בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אתם הולכים על כל הקופה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2010 14:34 לינק ישיר 

איש בדרך

כל מה שכתוב בתורה שייך לדת היהודית!!! אבל היום אנו לא מקיימים את התורה שניתנה למשה בסיני, אנו משיימים הלכות ודינים שאנשים חוקקו וקבעו.,,
כדברים האלה היית קורא כאן בפורום  ממחשבם של מיצגי היהדות החרדית , ליבוביץ כתב את בשפתו החדה והתמציצית,
זו לא דעת קראית. זו הדעה של נותני הטון ביהדות שנקראת חרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 21:02 לינק ישיר 

לשאול כתב:

קוסם_עמק,
ישנה סתירה עמוקה בדבריך, אתה מצהיר באופן ברור, שלדעתך הכרעותיך נעשות על פי השכל, כלומר לפי מסקנותיך, ורגע אחר כך אתה מביע את 'רצונך' למסקנה מסוימת, אולי הקוסמים יכולים הכל?

אני באמת מבקש, לבלוש אחריי בחיפוש סתירות מדומות, זה תפקידה של "ריב". אתה כבר הניק השני היום שמנסה לגנוב לה את ההצגה. זה לא יפה :) ( אלא אם כן לריב יש מיני בגדים מגוונים, מינים מניקים שונים )

רצוני העז לעשן סיגריה, אך מה אעשה ושכלי אינו מתיר לי זאת ? האם יש כאן סתירה עמוקה בדבריי, או מאבק טבעי שבין הרצון לשכל. ואם למאבק זה אתה קורא סתירה, אזי בכל אדם טבועה סתירה כזאת ולא רק בקוסמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 18:06 לינק ישיר 

ההליכה 'על כל הקופה' מקורה ב'הימור פסקל':
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%9C_%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%9C

והנה תשובת האתאיסטים
http://www.planetnana.co.il/atheist90/pascal.html

עבודה יפה על התיאולוגיה של הרמב"ם, כולל סקירת ההוכחות לקיום האל
http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/haguto/tohen-2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 18:28 לינק ישיר 

קוסם,

בדבריו התכוון 'לשאול' לומר שיש בדבריך 'היפוך' ....היפוך הוא כאשר מדובר בשני היגדים שבהכרח קיים תוקף אך ורק לאחד מהם

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=2738202&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 19:31 לינק ישיר 
לשאלתך

התייחס כבר רס"ג בספרו אמונות ודעות, המסורת היא הדבר העליון היא הקובעת, אבל צריך לחזק הכל בשכל, כלומר כשאני (לפחות) חוקר את הדברים המטרה כבר מסומנת אני רק מחפש את הדרך אליה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 19:50 לינק ישיר 

שלויימלע,

לקישורים שהבאת ראוי לצרף את הדיון הבא:

http://www.hagut.org/6979/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 22:16 לינק ישיר 

