| נשלח ב-5/1/2010 12:38 |
|
| |
אני צריך עצה דחוף
שלום לכולם פגשתי היום את הפורום הזה, ואולי מכאן יצמח את הישועה.
ובכן לפני שנתיים נולד בני למז''ט, היה לאשתי הריון תקינה, הוא נולד בריא והתפתח עד גיל תשעה חודשים כמו שצריך, ואז הוא קיבל ווירוס וההתפתחות שלו נעצר, וגם הדרדר, התחיל לפזל, לפרכס, במשך שישה חודשים במקום להתפתח הוא הלך אחורה, ומה שהוא ידע לפני כן (כמו לעמוד, לזחול) הוא הפסיק לעשות, הלכנו אצל הרופא הכי גדול בתחום שיש במדינתי, ואחרי כל הבדיקות, הוא אמר שאין מקום לדאגה והוא יתפתח כמו כל ילד.
אחרי התקופה ההוא הוא אכן התחיל להתפתח שוב, עשינו גם ניתוח על שתי עיניו בגלל הפזילה, כרגע המצב הוא ככה, בעוד חודש הוא יהיה שנתיים, הוא זוחל מאוד מהר, הוא מבין הכל מה שאומרים לו, אבל הוא מדבר רק מילים בודדים, ועוד כמה חצי מלים, והעיקר הבעי' שהוא עדיין לא הולך בכוחות עצמו, אם נותנים לו יד או שהוא יכול להחזיק משהו, הוא הולך, אבל לבד הוא לא הולך.
אני הולך איתו פעמיים בשבוע לפיזיותרפיסט, ואצלו הוא כן הולך בכוחות עצמו הוא עושה 10 צעדים, אבל הוא עושה את זה בגלל שהגוי צועק עליו והוא מפחד ממנו, והוא עושה את זה תוך בכיות נוראות כאילו הורגים אותו, בבית שיש אטמוספרה אחר הוא לא רוצה ללכת ואפי' לעמוד לבד הוא לא רוצה בשום אופן.
אנחנו (כל המשפחה) מנסים ללמד לו ללכת, מבטיחים לו ממתקים, אבל כלום לא עוזר, הוא מרמז לנו בשפה שלו, שהוא לא צריך כלום, ושנעזוב אותו בשקט, לפני שבוע שעבר, חשבתי שאני יכול לשחק פיזיותרפיסט, והתחלתי לדבר בשפה המקומית, ובקול מאיים כמו שהגוי עושה, הוא הסתכל לי בעיינים וכשראה שאני מתכוון לזה ברצינות, הוא התחיל לרעוד ולבכות אבל הוא התחיל ללכת, הוא כעס עלי ולא רצה להסתכל עלי כמה יומים, ומאז, הוא לא רוצה ללכת איתי אפילו כשאני אוחז אותו ואני צריך להבטיח לו שאני לא יעזוב אותו.
למרות שאיני פסיכולוג, אני מבין לבד שזה לא הדרך, ואסור לעשות את ה"תרגיל" הזה שוב, אבל השאלה שלי הוא, אולי אני טועה ואולי למרות שזה נשמע ברוטלי, זה כן הדרך היחידה לשבור לו את הפחד מללכת, וכן צריכים לאכוף אותו ? או אולי יש כאן למישהו רעיון אחר ? ואולי כל ההליכה לפיסיוטרפיסט אסור ? ופשוט לישב בחיבוק ידיים ולחכות שהישועה יבוא מהשמיים ?
תודה מראש לעונים.
תוקן על ידי קיוסק ב- 05/01/2010 12:43:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 13:06 |
|
| |
ברור שאסור להפחיד ילד בן שנתיים, יש פעמים שאין ברירה אבל לא בגיל הזה לדעתי זה מסוכן חוץ מזה אני לא רואה דאגה על אי הליכה ודיבור בגיל הזה (בלי התייחסות למצב שהיה, אני לא בטוח שיש קשר) גם אחד הילדים שלי התחיל ללכת ולדבר בגיל שלש, אין מקום לדאגה, והעיקר תזכרי להתפלל לה'! ואח"כ לשמוע מה המנהלת תייעץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 15:20 |
|
| |
אין לכם אפשרות להגיע למטפל שאינו מאיים ומפחיד כל כך? כי נראה שהילד אומלל אצלו, יכול גם להיות שעצם הפחד אצל המטפל גורם לו עוד יותר לפחד מהתרגול של ההליכה. ואולי הילד זקוק לעזרה נוספת ולא לפיזיוטרפיה? אולי לא התרגול המוטורי חסר לו. חשוב להמשיך ולעקוב אצל אנשי מקצוע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 22:14 |
|
| |
ערב טוב, בראש ובראשונה יש להפסיק את ההפחדות ואת הטיפול הברוטלי בילד. האינטואיציה שלך היתה נכונה, זו לא הדרך ולא רק זאת אלא היא עלולה ליצור בעיה נוספת של מצוקה וחרדה.
