מצורפת טבלת פחמימות כדי לאמוד את המות ה פחמימות הנאכלת. טבלת פחמימות זו מראה כי הכמות של פחמימות מלאות = לכמות של פחמימות מורכבות (איכות בלבד).
ספירת פחמימות מחשבת כמות. בנוסף, יש להתחשב בסוג הפחמימות כלומר, רצוי להעדיף פחמימות מלאות על פחמימות רגליות (תפו"א ירושלמי, אורז מלא במקום אורז, קוסקוס מלא במקום קוסקוס רגיל, לחם שיפון במקום לחם רגיל, תפו"א מתוק במקום תפו"א רגיל).
הדבר חשוב במיוחד לאנשים עם סכרת ואנשים עם טרום-סוכרת.
דריידל אני מאד מצטערת אבל זה ממש מלא טעויות כך רצוי שתתקן
למשל שליש פיתה =18 גר פחמימה
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 30/12/2009 15:11:56
נשלח ב-30/12/2009 16:39
דריידיל, מאיפה זה? לחלוטין לא מדויק. יש דפים הרבה יותר מדויקים וחבל ללכת על כל ה"בערך" שכתוב פה. מי שסופר פחמימות עדיף שיספור במדויק. במיוחד אלו שלוקחים אינסולין.
סוכרתיים סוג 1 נדרשים לרכוש מיומנות של ספירת פחממות. מי שיודע להעריך במדויק את כמות הפחממות שבארוחה יכול להשתמש ביחס אינסולין פחממה כדי לחשב במדויק את כמות האינסולין שיש להזריק לכיסוי הארוחה.
סוכרתי מיומן מאד ישתדל להזריק כמות אינסולין אשר תביא אותו לערכים של 110 עד ל- 140 כשעתיים אחרי ההזרקה. אך למעשה כל תוצאה של מתחת ל- 180 נחשבת לתוצאה טובה. לטבלה המפרטת את רמות הסוכר הנדרשות כשעתיים לאחר הארוחה, ראו במדריך – כאן.
אז מה חדש?
בניסוי שנערך לאחרונה ניסו לבדוק עד כמה יודעים סוכרתיים סוג 1 להעריך את כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי ארוחה. במחקר השתתפו 331 סוכרתיים סוג 1. ניתנה להם ארוחה סטנדרטית והם נדרשו להעריך את כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי הארוחה ולהזריק. לאחר כשעתיים נמדדו רמות הסוכר.
רק 36% מקרב המשתתפים בניסוי העריכו נכונה את כמות האינסולין הנדרשת ורמות הסוכר שלהם היו בטווח האידיאלי 70-145.
בקרב 23% נמדדו רמות המוגדרות כהיפוגליקמיה (מתחת ל 70), ובקרב 41% רמות גבוהות מדי (מעל 145).
מסקנת החוקרים היא כי מרבית הסוכרתיים סוג 1 אינם שולטים היטב בטכניקה של ספירת פחממות וטועים בהערכת כמות האינסולין הנדרשת לכיסוי הארוחה. מומלץ לכן למדוד סוכר כשעתיים אחרי הארוחה ולבצע תיקונים בהתאם.
http://www.metukim.co.il/blogs/news/archives/335
נשלח ב-16/10/2010 19:24
כמה עצוב, ככה נכון... לימוד ספירת פחמימות זו תורה שלא גומרים ללמוד.
נשלח ב-16/10/2010 21:00
אני עדיין לא מסתדרת עם הספירה למרות שאני מנסה כבר יותר מחצי שנה לעשות זאת
נשלח ב-29/11/2010 13:58
עוגות ועוגיות ללא סוכר
קניתי עוגיות ללא סוכר וראיתי שיש בהם הרבה פחמימות אני מבין שזה לא מהסוכר אלא מהקמח וכדו' השאלה איך להתייחס לזה?
חג החנוכה קרב ובא. מתחילים לתאם ארועי הדלקת נרות חנוכה עם משפחה וחברים. זה הזמן לרענן כמה טיפים וכללים כדי לעבור את החג בשלום 1. חג החנוכה הוא חג העשיר בשמן. אוכל מטוגן גורם להשמנה שפוגעת באיזון 2. רוב הפחמימות בבצק הסופגניה ולא בריבה. לכן, סופגניה ללא סוכר עדין מכילה הרבה פחמימות 3. חלק מהסופגניו ללא טיגון מכילות הרבה מרגרינה וחמאה. בד"כ הרבה שומנים מוקשים ולא בריאים. לכן, חשוב לברר היטב עליהן לפני שקונים.
4. עדיף לאכול סופגניה עם קצת ריבה או ללא ריבה ולא עם כל הציפויים המיוחדים שמוסיפים עוד פחמימות
5. 4 לביבות = סופגניה גדולה
6. לביבות אפשר לא לטגן ולבססן על ירקות אחרים כגון קישואים.
