקודש ויחלו לחזות בנועם סדר המצוות, והכתוב בספר ה"מדע" מהמוסרים החכמות מן האמיתות הנצחיות - נפקחו עיניהם והעתיקום כ"א לעצמו. ויאספו זקנים וגם נערים וכל יודעי ספר מהם ללמוד הליכותיהם ולהבין במשפטיהם. והנה רבים היום המבינים דבריהם, וכאשר הם שומעים טענות בעלי הריב לדיין השופט - הם מעיינים בחיבור "משנה תורה" ו"עד האלוהים יבוא דבר שניהם" וגם אלה שאינם רבנים ודיינים ואין התורה אומנותם, גם הם מבינים כעת החיבור להכריע בין חכמים מתנצחים בדין תורה ודבר הלכה, גם לבקר אחרי הוראות הדיינים ולחוות דעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 17:51 לינק ישיר 

מואדיב,

ורק אשה אחת התעקשה להמשיך נגן עם קנטרנות-בס.

תן משל גם על סעיף א.

איש אחד טען שהעורב הינו שחור ואפשר שגם הרמב"ם יודה שהוא עוף האכזרי על בניו.
ותבוא אשה חכמה ותטען שכל דבריו הם קשקוש, ולראיה מציגה סתירה :"שהרי איך ייתכן לטעון שהעורב הוא אכזר על בניו? בו בזמן שהרמב"ם טוען בפירוש שהוא בצבע שחור !!! "

ובאשכול ההוא כבר כתב הלז, שהרמב"ם שולל מכל וכל את האסטרולוגיה מעיקרה ! ואינה חכמה לדעתו כלל. כמה פעמים כתבתי כך שם. אבל ניגון הקנתרנובס לא רק צורם לאוזן, מחיכוך קשתו במיתר עולה עשן לעינים ומסמא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 18:09 לינק ישיר 

באשכול ההוא כבר כתב הלז שהרמב"ם שולל מכל וכל את האסטרולוגיה מעיקרה ואינה חכמה לדעתו כלל. וכמה וכמה פעמים כתב הלז כך. אלא  שהאשה תקנה אותו הלוך וחזור והבהירה שהרמב"ם שולל מכל וכל את האסטרולוגיה מעיקרה לא מפני שאינה חכמה כלל, אלא מפני שהיא שקר וכזב, אך המסכן הנ"ל אינו רואה הבדל בין הדברים. וזאת אינה בעיה עם השמיעה, אלא בעיה עם ההבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 19:43 לינק ישיר 

ריב

את צריכה להיות ערה לדברי הקוסם שכתב -הערץה לאנשים- היא מחלה כרונית, את  ההוכחה  שזה אמת ,

את כותבת, ומגינה בחירוף נפש על הרמב"ם בין אם זה לענין ובדרך כלל לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 20:39 לינק ישיר 

אתה פה על תקן של המאבחן ? כנראה שגם לך יש בעיה רצינית עם ההבנה אם אתה חושב שדברי לקוסם היו לא לעניין, שהרי כל מי שיש לו טיפת שכל בקודקדו יכול ללמוד מקל וחומר על המסקנה אליה הגיע הקוסם בגלל חוסר הבחנה בין הדברים בנוגע לאסטרולוגיה (היינו : שלילת האסטרולוגיה לא מפני שאינה חכמה אלא מכיוון שהיא שקר וכזב) לבין מסקנותיו המופרכות בנוגע לאלטיזים המתעתע -

מוטב לי להיות חולה במחלה כרונית מאשר לבזות חכמים  מתוך טימטום ובורות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 21:19 לינק ישיר 

ריב,

דפדפי עמוד אחד לפני הלינק שציינת אליו.
הבהרתי היטב שהרמב"ם סבור שהיא שקר.
הבל ורעות רוח.שלא כדעת האחרים.

הערב, זה ליל התקדש חג.
תשמרי את הקנתרנות שבך ליום חולין.
אולי ליום כיפור או תשעה באב.

חוצמיזה - אני מת עלייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 21:46 לינק ישיר 

כשיש בעיה עם ההבנה זה נעשה קשה יותר ויותר - האטימות גורמת לך לחשוב שאני קנטרנית, ואני לשם שמים..

בחייך, אתה עושה מעצמך צחוק, הרי הדברים באותו האשכול מדברים בעד עצמם, אבל נניח אם כדבריך, אז איך זה שאתה מעלה על דעתך לומר "שאף הרמב"ם יודה שלא נאסרה אסטרולוגיה אלא מפני היותה פתח חטאת לאמונות נפסדות" ? הרי היא נאסרה כיוון שהיא שקר, אז איך יודה שלא נאסרה אלא מפני היותה פתח...
אתה בטוח שאתה מבדיל בין ש'אינה חכמה' לבין ש'היא שקר' ?להזכירך לא כל דבר שהוא טפשי הוא בהכרח שקר,הוא סתם יכול להיות חסר מובן.  אם אתה אומר ש'אינה חכמה' אתה יכול לטעון שלא נאסרה אלא מפני היותה פתח חטאת לאמונות נפסדות, אבל אם אתה אומר שהיא שקר, אז היא שקר, והיא נאסרה משום שהיא שקר ולא מפני היותה פתח וכו'

אל תמות עלי, מספיק שתאמץ טיפ טיפה את הראש ותנסה להבין..

תוקן על ידי riv ב- 31/12/2009 22:19:20

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אליטיזים מנחם ומתעתע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.