אני מבינה את דאגתך אולם מה שלא יהיה אין להפעיל על בנך לחץ מאסיבי וודאי לא של הפחדות וגם לא מסע שכנועים של ממתקים. נראה לי שהבן שלך מבין למה הוא זקוק ואומר לכם 'אנא הניחו לי לנפשי'.
כמובן זה לא אומר לשבת בחיבוק ידיים ולא לעשות דבר ולכן הייתי מציעה מספר דברים: - לגשת לבדיקה נוירולוגית חוזרת ולוודא שגם היום (הרי הבדיקה הקודמת נערכה לפני כשנה) הכל כשורה.אולי חלק מהקושי של הילד ללכת קשור לחוסר שיווי משקל (תוצאה של הדלקת הויראלית?) , תחושה שעשויה להעצים את הפחד ללכת בכוחות עצמו.
- להמשיך לתת לו יד בהליכה ולהבטיח לו שלא תעזוב את היד אלא רק כשהוא ירצה- הילד חייב להרגיש בטוח וכשהוא ירגיש בטוח ולא יצטרך לדאוג כל רגע ורגע שמא יעזבו אותו או שמא ילחיצו אותו אני מאמינה שבטחונו יגבר ולאט לאט הוא מעצמו ישחרר את ידך
- לבחון מחדש עם נוירולוג אם יש צורך בטיפול פיזיוטרפי- מדוע פיזיותרפיה ולא ריפוי בעיסוק ? בכל אופן, אם יש צורך בפיזיוטרפיסט אז שיהיה מומחה לגיל הרך העובד בפיקוח ובליווי של פסיכולוגית לגיל הרך , וכמובן בשימוש בגישה רגישה והדרגתית ומותאמת למצב הרגשי של הילד. אני לא יודעת איך פועל אצלכם באיי פוקלנד, אך בארץ קיימת יחידה להתפתחות הילד המורכבת מצוות מקצועי הכולל נוירולוג, פסיכולוג התפתחותי, מרפא בעיסוק, ועוד והעבודה היא בשיתוף פעולה בין כל הגורמים.
יש לזכור שגם אם לילד אין בעיה נוירולוגית התפתחותית והוא כן יכול ללכת מבחינה נוירולוגית הוא עשוי להימנע מללכת בגלל הפחד ולכן צריך לדאוג שירגיש בטוח, נוח ומוגן בסביבתו (הורים והמטפלים השונים). לאחר תקופה שבה ירגיש בטוח ומשוחרר אפשר בעדינות לעודד את הרגעים שבהם הוא רוצה ללכת בכוחות עצמו. מקווה שעזרת במשהו
בהצלחה
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 00:52 |
|
| |
אני מתחיל מהסוף,
בוודאי עזרת, ואני מודה לך על זה. (וגם לרבות את המגיבים האחרים)
עשו לו לפני חצי שנה בערך בדיקת .....לא יודע איך אומרים את זה בעברית אולי מח עצם ? דקרו לו בגב והוציא לו משהו ולמרות שהרדימו אותו לפני כן הוא בכה שלושה יומים מכאב, בכל אופן, אחרי הבדיקה ההוא, הרופא אמר שלא נשאר רושם מהווירוס (אבעבועות רוח)
הנורולוג שעוקב אחריו הוא מהטובים בעולם, והוא אכן אמר לא לעשות בכלל פיזיוטרפיה, כי זה יבא מעצמו, אבל אין לנו סבלנות לחכות לכן לא הקשבנו לו.
אני לא מכיר פעוטון בעירי שיש לו כל הצוות שמנית, אבל אם את אומרת שקיים דבר כזה פסיכולוג לתינוק, אברר אם זה קיים גם אצלנו.
ושוב תודה, וכשיהיה חדשות טובות אעדכן בע''ה.
