|
|
| נשלח ב-30/12/2009 16:02 |
|
| |
אז בעצם מה השאלה עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 01:07 |
|
| |
"הדרה קושיא לדוכתא.."
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 10:11 |
|
| |
שזה אומר.....?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 11:52 |
|
| |
| ציקבעריתוש כתב: |  | | jגה כתב: |  | אישה לא יכולה לתת אהבה ליותר מגבר אחד.
אפילו לקבל אהבה מיותר מאחד לא נראה לי שאפשר.
מאוד הגיוני שבמקרה ששמעת, הבחורה הייתה בקשר עם בחור נוסף, לא בשביל אהבה, אלא בשביל עניין.
למה לא? כמו שיש לכל אחת כמה חברות... לא חייבים להתאהב בכל קשר. |
|
ממש לא מסכימה!!!!
תבדקי את עצמך,יש רק בנאדם אחד בעולם שאהוב על ידך?????
ואת מקבלת אהבה רק מבן אנוש אחד בלבד??????
מוזר!!
לא מקבלת!!
|
|
אהבה של אישה לגבר? כן. רק אחד.
אהבה היא מושג רחב מאוד ולא מוגדר מידי, אבל אהבת הורה שונה מאהבת חבר ששונות שתיהן מאהבת בן/בת זוג.
לכן אין שום הוכחה בהקבלה מאהבה אחת לרעותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 11:56 |
|
| |
| רב_סרן כתב: |  | זו ודאי טעות.. "אי אפשר לקבל אהבה מיותר מגבר אחד".
אצל הנאהב לא צריך "מקום" כדי להיות נאהב, הוא אפי' לא צריך לדעת שאוהבים אותו(תאורטית).. |
|
צריך "מקום", בטח! צריך להיות "כח מקבל".
לקבל אהבה, פרושו להרגיש נאהב ובכך לתת את עצמך לנותן. קבלה היא סוג של נתינה ויש צד לומר, אפילו, שזו נתינה גבוהה יותר מנתינה כפשוטו.
אם זה שאוהבים אותו לא יודע כלל שאוהבים אותו, אין לזה שום משמעות, הוא לא "נאהב" בהרגשתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 12:56 |
|
| |
נגה, א. הרבה פעמים בנאדם מקבל משהו מהשני והוא אפי' לא יודע מזה. ב. לא מקבלים אהבה, פשוט נאהבים. זה מושג אחר לחלוטין מ-נותן/מקבל. ג. לא הבנתי איך קבלה היא יותר נתינה מנתינה. ד. המשמעות והתחושות של הבנאדם זה עניין אחר, הנקודה היא האם הוא בפועל יוכל להיות אהוב ע"י יותר מאחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 13:12 |
|
| |
א. נכון... אבל הוא לא מרגיש ב. אוקי, אני התכוונתי לכח הזה של לקבל אהבה בצורה מושלמת מכמה גברים- בלתי אפשרי. ג. לפעמים בן אדם רוצה לתת והשני לא כל כך רוצה לקבל (קשה להיות מן המקבלים), אבל הוא נותן לראשון לתת לו. ד. להיות אהוב ונאהב כפי שהגדרת, אפשר ע"י מיליארד אנשים...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 13:31 |
|
| |
| jגה כתב: |  |
ב. אוקי, אני התכוונתי לכח הזה של לקבל אהבה בצורה מושלמת מכמה גברים- בלתי אפשרי. מה זה "לקבל אהבה בצורה מושלמת"??? אני לא מבין את זה כי אני לא אשה..?! ג. לפעמים בן אדם רוצה לתת והשני לא כל כך רוצה לקבל (קשה להיות מן המקבלים), אבל הוא נותן לראשון לתת לו. אכן, אבל אם הוא נתן לראשון לתת(והוא לא קיבל), הוא לא "נתן לו" אלא "איפשר לו", מהסיבה הפשוטה שאין נתינה ללא שתהיה קבלה, ולהיפך.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 13:33 |
|
| |
ב. כנראה... (כאשר ניתנת לאישה אהבה ממישהו שהיא אינה חפצה בו, הוא הופך ל"מטריד") ג. טוב, לאפשר זה "לתת אפשרות", לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 13:43 |
|
| |
לא, לא, לא.. דבר ראשון,מטריד הופך למטריד.. לא אדם אוהב.. דבר שני, לעצם העניין זה ממש לא משנה איך האשה רואה את זה, יכול להיות אשה שמפריע לה שעוד מישהו אוהב אותה בחצי השני של הכדור, גם אם הוא לא עושה עם זה כלום, סתם לא מתאים לה שעוד מישהו יאהב אותה חוץ ממי שאיתה, אבל זה לא משנה את המציאות שהיא אהובה ע"י אדם נוסף.
"לאפשר" בעברית, זה לתת אפשרות, נראלי. אבל זה לא לקבל, וזו הנקודה, אם לא קיבלת, אז הצד השני לא נתן. ובטח שלא את נתת לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 13:48 |
|
| |
המטריד מצידו אוהב.. זוהי אהבה חד צדדית. אנחנו מדברים כאן על פוליאנדריה, כך שלא משנה לענייננו הצד הגברי, אנחנו דנים האם אישה יכולה להיאהב/לקבל אהבה מכמה גברים, לא?
לקבל= לתת אפשרות לתת. מה לא בסדר במשוואה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 14:00 |
|
| |
נכון, וזה בדיוק מה שטענתי, אין כאן צדדים, את הזכרת את העניין של "מקום, לקבל" אהבה, לפי מה שטענתי, לא צריך מקום, ואין לזה מגבלה להיות נאהב ע"י X אנשים ולא יותר.
נו.. אז איך בדיוק את נותנת בזה שאת מקבלת(מאפשרת לשני לתת)..??
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 14:02 |
|
| |
בשביל זה צריך כח מקבל....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 14:05 |
|
| |
אהבה לא מקבלים ושמים בכיס, לכן לא צריך לזה "כח מקבל", בכלל מאיפה זה הביטוי הזה?
(לא ענית על השאלה השניה)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 14:15 |
|
| |
דווקא לא עניתי על הראשונה, אבל אנחנו טוחנים מים...
אוהו צריך לדעת לקבל אהבה! אוהוווווווו!
הביטוי מהקבלה, גבר מצטיין בכח נותן, אישה בכח מקבל. אני לא מבינה בזה מספיק...
|
|
|
|
|