יסוד האמונה השלמה שבלב נובע הוא מתוך מעמק סגולת הנפש שבישראל. לעומתו מכוון קרבן העומר של שעורים, מאכל בהמה, הנוטה רק לרגש הטבעי. אחריו ועל גביו בא יסוד העילוי השכלי והלמודי. אמנם חולשת האדם גורמת, שבהיותו מוכשר למחקר שכלי יוחלש בו יסוד הנטיה האמונית, ובהיותו שלם באמונה הוא עלול למעט בהשכלה וחכמת לב. אבל תכלית דרך הישרה היא, שכל כח לא ימעט את חברו, ולא יתמעט על ידו, כ"א יתגלה בכל מלא עזו, כאילו היה הוא השולט לבדו. כח האמונה צריך שיהיה שלם כ"כ כאילו אין לו שום אפשריות של מחקר, ולעומת זה צריך שיהיה כח החכמה כ"כ מעולה ומזורז כמו לא היה כלל כח של אמונה בנפש. "אדם ובהמה - ערומים בדעת ומשימים עצמם כבהמה". אכן זאת היא מורשה מיוחדת לישראל, שהאמונה הקיימה היא אצלם טבעית, מצד המורשה הגלויה של גילוי שכינה, "רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה - הניסה אלהים לבא לקחת לו גוי מקרב גוי". ולהפך, הכפירה היא אצלם בלתי טבעית, ואפשרית רק ע"י העזה של שכרון, שמתוך עקשות או תאוות. מה שאין כן באומות העולם, שמציאות האמונה אצלם היא דוקא ע"י שכרון, כי לא נגלו להם ענינים מוחשיים גדולים על יסודי אמונותיהם, על כן אין טבעם האנושי גוזר להאמין כ"א ההסכמה המשכרת וההתגברות על הטבעיות. ועל כן טובה מאד לישראל תמימות האמונה בפשטותה, שהיא ג"כ מבוררה כיום בהיר, "ברה כחמה".
ולפיכך מחובר הוא פסח לעצרת ע"י ספירת העומר שבבית המקדש, שהיא מחברת את מנחת השעורים, מאכל בהמה, נטית הרגש הטבעית, אל החטים, מאכל אדם, העלוי השכלי הרוחני, "עץ הדעת חטה היה". ושני הכחות היסודיים האלה מגלים את כל מלא ערכם ופעולתם, במעמקי הנפש ומרחבי החיים, בהופיעם כל אחד בצורתו העצמית השלמה, באין שום רבר מעיק לו כלל, ובהתכנסם והתקשרם יחד למערכה אחדותית עליונה.

(ראי"ה קוק, אורות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 10:20 לינק ישיר 

שלויימלע,
אם זו היתה התשובה האתיאיסטית להימור של פסקל, מצבם באמת רע מאד. הבחור ממש לא מבין את המטריה. מה שהוא אומר זה שהמחיר של ויתור על חילוניות גם הוא לא מבוטל, ותו לא מידי.
לא ניכנס כאן לדיון ההסתברותי, אבל יש בהימור של פסל כשלים אמיתיים (במישור ההסתברותי), ולא צריך להמציא דברי איוולת כדי להתמודד איתו.
מוקד העניין הוא שקבחלת החלטות לפי קריטריון התוחלת היא מוצדקת אם יש סיכוי סביר לקבל את התוחלת הזו. אבל אם יש להימור תוחלת טובה, אבל הסיכוי לקבל אותה הוא פצפון, אין שום סיבה לקבל החלטות על פי התוחלת.
והשאר הלוא הוא כתוב על דפי ספרי על האבולוציה, שיצא לחושך בקרוב בב"א.
לשון אחר: התוחלת היא הרווח הממוצע, אבל לא בההכרח הרווח שאיתו הכי סביר שתצא מהמשחק. ע"ע 'פרדוכס' סנט פטרסבורג.

תוקן על ידי mdabraham ב- 03/01/2010 10:23:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 11:16 לינק ישיר 

ריב

חחח אני חולה עלייך.

גם מה שכתבת לא נכון אבל כבר אין לי כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 11:32 לינק ישיר 

ןמי כעמך ישראל גוי אחד בארץ, איך הפכו נושא של אשכול להיפוכו.

הרי לשאול שאל האיש  בחיטין- ועונים לו כאן  בעגבניות ובבולבוסים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 16:26 לינק ישיר 

קוסם עמוק,
דע לך שהכל עצת היצר, שאומר לו כיצד הלך אני ואעשה חילוני וכו' וכו', וכיון שעשה עבירה ושנה בה נעשית לו כהיתר ולבסוף תמצא עצמך ח"ו בגיל 30 עם אשה ושלושה ילדים יושב בעזרת נשים בכולל ובוכה ווי לי שממעתי בעצת יצרי. האמן לי אני מכיר אנשים כאלו, ועניינם רע.
והענין הוא שמדמה לו זה הס"א כהר גבוה, ואומר לו כיצד תוכל לעלות אתה החלש על הר גבוה שכזה. והאמת שבכל הר יש מעלות וכל מעלה מגביהה את האדם מחברתה והדברים ידועים ונכתבו בספרים.

תוקן על ידי דון_קיחוט ב- 03/01/2010 16:28:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 20:24 לינק ישיר 

לשאול
יש דברים שכפויים על החושב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אתם הולכים על כל הקופה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.