תוקן על ידי קיוסק ב- 06/01/2010 00:55:32
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 11:16 |
|
| |
אם הנורולוג המומחה אומר לא לפיזיוטרפיה והילד סובל אז וודאי וודאי שלא! ותמשיכו על פי המלצתי להעניק לו תחושת ומרחב של בטחון בסביבתו. (על פי תיאורך הוא עבר מספיק סבל בטיפולים השונים ובדיקות החודרניות שחלקם כנראה היו הכרחיות) הייתי מציעה להפנות את הזרקור מטיפול בילד לסיוע לכם ההורים בהתמודדות עם המצב. .מתוך דבריך עולה הדאגה הכנה שלך כאבא והקושי לחכות בסבלנות להתפתחות של הילד שתגיע בסופו של דבר כדברי המומחה. המחקרים מלמדים כי התמודדותם של הורים לילד עם קשיי התפתחות אינה פשוטה ועשויה לפגוע בזהות ההורית ובחלום שלנו לילד מוצלח, בריא, רץ ומשיג בחיים. לכן אני ממליצה שאתם ההורים תפנו לסיוע מקצועי לפסיכותרפיסט (ולא פיזיוטרפיסט) לגיל הרך שילווה אתכם ויסייע לכם להתמודד עם המצב עם פחות לחץ וחרדה ויותר סבלנות, קבלה והסתגלות. שנשמע בשורות טובות!
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 13:05 |
|
| |
תודה למענה, השאלה שלי כרגע הוא אם טיפול בשבילנו יעזור לילד או זה יעזור לנו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 17:32 |
|
| |
היי, לכולכם. לילד יעזור הורים רגועים, שמעמינים בו שיצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2010 19:33 |
|
| |
אני מסכימה עם צפורבודד אם אתם תהיו רגועים גם הילד וכך שניכם יכולים לצאת נשכרים.
הידיעה שיש מישהו מקצועי להתייעץ איתו מדי פעם עשויה להפחית את הדאגה הטבעית שמתעוררת ביחוד בסיטואציות כאלו.
רוב נחת ובריאות
|
|
| נשלח ב-8/1/2010 01:27 |
|
| |
תודה לכולם.
שמעתי היום חברים מדברים על איזה אשה בעירי שעושה "מח אחד" האם זה יכול לעזור לבני שיתחיל ללכת ולדבר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2010 14:45 |
|
| |
איפה שאני גר אין גברת הופמן שמתעסקת בדברים כאלה, אני מדבר על גויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 00:05 |
|
| |
לא הייתי מנסה בלי לברר מאד מאד טוב. ובאמת קודם לשבת לברר עם איש מקצוע האם האפשרות של מנוחה והפסקה של טיפולים בילד לא תזיק למצב של הילד. ואם זה אפשרי - להמשיך ולהתיעץ איך לשדר לילד בטחון רוגע ואהבה ללא תנאי של הצלחה או התקדמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 21:14 |
|
| |
שלום, לא נראה לי שטיפול במח אחד יכול לעזור לילד. כמו שאמרה רונית, כדאי לבדוק שוב אצל נוירולוג או פסיכולוג התפתחותי מה קורה בשלב זה. ואולי באמת כדאי לטפל אצל מרפאה בעיסוק ולא פיזיוטרפיסטית. היא בוודאי לא תכריח את הילד ולא תגרום לו לפחד. בד"כ סביבת הקליניקה של המרפאות בעיסוק נעימה יותר וקורצת יותר וגם הן עצמן עדינות יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 14:24 |
|
| |
שוב תודה לכל המגיבים, בנתיים אני לא עושה כלום ואני מחכה שזה יבא מעצמו, מצחיק שבפעוטון הוא עומד בלי עזרה וכשהוא רואה אותי -כשאני בא לקחת אותו- הוא מתיישב מיד על הרצפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 14:32 |
|
| |
זה לא כל כך מצחיק זה רק מסביר בצורה יותר חזקה שהקושי של הילד לא מוטורי, והוא בא לידי ביטוי דוקא איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 23:02 |
|
| |
נראה לי שהילד מרוויח כל כך הרבה תשומת לב שלא שווה לו ללכת. כפי שאני מבינה מתוך דבריך לילד אין שום בעיה וביום שתרדו ממנו הוא יתחיל ללכת. אבל אם אתה רוצה תשובה יותר מקצועית וטובה אתה יכול לפנות אלי באישי
|
|
|
|
|