|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:02 |
|
| |
ציקבעריתוש, לא אני הדבקתי את המושג רגש למושג כח מקבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:11 |
|
| |
למה באמת שלא תצייני מקור לביטוי בהקשר הזה..?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:28 |
|
| |
ייחוס הכח המקבל לאישה והכח הנותן לגבר, הוא מיסודות הקבלה (האמת שאני יודעת את זה מבן אנוש שמתמצא, לא פתחתי ספרי קבלה ולא חוויתי הארות שמיימיות)
את זה מצאתי בינתיים, אבל זה רק דוגמא:
הברכת שלום זצ"ל מפרש את הפסוק "דבר אל בני ישראל לאמור, אישה כי תזריע וילדה זכר, וטמאה שבעת ימים כימי נדת דותה תטמא", בדרך עבודת ה' על פי חכמת הקבלה ואומר- מה זו "זריעה"? אדם לוקח גרעין, קובר אותו באדמה, שם הוא מתרקב, ויוצא מזה אחר כך אילן. נמצא, בכדי שתצא צמיחה של אילן חדש, צריך להתרקב מה שהיה מקודם. אדם לא יכול להתחיל מחדש, אם לא מתרקב אצלו מה שהיה קודם. והנה חז"ל אומרים: אם האישה מזריעה תחילה, היא יולדת זכר, אם הגבר מזריע תחילה, יולדת נקבה. פירוש: "אישה כי תזריע", אם האדם רוצה לזרוע את האישה שלו, דהיינו להרקיב את הרצון לקבל שלו, התוצאה- אחר כך יולדת זכר. זאת אומרת, שהאדם מעונין לזרוע את האישה שבו, לקבור אותה, ובזמן שמשתלם הרצון שלו לרצון אמיתי, אז "וילדה זכר", אז הקב"ה נותן לו לב חדש, בבחינת "זכר", שהוא כוח השפעה, כוח נתינה, גבר מלשון התגברות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:35 |
|
| |
יווו.. הלכת רחוק.. יש בערך מיליארד ציטוטים לזה שהאשה היא כח מקבל והאיש כח משפיע. זה דבר בסיסי ביותר שמקורו אכן בקבלה, אבל הוא בא לידי ביטוי בצורה הכי פשוטה בעולמנו. אבל חשבתי שיש לך ציטוט של "כח מקבל" בקשר לאהבה, לא בהקשר אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:37 |
|
| |
אה... אני אחפש. (זה די ברור שזה ככה, לא?)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:41 |
|
| |
בהקשר לאהבה? לא, לכאורה לא צריך "לקבל" אהבה בשביל להיות נאהב, פשוט נאהבים, לא צריך בהכרח מקום להכיל את האהבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 13:51 |
|
| |
ו"להרגיש נאהב"?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 14:21 |
|
| |
ולהרגיש ששונאים אותך גם צריך "מקום"? או "כח מקבל"? פשוט מרגישים את זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 17:13 |
|
| |
וגם כשלא מרגישים את זה. זו המציאות. כאילו, לא אמורים לפנות מקום לרגש של אחרים כלפינו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 17:29 |
|
| |
| רב_סרן כתב: |  | ולהרגיש ששונאים אותך גם צריך "מקום"? או "כח מקבל"?
פשוט מרגישים את זה..
|
|
לא. זה לא עובד ככה.
צריך מקום וצריך כח מקבל כדי לחוש את רגשות השני כלפיך.
תאר לך מישהו ששונא את חברו, אך השנוא מרגיש אהבה עצומה כלפיו, כי הוא יהודי או משהו כזה..
נכון שזה לא זה? הוא לא "מרגיש שנוא".
להבין ולהפנים רגש חיובי של מישהו אחר כלפי עצמנו זה לא דבר ברור מאליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 22:57 |
|
| |
חזרתי קצת לשאלה המקורית - כנראה זו בחורה שיש לה איזו אהבה לא ממומשת, ומנסה באפיקים אחרים, והגיע רגע שהיתה כנה עם הבחור ואמרה לו שבעצם הראש שלה במקום אחר.. קצת לא סגורה על עצמה, קצת לא הוגנת, ובעיקר מסכנה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 23:25 |
|
| |
טוב, בתמצות קצר לאחר מחקר קטן... הבחורה דוקא כן רצתה להמשיך בקשר אבל כנראה הפחיד אותה העניין וחששה לומר "כן, זה מה שאני רוצה" אז היא פשוט ניסתה לשכנע את עצמה ואת הבחור שבכלל הראש שלה במקום אחר, עד שהיא הבינה שזה לא ממש עובד..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 23:29 |
|
| |
מה שלא יצא, הבחורה לא במקום טוב.. אם בחורה רוצה, למה שתאמר שהיא לא רוצה? ואם זה סוג של "התקפדות" , אז אין הרבה מה לעשות, ויהיה קשה להתקרב אליה, והיא בכלל במקום פסיכולוגי לא טוב, ועדיף לסגת, כך נראה לי. אלא אם כן, גם הבחור במקום לא טוב, ואז זה נח לשניהם להכנס למערבולות האלו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 23:50 |
|
| |
זה לא מה שאני הבנתי מהסיפור, דוקא מהנסיון שלי אני מכיר מצבים דומים. בכל מקרה, סתם כך.. כשאני עונה על מצבים מסוימים בפורומים, אני נוהג להשאיר את אמירתי בערבון מוגבל ולא אבסולוטית,(אולי לא תמיד בהצלחה..;) כיוון שקשה לענות בצורה מוחלטת עם מינימום פרטים..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2010 12:58 |
|
| |
אין אף אישה חוץ ממני בכל הדיון שחובשת שגם אישה יכולה להרגיש רגשות כני לשני גברים?(אהבה)
על גברים אני לא מיתפלה אבל לאישה יש יכולת נתינת אהבה אין סופית מאיפה נובעת הספקנות הזאת במין שלנו?
|
|
|
|
|