|
|
| נשלח ב-31/12/2009 18:44 |
|
| |
מסיבת יום הולדת להיטלר,
מי בא? כולנו לא ?! בעצם למה לא ???
ולמה בסילבסטר יהודים חוגגים? איך אתה יכול לחגוג ביום שבשמו ובו נשחטו סבך וכל ילדיו הקטנים ???
יש בינינו כאלו חסרי ערכים וכבוד ???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 20:17 |
|
| |
יש אנשים שמחפשים סיבות למסיבות ולא איכפת להם מה עומד מאחורי זה. אם היתה להם מודעות למשמעות של הסילבסטר, אולי הם לא היו חוגגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 20:24 |
|
| |
זה לא היטלר ואין להשוות בינהם, אני מסכימה ששניהם נוראיים ואיומים- אבל מבחינתי, אין קשר בין החגיגות לבין האדם הזה, "סילבסטר". לכן אני מאד נהנית לחגוג, אני פשוט לא רואה סיבה שלא. אני גם לא כל כך בקיעה ולא ממש יודעת מי זה היה.
תוקן על ידי 0נערה0 ב- 31/12/2009 20:26:13
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 21:50 |
|
| |
אין לי כ"כ מידע על הסילבסטר הזה... היום יצא לי לקרוא פיסות מידע על זה..
נערה.. איך את יכולה לחגוג ונהנת... כאשר (לפי מה שקראתי) סילבסטר הזה הקים פרעות ביהודים??
(אשמח אם תרחיבו פה ותתנו מידע כדי שאוכל לענות בהתאם)
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 23:02 |
|
| |
הסילבסטר הוא על שמו של האפיפיור הראשון שהביא לאלימות הכנסיה כנגד היהודים, בשואה נרצחו 6 מליוני יהודים. הנצרות רצחה במשך הדורות הרבה יותר. ראש השנה האזרחי נקבע לפי יום הברית של ישו שנולד ב12\25 כך שמי שחוגג היום 'מרויח' פעמיים. הרמב"ם כותב שחגי הנוצרים הם ככל דיני ע"ז. על עבודה זרה אנו מצווים למסור את הנפש. מי שמסוגל להשתתף בעבודה זרה, קשה להגיד שיש לו הרבה אמונה. נערה, החרדת אותי, כמו שכתבת את לא בקיאה (ב'א' ולא ב'ע') אבל עצם הדבר שאת יודעת שזה חג נוצרי אבל 'העיקר לחגוג' אם יש הזדמנות, מרתיעה כל מי שיש לו קצת הרגשה ביהדות, קשה להבין איך את שמחה ביום הברית של ישו וגם בליל הסדר יום גאולת עם ישראל. בהצלחה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 23:15 |
|
| |
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%91%D7%A1%D7%98%D7%A8
הנה קישור לויקיפדיה....
לפי מה שאני הבנתי,החגיגה היא לא על שום דבר מיוחד הקשור לדת הנוצרית או דת מסויימת,אלה גם על עצם תחילת השנה החדשה.
אך בגלל שבדיוק באותו יום גם יום מותו של האפיפיור לכן הם חגגו לו ביום זה ואנחנו נמשכנו אחריהם,אך אין אנו חוגגים יום למען "קדושתו של האפיפיור" !
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 01:01 |
|
| |
נראה לי ש"לחגוג" את הסילבסטר זה מין מזוכיזם מסויים ורצון לחפש את ה"חגים" שאינם מחייבים אותנו במאומה אלא פשוט לך תבלה, האם נכון כך לחיות את חיינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 22:07 |
|
| |
אני אומרת- מי שרוצה לחגוג שיהנה, ומי שלא רוצה לחגוג שלא יציק למי שחוגג. אני כמובן לא חוגגת, אבל זה נראה לי מטופש להטיף מוסר למי שכן חוגג.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 22:14 |
|
| |
בתאל1, כנראה לא קראת את הכותרת של האשכול, את לא היית מטיפה מוסר למי שחוגג את יום ההולדת של היטלר?? חוץ מזה, אין עניין באמת להטיף מוסר יש עניין לפתוח את העינים למי שמשתדל לא לחשוב. תקראי מה כתבתי למעלה ותגידי אם את עדיין חושבת כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 22:55 |
|
| |
חנוכי היקר, הרי כולנו יודעים שאף אחד לא חושב על היטלר, סתם חוגגים. סיבה למסיבה, ונכון זה חסר רגישות. אני מגיב באיחור, לא נורא ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 23:02 |
|
| |
המסר ברור, אין שום עניין בלחגוג סתם. חשבנו שעזבת? בכל מקרה שמחים לראותך שוב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2010 18:35 |
|
| |
האור בקצה, לפי מה שאתה אומר,אין עניין לחגוג סתם,אז איך אתה מסביר את החגיגות??? הרי כמובן שאף אחד לא חוגג "יום הולדת להיטלר".... אבל עובדה שעדיין חוגגים,אז איך אתה מסביר את פשר החגיגות???
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|