בית פורומים עצור כאן חושבים

אליטיזים מנחם ומתעתע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2009 23:00 לינק ישיר 

יקירתי, אהובתי, תמתי, מחמל לבי ואור עיני.

יש שקרים שנאסרו מפני סכנתם, ואפשר שאף האסטרולוגיה כן היא.

אני לא יכול שלא למות עלייך
טוהר לבך כובש אותי כעצם השמים
ומבטך לי, להרים ידיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 06:46 לינק ישיר 

קוסם ישאר קוסם וכנראה שגם ימות קוסם.

לא. לא .לא - יש שקרים שנאסרו משום שהם שקרים, ואסטרולוגיה היא אחת מהן, היא נאסרה משום שהיא שקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 07:01 לינק ישיר 

ורז זה, מי גילה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 07:02 לינק ישיר 

ודו"ק - הקב"ה הקים לנו נביאים (= אמת)  חלף הוברי שמיים והמעוננים והקוסמים כדי שנשאלם בפרטים בכללים ויודיעונו בכל הדברים הנאמנים מהאל, כמו שיגידו הקוסמים ההם דברים שאפשר שיתקיימו ואפשר שלא יתקיימו.( = שקר) כמו שנאמר (דברים יח, יד טו) : כי הגויים האלה אשר אתה יורש אותם אל המעוננים ואל הקוסמים ישמעו...( רמב"ם הקדמה לפירוש המשנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 07:08 לינק ישיר 

נו, ומי מבטיח לך שלא נאסור השקר מפני הסכנה הטמונה בו?  שאחדות מהן, היא הפניה להוברי השמים, הקוסמים - כמוני  - ואחרים ?

הערתי לך אהובתי , כבר בדיון ההוא, להביט על כל מה שכתבתי, וכבר שם באחת ההודעות כבר כתבתי שלא אסרה התורה כל שקר. אין איסור מן התורה לקפוץ 7 פעמים כדי להצליח בזיווגים ( אם כי, עלי להודות ,אצלי זה עבד)  ואין איסור מן התורה לקרוא בקצות השערות. הגם שהם קישקוש מחורבש ואינם חכמה רק שקר גמור. כי אםשר ( שימי לב אהובתי, אפשר ולא ודאי ! ) שלא אסרה התורה אלא בדברים המביאים וגוררים להפסד , כפי אשר התורה החליטה שהוא סכנה.

ולא אסרה התורה להיות מטומטם, ולא ציוותה התורה להיות מדען. כי לא דיברה התורה אל השוטים, ולא דיברה להיות כמדענים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 07:24 לינק ישיר 

בלה בלה בלה ...כתבת שאף הרמב"ם יודה שלא נאסרה אלא מפני היותה פתח...וכעת אתה טוען שאני אשים לב שהתכוונת שאפשר ולא ודאי ?!

אתה מגלה לבאי הפורום את אמריקה ? ודאי שכל האיסורים בתורה הם כדי להרחיק אדם מעבודת אלילים - אך זה לא משנה את העובדה שהאסטרולוגיה נאסרה משום שהיא שקר, ולמה כל זה ? שלא יהיה מצב שיבוא איזה קוסם ויחליט שאולי באסטרולוגיה יש אמת, ויאמר, שבגלל שה' רוצה להרחיק אותנו מעבודת אלילים אסר עלינו את האסטרולוגיה, וכשיודעים את הסיבה נשמר ולא נגרר לעבודת אלילים.. ובא לציון גואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 07:33 לינק ישיר 

הופה....

האם חס וחלילה נגלתה כאן חרטה וחזרה בדברייך ?

אוי ווייי מה יאמרו כופרי עולם,  וסוגדי ריב לנטות?

האם העלמה הסירה צעיף גאוותה בערמה, וכיסתה פניה כאלמנה?

היזהרי יפת העין, עוד עלולים לחשוד בך ששיאך אינו כחרמון וגבהך הרי הוא כהמון.

את כל חצות הייתי טובע בשפתותייך, וקורע ממך מסכה אחת ושתיים.

*

כתבתי כמה פעמים, כמו תוכי השב על קיאו, שלדעת הרמב"ם האסטרולוגיה היא שקר. ואך זאת הוספתי, בזהירות מירבית, שייתכן ואפשר שגם לדעת הרמב"ם לא נאסר השקר הזה אלא מפני היותו פתח חטאת ומקום מרבץ לאמונות כוזבות.

את כל זה כבר כתבתי באשכול ההוא, אך אהובתי, בשבט לשונה, תחפוץ לעוררני מתנומה להביאני לעולמה. ואני? לא כך אנכי, אחפוץ במה שלהם הוא חלום ודמיון, שיר כזב ואמונת ההמון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 08:20 לינק ישיר 

.

הלא כבר אמרו לך לא תענה על ריב, שהלכה כמותה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 08:25 לינק ישיר 

ובמקום "החדש הזה לכם"

קרא התנא " החרש היה לבם"

ובא הגימטרן התורן ודרש:

הפרש האותיות: ריב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 09:44 לינק ישיר 

.