7. העדיפו סופגניה מיני ולא סופגניה גדולה. זה מספיק לסוכרתיים ולכולם. 8. אם אינכם יכולים להימנע מסופגניה, החליטו מתי תאכלו אותה והקפידו על כך. לאף אחד זה לא בריא לאכול סופגניה בכל ערב (גם לא מיני)
9. סופגניה מאד שומנית. צריך להיזהר בנטילת אינסולין מהיר. לפעמים ספיגת הפחמימות לוקחת גם 5 שעות ויותר.
לגבי פחמימות בעוגות ועוגיות ללא סוכר: מדובר כמובן בפחמימות מהקמח וגם מממתיקים כמו מלטיטול וסורביטול, המתפרקים לאט מאוד. צריך לבדוק כמה שומן מכילות העוגות האלו, בדרך כלל יש בהם יותר מרגרינה מהרגיל כדי לפצות על העדר הסוכר בבצק... במקרה כזה הפחמימות תספגנה לאט מאוד, וצריך לחשב טווח ספיגה של בערך 4-5 שעות. תלוי כמובן באדם הספיציפי. מסקנה-לא כדאי לגעת בדברים האלו. עדיף לאכול עוגה עם סוכר אבל ללא מרגרינה, כך שהשמן ממתן את הספיגה של הסוכר, אבל בצורה סבירה. יש עוגיות של "מאפה הארץ" עם קמח מלא ובלי מרגרינה, מומלץ בחום. וזו לא פרסומת!!
נשלח ב-11/2/2011 00:04
חומוס אפואי כמה פחמימות יש במאה גרם
תודה
נשלח ב-13/2/2011 10:52
פחות מאורז או תפוחי אדמה, בערך מנת פחמימה ב2/3 כוס.
אבל זהירות, כי קטניות יוצרות אצל כל אחד תגובה אחרת, ויתכן הבדל גדול בספיגה מאדם לאדם. הכי טוב לאכול 2/3 כוס ארבעס לדוגמא, ולבדוק סוכר אחרי שעתיים שלוש.
נשלח ב-26/9/2011 19:48
ראש השנה יחול השבוע. מספר פרטים חשובים שכדאי להזכיר:
פרוסה של עוגה בחושה שקולה למנה פחמימה (15 גרם פחמימות), אך עוגת דבש מכילה גם סוכר וגם דבש ובדבש יש כמות גדולה יותר של פחמימות. לכן, בעוגת דבש תוצרת בית יש 18-24 גרם פחמימות לכל פרוסה.
כשאפיתי עוגת דבש, שיניתי את המתכון המקורי: שליש מכמות הסוכר והעוגה יצאה מאד טעימה. עובדה: כולם אהבו. שווה לנסות.
לנוחיותך, ערכתי סקר קטן של עוגות דבש בסופרמרקט וגיליתי, כי רוב החברות התחילו לרשום נתונים לגבי פרוסה אחת ושהן הורידו את כמות הפחמימות בפרוסה.
להלן הנתונים שמצאתי:
סוג
כמות פחמימות ב-100 גרם
כמות פחמימות בפרוסה
עוגת דבש רגילה - יצרן א
55.7
16.7
בראוניז דבש
52.7
לא צוין
עוגת דבש רגילה - יצרן ב
54
16.2
כדאי להיזהר מעוגות דבש הנמכרות במאפיות ללא נתונים על תכולתן. אין להסיק מהנתונים שבטבלה על הנתונים של עוגות הדבש במאפיות. לא קונים חתול בשק.
הספר טיפים לחיים עם סוכרת, הניתן להורדה בחינם מכיל פרק מיוחד על ראש-השנה.
כדאי לקרוא. חשוב להתייחס לסעיף על אלכוהול. הדבר חשוב בעיקר לאלו הנוטלים אינסולין או כדורים ממריצי לבלב כגון גלובן או אמרייל.
השבוע יערכו ארבע ארוחות חגיגיות ואחת מהן גדולה במיוחד: ערב ראש-השנה.
במשפחה שלי יש מנהג מיוחד: ערב ראש השנה חגיגי כמו אצל כולם אבל הארוחה הגדולה באמת תערך בצהרי החג הראשון.
המשפחה המורחבת שלי מגיעה עם השאריות של ערב ראש השנה (שלוש ארוחות) ועוד דברים מיוחדים שמכינים מראש למפגש זה.
בבלוג שלי ניתן לקרוא על ההערכות שלי לארוחות שהשנה הן בעייתיות במיוחד:
אני סוכרתית ובני טיבעוני. מפתיע או לא, אבל בארוחות כאלו לי יותר קל.