הגימטרן התורן צריך לשוב וללמוד מחדש חשבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 10:43 לינק ישיר 

לא מצד המניין, ראה להרמ"ע מפאנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 13:18 לינק ישיר 

בדף הקודם, יום קודם בהודעה מה31/12 כתב הקוסם:

ובאשכול ההוא כבר כתב הלז, שהרמב"ם שולל מכל וכל את האסטרולוגיה מעיקרה ! ואינה חכמה לדעתו כלל. כמה פעמים כתבתי כך שם. (כלומר הוא בעצמו כותב שהוא שב וכתב לאורך כל האשכול ככלב השב אל קיאו על שאינה חכמה כלל - איפה המילה שקר בדבריו ?

והיום, ראו זה פלא, הקוסם כותב:
כתבתי כמה פעמים, כמו תוכי השב על קיאו, שלדעת הרמב"ם האסטרולוגיה היא שקר. ואך זאת הוספתי, בזהירות מירבית, שייתכן ואפשר שגם לדעת הרמב"ם לא נאסר השקר הזה אלא מפני היותו פתח חטאת ומקום מרבץ לאמונות כוזבות -

לא שיש לי אשליות שהקוסם ימצא את ההבדלים בין שני הנוסחים - אבל בטוחני שציבור הקוראים ימצאו וישפוטו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 14:35 לינק ישיר 

קוסם_עמק כתב:
נו, ומי מבטיח לך שלא נאסור השקר מפני הסכנה הטמונה בו?  שאחדות מהן, היא הפניה להוברי השמים, הקוסמים - כמוני  - ואחרים ?

הערתי לך אהובתי , כבר בדיון ההוא, להביט על כל מה שכתבתי, וכבר שם באחת ההודעות כבר כתבתי שלא אסרה התורה כל שקר. אין איסור מן התורה לקפוץ 7 פעמים כדי להצליח בזיווגים ( אם כי, עלי להודות ,אצלי זה עבד)  ואין איסור מן התורה לקרוא בקצות השערות. הגם שהם קישקוש מחורבש ואינם חכמה רק שקר גמור. כי אםשר ( שימי לב אהובתי, אפשר ולא ודאי ! ) שלא אסרה התורה אלא בדברים המביאים וגוררים להפסד , כפי אשר התורה החליטה שהוא סכנה.

ולא אסרה התורה להיות מטומטם, ולא ציוותה התורה להיות מדען. כי לא דיברה התורה אל השוטים, ולא דיברה להיות כמדענים .
סליחה שאני מתערב לי באמצע הריב,

אבל התורה כן אסרה כל שקר,

רש"י ויקרא פרק יט לא תנחשו - כגון אלו המנחשין בחולדה ובעופות, פתו נפלה מפיו, צבי הפסיקו בדרך:
ולא תעוננו - לשון עונות ושעות, שאומר יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת:

אבן עזרא ויקרא פרק יט
לא תנחשו, כי במצרים היו אוכלים על הדם, וזונים אחרי השדים, ובארץ כנען מנחשים ומעוננים, כי כן כתוב. גם זה כמעשה ארץ מצרים וכמעשה ארץ כנען. ומלת מנחש - מנסה, כמו נחשתי ויברכני ה' (ברא' ל, כז) כי נחוש בצורות ובמקלות ובמעשים ובתנועות ובימים ושעות. תעוננו - י"א מלשון ענה, שיחשוב בלבו דבר, ויטה אזניו לשמוע מה יענה המדבר.

אבן עזרא ויקרא פרק יט:
וריקי מוח אמרו לולי שהאובות אמת גם כן דרך הכשוף לא אסרם הכתוב. ואני אומר הפך דבריהם, כי הכתוב לא אסר האמת רק השקר, והעד האלילים והפסילים. ולולי שאין רצוני להאריך הייתי מבאר דבר בעלת אוב בראיות גמורות.

זה מה שאבן עזרא טוען : שכל האיסור זה רק בגלל שזה שקר, כי אם כישוף היה אמת ?
אז למה שלא נשתמש לעזרתיינו ?
כמו רפואה וכל חוקי הטבע שאנחנו משתמשים בהם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 14:48 לינק ישיר 

הגמרא כן עוסקת בדרכי כישוף שהם עוזרים לרפואה- מותרים. ראה למשל שבת ס"ז מהמשנה והגמרא בהמשך.

מספרים כי הראב"ע היה נשואו לבתו של ר יהודה הלוי, ר אברהם היה עני מרוד כל חייו, פעם שאלה אותו אשתו,וספרה כי בהיותה נערה מגדת עתידות ניבאה לה שיהיה לה מזל גדול בחיים, אייפה המזל הזה שאלה?
זה שאת התחתנת איתי זה המזל הגדול שלך- השיב ר' אברהם.

אגב אתה אוהב שאלות איך קראו לאבא של ראב"ע???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 14:56 לינק ישיר 

[ מקסמן, קוסם כבר 'הוכיח' שהתורה לא אסרה כל שקר - עובדה, אין איסור מן התורה לקפוץ 7 פעמים כדי להצליח בזיווגים.  אם כי, הוא מודה שאפשר שזה לא שקר שכן אצלו זה עובד - ה' ישמור מחלקלקות לשונם של הקוסמים ]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אליטיזים מנחם ומתעתע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.